- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.448
- 248
- Konu Sahibi cilekli_dondurma
-
Dışarda bi çocuk yapmasa kardeş kardeşe bile yapıyo.. çocuk onlar sadece çocuk.. tabi söylediklerimi evladınız büyüdükçe anlıycaksınız.. insanların görünüşüne bakarak yakışıksız benzetmelerinizden dolayı dua edin ki burda size dememişler aile terbiyesi almadın diye... velhasılı kelam çocuklar düşekalka büyür ya da cam fanuslarda bakıp büyütceksinizParkta 15 aylıkoğlumu dolaştırırken bir grup kadın geldi ama nasıl desem mahalle aralarında dedikodu yapan tipler var ya, o arada oğlumu 6 yaşında birçocukkoşarken itti, yeredüştü ben de
çocuğu düşürdün aileniz size hiç terbiye vermiyormu dedim
gruptan birkaç kişi her ikisi de çocuk dedi, ben de 6 yaşında çocukla 1,5 yaş bir midedim, evde öğreteceksin, atapmı demedi bana geri zekalımı, her ikisi de çocukmuş. ben de senin yetiştirdiğin çocuk senin gibiolur dedim ayrıldım
biraz daha kalsam kadını boğzlayasım geldi, Allahımya
birçocukkoşarken itti, yeredüştü ben decilekli_dondurma dedi: ↑
Parkta 15 aylıkoğlumu dolaştırırken bir grup kadın geldi ama nasıl desem mahalle aralarında dedikodu yapan tipler var ya basma entarili, o arada oğlumu 6 yaşında birçocukkoşarken itti, yeredüştü ben de
gruptan birkaç kişi her ikisi de çocuk dedi, ben de 6 yaşında çocukla 1,5 yaş bir midedim, evde öğreteceksin, atapmı demedi bana geri zekalımı, her ikisi de çocukmuş. ben de senin yetiştirdiğin çocuk senin gibiolur dedim ayrıldım
biraz daha kalsam kadını boğzlayasım geldi, Allahımya
Burada yazılmış ve silinmiş...
ANNE DEĞİLSİNİZ, SORUN O, BENCE ANNE OLUNCA CEVAPLAYINYaptığınızı çok yanlış buldum. Çocuğunuzun yanında o 6 yaşındaki çocuğu güzelce uyarmanız lazımdı aksine, hem çocuğunuza hem ona doğruyu öğretmek için.
Neticede, o da bir çocuk 16 yaşında değil, 6 yaşında altı üstü. Ayrıca böyle yaparak çocuğunuza baş edemediği durumlarda kavga çıkarmasını öğrettiniz, tebrik ederim, umarım telafi etmeyi başarırsınız.
Çocuklar oynarken birbirlerini itebilir, art niyet görürseniz düzgünce ve şefkatle uyaramayacaksanız, çocuğunuzu parka götürmeyin daha iyi. Böyle yaparak çocuğunuza daha çok zarar veriyorsunuz..
Ben anne değilim, sokakta bir çocuğun bir çocuğa ya da bir hayvana şiddet uyguladığını ya da sadece rahatsız ettiğini görsem, gidiyorum yanına, eğiliyorum, karşısındakini incittiğini, bunun çok yanlış olduğunu, kendisine yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapmaması gerektiğini söylüyorum. Canı yanıyor, yazık, diyorum. Yapamazsın, hakkın yok diyorum. Beni rahat anlayamayacak yaştaysa da sadece, "Ona yazık, yapma. Çok yanlış. Canı yanıyor," diyorum.
Her seferinde çocuklar yüzüme boş boş bakıyor sonra başını sallıyor, bazıları bir kere daha deniyor aynı hareketi, bazen bağırıyor, ama tekrar tekrar anlatıyorum şefkatle, sonunda başını sallıyor. Çok da müdahale etmişimdir böyle.
Ben bir anne olmadığım halde çocuklarla bu iletişimi kurabiliyorsam siz hayli hayli kurabilirsiniz. Biraz düşünün, dünya sizin çocuğunuzdan ibaret değil. Zorbalık eden bir çocuk olsa bile, doğruyu düzgünce anlatmazsanız zaten yine yapacaktır. Düzgünce anlatmazsanız o çocuk sizin çocuğunuza yapamasa bile gider başka bir çocuğa ya da bir hayvana yapar işkencesini. Ama o çocuğu insan yerine koyup, anlayana kadar ısrar ettiğinizde, şefkatli ama kararlı olduğunuzda davranışının yanlış olduğunu anlıyorlar gerçekten, çok sorunlu değilse...
