- 29 Ekim 2018
- 3.402
- 6.263
- 73
- Konu Sahibi MevsimlerGibisin
-
Çok güzel bir yorum tesekkür ederim.Acaba o çocuk inek sıfatını hangi şemada kodlamış?
Ben çocuğa sen daha çok benziyorsun demenize takılmadım. Belki onun şemasında inek çok ciddi bir olumsuz söz değildir.Sizde çok takılmayın.
Mutlaka sizin çocuğu görünce o sıfat çağrışım yaptı.
Annesinin dikkatini çekmek için bağırarak tekrarlamıştır.
Çocuklarda benmerkezcilik vardır.Çok düşünmeden konuşurlar.
Beni asıl rahatsız eden annesinin tavrı.
Büyük ihtimal Avrupa stili çocuk yetiştirme ekolünü benimsemiş.
Yani çocuğuna karışma müdahale etme o düşe kalka öğrensin.
Ama bu bizim toplumda olmaz.
Çünkü bizim toplumda ciddi saygısızlık unsuru var.
Bunu uygulayamazsın.
Burası Norveç değil.Her çocuk birbirine sevgi dolu değil.
Annesiyle konuşun.Ben dili kullanın.
Çocuğum üzülebilir diye düşündüm lütfen böyle konularda dikkatli olalım deyin.
Baktınız annesi sizinle iletişim kurmuyor boşverin.
Üstüne gitmeyin.
Anneler de mükemmel değil. Sizde dayanamamışsınız.
Bundan sonra bir olay olursa annesi ile konuşursunuz.Bir ona dikkat edin.
Kendinize çok yüklenmeyin.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ben de buna çok fazla geyret gösteriyorum. Yani kimse mükemmel olacak diye bir kural yok ama en azından insanların haklarına kişiliğine saygısızlık yapmayan çocuklar yetiştirmeye çalışıyorum. İnşallah başarabilirim.Evet haklısınız fakat şöyle de bir şey var bizler elimizden geldiğince iyi çocuklar yetiştirelim her anlamda..Dünyanın buna çok ihtiyacı var..
Ama bu değil ki kendilerini savunmadan, tepkilere maruz kalsınlar. .Çocuğunuz daha çok minik ama siz ve babasi onun karşısında güzel bir örnek olacaksınız. .Aynen bu durum da ki gibi tepkinizi gördükçe o da kendisini konuşarak ifade edecek, kendi benliğini ve alanini koruyacak ..
Siz mümkün olduğunca çevrenizi çocuğunuza göre şekillendirin,
Sizin gibi Ailelerin yetiştirdiği okullara ortamlara sokun.Çocuklarımız çok zeki kime yaklaşıp kime yaklasmayacaklarini iyi bilirler..
Yeter ki siz onlar için güzel örnek teşkil edip onları güzel ortamlara sokun..Gerisi gelecektir..
Ne yapmalıyım peki sizce. Anne laftan anlamayan bir kadın. Saç baş mahalle kavgası edecek halim yok tabiki .Benzer durumlarda yönetim aileyi uyarmıştı daha önce.Site yönetimine ne diye şikayet edeceksiniz çok merak ettim. Koskoca kadinsiniz.kişisel sorununuzu kendiniz cozemeyip site yönetimine mi tasiyacaksiniz. Çok komik.
O duruma göre değişir. .Sizce bu durum da anneyle konuşmaya gerek kalmış mı? ?Peki zamanında anneyle konuşmayıp direkt çocuğu muhatap alarak "Sen daha çok benziyorsun." demek başka bir bencillik, şiddet ve vizyonsuzluk değil mi?
Deseniz ki çöpü akıyor kokuyor o bu evet site yönetimine şikayet edin ama bu kişisel problem.Ne yapmalıyım peki sizce. Anne laftan anlamayan bir kadın. Saç baş mahalle kavgası edecek halim yok tabiki .Benzer durumlarda yönetim aileyi uyarmıştı daha önce.
