- 17 Aralık 2018
- 849
- 5.218
- 68
- 41
- Konu Sahibi MevsimlerGibisin
-
Aynen öyle valla ben zaten hatayı annesinde bulurum ilk söylediğinde annesi uyarsaymış çocuk bir daha söyleyemezdi bence.Yani inek demek alay etmek ne alaka değil mi . Aslında annesine daha çok sinirlendim tepkisiz olduğu için .
susarmi aslan kesilirler geneldeİşte bende bir nevi annenin kuyruğuna basmak istedim diyeyim. Kadın hiç yepki vermediği için onun canı yanınca da susacak mı bakalım diye ölçmek istedim.
Aynen öyle, onların yetiştiremediği çocukları biz terbiye etmek zorunda değiliz ki. Neden ben rahatsız ediliyorum, o zaman ben de başkalarını rahatsız etmeyı mı öğretmeliyim kendi çocuğuma. Böyle yapan çocuklarla yarın aynı okula başladığında çocuklarımız, o zaman ne yapacağız biz .Bu olay ilk defa yaşanmış olsa hhaksızsiniz derdim.
Ama birden fazla bu durum yaşanıyor ve anne kayitsiz kalıyorsa daha fazlasını bile yapardım net.
Hepimizin çocuğu var çocuk deyip geçilecek birşey değildir çocuk egitmek ve yetiştirmek. O çocuk deyiversin nolceeeeek gibi düşünce tarzı tamamen aile terbiyesi almamış sonradan görme insan yapısı.
Çocuk yaşken eğilir diyor atalarımız, ilk çocuk dediğinde annesi o an orada uyarmaliydi.
Diğer taraftan büyük ihtimalle aile içinde o çocuğa öyle davranıliyor asagilaniyor ki bunu kendinden küçüğe rahatlikla yapıyor.
Bundan birkaç yıl önce bir ilkokul un yanından geciyordum çocuklar camdan bakıp yoldan geçene küfür ediyorlar, salak aptal değil bildiğiniz yatak odası muhabbeti, bunlar çocuk deyip geçmek bu nesil için yapılacak en kötü en ağır yikimdir bana göre.
Neyse siz naptinizin farkındasınız. ..Açıklama yapmanıza gerek yok..Evet burası bir forum ve sizin yorumunuzu hiç beğenmediğim için o butona bastım yoksa bu kadar kasmaya gerek yok.Siz beni tanımıyorsunuz ben sizi tanımıyorum.Hanımefendi ben bütün yorumları okuyarak geldim ve sizin yorumlarınızı beğenmedim zaten. Dikkat ettiyseniz bu konuya yorumlarımız ters. Ha içimden beğenmemiştim, şimdi de dışımdan beğenmemeye karar verdim. Hazımsızlık falan yok, kendinizi bu kadar önemsemeyin. Burası bir forum. Komikse gülün geçin, benim için sorun yok.
Yok hayatım yüzünün kızardığı yok, onunla tartıştığım için benim yüzüm kızardı ama onunki hiç kızarmadı emin ol.Kızım 4 yasında kuzenleri ve halasından salak demeyi öğrenmiş onu bile unutturana kadar ne cektim ama unuttu ki 6 yaşındaki çocuk hayli hayli uyarıldığında anlaması lazım anlamasına engel bir durumu olsa annesinin yüzü kızarır kusura bakmayın şu şu rahatsızlığı var o yüzden böyle vb. açıklama yapar bence ki bunda öyle bir durum yok anladığım kadarıyla çok iyi olmus tavrınız terbiye vermeyen aileler ve cocuklari yüzünden diğer cocuklar da kötü söz öğreniyor maalesef
Siz hakaret etmeden yorum yapmışsınız ya bu arkadaşımız onu beğenmemiştir, beğenmesi için kendisi gibi hakaretvari konuşmanız gerekiyordu.Neyse siz naptinizin farkındasınız. ..Açıklama yapmanıza gerek yok..Evet burası bir forum ve sizin yorumunuzu hiç beğenmediğim için o butona bastım yoksa bu kadar kasmaya gerek yok.Siz beni tanımıyorsunuz ben sizi tanımıyorum.
