Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sürekli oğluma inek dediği için , benim hissettiğimi o an onun annesi de hissetsin istedim sanırım.

Annesi belli ki birsey his etmiyor zaten. Egitim vermiyor. Bu çoçugun suçu degil ki. Cocuk etraftan ne görürse onu uyguluyor. Yani onun yaptigini tekrarlamak ve "bak yaptigin ne kadar kötü" demek pek bir ders degil. O halde çoçuk "eh madem kötü, yetiskin niye kullaniyor" diyebilir. Ki hakli.

Yani elbette senin sorumlulugun degil, ama annesinin vermedigi egitimi sen ver. Nefret ile degil, sevgi ile yaklasirsan her zaman daha yararli olur. Ha baze çoçuklarda oda etki etmiyor, o zaman baska çare arardin. Ancak sen sustun sustun, sonra birden çoçuga patladin. Olmaz yani.

Ayy o da ayrı terbiyesizmiş
Benim çocuğum yok. 2 tane yeğenim var. Onları parka götürürüm. Ve bir saniye evet abartmıyorum 1 saniye bile gözümün önünden ayırmam. Çünkü büyük olani 2 yaşlarındayken ısırmayı ögrenmiş. Sürekli ısırıyor. Birinin çocuğunu ısırsa aklim çıkardı. Bir an bile uzaktan bakmadım. Daima dibinde durdum.
Halen daha bir yere gidersek elimden geldiğince gözümün önünden ayırmam.

Anne olursam da Insallah aynen bu şekilde olacağım.

Biz bu Avrupa stilini ülke olarak çok yanlış anladık bence de. Bir çocuk özgür olmalı evet ama başkalarının özgürlüğüne saldırmadan.

ailesinin mudahale etmedigi yerde bende cocuga mudahale ediyorum bence en dogru tepkide bu
kizimida her parka indirdigimde orda bir masumcuk kizimi her gordugunde itmeye falan calisiyor ailesi ses cikarmiyodu en son ittiginde kizim totosunun uzerine dusunce birdaha seni kizimin etrafinda dolasirken ona temas ederken gormeyecegim tamam mi canim benim birdaha kizimi hirpalarsan senden buyuk olan baskasida seni hirpalamak zorunda kalir dedim anasi bi zahmet devreye girdi asil muhattap olunmasi gerekenle ancak oyle muhattap olunuyo bazen kuyruga basmak gerekiyor maalesef

Ben olsam çocuğa, çok cirkin konuşuyorsun, arkadaşlarına bu şekilde şeyler söylemen hoş değil derdim, annesi hiç tepki vermiyorsa.
Yok sen daha çok ineğe benziyorsun, yok sizinle uğraşırim falan çocuktan daha çocuk olmuşsunuz koskoca kadın.
Benim oğlumda geçen gün parkta, bir çocuğa ne biçim kafası var dedi, çok tatlı bir çocuktu ama ona değişik geldi sanırım..
Böyle konuşman hoş değil, o da senin gibi bir çocuk dedim.
Bir daha olursa annesiyle muhatap olmanız en doğrusu olur bence, çocuğa yürümeyin, adı üstünde daha çocuk, kafası bassa niye inek desin minicik kuzunuza.

Kesinlikle yaptığınız çok doğru bir davranış. Parklarda sizin gibi ebeveynleri çok görüyorum. ..Tabi bir kısım da çok umursamaz ya yanındakiyle konuşuyor ya telefonla konuşuyor..

Yok çocuğum emmiyor biberon da kullanmıyor normal bardakla içebiliyor herşeyi. Ben de bu inek olayının bağlantısını kurmaya çalışıyorum ama bulamıyorum birşey.

Yaptığınız çok saçma olmuş.sinirlenmiş olabilirsiniz ama çocuğun seviyesine inmişiniz resmen.kadınla muhattap olsanız direkt çok daha mantıklı olurdu.haklıyken haksız duruma düşmek böyle birşey.kadına deseydiniz hanımefendi çocuğunuzu uyarın lütfen sürekli aymı tepkiyi veriyor bizi görünce bu durumdan rahatsız oluyorum deseydiniz daha iyi olurdu.evinize musallat olurum vs gibi boş tehditler çocukça.

