Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok güzel bir yorum tesekkür ederim.
Aslında bu kelimeyi çocuk ilk söylediğinde bahcedeydik. Ben meyve indirmiştim çocuklara dağıtıyordum ramazan ayıydı sanırım. Bu çocuk benimkine inek diye bağırdı anne tepkisiz kaldı falan çok takılmadım. Onu da çağırdım gel canım meyve yiyelim dedim, gayet olumlu bir şekilde davrandım. Hani bağ kurmaktı amacım aslında. Ama yok çocukta değişen birşey olmadı. Toplum içinde yapılması daha çok zoruma gitti sanırım. Dediğiniz gibi anneyle konuşmayı deneyeceğim sanırım bir sonraki aşamada. İnşallah bir daha tekrarlanmaz .sinirlerim aşırı yıprandı çünkü.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ben de buna çok fazla geyret gösteriyorum. Yani kimse mükemmel olacak diye bir kural yok ama en azından insanların haklarına kişiliğine saygısızlık yapmayan çocuklar yetiştirmeye çalışıyorum. İnşallah başarabilirim.

Site yönetimine ne diye şikayet edeceksiniz çok merak ettim. Koskoca kadinsiniz.kişisel sorununuzu kendiniz cozemeyip site yönetimine mi tasiyacaksiniz. Çok komik.
Ne yapmalıyım peki sizce. Anne laftan anlamayan bir kadın. Saç baş mahalle kavgası edecek halim yok tabiki .Benzer durumlarda yönetim aileyi uyarmıştı daha önce.

Peki zamanında anneyle konuşmayıp direkt çocuğu muhatap alarak "Sen daha çok benziyorsun." demek başka bir bencillik, şiddet ve vizyonsuzluk değil mi?
O duruma göre değişir. .Sizce bu durum da anneyle konuşmaya gerek kalmış mı? ?

Anne belli ki ortadoğu mantığında bu kafayla ne statü atlar ne çocuğuna katkısı olur.

Kendinizi konu sahibinin yerine koyun!

Bence şimdiye kadar sabretmesi çok çok iyi..
Fakat o ortamda hala annesi vurdum duymaz davranıyorsa...
Ve ayrıca konu sahibi yine sakinligini korumuş bence ..
karşıda ki çocukta o empatiyı kurmasını sağlamış bir daha o anne çok çok daha dikkatli olacaktır. Ama konu sahibini anladığı için değil. Başımız belaya girmesin diye daha dikkatli olacak .

Ne yapmalıyım peki sizce. Anne laftan anlamayan bir kadın. Saç baş mahalle kavgası edecek halim yok tabiki .Benzer durumlarda yönetim aileyi uyarmıştı daha önce.
Deseniz ki çöpü akıyor kokuyor o bu evet site yönetimine şikayet edin ama bu kişisel problem.

Birdaha böyle bir olay olursa kadınla konuşun. Tekrar ederse de eşiyle konuşun durumu. Ama ben birdaha tekrar edeceğini düşünmüyorum. O kadar da kafasiz değildir herhalde.

Ben annenın kasıtlı olarak umursamaz tavır takındığını düşünüyorum açıkçası. Kadın bu kadar tepkisiz olunca bakalım kendi çocuğu söz konusu olunca da böyle tepkisiz olacak mı dedim ama yok kendi çocuğu olunca parladı.

Cocukla degil direk annesiyle muhatap olmaliydiniz 6 yasindaki cocugun onu soylediginizdr ne cevap vermesini beklediniz acaba evet haklisiniz ama 6 yasindaki cocuga yuklenme tutumunuz yanlis cocuklar ayrica acimasiz cok bu da kesinlkle anne babadan kaynaklaniyor ozellikle anneden o kdr gamsiz insanlar var ki direk ailesiyle cozun bu isi insallah uzamaaz daha baska yerlere gtmez

Kızım 4 yasında kuzenleri ve halasından salak demeyi öğrenmiş onu bile unutturana kadar ne cektim ama unuttu ki 6 yaşındaki çocuk hayli hayli uyarıldığında anlaması lazım anlamasına engel bir durumu olsa annesinin yüzü kızarır kusura bakmayın şu şu rahatsızlığı var o yüzden böyle vb. açıklama yapar bence ki bunda öyle bir durum yok anladığım kadarıyla çok iyi olmus tavrınız terbiye vermeyen aileler ve cocuklari yüzünden diğer cocuklar da kötü söz öğreniyor maalesef

Ben anlamıyorum ki bu çocukluk kac yaşında bitiyor. Hani kaç yaşına kadar çocuk milletininher türlü hakaretine bu çocuktur diye göz ýummamız gerekiyor.

Ben 5 yaşındayken de 10 yaşındayken de kimseye o şekil konuşamayacağımı biliyordum. Konuşursam annemin ne yapacağını biliyorum çünkü.
Demek ki bir çocuğa nasıl konuşulacağı öğretilebilir.

Kadın uyarma girişiminde bile bulunmuyor. Hak etti. Ağzına sağlık.

Rahat dursaydı kimse bi şey demezdi ona.

Hem çocuk da öğrenir. Aklıma geleni söylersem böyle oluyormuş diye anlar. Ha anası da nasiplenir belki.. uyarır çocuğunu.

