Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim asıl korktuğum nokta diğer çocukların da oğluma inek diye hitap etmesi. Ki ondan duyunca mutlaka söyleyecekler bunu. Yani benim çocuğumun üzerine bu kelıme isim gibi yapışıp kalacak diye endişeliyim.
Cok haklisin canim endiselerinde, bu tip seylerin altindan genelde sunlar cikiyor; kotu soz eden çocuğun oyun arkadaslari grubunda o cocugu bu ya da benzer sozle tirnak icinde soyluyorum ezikleyen ancak ona karşılık veremediği bir cocuk olabilir. Bu ufaklik da onun desarjini kendinden kucuk ve yine kendisine karsilik veremeyecek durumda olan senin evladinda yasiyor olabilir. Bir diger olasilik anne baba diyaloglari.. Evde bu sekilde konusmalara sahit oluyor olabilir.. Allah yardimcimiz olsun evlat yetiştirmek gercekten zor sanat.

Çocuğun özel bir durumu olabilir, belki her gördüğü çocuğa diyordur ya da sizin cocugunuzu takıntı yapmıştır.
Hiç böyle düşündünüz mü?
Özel bir durum derken hani sağlık problemi yada psikolojik sorun anlamında dediyseniz özellikle gözlemledim. Dediğim gibi olay bir günlük bir olay değil ramazan başından beri devam ediyor. Çocuk çok zeki, davranışları çok normal, ve sadece benım çocuğumu görünce böyle yapıyor.

Bence yerden göğe kadar haklisiniz. Az bile demişsiniz.
6 yaşındaki bir cocuk kesinlikle söylediğinin farkinda olur...farkında olmasa kikir kikir gülmez ve zihinsel özürlüdür.
Benim cevremdeki 6 yaş civarı çocuklar cin gibiler...
Neyse, ağzınıza sağlık. Ben daha belaltindan vururdum.
Aile boyu bakırköy firarlar galiba

Amin çok tesekkür ederim . Ben de aileden olduğunu düşünüyorum anne babadan duymuş olmalı. Okulda yaptıklarında öğretmenlerin çok güzel bir şekilde uyardığını görmüştüm daha önce ailemdeki küçük çocuklardan dolayı. Yani öğretmenler gerçekten çok duyarlılar bu konuda artık, ben aileden öğrendiğini düşünüyorum. Müdahale edilmedikçe de cesaretlenip tekrarlıyor.

Anladım, ben otizmli olabilir diye düşünmüştüm. Bazı kelimelere takılıp tekrarlarlar çünkü. Ama sıradan bir çocuksa bilerek yapıyorsa haklısınız. Annesi de ne rahatmis maşallah.

Anneyle çocuk normal değil evet ama baba hakkında bir fikrim yok henüz. 6 yaş çocukları dediğiniz gibi çok zekiler. Mesela kuzenimin 4 yaşındaki kızı o kadar akıllı ve zeki ki hayret ediyorum. Annesi bir kez yanımda cips alıyor markette, çocuk anne cipsler sağlıklı değil yememeliyiz diye annesini uyarıyor. Bilgisayarda gördüğü çizgi filmlerin harflerini kafasına yerleştirmiş ve onları yazıp kendisi açabiliyordu . Yeni nesil fazla zeki bence konuşulduğunda herşeyi anlıyorlar.

iyi yapmışssnız terbiye ailede olur biz birbirimize bile asla aptal salak keliimeleri kullanmadık kardeşler arasında hele dışarda hıç .anne yetiştirememiş çok güzel olmuş iyi yaptınız bravo

Anladım, ben otizmli olabilir diye düşünmüştüm. Bazı kelimelere takılıp tekrarlarlar çünkü. Ama sıradan bir çocuksa bilerek yapıyorsa haklısınız. Annesi de ne rahatmis maşallah.
Yok hayatım otizmli olsa anlardım kesinlikle ve asla sesimi dahi çıkarmazdım. Annesi rahatlıktan ölecek zaten orası kesin.

Reactions: Kuf

Kesinlikle anliyor- türkçe aciklamak biraz zor benim icin ama zaten "alay etmek", "ironi" "laf sokmak" gibi davranışlar zekilik göstergesidir.

İneğin "özelliklerini" kavramış ve 1,5 yaşındaki bir bebeğe mobbing uyguluyor.
Söyledikten sonra gülmesi zaten farkındalığının mühürü bence.
Sizin çocuğu uyarmaniz burda biraz tepkiye sebep olmuş ama bence doğru olani yapmışsınız. Aksiyon ve reaksiyonuda öğrenmiş olmuş :)
Dediğim gibi ben çocuğu her gördüğüm yerde paralardim...huyumdur, aile terbiyesi almamış insanlara gereken terbiyeyi veririm.
Ne günlere kaldik...artık el kadar bebeye bile mobbing uyguluyorlar.