Anlaşılan inek sizin için olumsuz hakaretvari bir kelime. Eğer çocuğunuza inek değil de size sevimli gelen birşey deseydi -mesela civciv gibi- tepkiniz aynı mı olurdu? Belki çocuk için ineğin anlamı sevgi dolu, sevimli birşey. Siz kendi düşünceleriniz ile 6 yaşındaki çocuğu yargilamissiniz. Kaldı ki ineği dalga geçmek amacıyla söyledi yine de sizin muhatabıniz çocuk degil. Daha öncesinde annesine uygun bir dille rahatsız olduğunuzu dile getirmeliydiniz. Ama siz kadını resmen tehtid etmissiniz. Ayrıca konu ile alakalı ama konudan bağımsız olarak; yaşları yakın çocuklara ebeveynlerin müdahale etmesini, çocukları yönlendirmesini doğru bulmuyorum. Birbirlerine ciddi derecede zarar vermedikleri sürece. Park da annelere bakıyorum " niye kaydırak sirani verdin, niye ben bineceğim" demedin gibi söylemler, diğer çocuklara müdahaleler oluyor.
Tarzıniz yakışık almamış bence

İşte bende bir nevi annenin kuyruğuna basmak istedim diyeyim. Kadın hiç yepki vermediği için onun canı yanınca da susacak mı bakalım diye ölçmek istedim.

Biz bu Avrupa stilini ülke olarak çok yanlış anladık bence de. Bir çocuk özgür olmalı evet ama başkalarının özgürlüğüne saldırmadan.
Bizim gibi kollektif toplumlarda zaten bu stil işlemez.
Bireyci kültürlerde işler. Çünkü onlar bireyin haklarını bilirler. Ve bu çocuk bile olsa ''Hadi çocuğum, sen aslansın kaplansın başkalarını ısır, döv, hakaret et ama ben müdahale etmem senin özgürlüğün herkesinkinden önemli.'' demezler.
Mesela benim bir tanıdığım var, ikiz kızları var. Kızlarının bir bebeği varmış ve onun için sürekli kavga ediyorlarmış.Kaç kere paylaşmanın önemini açıklamasına rağmen kavgalar bitmemiş. Bir kavga,iki kavga sabretmiş. Sonuncuda kızlarına hiç bağırma çağırma yapmadan almış bebeği çöpe atmış..
Ve kızlarına da eğer paylaşmazsanız oynayamazsınız imajını vermiş.
Ve ondan sonra o kızlar her eşyalarını, bebeklerini paylaştılar. Hiç kavga çıkarmadılar.
Yani anne olarak temel eğitimi sen verirsin. Rol modellik yaparsın.
Öyle mevlam saldım çayıra olunca böyle oluyor.

Son düzenleme:
Kesinlikle öfkemi kontrol edemediğimi ben de anladım ama sonradan .

Ben sana hak verıyorum burda gene cogu kişi duyar kasmışş
Cocuksa onu demeyi aklına getiriyor susmayıda bilsin iyi olmus gozu korksun annesinde kmsenn size ve cocugunuza hakaret etmesine izin vermemeniz iyi olmuş

Kesinlikle öfkemi kontrol edemediğimi ben de anladım ama sonradan .
Konu çocuk olunca insan öyle oluyor sağlıklı düşünemiyor
Geçen bir yerde kızıma vurdu bir erkek çocuk ben de yapma dedim ama bir fırsat bulsam kızacaktım cidden çok sinirlendim

Bence iyi yapmışsınız karşınızdaki de 6 yaşında cok küçük degil kendisine inek dendiğinde ne hissettiğini göstermiş oldunuz. Aile terbiyesi almamış her çocuğu usulüne uygun egitemeyiz neticede. Ben olsam direkt annesine derdim ama sizinki hızlı bir çözüm olmuş. Benim çocuğumun psikolojisini göz göre göre bir çocuk bozuyor ve ebeveyni boş boş bakıyorsa bende aynısını yapardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…