Ailenizde saçmalamış yani emen çoçuk daha o sana muhtaç nasıl bırakılır çoçukla git biraz büyüsün işe gir ayrı eve çıkKızlar merhaba..daha öncede konu açmıştım kocamın beni sevmediğini aldatıldıgimi fln ..uzatmayacam ..hala aynı çocuklari bile artık umursamıyor ilgisiz alakasız.ailem bırak gel diyor üç çocuğu at başına aklı başına gelirmiş.. böyle bir adamın aklı başına gelmez diyorum anlamıyorlar o zorluğu o keyfi yaşamayasin her gece bak bakalım çıkabiliyormu dışarı..metresi gelip baksın falan fistan işte..ben bırakmak istemiyorum çocuklarımın psikolojisi ne olur bu süreçte.gelmezssen bı daha bize dert yanma arama bilmem ne..daha çok küçükler en küçüğü 10 aylık nasıl bırakıp giderim.. çaresizim bu adamdan zaten kocalık yapsın istemiyorum bana ama çocuklarıyla ilgilensin istiyorum adam gibi babalık yapsın sadece maddi yönden bakıyor ilgi alaka sıfır ..bu çözüm olur mu sizce ailemi dinlemeli miyim ..yoksa daha mı kötü olur tamamen çocuklarımdan olurmuyum çok çaresizim
Evet çok haklısınız bu konuda en başta yapmamam.gereken bir şeydi işimi bırakmak hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biriHiçbir evlilik, memuriyetinizi bıraktıracak kadar değerli değildir. Hayatınızı bir erkeğin vicdanına bırakmak… Sadece kendi hayatınızı değil çocuklarınızın da hayatını… Devlet hastanesinde tıbbi sekretermişsiniz eskiden. Bırakmışsınız işinizi. Aklım almıyor gerçekten. Nasıl olur böyle bir şey? Şimdi de arkanızda duran kimse yok diye hayıflanıyorsunuz. Elbette aile desteği çok önemli ama elinizde garanti maaşınız olsaydı aileniz desteklerdi sizi. Hiç mi aklına gelmez bir kadının “ya kocam ölürse, ya beni üç çocukla parasız pulsuz bırakıp terk edip giderse, ya dayak atarsa vb.” ihtimaller? Çevremizde hiç görmesek de böyle şeyleri, hiç aklıma gelmezdi böyle yapabileceği desek! Konu sahibi, kardeşiniz bile böyle bir boşanma yaşamış. Hiç mi ders almadınız ondan? Geçmiş geçmişte kalmıştır, bundan sonrasına bakalım, çözüm bulalım diye düşünürüm her yeni konuda ama burada bulunabilecek bir çözüm yok. Bağrınıza taş basıp oturacaksınız o evde, çocuklarınızın başında. Adamı sinirlendirmemeye çalışın bari bundan sonra. Maddi olarak da keserse desteği, perişan olursunuz. Huyuna gitmeye çalışın. Bir de yarın yapacağınız ilk iş, tüplerinizi bağlatmak olsun. Yoksa “Allah verir rızkını nasıl olsa” diyerek 4. çocuğu da yaparsınız siz.
Evet bunların ilerde sorumluklari da çok olacak biri onbir biri yedi diğeri küçük hiçbir yere sigamam farkındayım küçüğü büyüyünce ye kadar beklemeyelimAçıkçası ben hiç de bırakın çıkın gidin bakarsınız, aileniz bakar falan filan demeyeceğim. Eğri oturup doğru konuşmak lazım. 3 çocuk var biri bebek. Beziydi mamasıydı hastanesi doktoru ıvır zıvırı dünya para. Aileniz ataerkil, maddi durumunu bilmiyorum ama öyle ahım şahım değildir. O eve 3 çocukla sigamazsiniz. Kocanızın vereceği cücük kadar nafaka 4-5 parça altınla da idare falan edemezsiniz. Eğitim masraflarına hiç girmiyorum. Çalışmak falan da ütopya açıkçası hadi bulsanız bulsanız Asgari ücretle iş bulursunuz o da tam gün olur. Kreşler almış başını gitmiş. Devlet alıyor tam gün ama bakalım sizin lokasyona uyar mı? Ailenize dert falan yanmayın adam maddi ihtiyaçları karşılıyormuş madem bir şekilde idare edin. Öyle çocuklarla ceza vereyim yok şöyle böyle bunlar çare değil. 3 çocuk yaptıysanız sorumluluk almanız gerekiyor üzgünüm. Dışarıdan şunu yap bunu yap demesi pek tabii kolay ben de isterdim kadınlarımız kimseye muhtaç olmadan başları eğilmeden yaşasın ama hayat şartları çok zor. Bir çocuk olsa başka konuşurduk ama 3 tane.
