ÇOCUK YÜZÜNDEN KAVGA ETTİM

Dogruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar misali Ben konu sahibinin sinir hastasi felan oldugunu düsünmeye basladim veya psikolojik sorunlari oldugunu. Cünkü verdigi cevaplar hic normal degil. Ve hatta terbiyesizligi hat safada. Bide gelmis millete terbiye dersi veriyor. Hay allahimm

iyi olanlar da var görgüsüz olanlar da, basma entariyle hemen karakter tahlili, vay be, bağlantı süper,tuttum

öğretiyorum mesela bu aralar kimsenin malını elinden almaması gerektiğini öğretiyorum, vakti gelince insanları itmemesi gerektiğini de öğrenecek

siz öğretiyor olabilirsiniz. öğretilmesi de gerekir bence. ama her çocuğu siz terbiye edemezsiniz. basma etekli diye tabir ettiğiniz sınıfın koruma kalkanına alınmasını da garipsedim ama aynı zamanda sizin de onları basma etekli dedikoducu mahalle kadını olarak betimlemenizi de garipsedim. ne bekliyorsunuz ki? türkiyedeki genel eğitim seviyesini bilmiyor musunuz? 3257456743 tane çocuk yapan ilkokul mezunu aile herbir çocuğu nasıl terbiye etsin itme kakma yapma etme diye:) çocuğun ailesi açısından entellektüel olarak da zamansal yeterlilik bakımından da imkansız:)

sizi fazla hassas ve korumacı buldum. çocuğunuuz aile eğitimi almamış çocuklarla illa ki karşılaşacak. karşılaşması da gerekir. siz çocuğu kaçırarak sadece onu sosyal çevresinden uzaklaştırıyorsunuz. bu arada çocuğunuzu da kendinize benzetirsiniz dikkat edin kendiniz gibi kibirli biri olmasın.
ayrıca kendinizde sorgulamanız gerekn bir nokta var;diğer çocuklara vurmaması gerektiğini bilmeyen bir çocuğa böyle yapmaması gerektiğini söylemek yerine kızıp bi de üstüne üstlük çocuğu düşürmüşsünüz:) tam bir buldumcuk sendromu:)

ben demiyorum ki her anne ilgilidir falan diye..ilgisiz sevgisiz o kadar çok anne var ki.
ama ilk yazınızdaki ile bu çok farklı..genelleme yapmayın.her çocuk da her aile de farklı birbirinden..mesela otizmli çocuğu olan bir arkadaşımı,çocuğun davranaışları yüzünden restauranttan atmışlardı..sadece farklı diye..yemeğin soso ile ilgil normalden yüksek sesle konuştu diiye...ilgisiz anne dediler,çıkmayın dışarı dediler vss...

bende kesin boyle olurum dayanamam herhalde :) hem ikiside cocuk degil birisi bebek digeri cocuk.
Eğer öyle düşünüyorsanız yani ,biri bebek biri çocuk ise annesi bir zahmet o bebeğin elini tutacak yanında ayırmayacak. Sonuçta orası park.Bebek oyun alanı değil.

Ya nasıl üsluptur ya EŞŞEK kadar ne demek ya kendinize gelin
6 yaş bir çocuktan bahsediyorsunuz
O bir insan bilmiyorum farkediyormusunuz
Madem fikir istemiyorsunuz okadar masum çocuğa EŞŞEK diye sıfatlandırmayın..

nerelereçekiyorsunuz konuyu, ne otistiği, benim anlattığım normal 6 yaş çocuğu

canım sen anne olarak sinir olabilirsin de emin ol çocuk o kadar etkilenmiyor, hatta o kişiyle başka zaman oyun oynamak isteyebiliyor.
zaten çok şiddete meyilli bir çocuksa sen çocuğunu alıp çekmek zorunda kalıyorsun o ortamdan.

bir de şu var, çocuklar arasında dışlanmak çok üzücü olabiliyor, o yüzden aileler mümkün mertebe çocuklar arası ilişkilere karışmamalı.

elbette buradaki konuda ciddi bir uyumsuzluk var, annenin müdahalesi gerekiyor, anne sadece çocuğunu ortamdan uzaklaştırsa veya diğer çocuğu daha güzel ifadelerle uyarsa anneyi yüzde yüz haklı bulacaktık.

bazı hayvanlara insanlarsan bile daha çok saygm var, hayvanları nedne aşağılıyorsun ve kendinde hak görüyorsun

Evet 6 yasindaki cocuga ESSEK diyen zihniyetin daha fazla derdini dinlemek istemiyoruz !!!1

canım sıkıldı, aynı şeyi yaşayan var mı diye,
ya da böyle kişilerin böyle saldırgan çocuklarına
neden ki??? eskiden büyükler "eşek kadar oldu" artık diye tabir ederken aklıma hiç ne kadar terbiyesiz bir amca teyze demezdim ben!!! algı meselesi sanırım. keşke öyle kalsaydı osuruktan nem kapan ne anne ne baba vardı başımızda sokakta oynardık kendimizden küçükleri itip kakmamayı bilirdik istanbul gibi bir yerde son sokak oyunu görmüş nesilden sonrası anlamaz zaten. aslında haklısınız çocukların esip gürleyeceği alanlar kısıtlı artık heryerde. ondan bu öfke

karşınızdaki çocuk. o 6 yaşta çok büyük değil. terbiyeden girmektense olaya canım biraz dikkat edermisin o daha bebek falan diyebilirdiniz. çocuğunuzu tabiki koruyun ama başkalarına saldırma durumunuzda da çok tehlikeli yani.

şimdi burda böle yorumlar yapılıyor yaa herkes ahkam kesmiş oda çocuk buda çocuk hiç samimi bulmuyorum aynı şeyin kendi çocuklarının başına geldiğinde dişlerini sıkarak olgun karşıladıklarına.karşılıyorlarsada içlerinden neler söledikleri belli.hepimiz anneyiz çünkü.eğitim ailede başlar eğitim zor zanaat uğraşı lazım emek lazım sabır lazım vakit lazım.bunlar yoksa elinde, yetiştirdiğin çocuk kendinden küçüğe her zaman güç gösterisi yapacaktır.konu sahibi sinirlenmişssin gözünden sakındığın evladını anlıyorum ama yapacak bişi yok düşecekte kalkacakta öğrenecekte.ama keşke o anneler çocuklarına öğretseler evde kendinizden küçüklere dikkat edin parklarda onlara yardımcı olun vb öğütlerse verse ama vermezler çünkü yukarda saydığım sabır zaman vs. yok çoğu ebeveynde.

kendi cocuguna yavrum diyip digerine ESSEK diyen zihniyetten bahsediyoruz.
ayrica bize parktaki teyzelerin hicbiri ESSEK demedigi icin aliskin degiliz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…