Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hatalısınız. Ufacık çocukla bir olmuşsunuz. Çocuktan hıncınızı alacağınıza gidip en başında annesine rahatsız olduğunuzu bildirseydiniz. Uslubunuz çok yanlış. Çocuğa bide sen ineğe daha çok benziyorsun demişsiniz. 10 yaşındaki bi çocukla eşdeğer olgunluktasınız sanırım

6 yaşındaki çocuklar çoğu şeyi anlıyor bence, yani anne uyardığında bunun yanlış olduğunu kavrayabilir diye düşünüyorum. İnsan çocuğu olunca sakin kalamıyor maalesef.

Ben çocuğun ve annenin tavri doğru demiyorum. Yanlış ama sizinki de yanlış. Anneyle konuşmanız gerekirdi.

6 yaşında çocuktan bir şeyler bekliyorsanız -ki elbette bekleyebilirsiniz- kendi hareketlerinize ve üslubunuza da bakmalısınız.
Çocuktan daha çocuk olmuşsunuz.
Çocuk daha normal bu durumda.
Yani benim çocuğuma sürekli inek demesi size göre çok normal peki anladım teşekkür ederim yorumunuz için.

Evet malesef iyi niyetli davraniyorsunuz neyse uyarir herhalde diye düsünüyorsunuz ama Insanlar cok garip gercekten sizin düsündügünüzü düsünmüyor o yüzden ben artik kimsenin biseyi kendiliginden anlamasini beklemiyorum cünkü anlamiyorlar ..

Evet çok saçma bir durum yaşamışsınız ve bence tepkinizi çok güzel vermişsiniz?
Çocuğun yaptığına çok anlam yüklemeyin.Bazen nedensiz olur.

Acaba diyorum çocuk oğlunuzun ismini yanlış telaffuz ediyor olabilir mi?
Dili tam dönmüyor olabilir.

Tanıdığım bir çocuk arkadaşının ismini horoz diye söylerdi. Bir türlü ismini söyleyemezdi un yaşı da aynen 5-6 civarı.

Yani benim çocuğuma sürekli inek demesi size göre çok normal peki anladım teşekkür ederim yorumunuz için.
O yorumdan bunu nasıl çıkardınız gerçekten. Çocuğun davranışının sizindavranışına kıyasla normal olduğunu söylemiş, bu olayın tek başına normal olduğunu dememiş . Ha bana kalırsa hemen her çocuk böyle şeyler yapar annesi uyarmıyosa bunun suçu da çocuğa yüklenmez

Kesinlikle haklısınız. Normalde çocuklar arası konulara büyüklerin karışmasını yanlış bulurum ama sizde durum aşmış. Annesi çocuğunu uyarsa, onun adına sizden özür dilese neyse ama kadın da pişkin belli ki. Bir daha görürseniz hiç lafınızı sakınmayın. Çocuğunuz şu an anlamıyor olabilir ama 1-2 seneye anlayacak o da.

Ben bilinçli ve kasıtlı yapıldığını düşündüm o an. Çünkü birkaç saniye duraksadım anne birşey söyler diye ama yok yine aynı etrafa bakınıyor. Haklı olabilirsiniz daha olgun davranabilirdim belki ama kontrolu kaybettim . Biraz da insanların dönüp oğluma tuhaf tuhaf bakması hani sanki çocukta ineğe benzer bir nokta arar gibi incelemesi beni çok gerdi inanın.

Bence cok iyi yapmissin arkadasim tebrikler. Benim cocuguma hakaret edecek ben de cocuk deyip susacak miyim? Bir daha cesaret edebileceklerini sanmiyorum ama ederlerse daha cok cemkir sakin susma. Vallahi ben sinirlendim burdan. Söz konusu evladimsa bir canavar cikar icimden.

Çocuğumun ismi ile inek kelimesi gerçekten hiç benzemiyor inanın. Yani bunu ilk başta düşünmedim değil ama yok direk her gördüğünde gülerek ve dalga geçer tarzda anne bak yine inek geldi diyerek kahkahalar atıyor.
Çocuk büyük bir de konuşması falan çok düzgün oldukça net kelimeleri telaffuz etmesi. Çok da zeki bir çocuk aslında gözlemlediğim kadarıyla.

6 yaşındaki çocuklar çoğu şeyi anlıyor bence, yani anne uyardığında bunun yanlış olduğunu kavrayabilir diye düşünüyorum. İnsan çocuğu olunca sakin kalamıyor maalesef.
Anne uyarmamış iste,belliki yetiştiremiyor,o onun ayıbı.
Sizin ayıbınız sen daha cok ineğe benziyorsun demeniz.

Önümüz de ki yüzyıla duyarsız,benim bebem hepinizinkinden daha özguvenli olacak diyen analar yüzünden

Nurtopu gibi terbiyeden,empatiden uzak,şiddet meraklısı,vizyonsuz bir nesil geliyor gözümüz aydın..

Bir sonrakınde site yönetimine konuyu taşısam mı yoksa babasıyla mı konuşsam diye düşünüyorum aslında. Anne malum ortada tavrı da belki baba daha ılımlı bir insandır . Yanlış mı olur acaba.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…