Annesini gördüğüm yerde konuşacağım evet. Buradaki yorumlar da genelde o yönde fikir verdi bana. Herkesin sabrının bir sınırı var kimse sabır taşı değil maalesef haklısınız.İyi yapmışsınız valla çocuk 6 yaşında aklı herşeye eriyor ailesenin veremediği terbiyeyi siz niye çekesiniz. Birdaha yine aynısını sölerse daha sert çıkın annesine. Ben böle konuda sakin kalamam affetmem
Tam olarak böyle değil mi yani anlıyor bunun hakaret olduğunu bu yaşta çocuklar. O zaman o çocuktur anlamaz demek doğru değil yani .Çok iyi yapmışsınız. Oğlum5,5 yaşında birine inek derse acıtmak için der. Ee birinin canını acıtınca kendi canın da acıyabileceğini düşünür artık. Anne de umarım ders almıştır
Akran zorbalığı, çocuğun çocuğa yaptığı her türlü istismar ki cinsel boyuta varan oluyor.Aynen öyle, onların yetiştiremediği çocukları biz terbiye etmek zorunda değiliz ki. Neden ben rahatsız ediliyorum, o zaman ben de başkalarını rahatsız etmeyı mı öğretmeliyim kendi çocuğuma. Böyle yapan çocuklarla yarın aynı okula başladığında çocuklarımız, o zaman ne yapacağız biz .
Çocuğu aslında annesine laf dokundurmak için bir anlık öfkeyle uyardım ama hedef annesıydı. Kendi çocuğuna aynisi yapıldığı zaman benım hissettiğimi anlamasını istedim. 1,5 yaşında bir çocuğun inekle ne alakası olabilir ne munasebet yani bu rahatlık nedir. Yani biz çocuklarımıza hakaret etmemeyi öğretmekle hata mı yapıyoruz .Aileler artık çok fazla rahat diye düşünüyorum.
Evet birden konu kendi çocukları olunca celalleniyorlar. Ama başkasına karşı saygı sıfır. O zaman ben de büyük kızıma öğreteyim o da onunkine mı hakaret etsın, böyle bir yetiştirme tarzı olur mu yani. İnsanları zorla tahrik etmek bu.Ağzına sağlık. Cocuk küçük değil. Laf anlayacak yaşta. Annesi zamanında terbiye verseydi. Herşeye " cocuk bu ne anlar" desek ohoo. Hem çocuk da tepki göreceğini bir anlasın. Işin komik tarafı çocuklarını yetiştiremeyenlerin sonra "Sen çocuğuma laf söyleyemezsin" diye ortaya atlamalari. Çocuğunu saygılı yetiştir, yoksa durduk yere niye biri çocuğuna laf söylesin
İnek kelimesini kötü algılamayanların kendi çocukları aynı söze maruz kalsa tepkisi belki daha fazla da olabilir. Ki gerçekten sabırlı bir insanım genel anlamda iyi dayandım şu güne kadar. İnek eğer kötü bir kelime olmasaydı çocuğun annesi o kadar sinirlenmezdi ben aynısını onun çocuğuna dediğimde.Terbiyesizlik işte. Anneside anlamış zaten, tepki vermeye çalışmış ama elinde patlamış.
Türkiye de mevcut olan pedagoglardan haberim yok ama sizin verdiğiniz terbiyenin doğru olduğu kesin ve tartışmaya açık değil bence. Yukarda bir üye inek benzetmesini kötü algılamamış...
Burdan anlayin işte durumu
Çocuga değil de size diyor olabilir mi. Belki annesi arkanızdan oyle konusmustur.Ne bıleyım boyle soguk selamsız sabahsız kimselere içimden inek gibi dediğim olmuşturGünaydın arkadaşlar.
Sabah sabah bütün sinirlerim alt üst oldu. Oturduğum sitede 6 yaşlarında bir erkek çocuğu var, sürekli oyun alanında karşılaşıyoruz annesiyle birlikte geliyorlar . Benim de 2 çocuğum var. Bu 6 yaşındaki çocuk benim 1,5 yaşındaki oğlumu her gördüğünde " Anne bak inek geldi, anne bak inek geliyor, inek inek " diye bağırıyor. Annesi de tamamen tepkisiz ve hiçbir şey söylemiyor tek kelime dahi.
Eşimle kızım evde uyuyorlar, ben de güzel bir kahvaltı hazırlamak için oğlumu arabasına koydum fırına gidiyordum ekmek almaya. Fırın sabahları biraz yoğun oluyor gittiğimde 6 7 kişilik bir sıra vardı.
Kapıdan içeri girdim bu çocuk ve annesi de orada ve çocuk bizi görmesiyle " Anne bak inek geldi" diye bağırmaya gülmeye başladı. Annede tabi yine tepki yok. Benım bardağımı taşıran son noktaydı bu. Çünkü orada bir sürü insan vardı ve hepside dönüp bize baktılar, hatta başka bir küçük çocukda gülmeye başladı o sırada.
