• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk terörü

Belki öyle olabilir ama ben Çankaya tarafında kalmak zorundayım. Yani çayyolu tarafında evimiz var ama gidemeyiz işimize gücümüze çok uzak.
Nerede yaşarsanız yaşayın, çocuğunuz büyüyüp sizden bağımsız sosyalleşmeye başladığından, ev dışında bir yaşama adım attığı için site içinde karşılaştığı çocuklara her yerde maruz kalacak, kreşte, anaokulunda, ilkokulda, orta ve lisede, sokakta, serviste.
Her aile için demiyorum, kimi aile inanılmaz efor sarf ediyor ama çocuğunda zerre değişim olmuyor onlar hariç, maalesef çoğunlukla aileler serbest büyüsün, özgür olsun kendini ifade edebilsin, birey olabilsin gibi şeyleri çok yanlış anlayıp kuralsız şımarık çocuk yetiştiriyorlar, ah bir de kocası için kemalim yapmaz diyenler gibi benim berkecan’ım yapmaz, pelinsu’m yapmazcı anneler var.
Bence bunun pandemiyle alakası yok, evet sokağa çıkma yasakları vardı ama bir çocuğun başka bir çocuğa zarar verme güdüsü, küfürlü konuşmasının evde kapalı kalmasıyla ilgili değil, çocuklara zarar veren küfür eden pandemiden öncede aynısını yapıyordu.

Gayet eğitimli ailelerin çocuklarını da gördüm pandemi öncesi, elinde koca parke taşıyla kedilerin kafasını eziyor annesi de izliyordu, yapma evladım dediğinizde suratınıza bakıp kedi kovalamaya devam ediyordu, bugün ağzı var dili yok bir canlıya zarar veren yarın bir çocuğa zarar verir.

Kimi çocuklarda saldım çayıra mevlam kayıra misali, kızkardeşine küfür ediyor, vuruyor kırıyor.

Bu çocuklar her yerde ama az ama çok bir şekilde varlar maalesef.

Zaten ilk 6 yaş çocuğun kişisel ve karakteristik gelişimi için en kritik yaş. Siz algılamıyor sanıyorsunuz ama etrafında gördüğü her davranışa, her söze göre şekilleniyor o yaşta çocuklar. Siz çocuğu yarım akıllı görüp ona göre davranıyorsanız, çocuk adına üzüldüm.
Sizin çocuğunuz var mı?

Sizin çocuğunuz var mı?
Ben de kim yazacak diyordum bunu 🤦 Şeyi çok merak ediyorum mesela öğretmenler ile ilgili bir konu açılıyor herkes fikrini söylüyor, doktorlar ile ilgili bir konu açılıyor ve herkes fikir beyan ediyor, kv konuları ile ilgili de aynı şekilde. Zaten normali de bu. Çocuklu insanların konularına yorum yapmak için illa çocuklu olma şartı mı olmalı? O zaman yönetim hepinizden bilgi alsın çocuklular cocuklularin, evliler de evlilerin konusuna yorum yapsın. Muhasebeciler hemşirelerin konusuna yazmasın mesela. Bırakın insanlar yorumlarını rahatça yapsınlar. Konu sahibi de zaten gerekli cevabı verir. Yorumunuz varsa siz de yazın tabii ki de çocuğunuz var mı bir yorum değil. Kaldı ki çocuk davranışını bilmek için anne olamaya da gerek yok. Merak ediyorsanız evet benim çocuğum var.

Özür dileyerek söylüyorum 10 yaşında böyle bi çocuk kardeşime musallat olmuştu (kardeşim 4 yaşındaydı) sürekli tehdit edip ağlatıp korkutuyodu, biz çocuk özgüven kazansın diye sürekli başında olmayalım diye sitenin bahçesine indirip camdan kontrol ediyoduk bu çocuk bizi görmediğinden elinde demir sopayla falan baya şiddet tehditinde bulunuyodu. Ne yapsak olmadı babasıyla abisiyle konuştuk olmadı ailenin tek yaptığı şey çocuk birinin malına zarar verdiğinde gelip para teklif etmek ne özür var ne çocukla konuşma var. En sonunda babam çileden çıktı bi gün, çocuk inşaat demiriyle kardeşimin üstüne koşarken camdan gördü, çıkıp çocuğu bağırarak tehdit etti o yaptığını sana yaparım beni dışarı çıkarttırma diye bağırdı, evet asla tasvip edilecek bi davranış değil, ama yemin ederim ki kardeşim o günden sonra rahat nefes alabildi hiçbir şekilde muhatap olmadı bi daha kardeşimle. Maalesef bazı çocukların anladığı dil farklı bu ailelerinden öğrendikleriyle şahit olduklarıyla şekilleniyor evet çocuk belki toplumla büyüyor ama 10 yaşındaki çocuğa kekle börekle tatlı dille düzgün konuşmayla hiçbir şekilde derdimizi anlatamadık ancak yaptığına muhatap olunca empati yapabildi. Yani illa onun da bizden mi korkması gerekiyordu ne kadar saçma.