1. Si inek kötü bir söz değil bir hayvan sadece

2. Pedogogların yanlış davranışı görmezden gelme hiç tepki vermeme doğru davranışı ödüllendirme önerisi var ki çoğu anne bu yöntemi uyguluyor siz kendi çocuğunuza uygulamayabilirsiniz ama başkasına karışamazsınız.
3. Fiziksel bir zarar verme yok , psikolojik bir zarar da yok çocuğunuza inek dediğini anlamamıştır bile çocuğunuz

Verdiğiniz tepki tamamen çocukla çocuk olmak onun seviyesine düşmek. Çok abartmışsınız

Çocuğun özel bir durumu olabilir, belki her gördüğü çocuğa diyordur ya da sizin cocugunuzu takıntı yapmıştır.
Hiç böyle düşündünüz mü?
Peki bu durumda anne olarak karşı tarafa durumu aciklamak gerekmez mi? Fırın dışında bahcede bu olay olmuş daha sakin bir ortam gelip kusura bakmayin oğlumun şu durumu var demesi gerekmiyor mu?

iyi yapmışssnız terbiye ailede olur biz birbirimize bile asla aptal salak keliimeleri kullanmadık kardeşler arasında hele dışarda hıç .anne yetiştirememiş çok güzel olmuş iyi yaptınız bravo
Benim annem disiplinli bir kadındı. Böyle şeylere bizim ailede de müsade edilmezdi. Komşunun çocuğunu rahatsız etmek hele mümkün değildi. Bir defa arkadaşımla kavga ettim küçükken diye 3 gün evden çıkarmadı beni, bir daha etmeyeceksin diye söz verdirdi . Ondan sonra çıkabildim.

Peki bu durumda anne olarak karşı tarafa durumu aciklamak gerekmez mi? Fırın dışında bahcede bu olay olmuş daha sakin bir ortam gelip kusura bakmayin oğlumun şu durumu var demesi gerekmiyor mu?
Elbette gerekiyor. Ama her aile her anne baba durumu kabullenemiyor. O yüzden bazısı eğitime bile göndermiyor. Ya da artık herkese anlatmaktan o kadar beziyor ki insanlar. Dusunsenize hep bir kendini açıklama durumundasiniz. Zor. Yaşamayan bilemez. Empati kurmak lazım. Ama tekrarlaninca söylemesi uygundu elbette. Fakat dediğim gibi, belki kadın antidepresan kullanıyor, belki dış dünyaya kendini kapattı, bilemeyiz. Keşke insanlara otizmli deyince on bin tane soru sormasalar da herkes rahatlıkla konuşsa çocuğunun durumunu.

Çocuğu aslında annesine laf dokundurmak için bir anlık öfkeyle uyardım ama hedef annesıydı. Kendi çocuğuna aynisi yapıldığı zaman benım hissettiğimi anlamasını istedim. 1,5 yaşında bir çocuğun inekle ne alakası olabilir ne munasebet yani bu rahatlık nedir. Yani biz çocuklarımıza hakaret etmemeyi öğretmekle hata mı yapıyoruz .Aileler artık çok fazla rahat diye düşünüyorum.

sevde_ çok komiksin sevde ya..yorumunu beğenmememi neden hazmedemedin sende hemen karşı atak yapıp bütün yorumlarımı beğenmemişsin çooook üzüldüm simdi

Hanımefendi ben bütün yorumları okuyarak geldim ve sizin yorumlarınızı beğenmedim zaten. Dikkat ettiyseniz bu konuya yorumlarımız ters. Ha içimden beğenmemiştim, şimdi de dışımdan beğenmemeye karar verdim. Hazımsızlık falan yok, kendinizi bu kadar önemsemeyin. Burası bir forum. Komikse gülün geçin, benim için sorun yok.

Bu olay ilk defa yaşanmış olsa hhaksızsiniz derdim.
Ama birden fazla bu durum yaşanıyor ve anne kayitsiz kalıyorsa daha fazlasını bile yapardım net.
Hepimizin çocuğu var çocuk deyip geçilecek birşey değildir çocuk egitmek ve yetiştirmek. O çocuk deyiversin nolceeeeek gibi düşünce tarzı tamamen aile terbiyesi almamış sonradan görme insan yapısı.
Çocuk yaşken eğilir diyor atalarımız, ilk çocuk dediğinde annesi o an orada uyarmaliydi.
Diğer taraftan büyük ihtimalle aile içinde o çocuğa öyle davranıliyor asagilaniyor ki bunu kendinden küçüğe rahatlikla yapıyor.
Bundan birkaç yıl önce bir ilkokul un yanından geciyordum çocuklar camdan bakıp yoldan geçene küfür ediyorlar, salak aptal değil bildiğiniz yatak odası muhabbeti, bunlar çocuk deyip geçmek bu nesil için yapılacak en kötü en ağır yikimdir bana göre.

Çocuğun yanlış davranışını görmezden gelme anlayışı benim konum için geçerli değil bence. Kadının yaptığı da bu değil emin olun işine geldiği gibi davranmak. Çocuğu markette birşey aldırmak için ısrar eder anne almayınca kendini yerlere atar ağlar anne bunu görmezden gelebilir çocuk sakinleşene kadar. Ama başkasını taciz ettiğinde görmezden gelemez böyle bir lüksü yok kimsenin. Onun yetiştirme tarzı bana zarar veriyorsa orada durması gerek yanlış birşey vardır mutlaka orada.

Ihıhıhı evet neyse konuyu okuyanlar şahit. Duyar kasmaya devam...Koca koca kadınlarız ne de olsa..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…