- 29 Ekim 2018
- 3.402
- 6.263
- 73
- Konu Sahibi MevsimlerGibisin
-
Çok doğru bir tepki vermiş. Bunu ben de kullanıyorum kendi çocuklarımda. Kızım 3 yaşına girecek bir kaç ay sonra. Kardesiyle oyuncağını paylaşmayınca ikisinden de alıyorum vermiyorum geri. Ve anlıyor ne yapmak istediğimi. 6 yaşındaki çocuk nasıl anlamasın anlam da veremiyorum.Bizim gibi kollektif toplumlarda zaten bu stil işlemez.
Bireyci kültürlerde işler. Çünkü onlar bireyin haklarını bilirler. Ve bu çocuk bile olsa ''Hadi çocuğum, sen aslansın kaplansın başkalarını ısır, döv, hakaret et ama ben müdahale etmem senin özgürlüğün herkesinkinden önemli.'' demezler.
Mesela benim bir tanıdığım var, ikiz kızları var. Kızlarının bir bebeği varmış ve onun için sürekli kavga ediyorlarmış.Bir kavga,iki kavga sabretmiş. Sonuncuda kızlarına hiç bağırma çağırma yapmadan almış bebeği çöpe atmış..
Ve kızlarına da eğer paylaşmazsanız oynayamazsınız imajını vermiş.
Ve ondan sonra o kızlar her eşyalarını, bebeklerini paylaştılar. Hiç kavga çıkarmadılar.
Yani anne olarak temel eğitimi sen verirsin. Rol modellik yaparsın.
Öyle mevlam saldım çayıra olunca böyle oluyor.
Annesi de en azından şşt çok ayıp falan deseydi o zaman ya evde ya okulda duyduYok hayır hiç öyle bir eşyası da yok. Ben anne babasından duyduğunu düşündüm nedense. Çocuk çok zeki çünkü hem de fazlaca.
Oyun konusunda müdahale etmiyorum başkasına zarar vermediği sürece yada zarar görmediği sürece karışmıyorum ama başlarından bir sanıye olsun ayrılmam gözüm hep üzerlerindedir. Yani ben inek kelimesini çocuğun dalga gecmek amaclı söylediğinden o kadar eminim ki, hareketlerinden ele veriyor zaten. Civciv inek kuş vs hepsi aynı bence lakap takılmasından hoşlanmıyorum. İlerde sürekli aynı şeyi diyecek çünkü çocuk uyarmadıkça.Anlaşılan inek sizin için olumsuz hakaretvari bir kelime. Eğer çocuğunuza inek değil de size sevimli gelen birşey deseydi -mesela civciv gibi- tepkiniz aynı mı olurdu? Belki çocuk için ineğin anlamı sevgi dolu, sevimli birşey. Siz kendi düşünceleriniz ile 6 yaşındaki çocuğu yargilamissiniz. Kaldı ki ineği dalga geçmek amacıyla söyledi yine de sizin muhatabıniz çocuk degil. Daha öncesinde annesine uygun bir dille rahatsız olduğunuzu dile getirmeliydiniz. Ama siz kadını resmen tehtid etmissiniz. Ayrıca konu ile alakalı ama konudan bağımsız olarak; yaşları yakın çocuklara ebeveynlerin müdahale etmesini, çocukları yönlendirmesini doğru bulmuyorum. Birbirlerine ciddi derecede zarar vermedikleri sürece. Park da annelere bakıyorum " niye kaydırak sirani verdin, niye ben bineceğim" demedin gibi söylemler, diğer çocuklara müdahaleler oluyor.
Tarzıniz yakışık almamış bence
İyi yapmışsınız bence. Annesine deseydiniz demişler de o tarz anneler takmıyor ki uyarsan da. Aynısının benzerini gördüm annesine dediler yine çocuğuna hiçbir şey demedi.Günaydın arkadaşlar.
Sabah sabah bütün sinirlerim alt üst oldu. Oturduğum sitede 6 yaşlarında bir erkek çocuğu var, sürekli oyun alanında karşılaşıyoruz annesiyle birlikte geliyorlar . Benim de 2 çocuğum var. Bu 6 yaşındaki çocuk benim 1,5 yaşındaki oğlumu her gördüğünde " Anne bak inek geldi, anne bak inek geliyor, inek inek " diye bağırıyor. Annesi de tamamen tepkisiz ve hiçbir şey söylemiyor tek kelime dahi.