Bende " canım bence sen daha çok benziyorsun ineğe, ne alakası var benim çocuğumun inekle , sen hiç aile terbiyesi almadın mı , insanlarla nasıl konuşman gerektiğini öğretmediler mi sana" dedim sert bir şekilde. Bu sefer annesi hemen devreye girdi. Hanfendi çocuk o daha ne biçim konuşuyorsunuz siz pardon da diyor bana.
Kadına siz evde eşinizle birbirinize inek diye mi hitap ediyorsunuz, eğer öyleyse ailecek psikolojik yardım alın bence , bu çocuk bu kadar saçmalamayı başka yerden öğrenmiş olamaz dedim. Bir iki laf sürtüşmesinden sonra, bir daha aynı şey tekrarlanmasın bu kadarla kalmam bu sefer sizinle uğraşırım dedim kadına, alacağımı aldım çıktım eve geldik.
Hanımlar bu inek meselesi nedir sizce yani ben hiç bir anlam veremiyorum gerçekten sinirlerim aşırı bozuldu, çocuğumun da ineğe benzer bir şeyi yok yani çok saçma. Bir değil iki değil. Bu çocuk sürekli bunu söylüyor, ilerde diğer çocuklar da oğluma bu kelimeyi kullanırsa diye sinirden patlıyorum şu anda. Bir çocuk neden başka bir çocuğa inek der yani bunun bir anlamı var da ben mi bilmiyorum?
Annesi neden çocuğunu uyarmıyor. Benim büyük kızım konuşmaya başladığından beri tek bir kötü söz çıkmadı ağzından, böyle bir sözü başka bir çocuğa söylese çok ciddi ve sert bir şekilde uyarırım hatta bir süre ceza veririm parka indirmem.
Sizce haksız mıyım ben sinirlenmekte, yanlış mı yaptım ki ben yanlış yaptığımı düşünmüyorum. Bu olay tekrarlanırsa ne yapmalıyım bana bir fikir verin lütfen. Şu an birşey gelmiyor aklıma.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
Tabi ki inek o durumda hakaret alay vb. anlamda kullanılmış. Ay ne tatlı çiçek gibi falan manasını çıkaran varsa bravoİnek kelimesini kötü algılamayanların kendi çocukları aynı söze maruz kalsa tepkisi belki daha fazla da olabilir. Ki gerçekten sabırlı bir insanım genel anlamda iyi dayandım şu güne kadar. İnek eğer kötü bir kelime olmasaydı çocuğun annesi o kadar sinirlenmezdi ben aynısını onun çocuğuna dediğimde.
Vallahi ben bunları gördükçe kendimi sorgulamaya başladım artık. Ben acaba krndi çocuklarıma karşı çok bu baskıcı bir anneyim diyorum artık. Ben kızımı böyle yanlışlarında fazla mı sert uyarıyorum acaba, böyle kendi halıne salmak mıdır yetiştirmek diyorum. Benim çocuğum bir başkasının çocuğuna en fazla bu kelimeyi bir defa kullanır ikincisini kullanamaz müsade etmem , ne yapar eder bunu sonlandırırım. Gerekirse aynı ortama dahi sokmam. Bakın ne güzel sizinki de konuşunca anlamış sizi ama bu hanfendi hiç bir uyarı da yapmıyor çocuğaBen de böyle birşeye tepkisiz kalamazdım sanırım ama direk kadına sarardım yani,derdim ki: bu çocuk her seferinde bu sözü söylüyor ama siz hiçbir seferinde ses çıkartmadınız benim rahatsız olabileceğimi düşünmüyor musunuz uyarmak bu kadar mı zor der o aşamada laf dalaşına girerse o zaman bende açardım ağzımı yumardım gözümü işte, benim kızım 5 yaşlarındayken amcama senin amcan benim izlediğim çizgi filmde ki fareye benziyor dedi hemde amcamın yanında yerin dibine girdim, uyardım aldım yanıma konuştum oda son oldu. kendisi de bir kere hayır oğlum başka bir çocuğa sürekli inek demek yakışıyor mu ağzından bir daha duymayayım dese yeter, herkesin çocuğu piremses, pirems maşallah kimse dönüpte bir evladım napıyorsun demiyor herkes pedagog, herkes mikemmel anne kızıp uyaran anneler ise eyvah eyvah vicdansız kötü anne neden çünkü çocuğa hiçbirşey denmemeli dimi tepemize çıkarmalıyız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?