Çocuklar ve Babaları

Ikibinonyedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
133
311
103
35
Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki sizden iyi şeyler duymaya çok ihtiyacım var. Eşim de ben de yoğun çalışıyoruz, iki çocuğumuz var. Bakıcı ya da anneanne, babaanne desteği yok yıllardır kendimiz idare ediyoruz. Artık yorulduk ve evliliğimizi de yıprattık sanırım. Hiç etmediğimiz bağır çağır kavgaları ediyoruz. Eşim normalde ilgili, sevecen bi baba. Ama sinirlenince çocuklara o kadar sert çıkışıyor ki anne olarak yüreğim dayanmıyor. Kaç defa konuşup çözüm bulmayı denedim olmadı. Bugün evden kovdum onu... Bakıyorum etrafıma herkes çocuğuna karşı ne kadar sakin, neşeli. Biz mi beceremedik bu işi...

Arada izin alsaniz, ailecek bir yerlere gitseniz .. Yani surekli calisirsaniz cok yorulursunuz sonucta da tukenmek normal. calismak saatlerinizi azaltabilirsiniz, Cuma ogleden sonrayi kisa gecebilirsiniz, her gun stres azaltmalik yuruyus veya spor yapabilirsiniz . Karsilikli oturun konusun stres azaltmanin yollarini arayin.

Ay hayır dışarda gördüğümüz o tatlışko ebeveynlik evde öyle olmuyor malesef… nerden mi biliyorum? Kendimden

Tatile gidiyoruz arada ama yine çocuklarla. Markete, sanayiye bazen işe... Bırakacak kimse olmayınca o dinlenme olayı da hiç olmuyor sanki.

Bende eşim oğluma sesini yükseltince hemen araya girip eşime kızıyordum ama artık yapmıyorum bunu. Doğru değil bence. Evde babanin bir otoritesi olmalı. Bence eşinizin babalık yapmasına izin verin.
Aynen öyle. Erkek kardeşim sürekli bir şeyler isterdi babam kızardı annem araya girer babamı eleştirirdi. Şimdi kardeşim baba otoritesini ciddiye almıyor. Ebeveynler birbirine zıt düşmemeli.

Bende eşim oğluma sesini yükseltince hemen araya girip eşime kızıyordum ama artık yapmıyorum bunu. Doğru değil bence. Evde babanin bir otoritesi olmalı. Bence eşinizin babalık yapmasına izin verin.
Ben de baba otoritesinin olması gerektiğini düşünüyorum inanın. Mümkün olduğunca karışmıyorum ama bazen resmen üstlerine yürüyor çocukların. Vurmaz ama bas bas bağırıyor korkup ağladıklarında içim parçalanıyor...

Aynen öyle. Erkek kardeşim sürekli bir şeyler isterdi babam kızardı annem araya girer babamı eleştirirdi. Şimdi kardeşim baba otoritesini ciddiye almıyor. Ebeveynler birbirine zıt düşmemeli.
Evet biz anneler çocuklarımizi şımartmaya çok meyilliyiz maalesef. Bende sonradan farkettim hatamı.

Yinede karışmayın. En azından bağırma çocuklara gibi bir tavırla karışmayın. Mesela eşiniz yaramazlık yaptıkları için kızıyorsa bir daha yapmazlar hayatım, sen bu seferlik kızma onlara olurmu gibi şeyler söyleyerek ortamı yumuşatmaya çalışın.

. Bakıyorum etrafıma herkes çocuğuna karşı ne kadar sakin, neşeli. Biz mi beceremedik bu işi...
kalan kısmı nasıl çözersiniz onu düşünmek lazım
ama bu yukarıdaki kısımı için, o öyle değil, emin olun, dışarıdaki gibi değil çoğu kişi evinde

hele hele anne-baba çalışacak, hiç kök aile yardımı olmayacak, 2 çocuk olacak da şeker gibi olacaklar, ailenin manevi yardımı yoksa bile maddi yardım filan vardır en kötü ihtimalle. hiç birşey yoksa atıyorum ailenin yazlığı filan vardır, çocuklarla gidiliyordur.

Dışarıdan herkes o kadar minnoş görünüyor ki asla inanmayın. Çocuk bakmak çalışanada çalışmayanada zor. Bazılarımızın tahammülü daha az sadece. Bende kızıma sinirleniyorum ama eşim aynı şekilde kızınca ona da sinir oluyorum ama kızıma belli etmiyorum edersem iyi polis kötü polis olucak evde. Bırakın baba korkusu olsun çocuklarda. Eminim eşinizde durduk yere sinirlenmiyordur.