Eşimle kızım evde uyuyorlar, ben de güzel bir kahvaltı hazırlamak için oğlumu arabasına koydum fırına gidiyordum ekmek almaya. Fırın sabahları biraz yoğun oluyor gittiğimde 6 7 kişilik bir sıra vardı.
Kapıdan içeri girdim bu çocuk ve annesi de orada ve çocuk bizi görmesiyle " Anne bak inek geldi" diye bağırmaya gülmeye başladı. Annede tabi yine tepki yok. Benım bardağımı taşıran son noktaydı bu. Çünkü orada bir sürü insan vardı ve hepside dönüp bize baktılar, hatta başka bir küçük çocukda gülmeye başladı o sırada.
Bende " canım bence sen daha çok benziyorsun ineğe, ne alakası var benim çocuğumun inekle , sen hiç aile terbiyesi almadın mı , insanlarla nasıl konuşman gerektiğini öğretmediler mi sana" dedim sert bir şekilde. Bu sefer annesi hemen devreye girdi. Hanfendi çocuk o daha ne biçim konuşuyorsunuz siz pardon da diyor bana.
Kadına siz evde eşinizle birbirinize inek diye mi hitap ediyorsunuz, eğer öyleyse ailecek psikolojik yardım alın bence , bu çocuk bu kadar saçmalamayı başka yerden öğrenmiş olamaz dedim. Bir iki laf sürtüşmesinden sonra, bir daha aynı şey tekrarlanmasın bu kadarla kalmam bu sefer sizinle uğraşırım dedim kadına, alacağımı aldım çıktım eve geldik.
Hanımlar bu inek meselesi nedir sizce yani ben hiç bir anlam veremiyorum gerçekten sinirlerim aşırı bozuldu, çocuğumun da ineğe benzer bir şeyi yok yani çok saçma. Bir değil iki değil. Bu çocuk sürekli bunu söylüyor, ilerde diğer çocuklar da oğluma bu kelimeyi kullanırsa diye sinirden patlıyorum şu anda. Bir çocuk neden başka bir çocuğa inek der yani bunun bir anlamı var da ben mi bilmiyorum?
Annesi neden çocuğunu uyarmıyor. Benim büyük kızım konuşmaya başladığından beri tek bir kötü söz çıkmadı ağzından, böyle bir sözü başka bir çocuğa söylese çok ciddi ve sert bir şekilde uyarırım hatta bir süre ceza veririm parka indirmem.
Sizce haksız mıyım ben sinirlenmekte, yanlış mı yaptım ki ben yanlış yaptığımı düşünmüyorum. Bu olay tekrarlanırsa ne yapmalıyım bana bir fikir verin lütfen. Şu an birşey gelmiyor aklıma.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
Iyi yapmissinizGünaydın arkadaşlar.
Sabah sabah bütün sinirlerim alt üst oldu. Oturduğum sitede 6 yaşlarında bir erkek çocuğu var, sürekli oyun alanında karşılaşıyoruz annesiyle birlikte geliyorlar . Benim de 2 çocuğum var. Bu 6 yaşındaki çocuk benim 1,5 yaşındaki oğlumu her gördüğünde " Anne bak inek geldi, anne bak inek geliyor, inek inek " diye bağırıyor. Annesi de tamamen tepkisiz ve hiçbir şey söylemiyor tek kelime dahi.
Eşimle kızım evde uyuyorlar, ben de güzel bir kahvaltı hazırlamak için oğlumu arabasına koydum fırına gidiyordum ekmek almaya. Fırın sabahları biraz yoğun oluyor gittiğimde 6 7 kişilik bir sıra vardı.
Kapıdan içeri girdim bu çocuk ve annesi de orada ve çocuk bizi görmesiyle " Anne bak inek geldi" diye bağırmaya gülmeye başladı. Annede tabi yine tepki yok. Benım bardağımı taşıran son noktaydı bu. Çünkü orada bir sürü insan vardı ve hepside dönüp bize baktılar, hatta başka bir küçük çocukda gülmeye başladı o sırada.
Bende " canım bence sen daha çok benziyorsun ineğe, ne alakası var benim çocuğumun inekle , sen hiç aile terbiyesi almadın mı , insanlarla nasıl konuşman gerektiğini öğretmediler mi sana" dedim sert bir şekilde. Bu sefer annesi hemen devreye girdi. Hanfendi çocuk o daha ne biçim konuşuyorsunuz siz pardon da diyor bana.