Bi keresinde otogarda otobüs bekliyorum. Küçük bir erkek çocuğu oralarda dolaşıyor. Ama nasıl güzel. Bana baktı uzun uzun. Ben de cömeldim boy hizasına. El salladım yanıma. Koşarak yanıma geldiği gibi yüzüme bi tane patlattı. Şok oldum. Annesi de karşıdan mal mal bakıyor. Bi şey demedim. Kalktim uzaklaştım. Ama pişmanım. Keşke öyle yapmasaydım.

Herkes kendikini candan digerlerini patlicandan sayiyor galiba

Ağzına sağlık. Cocuk küçük değil. Laf anlayacak yaşta. Annesi zamanında terbiye verseydi. Herşeye " cocuk bu ne anlar" desek ohoo. Hem çocuk da tepki göreceğini bir anlasın. Işin komik tarafı çocuklarını yetiştiremeyenlerin sonra "Sen çocuğuma laf söyleyemezsin" diye ortaya atlamalari. Çocuğunu saygılı yetiştir, yoksa durduk yere niye biri çocuğuna laf söylesin

Ben de çocukken böyle şeyler söyleyemezdim çünkü anne babamın kızacağını bilirdim. Benim çocuğum aynısını yapsaydı gerçekten ciddi manada uyarırdım, baktım işe yaramadı bir süre parka indirmezdim. Arkadaşına bu kelimeyi kullanmazsan inebiliriz derdim. Bir sürü yolu yordamı vardır bunun değil mi . İnsanın da sabrı bir yere kadar.
Mesela o yaşta çocuğun size tokat atması da çok kötü, benim büyük çocuğum tokat atmayı bilmiyor mesela. Demek ki böyle şeyler öğretilebiliyormuş.

Uslubunuz yanlis. 10 yaşında çocuk çocuğa inek diyor. Buna katlanamiyorsunuz. Ama siz koskoca bir yetişkin olarak çocuğa inek diyorsunuz.

Aynen "sen daha çok inege benziyorsun" üslübü ne ya? Sanki ilkokul. Ve bunu yetiski biri söylüyor. Yani o çoçuk öyle ailesinden görüyorda söylüyor, konu sahibin bahanesi ne?

Elbette o çoçuk orada uyarilmaliydi, ama bu sekilde degil. Mesela "Cok ayip, neden öyle diyorsun ogluma? Böyle kelimeler kullanma canim, bak sende istemezdin degil mi biri sana inek derse? Bak ayni sey oglum içinde geçerli. Bir daha o kelimeyi kullanma canim, ne oglum için ne baskasi için".

Çünkü annesinin yetiştirme stili Avrupa stili.
O yüzden çocuk ne yaparsa yapsın müdahale etmiyor.
Bu çocuklar misafirliğe gider.Tüm evi dağıtır kırar döker ama gene de aileler müdahale etmez.Biz bu yetiştirme stilini çok yanlış anladık.
Avrupada çocuğa temel eğitim verilir.Iyi ve doğru öğretilir ondan sonra kararlar onlara bırakılır.
Bizde eğitim verilmeden hoop diye çocuklar bırakılınca böyle oluyor.
Ben bir kere bu yetiştirme stilini gerçekten uygulayan bir türk anne gördüm.Çocuğu ikinci bir çikolata istedi.Markette ikinci çikolata neden istememeliyiz diye kızıyla 5 dakika konuştu.Ona sebep sonuç açıkladı.Hiç baskı yapmadı.Kızı ağlayınca da eğer ağlamayı bırakırsan seninle çözüm bulabiliriz dedi.Sen artık konuşarak iletişim kurabilecek yaştasın dedi.Ve konuşmaya devam etti.Sanki büyük bir bireye açıklar gibi kızıyla konuştu.
Yani bizdeki çoğu anne Avrupa stili çocuk yetiştirmek istiyorum ama her şeyi çocuğa açıklamak, temel eğitimi vermek zor geliyor o yüzden o kendi öğrensin diyor.
6 yaşındaki çocuk empati kuramaz ki.
O soyut bir kavram.Soyut kavramlar sonradan gelişir.
O yüzden bu olaylar oluyor.
Bir süre geçsin anneyle konuşun.
Kendinize yüklenmeyin.
Herkes fevri bir davranış sergileyebilir.

Önemli olan bir daha tekrarlamamak..

Koca kadın 6 yaş seviyesine nasıl iner? Neden iner? Sorusuna cevap niteliğinde konu.
Emin olun çocuk inek dediğinde değil de siz çocuğa acımazsca laf sokarken insanların gözünde gülünç olmuşsunuzdur.
Kızınızın şu anda ağzından kötü kelime çıkmıyor olması o yaşlara gelince çıkmayacağı anlamını taşımıyor ya da okul çağında. Olabilir öğrenebilir artık çocuklar telefon tablet İnternete her şeyi öğreniyor illa annesinin babasının inek demesi gerekmiyor.
Kaldı ki yaşınızın verdiği olgunlukla annesini usluba uygun şekilde uyarmanız daha mantlıklı olurdu.
Ne olursa olsun 6 yaşındaki daha muhakeme yeteneği olmayan çocuğa sözlü olarak saldırmak inanılmaz alçaltıcı bir şey kusura bakmayın. Bir daha böyle bir durum olduğunda Veli ile konuşun

Ayy o da ayrı terbiyesizmiş

Sürekli oğluma inek dediği için , benim hissettiğimi o an onun annesi de hissetsin istedim sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…