çocukları bırakıp giden taraf olursanız yasal sürecte bunu göz önünde bulundurup zaten istemiyormuşsun bırakip gitmişsin diyip çocukları tamamen babay verme ihtimalleri olabilir mi acaba merak ettimKızlar merhaba..daha öncede konu açmıştım kocamın beni sevmediğini aldatıldıgimi fln ..uzatmayacam ..hala aynı çocuklari bile artık umursamıyor ilgisiz alakasız.ailem bırak gel diyor üç çocuğu at başına aklı başına gelirmiş.. böyle bir adamın aklı başına gelmez diyorum anlamıyorlar o zorluğu o keyfi yaşamayasin her gece bak bakalım çıkabiliyormu dışarı..metresi gelip baksın falan fistan işte..ben bırakmak istemiyorum çocuklarımın psikolojisi ne olur bu süreçte.gelmezssen bı daha bize dert yanma arama bilmem ne..daha çok küçükler en küçüğü 10 aylık nasıl bırakıp giderim.. çaresizim bu adamdan zaten kocalık yapsın istemiyorum bana ama çocuklarıyla ilgilensin istiyorum adam gibi babalık yapsın sadece maddi yönden bakıyor ilgi alaka sıfır ..bu çözüm olur mu sizce ailemi dinlemeli miyim ..yoksa daha mı kötü olur tamamen çocuklarımdan olurmuyum çok çaresizim
Allah çıkış yolu göstersin. Başka bir şey demek elimden gelmiyor. Bir de ailenizi dinlemeyin.Evet bunların ilerde sorumluklari da çok olacak biri onbir biri yedi diğeri küçük hiçbir yere sigamam farkındayım küçüğü büyüyünce ye kadar beklemeyelim
Buna inanmak istemiyorum. Böyle bir ailem olmamasına ve kendim de iyi bir gelire sahip olmama rağmen ikinci çocuğum olursa esim de ilerde yamuk yaparsa diye aklımdan b planı c planı düşünüyorum ama insanlar nasıl böyle plansız yaşayabiliyor hayret ediyorum. Böyle düşüncesizce hareketlerden sen koru Allah'ım hem kendimizi hem çocuğumuzu colugumuzuHiçbir evlilik, memuriyetinizi bıraktıracak kadar değerli değildir. Hayatınızı bir erkeğin vicdanına bırakmak… Sadece kendi hayatınızı değil çocuklarınızın da hayatını… Devlet hastanesinde tıbbi sekretermişsiniz eskiden. Bırakmışsınız işinizi. Aklım almıyor gerçekten. Nasıl olur böyle bir şey? Şimdi de arkanızda duran kimse yok diye hayıflanıyorsunuz. Elbette aile desteği çok önemli ama elinizde garanti maaşınız olsaydı aileniz desteklerdi sizi. Hiç mi aklına gelmez bir kadının “ya kocam ölürse, ya beni üç çocukla parasız pulsuz bırakıp terk edip giderse, ya dayak atarsa vb.” ihtimaller? Çevremizde hiç görmesek de böyle şeyleri, hiç aklıma gelmezdi böyle yapabileceği desek! Konu sahibi, kardeşiniz bile böyle bir boşanma yaşamış. Hiç mi ders almadınız ondan? Geçmiş geçmişte kalmıştır, bundan sonrasına bakalım, çözüm bulalım diye düşünürüm her yeni konuda ama burada bulunabilecek bir çözüm yok. Bağrınıza taş basıp oturacaksınız o evde, çocuklarınızın başında. Adamı sinirlendirmemeye çalışın bari bundan sonra. Maddi olarak da keserse desteği, perişan olursunuz. Huyuna gitmeye çalışın. Bir de yarın yapacağınız ilk iş, tüplerinizi bağlatmak olsun. Yoksa “Allah verir rızkını nasıl olsa” diyerek 4. çocuğu da yaparsınız siz.
