- 22 Aralık 2019
- 343
- 336
- 103
- Konu Sahibi Beybilibili
-
Defalarca konuştum. Zaten bu yüzden tahammülüm kalmadı.Oturup çocuğa nasıl davranacağınızı konuşun. Herkesin çocuk yetiştirme biçimi farklıdır. Eşinizle orta noktayı bulun. Mesela neye kızılması gerektiği ve biri kızarken diğerinin savunmaması gerektiği haller gibi
Çok konuştum zaten bu yüzden ayni seyleri yaptıkça sinirleniyorum.bunun yanı sıra onun da öfke kontrolü olmaması sebebiyle işler raydan çıkıyorbana kalırsa ilk önce eşinle bu konuyu konuşabilirsiniz. her şeyi netliğe kavuşturup, çocuğunuzun karşısına öyle çıkmalı ve her şeyi ona da izah etmelisiniz.
Bizim kavgalar çocuk yüzünden başlıyor çok Farklı bir hal alıp devam ediyorEvliliği sinayan en büyük şey çocuk bence, çocuktan sonra kavgalar çok artıyor gerçekten de. Benim de böyle sıkıntım vardı tek fark eşimin aşırı toleransli olup sinarik bı çocuk yetiştirmesi disiplin diue bişey olmaması. Örneğin çocuk hicibsey yokken kendini yere atıp bağırır, hiç ilgilenmesen susacak ama hem kv hem eşim üstüne atlayıp nodlu noldu dedikçe ne benim bakmama ne de çocuğun susmaisna izin verirler seni çok iyi anlıyorum net bı çözüm önerim de yok
kari koca basbasa vakit geciriyor musunuz? cocuksuz birseyler yapiyor musunuz?Hanımlar merhaba,
Benim sıkıntım çocuk yüzünden eşimle sürekli birbirimize girmemiz. Ya da benim sabrımın artık tükenmesi, bilmiyorum. Son zamanlarda sürekli bir tartışma halindeyiz bu durumdan çok sıkıldım artık...genel olarak yaptığı şey çocuğu kısıtlamak hareketlerini engellemek. Durum böyle olunca herşeye bağıran bir çocuk ortaya çıktı. Çocuk bağırdıkça ben geriliyorum ben gerildikçe karşımdakini geriyorum derken böyle uzayıp gidiyor ve sonuç olarak birbirimize giriyoruz. Çocuk yüzünden başlayan kavga tamamen başka bir boyuta geçiyor. En son benimle ortak hiç birşey Yapamadığını, huzurunun olmadığını falan söyledi. Sanırım herşeye rağmen beni en çok yaralayan da bu oldu. Oğlum 15 aylık oldu nerdeyse ve artık olan bitenin farkında. Eşim ise bağırıp çağırıp ortalığı yıkmakta. Her kavgadan sonra ben, söylediklerinden ötürü surat asmaktayım. O İse hiç birşey olmamış gibi devam etmekte. Bu durum da ayrı sinirlerimi bozuyor. Bu sefer bir de bu yüzden tartışıyoruz. Çocuğun böyle şeylere şahit olması beni inanılmaz üzüyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Aşırı bunaldım artık en ufak bir şeye tahammülüm yok. Nasıl davranmalıyım be yapmalıyım önerilere ihtiyacım var
Maalesef. Çok nadir annesi geldiğinde ona bırakıp bi kaç kez çıktığımız oldu. Onun dışında şu durumda zaten gezme tozma olayları olmuyor. Oğlum yerinde durmayan bir çocuk. Gündüz de tüm gün peşinde koşturmaktan çok yoruluyorum. Akşam ise hiç birşeye halim kalmıyor onla beraber uyuyakalıyorum. Gece boyunca deliksiz uyumadıgı için tek uyuyabildiğim vakit o ara oluyorkari koca basbasa vakit geciriyor musunuz? cocuksuz birseyler yapiyor musunuz?
Çocuğunuz deliksiz uyumuyorsa uyku eğitimi verin. Veremiyorsanız bir uzmandan destek alın. Onu da yapamıyorsanız gündüz size yardımcı olacak birilerini bulun. Bu şekilde cok zor. Siz de perişan olursunuz ve tabi ki tahammül de kalmaz. Cocugun önünde bağırıp durmasın eşiniz. O çocuk ilerde bağıran bir cocuk olur . Yazik değil mi?Maalesef. Çok nadir annesi geldiğinde ona bırakıp bi kaç kez çıktığımız oldu. Onun dışında şu durumda zaten gezme tozma olayları olmuyor. Oğlum yerinde durmayan bir çocuk. Gündüz de tüm gün peşinde koşturmaktan çok yoruluyorum. Akşam ise hiç birşeye halim kalmıyor onla beraber uyuyakalıyorum. Gece boyunca deliksiz uyumadıgı için tek uyuyabildiğim vakit o ara oluyor
Uyku eğitimi için biraz geç kaldım sanki. Açıkçası ağlamasına dayanamadım daha öncesinde ve vazgeçtim. Sanırım en büyük eksim tek olmam. Daha öncesinde çalışıyordum birden ne olduğunu anlamadım 1.5 yıldır evdeyim çocukla ayrı bu sıkıntılarla ayrı uğraşmaktan benim de sabrım tükendi. Bazen boşveriyorum umursamamış gibi yapıyorum ama sanırım sadece “gibi “ yapıyorumÇocuğunuz deliksiz uyumuyorsa uyku eğitimi verin. Veremiyorsanız bir uzmandan destek alın. Onu da yapamıyorsanız gündüz size yardımcı olacak birilerini bulun. Bu şekilde cok zor. Siz de perişan olursunuz ve tabi ki tahammül de kalmaz. Cocugun önünde bağırıp durmasın eşiniz. O çocuk ilerde bağıran bir cocuk olur . Yazik değil mi?
