Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok doğru bir tepki vermiş. Bunu ben de kullanıyorum kendi çocuklarımda. Kızım 3 yaşına girecek bir kaç ay sonra. Kardesiyle oyuncağını paylaşmayınca ikisinden de alıyorum vermiyorum geri. Ve anlıyor ne yapmak istediğimi. 6 yaşındaki çocuk nasıl anlamasın anlam da veremiyorum.

Reactions: 000
Bana kalırsa çocuktan daha çocuk olan biri varsa o da çocuğun anası.

Gerizekali mı bu kadın da çocuğuna bi şey demek ya da sormak aklina gelmiyor.

Illaki bizim uyarmamız mı lazım.

Bir çuval para verdik. Araba aldık. Bi sabah baktık kı koca bir çizik. O kadar derin cizmişler ki...
Ben de cocuk oldum. Asla cesaret edemezdim böyle büyük seylere...

Çocuk milletine hiç tahammulum kalmadı. Bitti tükendi ve buna sebep hep umursuz anne babalar. Çocuk avizeye tırmanıyor. Kimsenin umrunda degil.

Koca 5 yaşında kız koltuğuma çişini yapıyir kimse dönüp bakmıyor.

Kim uyaracaksa uyarsın ama benden uzak dursun

Sen cok bile dayanmissin ben parkta baktim anasi bisey demiyor cocuga derdimki: sensin inek ben anlayabiliyorum ust uste olunca birde herkesin oldugu yerde olunca bardak tasmis. Cocuga kizmissin ama suc annede.. cocugunu uyarmasi gerekirken kac defa birsey dememis. Seninki biraz kizim sana soyluyorum gelinim sen anla olmus bi daha olmaz umarim

Oyun konusunda müdahale etmiyorum başkasına zarar vermediği sürece yada zarar görmediği sürece karışmıyorum ama başlarından bir sanıye olsun ayrılmam gözüm hep üzerlerindedir. Yani ben inek kelimesini çocuğun dalga gecmek amaclı söylediğinden o kadar eminim ki, hareketlerinden ele veriyor zaten. Civciv inek kuş vs hepsi aynı bence lakap takılmasından hoşlanmıyorum. İlerde sürekli aynı şeyi diyecek çünkü çocuk uyarmadıkça.

İyi yapmışsınız bence. Annesine deseydiniz demişler de o tarz anneler takmıyor ki uyarsan da. Aynısının benzerini gördüm annesine dediler yine çocuğuna hiçbir şey demedi.
Bu tür şeylere çok sinirleniyorum çocuk da olsa ilerde okulda bu tür çocuklar zaten başka çocuklarla dalga geçip özgüvenini kırıyor.

Iyi yapmissiniz

Çocuklar tabi ki anlıyorlar.
Bu çocuk tek çocuk mu?

Haklısınız bende tepki verirdim.ama ilk basta cocuga cevap vermeniz yanlış olmuş.direk annesi ile muhatap olmalıydınız.cocuğu o şekilde yetiştiren sorumlusu olan o çünkü.

Benim de en çok kızdığım nokta bu. Çocukları özgüvenli olsun diye bizimkiler neden ezilsin ki.

Allah ım ne güzel konuşmuşsunuz. Benim içimin yağları eridi ağzınıza sağlık. Çocuk bile olsa kimse sizin evladınıza hakaret edemez

Ben sana hak verıyorum burda gene cogu kişi duyar kasmışş
Cocuksa onu demeyi aklına getiriyor susmayıda bilsin iyi olmus gozu korksun annesinde kmsenn size ve cocugunuza hakaret etmesine izin vermemeniz iyi olmuş
Tepkisiz kalınca kendi çocuğumun bana olan güveni sarsılmaz mıydı, yani annesi onu savunaman güçsüz bir kadın gibi hissedeceklerdi.

Bence haklisiniz ama çocuğa ineğe sen benziyorsun demek yerine, onu yumuşak uyarıp annesine birşey demeliydiniz. Ben olsam sence insanlara boyle kelimler söylemek guzel mi, senin gibi tatli bir çocuğa hic yakışmıyor, sana biri inek dediğinde ne hissedersin derdim. Ben cocuklari bu yönde uyarıyorum kendi aralarında kotu soz soylerlerkende. Annesinede daha öncede bizi görünce bu şekilde seslendi, problemi olduğunu düşündüm ama sizde uyarma ya da gelip özür dileme olmadığını görünce sizin cesaret verdiğinizi düşündüm. Uyarmasini söylerdim.
Ayrica sensin inek deyince tepki göstermiş o derken neden bu tepkiyi vermiyor bu anneleri anlamak bazen cok zor.

Annesi birden panter Emel oldu inan ki. Yani neredeyse balıklama atlayacaktı o kadar parladı. Bak sen şu sakin sessiz kadına dedim içimden. Kendi çocuğu olunca nasıl da canavar kesildi .

Kadının tek çocuğu var sanırım başka görmedim yanında çünkü.
Bazen geç yaşta (30'lu yaşlar) anne olmuş, tek çocuğu olan kadınlar böyle oluyor.
Tabi ki hepsi değil. Çoğu çok bilinçli oluyor ama arada böyleleri de çıkıyor.
Bir de oğullarını paşam, prensim, şehzadem diye severler..

Annesi sizin rahatsız olduğunuzu göz göre anlayıp çocuğunu uyarmamıssa haklısınız empati yapıyorum da benim çocuğumu da lakap takılıp alay edilse hiç hoşnut olmazdım ayrıca bu çocuk 6 yaşında bi çok şeyi anlayıp kavrayabilecek yaşta annesi bunun yanlış olduğunu anlatsaydı anlardı çocukta suç yok anne suçlu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…