Bunu hiç yapamıyorum işte. Resmen gözüm dönüyor...

tabii ki cocuk otoriteyi saysin ama küçücük çocuğun üstüne yürünür mü?
evde gizli kamera olsa ve internete yayilsa herkesten beddua duyacagi hatta belki aile bakanlığınin olaya el koyacagi durumlari sirf kimse görmüyor diye sümenalti etmek yanlis.
benim babam bana bagirmadi bile ama bir dedigini iki etmem asla da sesimi yukseltmem ya da terslemem. otorite oyle bagira cagirarak olmuyor. annem babamin tersine cok bagirirdi dovmezdi ama üstümüze yürürdü. Otorite saglanmadigi gibi yuz göz olduk.

Kimse, öz baba bile çocuğun üstüne yürüyemez. Bedensel tehdit edemez. Baba otoritesi mi oluyor bu? Önlerinde değil arkalarında karışacaksınız. Olay bittikten sonra şu şekilde söylesen olmuyor mu da üstlerine yürüyorsun, insan gibi izah et demelisiniz. Bir daha bunu yaparsan benim söylememe gerek kalmadan defol git evden diyeceksiniz. Baba çocuğa kızabilir, davranışını onaylamayabilir hatta bana göre ceza da verebilir ama fiziksel tehditte bulunamaz. Kendinden hayli cüsseli biri bağırarak üstüne yürüyor, kuvvetler eşit mi, çocuğu korkutmaktan başka neye yarar bu?

Benim eşim sadece bi bakar bi daha o hareketi yapamaz çocuklar. Kızdığı zaman da anlatır “böyle yaparsanız sonuçları şöyle olur” diye ama asla gülmez. Benim büyük oğlan bana gelir “anneeeeee babam bize kızdıııı” der, derim ki “eee yani? Baban kızmışsa bir hata yapmışsın demektir, sen de hatana artık devam etmezsin” diye desteklerim eşimi.
Siz de eşinize üstlerine yürümek yerine “yanıma gelin çabuk” gibi şeyler söylemesini tavsiye edin. Tabi çocuklar uyurken

Kac yasinda cocuklar? Biz de kimsesiz cocuk buyutuyoruz. Haftasonu bazen ben alip cocuklari cikiyorum, esim kafa dinliyor. Ya da o alip cocuklari gidiyor, ben kafa dinliyorum. Ama hic bir is yapmamacasina, kitap okuyup kahve icmeye, sadece keyif yapmak icin. O nefeslenme bir iyi geliyor. C

Cocuklu tatil=her sey dahil otel. Ote turlusu gerçekten eziyet oluyor. Ben bu sene tatilde yemesezseler her yer yemek sonra yerler kafasina eristim. Cocuklar yesinler diye de hic zorlamadim/ugrasmadim. Gercekten tatil yaptigimi anladim.

otorite bağırarak mı sağlanıyor?
ne saçma yorumlar yapılmış karışmayın baba otoritesi lazım diye.
alıştı tabi herkes höt höte.
terapi alın karı koca çocuklarla nasıl iletişim kurulması gerektiği konusunda eşiniz birşeyler öğrenir belki.

Çocuğun üstüne yürünmesi bağırması baba otoritesi değil. Biz saygı ile korkuyu daha ayırt edemedik toplumca. Şu an korktukları için babadan çekinseler bile zamanı gelince korkmayacaklar babadan o zaman ne olacak?

Bakıcı tutsaydınız daha iyi olurdu. Sizin durymunuzda kimi tanıyorsam tükenmişlik sendromu yaşıyor. Gerçi biz tuttuk ama biz de yaşıyoruz şimdi bir çocukla iki çocuk, yapılan meslekler falan çok fark ediyor. Kimse de yaşamadığı şeyi tam anlamıyla tahlil edemez. Psikoloğa bile gitseniz size söyleyeceği şey önce kendinize zaman ayırmanız ve dinlenmeniz. Bu gerçekleşmedikçe çocuklara kızmaktan vazgeçmeniz mümkün değil. Arada kızıp bağırmayı normal karşılıyorum bu arada ama dayağa karşıyım.

Olaylari siz yasiyorsunuz sanmiyorum klasik bi kizma olsun durum. Ciddi üzerine yürüme falan asırı travmatik olabilir cocuklar icin. Yorumlar da beni korkuttu otorite cocuklara bağırıp çağrılarak mi olunur ? Babam bana asla bagirip cagirmadi hep prenses gibi davrandi bana anneme tum kardeslerime .
En buyugumuz 42 yasinda hepimiz babamin bir dedigni iki etmeyiz oyle severiz sayariz babmizi küçüklüğümüzden beri. Babadir iyiligimiz icin kizabilir uyarabilir ama avaz avaz bagirma , üstüne yürüme buna asla izin vermeyin yaptiiniz sey dogru bence siz annesiniz cocuklarinizi tabi ki koruyacaksıniz kim olursa olsun işiniz bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…