Bencede sadece " gibi "yapıyorsunuz. Belli ki içinize atıyorsunuz. Atmayın. Cevap verip kendinizi savundugunuzda ve ya çocuğunuzu savundugunuzda eşiniz daha da mi alevlenir? Aslında cocugu tek büyütmek daha iyidir bence. En azından her kafadan ses çıkmaz. Cocugun da kafası karışmaz . Tabi bu her zaman mümkün olmuyor ne yazık ki. Cocugu kısıtladığını söylemişsiniz. Napiyor mesela? Koşma otur gitme dur gibi seyler mi. Cocugun bağırmasının sebebi babasının evde bağırıyor olması. Çocuklar duyduklarını yapmazlar gördüklerini yaparlar..Uyku eğitimi için biraz geç kaldım sanki. Açıkçası ağlamasına dayanamadım daha öncesinde ve vazgeçtim. Sanırım en büyük eksim tek olmam. Daha öncesinde çalışıyordum birden ne olduğunu anlamadım 1.5 yıldır evdeyim çocukla ayrı bu sıkıntılarla ayrı uğraşmaktan benim de sabrım tükendi. Bazen boşveriyorum umursamamış gibi yapıyorum ama sanırım sadece “gibi “ yapıyorum
Kavgalarımız çocuk yüzünden başlıyor ama Farklı bir boyut alıyor. İşin sonunda çocuğa ne yaptı da kavga ettik onu bile unutuyorum. Kısıtlaması evet dediğiniz gibi fiziksel olarak engel oluyor. Ya da yapmaması gereken şeye önce izin veriyor sonra yapmasına engel oluyor. Su an yeni yeni yürüyor ve herşeyi keşfetme aşamasında. Engel olunca da birileri sinirleniyor ve bağırıyor.Bencede sadece " gibi "yapıyorsunuz. Belli ki içinize atıyorsunuz. Atmayın. Cevap verip kendinizi savundugunuzda ve ya çocuğunuzu savundugunuzda eşiniz daha da mi alevlenir? Aslında cocugu tek büyütmek daha iyidir bence. En azından her kafadan ses çıkmaz. Cocugun da kafası karışmaz . Tabi bu her zaman mümkün olmuyor ne yazık ki. Cocugu kısıtladığını söylemişsiniz. Napiyor mesela? Koşma otur gitme dur gibi seyler mi. Cocugun bağırmasının sebebi babasının evde bağırıyor olması. Çocuklar duyduklarını yapmazlar gördüklerini yaparlar..
Çoğunlukla cevap verdiğim için uzatıp gidiyor zaten ...Bencede sadece " gibi "yapıyorsunuz. Belli ki içinize atıyorsunuz. Atmayın. Cevap verip kendinizi savundugunuzda ve ya çocuğunuzu savundugunuzda eşiniz daha da mi alevlenir? Aslında cocugu tek büyütmek daha iyidir bence. En azından her kafadan ses çıkmaz. Cocugun da kafası karışmaz . Tabi bu her zaman mümkün olmuyor ne yazık ki. Cocugu kısıtladığını söylemişsiniz. Napiyor mesela? Koşma otur gitme dur gibi seyler mi. Cocugun bağırmasının sebebi babasının evde bağırıyor olması. Çocuklar duyduklarını yapmazlar gördüklerini yaparlar..
Yaa kıyamam ama kuzucuga daha yeni yeni keşfediyor heryeri tabi kıracak dökecek gezinecek her yerde . Boyle tahammulsuz insanlara cok sinir oluyorum. Hayir bir de bağırınca haklı da olmuyorsun ki keşke anlasalarKavgalarımız çocuk yüzünden başlıyor ama Farklı bir boyut alıyor. İşin sonunda çocuğa ne yaptı da kavga ettik onu bile unutuyorum. Kısıtlaması evet dediğiniz gibi fiziksel olarak engel oluyor. Ya da yapmaması gereken şeye önce izin veriyor sonra yapmasına engel oluyor. Su an yeni yeni yürüyor ve herşeyi keşfetme aşamasında. Engel olunca da birileri sinirleniyor ve bağırıyor.
Son zamanlarda huzurum yok lafını o kadar duydum ki geçimsizlik böyle bişey mi diye düşünmeye başladım.Bencede sadece " gibi "yapıyorsunuz. Belli ki içinize atıyorsunuz. Atmayın. Cevap verip kendinizi savundugunuzda ve ya çocuğunuzu savundugunuzda eşiniz daha da mi alevlenir? Aslında cocugu tek büyütmek daha iyidir bence. En azından her kafadan ses çıkmaz. Cocugun da kafası karışmaz . Tabi bu her zaman mümkün olmuyor ne yazık ki. Cocugu kısıtladığını söylemişsiniz. Napiyor mesela? Koşma otur gitme dur gibi seyler mi. Cocugun bağırmasının sebebi babasının evde bağırıyor olması. Çocuklar duyduklarını yapmazlar gördüklerini yaparlar..
Aslında onunkisi de düşmesinden vs korkmasından kırmak dökmek değil. Aklınca koruyorYaa kıyamam ama kuzucuga daha yeni yeni keşfediyor heryeri tabi kıracak dökecek gezinecek her yerde . Boyle tahammulsuz insanlara cok sinir oluyorum. Hayir bir de bağırınca haklı da olmuyorsun ki keşke anlasalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?