Ben annenın kasıtlı olarak umursamaz tavır takındığını düşünüyorum açıkçası. Kadın bu kadar tepkisiz olunca bakalım kendi çocuğu söz konusu olunca da böyle tepkisiz olacak mı dedim ama yok kendi çocuğu olunca parladı.6 yaşındaki bir çocuk az çok doğrudan, yanlıştan anlayacak kıvama gelmiştir. Anneni ona oğlum bak, arkadaşlarına inek demek hic hos bir sey degil. Arkadaşlarına ismiyle hitap edersen seni daha çok severler ve seninle oyun oynamak isterler. Burayı vs uydurdum. Bu tarz cümlelerle çocuğa inek kelimesinin arkadaşlarına kullanılmayacağını öğretebilirdi.
Kimse kusura bakmasın ama 6 yaşındaki bir çocuk bu cumleleri anlayabilir. Kadınsa hic umursamamış. Terbiye ilk önce aileden alinir, başlar.
Benim çocuğuma dense ben de sinirlenirdim. Çocuğun demesini gectim annesinin umursamazligina daha çok sinirlenirdim.
Kızım 4 yasında kuzenleri ve halasından salak demeyi öğrenmiş onu bile unutturana kadar ne cektim ama unuttu ki 6 yaşındaki çocuk hayli hayli uyarıldığında anlaması lazım anlamasına engel bir durumu olsa annesinin yüzü kızarır kusura bakmayın şu şu rahatsızlığı var o yüzden böyle vb. açıklama yapar bence ki bunda öyle bir durum yok anladığım kadarıyla çok iyi olmus tavrınız terbiye vermeyen aileler ve cocuklari yüzünden diğer cocuklar da kötü söz öğreniyor maalesefGünaydın arkadaşlar.
Sabah sabah bütün sinirlerim alt üst oldu. Oturduğum sitede 6 yaşlarında bir erkek çocuğu var, sürekli oyun alanında karşılaşıyoruz annesiyle birlikte geliyorlar . Benim de 2 çocuğum var. Bu 6 yaşındaki çocuk benim 1,5 yaşındaki oğlumu her gördüğünde " Anne bak inek geldi, anne bak inek geliyor, inek inek " diye bağırıyor. Annesi de tamamen tepkisiz ve hiçbir şey söylemiyor tek kelime dahi.
Eşimle kızım evde uyuyorlar, ben de güzel bir kahvaltı hazırlamak için oğlumu arabasına koydum fırına gidiyordum ekmek almaya. Fırın sabahları biraz yoğun oluyor gittiğimde 6 7 kişilik bir sıra vardı.
Kapıdan içeri girdim bu çocuk ve annesi de orada ve çocuk bizi görmesiyle " Anne bak inek geldi" diye bağırmaya gülmeye başladı. Annede tabi yine tepki yok. Benım bardağımı taşıran son noktaydı bu. Çünkü orada bir sürü insan vardı ve hepside dönüp bize baktılar, hatta başka bir küçük çocukda gülmeye başladı o sırada.
Bende " canım bence sen daha çok benziyorsun ineğe, ne alakası var benim çocuğumun inekle , sen hiç aile terbiyesi almadın mı , insanlarla nasıl konuşman gerektiğini öğretmediler mi sana" dedim sert bir şekilde. Bu sefer annesi hemen devreye girdi. Hanfendi çocuk o daha ne biçim konuşuyorsunuz siz pardon da diyor bana.
Kadına siz evde eşinizle birbirinize inek diye mi hitap ediyorsunuz, eğer öyleyse ailecek psikolojik yardım alın bence , bu çocuk bu kadar saçmalamayı başka yerden öğrenmiş olamaz dedim. Bir iki laf sürtüşmesinden sonra, bir daha aynı şey tekrarlanmasın bu kadarla kalmam bu sefer sizinle uğraşırım dedim kadına, alacağımı aldım çıktım eve geldik.
Hanımlar bu inek meselesi nedir sizce yani ben hiç bir anlam veremiyorum gerçekten sinirlerim aşırı bozuldu, çocuğumun da ineğe benzer bir şeyi yok yani çok saçma. Bir değil iki değil. Bu çocuk sürekli bunu söylüyor, ilerde diğer çocuklar da oğluma bu kelimeyi kullanırsa diye sinirden patlıyorum şu anda. Bir çocuk neden başka bir çocuğa inek der yani bunun bir anlamı var da ben mi bilmiyorum?
Annesi neden çocuğunu uyarmıyor. Benim büyük kızım konuşmaya başladığından beri tek bir kötü söz çıkmadı ağzından, böyle bir sözü başka bir çocuğa söylese çok ciddi ve sert bir şekilde uyarırım hatta bir süre ceza veririm parka indirmem.
