Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen öyle, onların yetiştiremediği çocukları biz terbiye etmek zorunda değiliz ki. Neden ben rahatsız ediliyorum, o zaman ben de başkalarını rahatsız etmeyı mı öğretmeliyim kendi çocuğuma. Böyle yapan çocuklarla yarın aynı okula başladığında çocuklarımız, o zaman ne yapacağız biz .

Neyse siz naptinizin farkındasınız. ..Açıklama yapmanıza gerek yok..Evet burası bir forum ve sizin yorumunuzu hiç beğenmediğim için o butona bastım yoksa bu kadar kasmaya gerek yok.Siz beni tanımıyorsunuz ben sizi tanımıyorum.

İyi yapmışsınız valla çocuk 6 yaşında aklı herşeye eriyor ailesenin veremediği terbiyeyi siz niye çekesiniz. Birdaha yine aynısını sölerse daha sert çıkın annesine. Ben böle konuda sakin kalamam affetmem

Çok iyi yapmışsınız. Oğlum5,5 yaşında birine inek derse acıtmak için der. Ee birinin canını acıtınca kendi canın da acıyabileceğini düşünür artık. Anne de umarım ders almıştır

Yok hayatım yüzünün kızardığı yok, onunla tartıştığım için benim yüzüm kızardı ama onunki hiç kızarmadı emin ol.

Siz hakaret etmeden yorum yapmışsınız ya bu arkadaşımız onu beğenmemiştir, beğenmesi için kendisi gibi hakaretvari konuşmanız gerekiyordu.

Annesini gördüğüm yerde konuşacağım evet. Buradaki yorumlar da genelde o yönde fikir verdi bana. Herkesin sabrının bir sınırı var kimse sabır taşı değil maalesef haklısınız.

Tam olarak böyle değil mi yani anlıyor bunun hakaret olduğunu bu yaşta çocuklar. O zaman o çocuktur anlamaz demek doğru değil yani .

Akran zorbalığı, çocuğun çocuğa yaptığı her türlü istismar ki cinsel boyuta varan oluyor.
Apartmanda komşunun kızı diğerini tehdit ediyordu ilkokul a başlamadan, bak evden abur cubur şunu bunu getirmezsen seninle oynamam diye, bu kız okulda gücü yettiğini tehdit ediyordu. Böyle yetişen çocuk vatana millete hayırlı mi olacak? Ya da yaşı ,16-18 olunca vahiy gelip Melek gibi düzgün ahlaklı bir kız mı olacak

Terbiyesizlik işte. Anneside anlamış zaten, tepki vermeye çalışmış ama elinde patlamış.
Türkiye de mevcut olan pedagoglardan haberim yok ama sizin verdiğiniz terbiyenin doğru olduğu kesin ve tartışmaya açık değil bence. Yukarda bir üye inek benzetmesini kötü algılamamış...
Burdan anlayin işte durumu

Ben de böyle birşeye tepkisiz kalamazdım sanırım ama direk kadına sarardım yani,derdim ki: bu çocuk her seferinde bu sözü söylüyor ama siz hiçbir seferinde ses çıkartmadınız benim rahatsız olabileceğimi düşünmüyor musunuz uyarmak bu kadar mı zor der o aşamada laf dalaşına girerse o zaman bende açardım ağzımı yumardım gözümü işte, benim kızım 5 yaşlarındayken amcama senin amcan benim izlediğim çizgi filmde ki fareye benziyor dedi hemde amcamın yanında yerin dibine girdim, uyardım aldım yanıma konuştum oda son oldu. kendisi de bir kere hayır oğlum başka bir çocuğa sürekli inek demek yakışıyor mu ağzından bir daha duymayayım dese yeter, herkesin çocuğu piremses, pirems maşallah kimse dönüpte bir evladım napıyorsun demiyor herkes pedagog, herkes mikemmel anne kızıp uyaran anneler ise eyvah eyvah vicdansız kötü anne neden çünkü çocuğa hiçbirşey denmemeli dimi tepemize çıkarmalıyız

Uyarmakta haklısınız dozajı fazla olmuş. İnek insanlar için kullanmak güzel degil adı Ali istersen adını kullanabilirsin diyip annesi böyle konuşsa daha hoş olur derdiniz. Terbiyesiz felan agır olmuş

Evet birden konu kendi çocukları olunca celalleniyorlar. Ama başkasına karşı saygı sıfır. O zaman ben de büyük kızıma öğreteyim o da onunkine mı hakaret etsın, böyle bir yetiştirme tarzı olur mu yani. İnsanları zorla tahrik etmek bu.

Yaptığınız davranış yanlış. Neden çocuğa, sen ineğe daha çok benziyorsun dediniz ki? Sonuç itibari ile altı yaşında bir çocuk karşınızdaki. Böyle demek yerine, Canım bak bu kullandığın kelime hoş değil; vs. gibi bir söz kullanabilirdiniz.

İnek kelimesini kötü algılamayanların kendi çocukları aynı söze maruz kalsa tepkisi belki daha fazla da olabilir. Ki gerçekten sabırlı bir insanım genel anlamda iyi dayandım şu güne kadar. İnek eğer kötü bir kelime olmasaydı çocuğun annesi o kadar sinirlenmezdi ben aynısını onun çocuğuna dediğimde.

Çocuga değil de size diyor olabilir mi. Belki annesi arkanızdan oyle konusmustur.Ne bıleyım boyle soguk selamsız sabahsız kimselere içimden inek gibi dediğim olmuşturYa da cocugunuzun üzerinde inek vs. baskılı bir tshirtle falan görmüştür diğer cocuk. Kendince lakap takmıştır.
Siz keske cocuga değil annesine sorsaydınız ilk. Cocugunuz bizi nerede görse inek diye bagırıyor uyarın deseydiniz. Eger bundan sonra bir daha tekrar ederse o zaman sizin tepkiniz normal olurdu bence.Bir bakıma herkes cocuguna sahip cıksın diline de eline de.Bu o cocuk acısından da sakıncalı. Bugun baska cocuga laf atar aılesı dogrusunu anlatmazsa bunu kanıksayıp buyuyunce de herkese hakaretvari konusmaya baslar. Sonra annesi babası bu cocuk niye boyle oldu der durur.

Tabi ki inek o durumda hakaret alay vb. anlamda kullanılmış. Ay ne tatlı çiçek gibi falan manasını çıkaran varsa bravo

Vallahi ben bunları gördükçe kendimi sorgulamaya başladım artık. Ben acaba krndi çocuklarıma karşı çok bu baskıcı bir anneyim diyorum artık. Ben kızımı böyle yanlışlarında fazla mı sert uyarıyorum acaba, böyle kendi halıne salmak mıdır yetiştirmek diyorum. Benim çocuğum bir başkasının çocuğuna en fazla bu kelimeyi bir defa kullanır ikincisini kullanamaz müsade etmem , ne yapar eder bunu sonlandırırım. Gerekirse aynı ortama dahi sokmam. Bakın ne güzel sizinki de konuşunca anlamış sizi ama bu hanfendi hiç bir uyarı da yapmıyor çocuğa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…