Kadına siz evde eşinizle birbirinize inek diye mi hitap ediyorsunuz, eğer öyleyse ailecek psikolojik yardım alın bence , bu çocuk bu kadar saçmalamayı başka yerden öğrenmiş olamaz dedim. Bir iki laf sürtüşmesinden sonra, bir daha aynı şey tekrarlanmasın bu kadarla kalmam bu sefer sizinle uğraşırım dedim kadına, alacağımı aldım çıktım eve geldik.
Hanımlar bu inek meselesi nedir sizce yani ben hiç bir anlam veremiyorum gerçekten sinirlerim aşırı bozuldu, çocuğumun da ineğe benzer bir şeyi yok yani çok saçma. Bir değil iki değil. Bu çocuk sürekli bunu söylüyor, ilerde diğer çocuklar da oğluma bu kelimeyi kullanırsa diye sinirden patlıyorum şu anda. Bir çocuk neden başka bir çocuğa inek der yani bunun bir anlamı var da ben mi bilmiyorum?
Annesi neden çocuğunu uyarmıyor. Benim büyük kızım konuşmaya başladığından beri tek bir kötü söz çıkmadı ağzından, böyle bir sözü başka bir çocuğa söylese çok ciddi ve sert bir şekilde uyarırım hatta bir süre ceza veririm parka indirmem.
Sizce haksız mıyım ben sinirlenmekte, yanlış mı yaptım ki ben yanlış yaptığımı düşünmüyorum. Bu olay tekrarlanırsa ne yapmalıyım bana bir fikir verin lütfen. Şu an birşey gelmiyor aklıma.
Çocuklar tabi ki anlıyorlar.Çok doğru bir tepki vermiş. Bunu ben de kullanıyorum kendi çocuklarımda. Kızım 3 yaşına girecek bir kaç ay sonra. Kardesiyle oyuncağını paylaşmayınca ikisinden de alıyorum vermiyorum geri. Ve anlıyor ne yapmak istediğimi. 6 yaşındaki çocuk nasıl anlamasın anlam da veremiyorum.
Kadının tek çocuğu var sanırım başka görmedim yanında çünkü.Çocuklar tabi ki anlıyorlar.
Bu çocuk tek çocuk mu?
Benim de en çok kızdığım nokta bu. Çocukları özgüvenli olsun diye bizimkiler neden ezilsin ki.İyi yapmışsınız bence. Annesine deseydiniz demişler de o tarz anneler takmıyor ki uyarsan da. Aynısının benzerini gördüm annesine dediler yine çocuğuna hiçbir şey demedi.
Bu tür şeylere çok sinirleniyorum çocuk da olsa ilerde okulda bu tür çocuklar zaten başka çocuklarla dalga geçip özgüvenini kırıyor.
Annesi uyarsaydı zaten hiç bir tepkı göstermeyecektim. Aonuçta kadının ne suçu var bak uyarıyor ama çocuk anlamıyor derdim o zaman.Annesi de en azından şşt çok ayıp falan deseydi o zaman ya evde ya okulda duydu
Allah ım ne güzel konuşmuşsunuz. Benim içimin yağları eridiGünaydın arkadaşlar.
Tepkisiz kalınca kendi çocuğumun bana olan güveni sarsılmaz mıydı, yani annesi onu savunaman güçsüz bir kadın gibi hissedeceklerdi.Ben sana hak verıyorum burda gene cogu kişi duyar kasmışş
Cocuksa onu demeyi aklına getiriyor susmayıda bilsin iyi olmus gozu korksun annesinde kmsenn size ve cocugunuza hakaret etmesine izin vermemeniz iyi olmuş
Annesi birden panter Emel oldu inan ki. Yani neredeyse balıklama atlayacaktı o kadar parladı. Bak sen şu sakin sessiz kadına dedim içimden. Kendi çocuğu olunca nasıl da canavar kesildi .Sen cok bile dayanmissin ben parkta baktim anasi bisey demiyor cocuga derdimki: sensin inekben anlayabiliyorum ust uste olunca birde herkesin oldugu yerde olunca bardak tasmis. Cocuga kizmissin ama suc annede.. cocugunu uyarmasi gerekirken kac defa birsey dememis. Seninki biraz kizim sana soyluyorum gelinim sen anla olmus bi daha olmaz umarim
Bazen geç yaşta (30'lu yaşlar) anne olmuş, tek çocuğu olan kadınlar böyle oluyor.Kadının tek çocuğu var sanırım başka görmedim yanında çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?