Ben de kim yazacak diyordum bunu 🤦 Şeyi çok merak ediyorum mesela öğretmenler ile ilgili bir konu açılıyor herkes fikrini söylüyor, doktorlar ile ilgili bir konu açılıyor ve herkes fikir beyan ediyor, kv konuları ile ilgili de aynı şekilde. Zaten normali de bu. Çocuklu insanların konularına yorum yapmak için illa çocuklu olma şartı mı olmalı? O zaman yönetim hepinizden bilgi alsın çocuklular cocuklularin, evliler de evlilerin konusuna yorum yapsın. Muhasebeciler hemşirelerin konusuna yazmasın mesela. Bırakın insanlar yorumlarını rahatça yapsınlar. Konu sahibi de zaten gerekli cevabı verir. Yorumunuz varsa siz de yazın tabii ki de çocuğunuz var mı bir yorum değil. Kaldı ki çocuk davranışını bilmek için anne olamaya da gerek yok. Merak ediyorsanız evet benim çocuğum var.
Çok yüzeysel konuşuyorsunuz kadın somut bi çözüm önerisi soruyor edebiyat kasıyosunuz bi salın derdini paylaşsın. O kadar belli ki böyle bi durum yaşamadığınız. Salın bi kadını darlayıp durmayın

Çok yüzeysel konuşuyorsunuz kadın somut bi çözüm önerisi soruyor edebiyat kasıyosunuz bi salın derdini paylaşsın. O kadar belli ki böyle bi durum yaşamadığınız. Salın bi kadını darlayıp durmayın
Ben ne dediğimi gayet net bir şekilde yazdım zaten. Gerisi konu sahibinin bilecegi şey. O yüzden zaten bırakın herkes yorum yapsın yazdım. Çocuksuzlar da dahil. Evet böyle bir durum yaşamadim ama yaşasam zivanadan çıkarım sanırım. Zaten konu sahibinin sonuna kadar haklı olduğunu da yazdım.

Çocuksuzlar da dahil.
Ama konuyla ilgili hiç yaşanmışlığı olmayanlar yorum yapınca konu sahibinin derdine derman olmuyor. Yanlış bilgiler verilebiliyor…Bekarlar boşan diyor, ev hanımları doktorlara maaş yeter de artar diyor, memurlar öğretmenlerin çok tatili var diyor, bazı üyeler bir araya gelip geyik çeviriyor… gereksiz muhabbet yani. Ben yazmadım konuya mesela, çocuğum var ama konudaki olayı yaşamış değilim.

Yaramaz çocuk akran zorbalığı yapan çocuk heryerde var valla. Ne laftan anlıyorlar ne sözden ne cezadan. Büyüyünce onların yarısı da sorunlu yetişkin olacaklar ilgilenilmezlerse o yaşlarda. Ve bu tür çocuklarla daima karşılaşacak çocuklar. Ayrıştıramayız oynamalarına engel olarak ya da okulda. İdare edeceğiz mecburuz.

Çocuklar hakkında artık yorum yapmiyorum herşey ortada maalesef 🤷🏼‍♀️ özgür büyütecekler diye yapmadıkları kalmıyor
Bu özgür büyütmek değil aslında. Özgürlük küfür etmek başkasına vurmak değil tabi ki. Genelde başı boş çocuklar bunu yapıyor. Genelde anne babasını göremezsiniz. 100 kez küfür etme dersiniz umrunda olmaz. Muhattabınız da yoktur.
Mesela kızım için özgürlük parkta ayakkabılarını çıkarıp çimlerde gezmek. Ona bile bin tane laf ediyorlar. Karnın ağrır, ay sen üşümüyor musun (40 derecede mi?!) ay bizim çocuklar da yapar, ayağına bilmem ne böceği batar.
Toplum tuhaf şeylere takılıyor gerçekten. Çocuğunun başkasına vurmasına ses çıkarmayanlar başka bir çocuğun karnının ağrımasını kafasına takar.

