- 9 Eylül 2007
- 21.428
- 66.420
- 1.123
- Konu Sahibi cilekli_dondurma
-
jinekolog musunuzBence seni aldirmalari lazimdi neyse artık dogmussun yapacak bişey yok
kızlar çok kişinin kellesi gidecek bu konuda, bence tartışmayın boşuna..
ayoll yeter uyma artık şunaBence seni aldirmalari lazimdi neyse artık dogmussun yapacak bişey yok
jinekolog musunuz
aynı zeka zeviyesinden mi veriyorsun eğitimYok idiot egitmeniyim
Hani sorumluluklarin vrdi bebegine yemek yapacaktin?at mı evet doğru
ben aldır falan diyince jinekolog sandım, oysaki idiot öğretmeniyiyim diyorsunuz, şaştımbu işe,Yok idiot egitmeniyim
uslüb güzel anlatış tarzınız diğerlerinden farklı o sebeple haklısınız
Yaptığınızı çok yanlış buldum. Çocuğunuzun yanında o 6 yaşındaki çocuğu güzelce uyarmanız lazımdı aksine, hem çocuğunuza hem ona doğruyu öğretmek için.
Neticede, o da bir çocuk 16 yaşında değil, 6 yaşında altı üstü. Ayrıca böyle yaparak çocuğunuza baş edemediği durumlarda kavga çıkarmasını öğrettiniz, tebrik ederim, umarım telafi etmeyi başarırsınız.
Çocuklar oynarken birbirlerini itebilir, art niyet görürseniz düzgünce ve şefkatle uyaramayacaksanız, çocuğunuzu parka götürmeyin daha iyi. Böyle yaparak çocuğunuza daha çok zarar veriyorsunuz..
Ben anne değilim, sokakta bir çocuğun bir çocuğa ya da bir hayvana şiddet uyguladığını ya da sadece rahatsız ettiğini görsem, gidiyorum yanına, eğiliyorum, karşısındakini incittiğini, bunun çok yanlış olduğunu, kendisine yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapmaması gerektiğini söylüyorum. Canı yanıyor, yazık, diyorum. Yapamazsın, hakkın yok diyorum. Beni rahat anlayamayacak yaştaysa da sadece, "Ona yazık, yapma. Çok yanlış. Canı yanıyor," diyorum.
Her seferinde çocuklar yüzüme boş boş bakıyor sonra başını sallıyor, bazıları bir kere daha deniyor aynı hareketi, bazen bağırıyor, ama tekrar tekrar anlatıyorum şefkatle, sonunda başını sallıyor. Çok da müdahale etmişimdir böyle.
Ben bir anne olmadığım halde çocuklarla bu iletişimi kurabiliyorsam siz hayli hayli kurabilirsiniz. Biraz düşünün, dünya sizin çocuğunuzdan ibaret değil. Zorbalık eden bir çocuk olsa bile, doğruyu düzgünce anlatmazsanız zaten yine yapacaktır. Düzgünce anlatmazsanız o çocuk sizin çocuğunuza yapamasa bile gider başka bir çocuğa ya da bir hayvana yapar işkencesini. Ama o çocuğu insan yerine koyup, anlayana kadar ısrar ettiğinizde, şefkatli ama kararlı olduğunuzda davranışının yanlış olduğunu anlıyorlar gerçekten, çok sorunlu değilse...
Çok sorunlu bir çocuk ise, aynı sakinlikle ailesiyle konuşursanız ortamdaki tüm çocuklara ve aileye de örnek olmuş olursunuz.
aynı zeka zeviyesinden mi veriyorsun eğitim
bravo başarılısın
puanlamayı sen yaptıysan sorun yokOnlar Bile eğitim alarak normal oluyorlar ama yok be güzelim sen çok zor
işte diyorum ya tepkiniz doğru haliyle bebeğiniz için endişe etmişsiniz. avmlerde görüyorum bende kendini yerden yere atan çocuklar ağlama krizlerinde anaları vitrin bakıyor çocuk intahar eşiğinde derdi neyse ama anası bi mağaza daha gezsin diye iplemiyor çocuğu. yazık...
Kuzum boşver. Hakikaten kadın tartışabileceğin bir insan değil. Baksana esprilere.Onlar Bile eğitim alarak normal oluyorlar ama yok be güzelim sen çok zor
onlar bile dediğin insanlar engelliler, ne güzel aşağılıyorsun, engellileri aşağılayan zihniyet sizinleaynı değiliz, yazmayın banaOnlar Bile eğitim alarak normal oluyorlar ama yok be güzelim sen çok zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?