Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de aizin gibi düşünüyorum. Özgüvenli çocuk yetiştirmek için müdahale etmiyorlar. Peki bizim çocuklarımız ne olacak onların çocukları yüzünden benim çocuğumun özgüveni yerle bir olacak. Benim hatam çocuğumu uyarıp baskalarına zarar vermemesi yönünde yetiştirmek mi olacak ?

Evet evet aynen böyle oldu. Ben aslında kadın pasif sanırım çocuğuna müdahale etmekte yetersiz diye düşündüm başlarda hep . Ama konu ona geldiği zaman hemen patladı. Demek ki aynı tepkıyı kendi oğluna da gösterebilirdi.

Keske annesini sessizce kenara cekip guzellikle uyarsaydiniz.. neticede oda 6 yasinda bir cocuk korkmus uzulmus olabilir. Evet benimde cocugum olsa oyle bi terbiyesizlik yapsa aninda uyaririm ama demekki annesi cok hassas degil. Ama iste cocuk soz konusu oldugunda bisey diyemiyorum keske o cocugada zarar vermeden sessizce soyleseydiniz

Çocuk anne inek geldi diye bağırdıkça annesi yanındaki kadınlarla sohbet ediyor hiç istifini de bozmuyor. İnanın kaç dakika yüzüne baktım birşey söyler umuduyla ama yok.

Öfkemi kontrol edemedim haklısınız. Çok sabırlı bir insanım ama defalarca aynı şey olunca huzurum kaçtı tamamen.

Annenin bu kadar müdahalesiz kalması şaşkınlık verici. Olan olmuş keşke demenin manası yok bende katılıyorum direk anneyle muhattap olmalıydınız. Bir sonraki sefer duymazdan gelin yoksa bu konu daha uzar gibime geldi.

Valla biri benim cocuguma inek dese anneside bişey demese döverdim galiba okadını

Çocuktur deyip gülup geçemezdim
Yıllardır aynı sitedeyim ilk defa böyle bir saygısızlıkla karşılaştım. Öfkemi yeterince kontrol edemedim ama gerçekten çok sinirlendim . Hala moral olarak kötü durumdayım. İnsanlar çok saygısız gerçekten .

Önümüz de ki yüzyıla duyarsız,benim bebem hepinizinkinden daha özguvenli olacak diyen analar yüzünden

Nurtopu gibi terbiyeden,empatiden uzak,şiddet meraklısı,vizyonsuz bir nesil geliyor gözümüz aydın..
Peki zamanında anneyle konuşmayıp direkt çocuğu muhatap alarak "Sen daha çok benziyorsun." demek başka bir bencillik, şiddet ve vizyonsuzluk değil mi?

Bir sonraki aşama site yonetımıne şikayet etmeyı düşünüyorum çok huzurumu kaçırdılar inanın.

6 yaşında çocukla çocuk olmuşsunuz. Yok sen inek, yok ben inek... Bence kendinizi rezil etmişsiniz o dükkanda.

Bir kere benim aklıma ilk gelen şey çocuğunuzun ismini yanlış bildiği oldu. Çocukken bilmediğimiz, anlış anladığımız, yanlış kullandığımız çook isim oldu. Ben yıllarca İzmir'in Eşrefpaşa'sına Eşşekpaşa dedim çocukken. Normalde terbiyesiz çocuk ben de sevmem de, sizin hikayede çocuk terbiyesizliğinden mi yapıyor, bilmediğinden mi belli değil.

Koskoca kadınsınız, 6 yaşındaki çocuğa " sen daha çok benziyorsun ineğe" gibi saçma sapan bir tavır takınacağınıza " canım, onun adı x, inek denmez, ayıp" gibi bir şey söyleseydiniz çocuk eminim " hayır, banane inek de derim, öküz de derim" demezdi yani.
Çocuğun annesi kızmakta haklı. Siz daha kendi yaşınızın olgunluğunda bile davranamazken 6 yaşındakine çok bir şey diyemiyorum.

Peki zamanında anneyle konuşmayıp direkt çocuğu muhatap alarak "Sen daha çok benziyorsun." demek başka bir bencillik, şiddet ve vizyonsuzluk değil mi?
Size geniş vizyonunuzla başarılar dilerim , ben de kendi vizyonum yetmediği için sizden fikir almak adına konu açmıştım, kırmadan yorum yaparsak daha iyi olur, teşekkür ederim ilginize.