Çok sorunlu bir çocuk ise, aynı sakinlikle ailesiyle konuşursanız ortamdaki tüm çocuklara ve aileye de örnek olmuş olursunuz.
Alakasiz olacak.ama saatlerdir buradasin cocugunla kim ilgileniyorbirçocukkoşarken itti, yeredüştü ben de
OKUMAYI DAMI ÖĞRETİYİM, ÇOCUĞA SÖYLEDİMÇOCUĞU DÜŞÜRDÜN DİYE, ONUDAMI ANLAMADIN, DÜŞÜRÜLEN BENİM ÇOCUK
YA DA KASTİYAPIYORSUN İFTİRA ATARAK PRİMYAPMAK İÇİN
İFTİRA YALAN KÖTÜDÜR, UNUTMA
sesli gülüyorum şu an yaaa herkes bana bakıyor şuan ve soruyorlar ne söleyim niye gülüyosun diyolar ve kıdıklanmış gibiyim yaaaaaaaaa
UYUYO NEDEN SORDUN BAKICIYA İHTİYACIMIZ YOKAlakasiz olacak.ama saatlerdir buradasin cocugunla kim ilgileniyor
ALLAH İFTİRACILARDAN YALANCILARDAN KORUSUN, DEMEKKİ İFTİRA ATMADIĞIMİÇİN EN ADİ BEN DEĞİLMİŞİM
en uyuz olduğum cevap da bu kk da!!!!!!!! anne olmayan anlamaz,evli olmayan bilmez vss...belki çocuğu olmuyor neden bu üslup böyleeeeANNE DEĞİLSİNİZ, SORUN O, BENCE ANNE OLUNCA CEVAPLAYIN
Of of of.... ! Çok yanlış bir yerden girdiniz.. Lafı uzatmaya gerek yok.. Tamam, çok iyi yapmışsınız, çünkü dünya sizin etrafınızda dönüyor çok saygıdeğer ANNE hanım!ANNE DEĞİLSİNİZ, SORUN O, BENCE ANNE OLUNCA CEVAPLAYIN
NEDEN SENCE BİR OKU AMA DOĞRU OKU MESAJLARI BİR SENTEZLE SONRA YAZ BURAYA DOĞRU OKUDUM VE ANLADIMDİYEYahu sakin, neden bu kadar sinirlisiniz ?
Anne olmaya lüzum yok.insanlık ve vicdan yeter. .ayrıca anne olarak burada birsüru kişi sana cevap yazdı. Yanlış olduğunu söyledi kimi dikkate aldın?hep kendini haklı görüyorsan niye konu açıyorsun karanfil:)ANNE DEĞİLSİNİZ, SORUN O, BENCE ANNE OLUNCA CEVAPLAYIN
Sana bakici ihtiyacin varmi diye aormadim..UYUYO NEDEN SORDUN BAKICIYA İHTİYACIMIZ YOK
bıde bu laf vardır dımıANNE DEĞİLSİNİZ, SORUN O, BENCE ANNE OLUNCA CEVAPLAYIN
Evlerimize ateşlerde salsın mi??ALLAH İFTİRACILARDAN YALANCILARDAN KORUSUN, DEMEKKİ İFTİRA ATMADIĞIMİÇİN EN ADİ BEN DEĞİLMİŞİM
YEDİ KARANFİLMİ, FİL Mİ, FİLMMİ, KARA MIAnne olmaya lüzum yok.insanlık ve vicdan yeter. .ayrıca anne olarak burada birsüru kişi sana cevap yazdı. Yanlış olduğunu söyledi kimi dikkate aldın?hep kendini haklı görüyorsan niye konu açıyorsun karanfil:)
en uyuz olduğum cevap da bu kk da!!!!!!!! anne olmayan anlamaz,evli olmayan bilmez vss...belki çocuğu olmuyor neden bu üslup böyleeee
sorun tam da bu işte..uslubunuz o kadar berbat ki....burda zibilyon tane konu açıldı,eve gelen misafir çocuklarına aldırmıyor,dışarda anneleri bakmıyor benim çocuğa olan oluyor gibi...kimse böyle sizin gibi eleştirilmedi..
o kadar aşağılayıcı ve ben bilirimci bir tarzın var ki,herkes irite oldu..
bu iletişim sıfır tavrınla atomu parçalasan kimse dönüp bakmaz bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?