Sizce haksız mıyım ben sinirlenmekte, yanlış mı yaptım ki ben yanlış yaptığımı düşünmüyorum. Bu olay tekrarlanırsa ne yapmalıyım bana bir fikir verin lütfen. Şu an birşey gelmiyor aklıma.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
Daha dun 2 yasindaki kizimi parka goturdum. Daha buyuk cocuklar kaydiraga kosturarak cikip hizli hizli kayiyolar. Kucukleri itiyolar falan. Yanimdaki kadin soylenmeye basladi onunda cocugu kucuktu. Kimse gelip ilgilenmedi. En son bir cocuk kizimin ustune oturdu resmen kaymadigi icin bende napiyosun sen niye uzerine oturuyosun dedim. Annesi hemen arkamda oturuyormuş hemen kalkti geldi ne oldu oglum falan filan. Ee kör müsün sen cocugun diger cocuklari ittirip kaktirirken ya da hizlica koşarken? Ama biri bişey deyince hemen irkilirler. Bu arada benim kizimda bayramda kendinden kucukleri itmeye basladi. Bu yuzden gozum hep uzerinde. Baskasinin çocuğuna neden zarar versin. Anlamiyor o daha vursun, itsin, laf soylesin diye bisey olamaz. Anneler dogruyu yanlisi gosterecekki cocuk öğrenecek. Ha bazen ne yaparsan yap çocuk devam eder. Ama sen yine de uyarmayaDaha dun 2 yasindaki kizimi parka goturdum. Daha buyuk cocuklar kaydiraga kosturarak cikip hizli hizli kayiyolar. Kucukleri itiyolar falan. Yanimdaki kadin soylenmeye basladi onunda cocugu kucuktu. Kimse gelip ilgilenmedi. En son bir cocuk kizimin ustune oturdu resmen kaymadigi icin bende napiyosun sen niye uzerine oturuyosun dedim. Annesi hemen arkamda oturuyormuş hemen kalkti geldi ne oldu oglum falan filan. Ee kör müsün sen cocugun diger cocuklari ittirip kaktirirken ya da hizlica koşarken? Ama biri bişey deyince hemen irkilirler. Bu arada benim kizimda bayramda kendinden kucukleri itmeye basladi. Bu yuzden gozum hep uzerinde. Baskasinin çocuğuna neden zarar versin. Anlamiyor o daha vursun, itsin, laf soylesin diye bisey olamaz. Anneler dogruyu yanlisi gosterecekki cocuk öğrenecek. Ha bazen ne yaparsan yap çocuk devam eder. Ama sen yine de uyarmaya devam edersinDaha sakin bir kafayla ve daha sakın bir anımda anneyle konuşacağım bu konuyu , teşekkür ederim yorumunuz içinDeseniz ki çöpü akıyor kokuyor o bu evet site yönetimine şikayet edin ama bu kişisel problem.
Birdaha böyle bir olay olursa kadınla konuşun. Tekrar ederse de eşiyle konuşun durumu. Ama ben birdaha tekrar edeceğini düşünmüyorum. O kadar da kafasiz değildir herhalde.
Herkes kendikini candan digerlerini patlicandan sayiyor galibaAmine Busra o kadar haklısınız ki iş kendilerine döndüğü zaman o sakin kadınlar birden panter oluyorlar. Neden sizin çocuğunuz kıymetli de bizimki değil mi . Yani bu kadar zor mu bir uyarı yapmak. İnsanların haklarına saygısızlık bu .
Ben de çocukken böyle şeyler söyleyemezdim çünkü anne babamın kızacağını bilirdim. Benim çocuğum aynısını yapsaydı gerçekten ciddi manada uyarırdım, baktım işe yaramadı bir süre parka indirmezdim. Arkadaşına bu kelimeyi kullanmazsan inebiliriz derdim. Bir sürü yolu yordamı vardır bunun değil mi . İnsanın da sabrı bir yere kadar.Ben anlamıyorum ki bu çocukluk kac yaşında bitiyor. Hani kaç yaşına kadar çocuk milletininher türlü hakaretine bu çocuktur diye göz ýummamız gerekiyor.
