- 31 Ekim 2013
- 21.640
- 72.781
- 798
- 41
- Konu Sahibi cilekli_dondurma
-
galiba yabaşka çocuk görmediği için sanırım yakın zamanda uyguluyor sanması normal
Yazık ki ne yazık... Anneler bu yolda giderse gelecek neslimiz hangi yoldan yürüyecek? İnsanlar bu kadar hoşgörüsüz, tahammülsüz, 6 yaşındaki bir çocuğa ve 'kendinden aşağı sınıfta gördüğü annelerine' hakaret edebilecek kadar... İnşallah Allah gönlünüze hoşgörü verir. Evet o da çocuk o da çocuk, düşecekler de düşürecekler de, bazen bilmeden çiçekleri yolacak ama doğruyu öğrenip dikecekler de, bazen misafirliğe gittiğiniz bir evdeki eşyalara merakından zarar verip doğruyu öğrenince hediye alıp gitmesini de öğrenecekler de... Ama inanın hiçbiri sizin burada o annelere ve 6 yaşındaki çocuğa ettiğiniz hakaretler ve ayrımcılığınız kadar kötü düşüncelere sahip değiller çünkü çocuklar, masumlar, tertemizler, mesuliyetsizler. Umarım bunu anlarsınız, umarım ufkunuz biraz olsun açılır da kimseyi kendinizden küçük görmezsiniz ve kendinizden küçük gördüğünüz insanların çocuklarına ayrımcılık yaparak yaklaşmazsınız...
Bebeğim 1,5 yaşında, geçenlerde bir arkadaşın mevlütüne gittik, orada 2,5-3 yaşlarında çok şeker bir kız çocuğu vardı, benim çocuğumu iterek düşürdü, gördüm ama o miniği incitmek istemedim ve gördüğümü belli etmedim, çocuğumu aa düştün mü diyip kaldırdım bak abla varmış ne güzelmiş deyip sevip sarıldık, sonra aynı şey bir daha oldu ve biz tekrar aynı tepkileri gösterdik ve olay bir daha tekrar etmedi. Sonradan öğrendiğim ki çocuğun ailesinde ciddi problemler varmış ve sürekli kavgalı huzursuz bir ortamda büyüyormuş. Ben orada hııııı det düşürülmez itilmez senin annen nerede desem o çocuğun içindeki şiddet eğilimini geçirmiş mi olurum yoksa daha çok öfke duyup belki de kırılıp ateşlenmesine sebep mi olurum? İtilerek düştüğü için benim çocuğuma bişey olmadı ama o miniğe çok derin yaralar açılabilirdi, biz onun yerine sevgi gösterip başka bir yol olduğunu bu yolun güzel olduğunu göstermeye çalıştık, belki devamlı bir araya gelebilsek daha kalıcı izler de bırakabilirdik. Ve daha da önemlisi kendi çocuğuma şiddetin şiddetle karşılık verilmemesi gerektiğini gösterdim. Çocuklara bağırmak, kızmak, hakaret etmek de şiddettir ve her zaman şiddet şiddeti doğurur unutmayın. Sevgi dolu şevkatli çocuklar yetiştirelim ne olur...
Haha aile terbiyesi almamış bunlar derdi herhalde:))Prensin küccük prensi Obama'yı bile bornozla karşılarken konu sahibini nasıl karşılarlar acaba?
Sahi konu sahibi küçük prensi öyle görse hakkında ne düşünürdü acaba?
Ne kadar kibirlisin, ne kadar itici!ben kesinlikle çevre değiştirirdim, çok hassasım bu konuda, mümkün olduğunca gariptiplerdenuzak tutucam oğlumu
Himm konu sahibi beğenmez o zaman dimi?ha basma entari ha bornoz:))
suanki dusuncem evet biraz gerginim simdi ondanmi bilmiyom oyle dusunuyomMinicik çocuğa dikkat et kormusun deyip kızacak tin yani???
Çok yanlış hemde çok. .umarım bu yolda devam etmez düşüncen..bu konudaki yorumları bir oku anlarsın ne demek istediğimi. .suanki dusuncem evet biraz gerginim simdi ondanmi bilmiyom oyle dusunuyom
Konu disi ama: Basma kumaslar cok rahat. Yazin alin dikin tiril tiril giyin. Varsin varos desinler, o sicakta umurunuzda olmayacak zaten
Ay ben cocuguma civil giydiriyorum o ne oyle bornoz falan der
Cok yanlis! Cocuklar dogru davranmayi kimden ögrenecek? Allahim cevremde böyle insanlarla karsilastirmasin beni.suanki dusuncem evet biraz gerginim simdi ondanmi bilmiyom oyle dusunuyom
Parkta 15 aylıkoğlumu dolaştırırken bir grup kadın geldi ama nasıl desem mahalle aralarında dedikodu yapan tipler var ya, o arada oğlumu 6 yaşında birçocukkoşarken itti, yeredüştü ben de
çocuğu düşürdün aileniz size hiç terbiye vermiyormu dedim
gruptan birkaç kişi her ikisi de çocuk dedi, ben de 6 yaşında çocukla 1,5 yaş bir midedim, evde öğreteceksin, atapmı demedi bana geri zekalımı, her ikisi de çocukmuş. ben de senin yetiştirdiğin çocuk senin gibiolur dedim ayrıldım
biraz daha kalsam kadını boğzlayasım geldi, Allahımya
ağzınıza sağlık :)
Cocuklar dönem dönem huy degistiriyorlar ve büyüdükce daha cok senin dedigini degilde,kendi dediklerini yaptirma hirsina giriyorlar. Bide bi uslu cocuk vardir, usludur yapisi öyledirn,lafta dinler tabi belirli bir zamana kadar.Ama birde cocuk vardir yapisi geregi tam tersidir. Simdi gidip anneye terbiye dersimi verilmeli cocugu öyle oldugu icin? Ne kadar komik demi:)
suanki dusuncem evet biraz gerginim simdi ondanmi bilmiyom oyle dusunuyom
o kadar kucuk cocugunun ıtılmesıne nasıl musade ettın pekı?annesi garipti, geri zekalı aptal diye bozuk Türkçesiyle laf etti, garip insanlardı.Bir tane koyasım geldi ama parktan ayrıldım...göz göre göre çocuğumun düşmesini izleyemem,izleyen varsa garip karşılıyorum.15 aylık çocuğum hayır dediğimzaman durmayı biliyor mesela, 6 yaşında çocuk bu, böyle kadınlar böyle terbiye veriyorlar demek ki
Onlae medeni insanlar kızlar. Çıplak bile olsalar fark etmez yane..))ciltleri bile marka..Civil mi aşk olsun chicco dururken :)
annesi garipti, geri zekalı aptal diye bozuk Türkçesiyle laf etti, garip insanlardı.Bir tane koyasım geldi ama parktan ayrıldım...göz göre göre çocuğumun düşmesini izleyemem,izleyen varsa garip karşılıyorum.15 aylık çocuğum hayır dediğimzaman durmayı biliyor mesela, 6 yaşında çocuk bu, böyle kadınlar böyle terbiye veriyorlar demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?