Arkadaşlar selam,
Bugüne kadar öyle etrafımda akrabamın çocuğu komşu çocuğu falan olmadı. O yüzden yeni nesli daha yeni yeni çocuğum sayesinde tanıyorum. Ve her gün dehşete düşmekten ve çocuğumu nasıl büyütebileceğimi düşünmekten kendimi alamıyorum. Oğlum 4,5 yaşında, Ankara’nın oldukça merkezi yerlerinden birinde sitede oturuyorum. Yeni yeni dışarı çıkıyor arkadaşı falan oluyor. Gözlemlerime göre maalesef çocukların en az yarısı normal değil. Az önce dışardan eve geldim çocuk 1 saat oynadı bu sırada yaşananlar: çocuğuma durduk yere yanından geçerken küfür eden doktor ana baba çocuğu, şu meşhur dadı programında terör estiren sorunlu erkek çocuğu (çocuğumun suratına top attı ve annesine vurdu, diğer çocuklara da fiziksel zarar verdi), ben parka gidiyorum diyen çocuğuma napalım defol git diye bağıran 8-10 yaşlarındaki çocuk gibi tiplerle karşılaştım. Yani bu çocuklar maalesef artık öyle arsız olmuşlar ki sizin çocuğunuzun yanında olmanızdan hatta kendi ana babasından bile çekinmiyorlar ve sayıca böyleleri hiç de az değil. Bunların ağzının payını versem de çekineceklerini sanmıyorum çocuğu dövecek de değilim. Oğlum şu an pek bir şey anlamıyor ama yarın anladığında bunlarla nasıl baş edecek. Yazık kendi de sürekli oynayalım diye hepsinin peşinde koşan bir tip. Yani çocuğun ruh hastası olur mu derdim olurmuş görüyorum yaz başından beri. Ne zaman başından ayrılsam çocuğun biri saldırıyor. Şimdi bilmediğim için soruyorum, benim yaşadığım yerde mi sorun var yoksa artık çocuklar gerçekten bu kadar zorba ve kötü mü. Çünkü taşınmayı düşünüyorum taşınınca bir şey değişmeyecekse anlamsız. Siz böyle olaylarla nasıl baş ediyosunuz. Bana lütfen tecrübesi olan hanımlar bi fikir verip yol gösterebilir mi.
KÜÇÜCÜK ÇOCUKLARLA AGZININ PAYINI VERMEK DE NORMAL DEĞİL. parka gidyorsunuz savaşa değil ne bu gerginlik, bu saldırganlık .

Ben defalarca bu sitede de yazdım, ben 3 yıldır çözüm bulamadım
Benim karşımda bir apartmanda oturuyorlar yaklaşık 8 10 çocuklar. Artık çoğu anaokulu 2. Sınıf seviyesinde.
Köpeğime yapmadıkları işkence kalmadı.
Ben yanındayken eşim ortamda iken boncuk tabanca ile ateş ettiler taş attılar sopa attılar uyuyan hayvanı çığlık atıp uyandırmaya çalıştılar
Kavga ettim olmadı konuştum olmadı hediye aldım olmadı hala daha 3 gün on önce bahce duvarından sopayla vurmaya çalışıyordu annesinin sesi ile irkildim gel abla bağırmasin yani tek ilerlediğim bu olmuş
Annelerine ne diller döktüm merhamet edin anlatın önce siz çekeceksiniz diye.
Bu yaz birbirlerini yediler artık zarar görmeye başladılar ne kavgaları bitiyor ne gürültü ne zarar verme. Ya kasları yarik ya birbirlerini ısırırlar sonra büyüklerden dayak
Ben çözüm bulamadım. Yaklastiklari an kaybolun diye bağırıyorum çünkü şiddet için geliyorlar. Garip bir şekilde bizle sorunları yok selam verir laf atarlar yani bunun bir problem olduğunu bile bilmiyorlar. Bazen tekken yaklaşmak istiyorlar sakın diyorum yaklaştırmaz ee niye?? Eee sizce niye? Surekli sizden şiddet gören hayvan ne yapsın?
Ben hediye almış siz onu üzünce çok üzülüyor fln demiştim sanırım 3 gün gitmişti.
çok üzüldüm,

Bu özgür büyütmek değil aslında. Özgürlük küfür etmek başkasına vurmak değil tabi ki. Genelde başı boş çocuklar bunu yapıyor. Genelde anne babasını göremezsiniz. 100 kez küfür etme dersiniz umrunda olmaz. Muhattabınız da yoktur.
Mesela kızım için özgürlük parkta ayakkabılarını çıkarıp çimlerde gezmek. Ona bile bin tane laf ediyorlar. Karnın ağrır, ay sen üşümüyor musun (40 derecede mi?!) ay bizim çocuklar da yapar, ayağına bilmem ne böceği batar.
Toplum tuhaf şeylere takılıyor gerçekten. Çocuğunun başkasına vurmasına ses çıkarmayanlar başka bir çocuğun karnının ağrımasını kafasına takar.
Yoo özgürlük anlayışları coğu ebevenynin maalesef ki naparsa yapsınlar müdahale etmemek keşke sizin gibi çimlerde gezmek olsa ama değil 🤷🏼‍♀️

Back
X