Ben 5 yaşındayken de 10 yaşındayken de kimseye o şekil konuşamayacağımı biliyordum. Konuşursam annemin ne yapacağını biliyorum çünkü.
Demek ki bir çocuğa nasıl konuşulacağı öğretilebilir.
Kadın uyarma girişiminde bile bulunmuyor. Hak etti. Ağzına sağlık.
Rahat dursaydı kimse bi şey demezdi ona.
Hem çocuk da öğrenir. Aklıma geleni söylersem böyle oluyormuş diye anlar. Ha anası da nasiplenir belki.. uyarır çocuğunu.
Bi keresinde otogarda otobüs bekliyorum. Küçük bir erkek çocuğu oralarda dolaşıyor. Ama nasıl güzel. Bana baktı uzun uzun. Ben de cömeldim boy hizasına. El salladım yanıma. Koşarak yanıma geldiği gibi yüzüme bi tane patlattı. Şok oldum. Annesi de karşıdan mal mal bakıyor. Bi şey demedim. Kalktim uzaklaştım. Ama pişmanım. Keşke öyle yapmasaydım.
Uslubunuz yanlis. 10 yaşında çocuk çocuğa inek diyor. Buna katlanamiyorsunuz. Ama siz koskoca bir yetişkin olarak çocuğa inek diyorsunuz.
Çünkü annesinin yetiştirme stili Avrupa stili.Çok güzel bir yorum tesekkür ederim.
Aslında bu kelimeyi çocuk ilk söylediğinde bahcedeydik. Ben meyve indirmiştim çocuklara dağıtıyordum ramazan ayıydı sanırım. Bu çocuk benimkine inek diye bağırdı anne tepkisiz kaldı falan çok takılmadım. Onu da çağırdım gel canım meyve yiyelim dedim, gayet olumlu bir şekilde davrandım. Hani bağ kurmaktı amacım aslında. Ama yok çocukta değişen birşey olmadı. Toplum içinde yapılması daha çok zoruma gitti sanırım. Dediğiniz gibi anneyle konuşmayı deneyeceğim sanırım bir sonraki aşamada. İnşallah bir daha tekrarlanmaz .sinirlerim aşırı yıprandı çünkü.
Ayy o da ayrı terbiyesizmişBen anlamıyorum ki bu çocukluk kac yaşında bitiyor. Hani kaç yaşına kadar çocuk milletininher türlü hakaretine bu çocuktur diye göz ýummamız gerekiyor.
Ben 5 yaşındayken de 10 yaşındayken de kimseye o şekil konuşamayacağımı biliyordum. Konuşursam annemin ne yapacağını biliyorum çünkü.
Demek ki bir çocuğa nasıl konuşulacağı öğretilebilir.
Kadın uyarma girişiminde bile bulunmuyor. Hak etti. Ağzına sağlık.
Rahat dursaydı kimse bi şey demezdi ona.
Hem çocuk da öğrenir. Aklıma geleni söylersem böyle oluyormuş diye anlar. Ha anası da nasiplenir belki.. uyarır çocuğunu.
Bi keresinde otogarda otobüs bekliyorum. Küçük bir erkek çocuğu oralarda dolaşıyor. Ama nasıl güzel. Bana baktı uzun uzun. Ben de cömeldim boy hizasına. El salladım yanıma. Koşarak yanıma geldiği gibi yüzüme bi tane patlattı. Şok oldum. Annesi de karşıdan mal mal bakıyor. Bi şey demedim. Kalktim uzaklaştım. Ama pişmanım. Keşke öyle yapmasaydım.
Sürekli oğluma inek dediği için , benim hissettiğimi o an onun annesi de hissetsin istedim sanırım.Aynen "sen daha çok inege benziyorsun" üslübü ne ya? Sanki ilkokul. Ve bunu yetiski biri söylüyor. Yani o çoçuk öyle ailesinden görüyorda söylüyor, konu sahibin bahanesi ne?
Elbette o çoçuk orada uyarilmaliydi, ama bu sekilde degil. Mesela "Cok ayip, neden öyle diyorsun ogluma? Böyle kelimeler kullanma canim, bak sende istemezdin degil mi biri sana inek derse? Bak ayni sey oglum içinde geçerli. Bir daha o kelimeyi kullanma canim, ne oglum için ne baskasi için".
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?