- 9 Kasım 2015
- 6.156
- 11.061
- 248
- Konu Sahibi burcubahar0635
Offf okuyunca anksiyetem arttı
Kızımı düşündüm de ...

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ahh Ahh biz de çok minnoş minnoş büyüttük zorluğunu görmeye başladıkikiz bizim de 5,5 yaşındalar
![]()
4,5 yasında zaten basından ayrılmayın.Arkadaşlar selam,
Bugüne kadar öyle etrafımda akrabamın çocuğu komşu çocuğu falan olmadı. O yüzden yeni nesli daha yeni yeni çocuğum sayesinde tanıyorum. Ve her gün dehşete düşmekten ve çocuğumu nasıl büyütebileceğimi düşünmekten kendimi alamıyorum. Oğlum 4,5 yaşında, Ankara’nın oldukça merkezi yerlerinden birinde sitede oturuyorum. Yeni yeni dışarı çıkıyor arkadaşı falan oluyor. Gözlemlerime göre maalesef çocukların en az yarısı normal değil. Az önce dışardan eve geldim çocuk 1 saat oynadı bu sırada yaşananlar: çocuğuma durduk yere yanından geçerken küfür eden doktor ana baba çocuğu, şu meşhur dadı programında terör estiren sorunlu erkek çocuğu (çocuğumun suratına top attı ve annesine vurdu, diğer çocuklara da fiziksel zarar verdi), ben parka gidiyorum diyen çocuğuma napalım defol git diye bağıran 8-10 yaşlarındaki çocuk gibi tiplerle karşılaştım. Yani bu çocuklar maalesef artık öyle arsız olmuşlar ki sizin çocuğunuzun yanında olmanızdan hatta kendi ana babasından bile çekinmiyorlar ve sayıca böyleleri hiç de az değil. Bunların ağzının payını versem de çekineceklerini sanmıyorum çocuğu dövecek de değilim. Oğlum şu an pek bir şey anlamıyor ama yarın anladığında bunlarla nasıl baş edecek. Yazık kendi de sürekli oynayalım diye hepsinin peşinde koşan bir tip. Yani çocuğun ruh hastası olur mu derdim olurmuş görüyorum yaz başından beri. Ne zaman başından ayrılsam çocuğun biri saldırıyor. Şimdi bilmediğim için soruyorum, benim yaşadığım yerde mi sorun var yoksa artık çocuklar gerçekten bu kadar zorba ve kötü mü. Çünkü taşınmayı düşünüyorum taşınınca bir şey değişmeyecekse anlamsız. Siz böyle olaylarla nasıl baş ediyosunuz. Bana lütfen tecrübesi olan hanımlar bi fikir verip yol gösterebilir mi.
Üyenin çocuğu olmasaydı, gelen cevaplar ''onlar çocuk, senin çocuğun olunca sende anlarsın'' şeklinde olurdu. Yoksul ailelerin çocukları çok efendi. Ücretsiz ders veriyoruz okullarda oradan biliyorum.Çocuklar hakkında artık yorum yapmiyorum herşey ortada maalesefözgür büyütecekler diye yapmadıkları kalmıyor
Bizim sitedeki cocuklar normal. Sizin bahsettiginuz tarzda hic cocuk gormedim.Arkadaşlar selam,
Bugüne kadar öyle etrafımda akrabamın çocuğu komşu çocuğu falan olmadı. O yüzden yeni nesli daha yeni yeni çocuğum sayesinde tanıyorum. Ve her gün dehşete düşmekten ve çocuğumu nasıl büyütebileceğimi düşünmekten kendimi alamıyorum. Oğlum 4,5 yaşında, Ankara’nın oldukça merkezi yerlerinden birinde sitede oturuyorum. Yeni yeni dışarı çıkıyor arkadaşı falan oluyor. Gözlemlerime göre maalesef çocukların en az yarısı normal değil. Az önce dışardan eve geldim çocuk 1 saat oynadı bu sırada yaşananlar: çocuğuma durduk yere yanından geçerken küfür eden doktor ana baba çocuğu, şu meşhur dadı programında terör estiren sorunlu erkek çocuğu (çocuğumun suratına top attı ve annesine vurdu, diğer çocuklara da fiziksel zarar verdi), ben parka gidiyorum diyen çocuğuma napalım defol git diye bağıran 8-10 yaşlarındaki çocuk gibi tiplerle karşılaştım. Yani bu çocuklar maalesef artık öyle arsız olmuşlar ki sizin çocuğunuzun yanında olmanızdan hatta kendi ana babasından bile çekinmiyorlar ve sayıca böyleleri hiç de az değil. Bunların ağzının payını versem de çekineceklerini sanmıyorum çocuğu dövecek de değilim. Oğlum şu an pek bir şey anlamıyor ama yarın anladığında bunlarla nasıl baş edecek. Yazık kendi de sürekli oynayalım diye hepsinin peşinde koşan bir tip. Yani çocuğun ruh hastası olur mu derdim olurmuş görüyorum yaz başından beri. Ne zaman başından ayrılsam çocuğun biri saldırıyor. Şimdi bilmediğim için soruyorum, benim yaşadığım yerde mi sorun var yoksa artık çocuklar gerçekten bu kadar zorba ve kötü mü. Çünkü taşınmayı düşünüyorum taşınınca bir şey değişmeyecekse anlamsız. Siz böyle olaylarla nasıl baş ediyosunuz. Bana lütfen tecrübesi olan hanımlar bi fikir verip yol gösterebilir mi.