6 yaşındaki bir çocuk az çok doğrudan, yanlıştan anlayacak kıvama gelmiştir. Anneni ona oğlum bak, arkadaşlarına inek demek hic hos bir sey degil. Arkadaşlarına ismiyle hitap edersen seni daha çok severler ve seninle oyun oynamak isterler. Burayı vs uydurdum. Bu tarz cümlelerle çocuğa inek kelimesinin arkadaşlarına kullanılmayacağını öğretebilirdi.

Kimse kusura bakmasın ama 6 yaşındaki bir çocuk bu cumleleri anlayabilir. Kadınsa hic umursamamış. Terbiye ilk önce aileden alinir, başlar.

Benim çocuğuma dense ben de sinirlenirdim. Çocuğun demesini gectim annesinin umursamazligina daha çok sinirlenirdim.

Acaba o çocuk inek sıfatını hangi şemada kodlamış?
Ben çocuğa sen daha çok benziyorsun demenize çok takılmadım. Belki onun şemasında inek çok ciddi bir olumsuz söz değildir.Sizde çok takılmayın.
Mutlaka sizin çocuğu görünce o sıfat çağrışım yaptı.
Annesinin dikkatini çekmek için bağırarak tekrarlamıştır.
Çocuklarda benmerkezcilik vardır.Çok düşünmeden konuşurlar.
Beni asıl rahatsız eden annesinin tavrı.
Büyük ihtimal Avrupa stili çocuk yetiştirme ekolünü benimsemiş.
Yani çocuğuna hiç karışma, müdahale etme, o düşe kalka öğrensin.
Ama bu bizim toplumda olmaz.
Çünkü bizim toplumda ciddi saygısızlık unsuru var.
Bunu tamamen uygulayamazsın.
Burası Norveç değil.Her çocuk birbirine sevgi dolu değil.
Annesiyle konuşun.Ben dili kullanın.
Çocuğum üzülebilir diye düşündüm lütfen böyle konularda dikkatli olalım deyin.
Baktınız annesi sizinle iletişim kurmuyor üstüne gitmeyin.
Anneler de mükemmel değil. Sizde dayanamamışsınız.
Bundan sonra bir olay olursa annesi ile konuşursunuz.Bir ona dikkat edin.
Kendinize çok yüklenmeyin.

Son düzenleme:
Evet haklısınız fakat şöyle de bir şey var bizler elimizden geldiğince iyi çocuklar yetiştirelim her anlamda..Dünyanın buna çok ihtiyacı var..

Ama bu değil ki kendilerini savunmadan, tepkilere maruz kalsınlar. .Çocuğunuz daha çok minik ama siz ve babasi onun karşısında güzel bir örnek olacaksınız. .Aynen bu durum da ki gibi tepkinizi gördükçe o da kendisini konuşarak ifade edecek, kendi benliğini ve alanini koruyacak ..

Siz mümkün olduğunca çevrenizi çocuğunuza göre şekillendirin,

Sizin gibi Ailelerin yetiştirdiği okullara ortamlara sokun.Çocuklarımız çok zeki kime yaklaşıp kime yaklasmayacaklarini iyi bilirler..

Yeter ki siz onlar için güzel örnek teşkil edip onları güzel ortamlara sokun..Gerisi gelecektir..

Daha dun 2 yasindaki kizimi parka goturdum. Daha buyuk cocuklar kaydiraga kosturarak cikip hizli hizli kayiyolar. Kucukleri itiyolar falan. Yanimdaki kadin soylenmeye basladi onunda cocugu kucuktu. Kimse gelip ilgilenmedi. En son bir cocuk kizimin ustune oturdu resmen kaymadigi icin bende napiyosun sen niye uzerine oturuyosun dedim. Annesi hemen arkamda oturuyormuş hemen kalkti geldi ne oldu oglum falan filan. Ee kör müsün sen cocugun diger cocuklari ittirip kaktirirken ya da hizlica koşarken? Ama biri bişey deyince hemen irkilirler. Bu arada benim kizimda bayramda kendinden kucukleri itmeye basladi. Bu yuzden gozum hep uzerinde. Baskasinin çocuğuna neden zarar versin. Anlamiyor o daha vursun, itsin, laf soylesin diye bisey olamaz. Anneler dogruyu yanlisi gosterecekki cocuk öğrenecek. Ha bazen ne yaparsan yap çocuk devam eder. Ama sen yine de uyarmaya devam edersin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…