Ya yanlış anlamayın da eşiniz normal bile olsa siz çalışmıyorsunuz neden 3 çocuk yani? Benim çevremde karı koca mükemmel geliri olanlar dahi maksimum 2 çocuk yapıyor ki çoğu 1 de bırakıyor. Korunma dediğimiz şey bir hapa bakıyor yani. Çok üzülüyorum böyle durumdakilere. Ailenizi asla onaylamıyorum ama yani 3 çocuk nedir. Çocuklarınızın başında durun madem anne yokluğu çekmesinler kıyamam. Daha küçüklerİyide eskiden eşim böyle bir insan değildi anlamıyormusunuz adam son bir yılda değişti normalleştirmiyorum aldatmayı da asla kabul etmedim ilk defa yakaladım da zaten 12 yıldır da ..ve arkamda sağlam birileri olsa bir dk katlanmam bu adama ama yok imkanım elimden bişey gelmiyor malesef
Siz konu sahibinin yazdigi yorumlari hic okumuyorsunuz sanirim. Konu sahibi ailem cocuklari esimin soyu görüyor istemiyor diyor siz belki maddi gucleri yoktur yaziyorsunuz. Kadin diyor ki nafakami alirim tazminatimi altinlarimi alirim yine diyorsunuz vermez.Adamı evden gönderip boşansa nasıl geçinecek? Adam aileyi gecinderecek kadar nafaka verecek karakterde olsa zaten metresi olmaz. Alabileceği nafaka 6 7 bin. Ev kiraysa zaten gecinemezler. Değilse de 3 çocukla mümkün değil. Çocuklara bakıcı bulup işe girse üç çocuk bakan bakıcıya vereceği maaş kendi maaşına denk veya yakın olur. Ailesi 3 çocuğa kendi bakmak istese zaten gelme demez. Önü arkası olmayan bir çözüm yolu sizin kast ettiğiniz.
Evet şu anda o durumdayız zaten ..Ailenizin hipotezi yanlış. Eşiniz zaten bir başkasıyla duygusal bir bağ kurmuş, sizi de gözden çıkarmış. Sizi kaybetmekten korkan insan alenen sizi aldatmaz. Aldatmaya devam etmez.
çocuklarınızı bırakıp baba evine dönmek nasıl seçenekleriniz arasında? Benim çocuklarımı benden almaları için cesedimi çiğnemeleri lazım.
madem o kadar çaresizsiniz eşinizle ev arkadaşı olarak kalın. Siz bir işe girene kadar dişinizi sıkın.
Ne şu yazdıklarınız, ne son çocuğunuzdan sonra evliliginizin bozulduğunu söylemeniz inandırıcı gelmedi bana.Evet çok haklısınız bu konuda en başta yapmamam.gereken bir şeydi işimi bırakmak hayatımda yaptığım en büyük hatalardan birionun pişmanlığı bir ömür sürecek biliyorum ailemde bu konuyu sürekli yüzüme vuruyor zaten ... dördüncüsu demeyin lütfen tupleriimi bağlamaya gerek yok çünkü artık ortada bir kari koca ilişkisi olmayacak asla bundan sonra ..huyuuna fln gitmeyeceğim de kendi işini kendi yapıyor ütüsü dur çamaşırı sadece yemek yapıyorum oda çocuklarım için varsa bir tabak oda yer okadar aramızda iletişim sadece çocukları için var ..zaten gördüğümde yok sbahaa karşı eve geliyor
Cahil olmasalar bile bu devirde kim başına +3 cocuk ister. Maalesef oturacaksiniz evinizde maddi yönden sıkıntınız yoksa cocuklari sefil etmeyin.Yok canım malesef istemiyorlar işte ataerkillik toplumda yaşayan insanlar babanın çocukları gözüyle bakıyorlar onun soyu fln çok cahiller napssm ikna edemedim onalri kabul ettiremedim maalesef
Evet yok o adamla bı daha aynı odada bile yatmayi düşünmüyorum.. bağlatmama izin vermedi düşünmedim söylemedim mi sanıyorsununz ama maalesef koca imzası gerek dediler bana ve pislik te imza vermedi Allah'ın cezası.korundugum halde hamile kaldım .. inanıp inanmamak size kalmış kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez tabiNe şu yazdıklarınız, ne son çocuğunuzdan sonra evliliginizin bozulduğunu söylemeniz inandırıcı gelmedi bana.