Cidden gördüğüm en harikaaaaaa yorum. Çocukların kural sevdıgını ve bu şekilde güvende Ettiklerini anladığımız gün sorun çözülecek.Çocuklar hakkında artık yorum yapmiyorum herşey ortada maalesefözgür büyütecekler diye yapmadıkları kalmıyor
Bu söylediğiniz şey literatürde yeri olan bir bilgi. Neden kızılsın?Buradaki anneler bana kızacak ama çocuk ama bireysel bir kişiden bahsediyoruz aynı zamanda
Ve her çocuk masum da değil benim gördüğüm. Bariz kötü karakterli çocuklar var. Ana babanın yetiştirmesinden bağımsız olarak var böyle çocuklar.
Ne alakası var yoksul aile çocuklarının çok efendi olmasıyla ilgili bir genelleme yapılamaz. Çok zengin olup dünya efendisi olan pek çok çocuk var.Üyenin çocuğu olmasaydı, gelen cevaplar ''onlar çocuk, senin çocuğun olunca sende anlarsın'' şeklinde olurdu. Yoksul ailelerin çocukları çok efendi. Ücretsiz ders veriyoruz okullarda oradan biliyorum.
tüm yoksul çocuklar efendi yani?öğretmenlik yapmasam okulla tam iletişimli veli olmasam ben de inanırdım ama maalesef böyle değil durum.bir aileden nasıl yetişirse ikincisi de çocuğun karakterinden kaynaklanıyor terbiyesiz saygısız şımarık çocuklar.bunun zengini fakiri yok.her kesimde var bu tür çocuklar.Üyenin çocuğu olmasaydı, gelen cevaplar ''onlar çocuk, senin çocuğun olunca sende anlarsın'' şeklinde olurdu. Yoksul ailelerin çocukları çok efendi. Ücretsiz ders veriyoruz okullarda oradan biliyorum.
Çocuklar şiddetle büyürlerse davranış bozuklukları olu küçükken dövülen çocuk bir yaşa gelince kendini koruma iç güdüsü veya korkutmaktan zevk alma veya dayagı çözüm olarak görüp o da şiddete başvurur.Neden öyle dedim söyleyim. Bunu yapan çocuk beni görüyor benle sohbet ediyor hal hatır soruyor sonra parka geçiyoruz orda gözümün önünde çocuğa defol git diyor. Bu normal mi sizce. Yanımda annesini dövüyo çocuk ailesi zaten baş edemiyo.
Ben tüm çocuklar demedim. Evet, aileden kaynaklanıyor. Babam 27 yıllık öğretmen. O da aynı fikirde. Etrafımda, sülalemde öğretmen çok. Verdiğim her örnekte genel konuşunca her bir kişiyle ayrı ayrı tanışmış gibi algılamayın lütfen. Gözüme çarpan örnek çok. Dikkatimi çeken bir durum oldu.tüm yoksul çocuklar efendi yani?öğretmenlik yapmasam okulla tam iletişimli veli olmasam ben de inanırdım ama maalesef böyle değil durum.bir aileden nasıl yetişirse ikincisi de çocuğun karakterinden kaynaklanıyor terbiyesiz saygısız şımarık çocuklar.bunun zengini fakiri yok.her kesimde var bu tür çocuklar.
pandemi bebeleri anlıyorum , çünkü çocuklar hiç ortam görmeden dört duvar arasında büyüdülerArkadaşlar selam,
annem de 29 yıl yaptı .benim de ailemde çok.valla çocuğun sınıfında resmen davranış bozukluğu olanlarla mücadele ettik kaç yıl.öğretmenler bile illallah dediler.dar gelirli ve eğitimsiz aile çocuklarıydı.anne baba eğitimli çocuklar parkta bile farklılar.davranışları daha düzgün kimseye zararları yok.ha ben şımarık zengin çocukları ayrı tutuyorum.onlarda var akran zorbalılığı.ama fakir çocuklar terbiyeli okumakta gözü olan çocuklar diyemeyiz.tam tersi çoğunun dünyadan haberi yok.öğretmen okuyun çalışın ilerde işsiz kalırsınız parasız kalırsınız diyor.öğrenci koşa koşa ailesine yetiştiriyor aile de öğretmene:rızkı veren allahtır neden işsiz kalacakmış çocuğum o ne karışıyor diye fırça atmaya geliyor.bu kadar cahil veliler var.Ben tüm çocuklar demedim. Evet, aileden kaynaklanıyor. Babam 27 yıllık öğretmen. O da aynı fikirde. Etrafımda, sülalemde öğretmen çok.
Belki öyle olabilir ama ben Çankaya tarafında kalmak zorundayım. Yani çayyolu tarafında evimiz var ama gidemeyiz işimize gücümüze çok uzak.Kaçırdım mı bilmiyorum ama Gop demişsiniz semtinizi. Yani buraya geldim daha nereye gideyim demişsiniz bir yorumda. Heryerde bizi huzursuz eden durumlar olabilir tabii ki ama Gaziosmanpaşa öyle zannettiğiniz kadar iyi sanılan yada daha gidilebilecek başka iyi semtler olmayan bir yer değil. Gayet adı çıkmış bir semt. Bence heryerde var benzer sorunlar orası ayrı da. Bu düşüncenizi düzeltmek istedim. İstanbul’da yaşayalı çok olmuyor olabilir.
Kreşe gidecek eylülde. Ama işte bütün gün evde tutamıyorum maalesef.pandemi bebeleri anlıyorum , çünkü çocuklar hiç ortam görmeden dört duvar arasında büyüdülerşimdi topluma karışmaya çalışıyorlar , bulunduğunuz semtle alakalı olabilir ! kendi şahsi fikrim aynı durumları bende gözlemlediğim için park , paylaşım vs durumlarını kreş de gün içinde karşılıyor çocuk , orda her türlü frenlenmek zorunda kalıyorlar ve saygı çerçevesinde ilerliyor oyunlar da ... kreşe gönderin