ÇOCUK YÜZÜNDEN KAVGA ETTİM

arkta 15 aylıkoğlumu dolaştırırken bir grup kadın geldi ama nasıl desem mahalle aralarında dedikodu yapan tipler var ya, o arada oğlumu 6 yaşında birçocukkoşarken itti, yeredüştü ben de
çocuğu düşürdün aileniz size hiç terbiye vermiyormu dedim
gruptan birkaç kişi her ikisi de çocuk dedi, ben de 6 yaşında çocukla 1,5 yaş bir midedim, evde öğreteceksin, atapmı demedi bana geri zekalımı, her ikisi de çocukmuş. ben de senin yetiştirdiğin çocuk senin gibiolur dedim ayrıldım
biraz daha kalsam kadını boğzlayasım geldi, Allahımya

Son düzenleme: Bugün 15:17

Mesajın düzenlenmiş hali...

Basma entari buradamı yazıyordu..

Ama bir cocuk cocugumu düsürdü diyerek o cocuk aile terbiyesi almamis diye genelleme yapilmaz.
O cocugun baska kötülügünü mü gördünüz de terbiye alamamissin diye bir cikis sergiliyorsunuz? Sizin yaptiginiz ayip. Hele cocuga böyle konusmaniz cirkin bir defa. Ya cocukla uygun bir dille konusursunuz anlayacagi sekilde ya da ailesine söylersiniz.
Birde öyle giyinen insanlari aile terbiyesi vermez diye bagdastiriyorsunuz. Öyle gözüküyor yazinizdan bu cikiyor.

cilekli_dondurma dedi:
Parkta 15 aylıkoğlumu dolaştırırken bir grup kadın geldi ama nasıl desem mahalle aralarında dedikodu yapan tipler var ya basma entarili, o arada oğlumu 6 yaşında birçocukkoşarken itti, yeredüştü ben de
çocuğu düşürdün aileniz size hiç terbiye vermiyormu dedim
gruptan birkaç kişi her ikisi de çocuk dedi, ben de 6 yaşında çocukla 1,5 yaş bir midedim, evde öğreteceksin, atapmı demedi bana geri zekalımı, her ikisi de çocukmuş. ben de senin yetiştirdiğin çocuk senin gibiolur dedim ayrıldım
biraz daha kalsam kadını boğzlayasım geldi, Allahımya

Burada yazılmış ve silinmiş...

girmesin değil itmesin, nealaka
Parkta her çocuk öyle oynar iter koşar hoplar zıplar kimi ittim kimi düşürdüm diye bakmaz 6 yaşındaki çocuk
Anneler de parkta oturur sohbet eder ama çocuğu küçük olanlar sohbete katılmaz çocuğuna bakar çünkü 1.5 yaşındaki çocuğa uygun değildir parkta büyük çocukların arasında oynamak
Oyüzden de girmesin dedim

öncekimesajlatrı oku tekrar yorumla

Yaptığınızı çok yanlış buldum. Çocuğunuzun yanında o 6 yaşındaki çocuğu güzelce uyarmanız lazımdı aksine, hem çocuğunuza hem ona doğruyu öğretmek için.

Neticede, o da bir çocuk 16 yaşında değil, 6 yaşında altı üstü. Ayrıca böyle yaparak çocuğunuza baş edemediği durumlarda kavga çıkarmasını öğrettiniz, tebrik ederim, umarım telafi etmeyi başarırsınız.

Çocuklar oynarken birbirlerini itebilir, art niyet görürseniz düzgünce ve şefkatle uyaramayacaksanız, çocuğunuzu parka götürmeyin daha iyi. Böyle yaparak çocuğunuza daha çok zarar veriyorsunuz..

Ben anne değilim, sokakta bir çocuğun bir çocuğa ya da bir hayvana şiddet uyguladığını ya da sadece rahatsız ettiğini görsem, gidiyorum yanına, eğiliyorum, karşısındakini incittiğini, bunun çok yanlış olduğunu, kendisine yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapmaması gerektiğini söylüyorum. Canı yanıyor, yazık, diyorum. Yapamazsın, hakkın yok diyorum. Beni rahat anlayamayacak yaştaysa da sadece, "Ona yazık, yapma. Çok yanlış. Canı yanıyor," diyorum.
Her seferinde çocuklar yüzüme boş boş bakıyor sonra başını sallıyor, bazıları bir kere daha deniyor aynı hareketi, bazen bağırıyor, ama tekrar tekrar anlatıyorum şefkatle, sonunda başını sallıyor. Çok da müdahale etmişimdir böyle.

Ben bir anne olmadığım halde çocuklarla bu iletişimi kurabiliyorsam siz hayli hayli kurabilirsiniz. Biraz düşünün, dünya sizin çocuğunuzdan ibaret değil. Zorbalık eden bir çocuk olsa bile, doğruyu düzgünce anlatmazsanız zaten yine yapacaktır. Düzgünce anlatmazsanız o çocuk sizin çocuğunuza yapamasa bile gider başka bir çocuğa ya da bir hayvana yapar işkencesini. Ama o çocuğu insan yerine koyup, anlayana kadar ısrar ettiğinizde, şefkatli ama kararlı olduğunuzda davranışının yanlış olduğunu anlıyorlar gerçekten, çok sorunlu değilse...
Çok sorunlu bir çocuk ise, aynı sakinlikle ailesiyle konuşursanız ortamdaki tüm çocuklara ve aileye de örnek olmuş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…