Çünkü hatalarınızdan ders alacak bir kafa yapısı göremedim.
İşinizi neden bıraktınız mesela? Evliliğiniz iyi bile değilken bir değil iki değil üç çocuk yapmışsınız. 3. çocuk istemeden oldu diyorsunuz. GERÇEKTEN çocuk istemeyen insan 2den sonra bağlatırdı. Hadi baglatmadınız 2 hatta 3 yöntemle korunmalıydınız. Yeterince ciddiye aldığınızı düşünmüyorum. Hala da cinsellik olmayacak tüp bağlamaya gerek yok diyorsunuz.
Eşiniz dünyanın en şahane insanı bile olsa üç çocuk sizin için lüks. Ev kira tek maaşa bakıyorsunuz. Hadi adamın karakter değişmese dünya iyisi kalsa bi kaza bi hastalık geçirip gelir düşse ne yapacaktınız. Ben ortalamanın üstünde gelirle evim arabam var beş kediye bakarken stres oluyorum sizdeki de ne rahatlıkmış. Bundan sonra cinsellik olmaz diye de kendinizi kandırmayın gençsiniz bu eşinizle ya da ayrılarak başkasıyla filan ille bi duygusal fiziksel yakınlık yaşarsınız. Doğum kontrolünü beceremiyorsanız tüplerinizi bağlayın kendinize bir iyilik yapıp. Eskiden kadınlar annemler filan makul sayıda çocuktan sonra tak diye tüplerini bağlatıp çözerdi bu işi. Nasıl sorumsuz bir dönemdir bu inanamıyorumİyide eskiden eşim böyle bir insan değildi anlamıyormusunuz adam son bir yılda değişti normalleştirmiyorum aldatmayı da asla kabul etmedim ilk defa yakaladım da zaten 12 yıldır da ..ve arkamda sağlam birileri olsa bir dk katlanmam bu adama ama yok imkanım elimden bişey gelmiyor malesef
Sakın öyle yapmayın,eğer adamda şiddet size sürekli hakaret yoksa,yok sayın adamı,yani ben olsam gidecek yerim yoksa ailem böyle bı teklifte bulunsa büyük konismim şiddet bile olsa cocuklarim için katlanırdim,zamanı gelince ilk firsattada çıkardım o evden.para biriktirin meslek edinmeye filan calisin,aldığınız nafakayla çalışmayla gecinirsiniz,evlere temizliğe bile gitseniz zorda olsa gecinirsiniz,3 yıl daha dişinizi sıkıp beklemeniz lazım o sürede planlarınızı yapinÖyle işte onu tek getir diyorlar bazen vicdana geliyorlar azcik
Spiralde koca rızası gerekmiyor,onu niye yapmadinizEvet yok o adamla bı daha aynı odada bile yatmayi düşünmüyorum.. bağlatmama izin vermedi düşünmedim söylemedim mi sanıyorsununz ama maalesef koca imzası gerek dediler bana ve pislik te imza vermedi Allah'ın cezası.korundugum halde hamile kaldım .. inanıp inanmamak size kalmış kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez tabi
Çocuklar kedi yavrusu değil.Birakip gidilecek çocuklarınıza sahip çıkın.Kızlar merhaba..daha öncede konu açmıştım kocamın beni sevmediğini aldatıldıgimi fln ..uzatmayacam ..hala aynı çocuklari bile artık umursamıyor ilgisiz alakasız.ailem bırak gel diyor üç çocuğu at başına aklı başına gelirmiş.. böyle bir adamın aklı başına gelmez diyorum anlamıyorlar o zorluğu o keyfi yaşamayasin her gece bak bakalım çıkabiliyormu dışarı..metresi gelip baksın falan fistan işte..ben bırakmak istemiyorum çocuklarımın psikolojisi ne olur bu süreçte.gelmezssen bı daha bize dert yanma arama bilmem ne..daha çok küçükler en küçüğü 10 aylık nasıl bırakıp giderim.. çaresizim bu adamdan zaten kocalık yapsın istemiyorum bana ama çocuklarıyla ilgilensin istiyorum adam gibi babalık yapsın sadece maddi yönden bakıyor ilgi alaka sıfır ..bu çözüm olur mu sizce ailemi dinlemeli miyim ..yoksa daha mı kötü olur tamamen çocuklarımdan olurmuyum çok çaresizim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?