- 31 Temmuz 2018
- 133
- 311
- 103
- 35
- Konu Sahibi Ikibinonyedi
-
Ay hayır dışarda gördüğümüz o tatlışko ebeveynlik evde öyle olmuyor malesef… nerden mi biliyorum? KendimdenKendimi o kadar kötü hissediyorum ki sizden iyi şeyler duymaya çok ihtiyacım var. Eşim de ben de yoğun çalışıyoruz, iki çocuğumuz var. Bakıcı ya da anneanne, babaanne desteği yok yıllardır kendimiz idare ediyoruz. Artık yorulduk ve evliliğimizi de yıprattık sanırım. Hiç etmediğimiz bağır çağır kavgaları ediyoruz. Eşim normalde ilgili, sevecen bi baba. Ama sinirlenince çocuklara o kadar sert çıkışıyor ki anne olarak yüreğim dayanmıyor. Kaç defa konuşup çözüm bulmayı denedim olmadı. Bugün evden kovdum onu... Bakıyorum etrafıma herkes çocuğuna karşı ne kadar sakin, neşeli. Biz mi beceremedik bu işi...
Tatile gidiyoruz arada ama yine çocuklarla. Markete, sanayiye bazen işe... Bırakacak kimse olmayınca o dinlenme olayı da hiç olmuyor sanki.Arada izin alsaniz, ailecek bir yerlere gitseniz .. Yani surekli calisirsaniz cok yorulursunuz sonucta da tukenmek normal. calismak saatlerinizi azaltabilirsiniz, Cuma ogleden sonrayi kisa gecebilirsiniz, her gun stres azaltmalik yuruyus veya spor yapabilirsiniz . Karsilikli oturun konusun stres azaltmanin yollarini arayin.
Aynen öyle. Erkek kardeşim sürekli bir şeyler isterdi babam kızardı annem araya girer babamı eleştirirdi. Şimdi kardeşim baba otoritesini ciddiye almıyor. Ebeveynler birbirine zıt düşmemeli.Bende eşim oğluma sesini yükseltince hemen araya girip eşime kızıyordum ama artık yapmıyorum bunu. Doğru değil bence. Evde babanin bir otoritesi olmalı. Bence eşinizin babalık yapmasına izin verin.
Ben de baba otoritesinin olması gerektiğini düşünüyorum inanın. Mümkün olduğunca karışmıyorum ama bazen resmen üstlerine yürüyor çocukların. Vurmaz ama bas bas bağırıyor korkup ağladıklarında içim parçalanıyor...Bende eşim oğluma sesini yükseltince hemen araya girip eşime kızıyordum ama artık yapmıyorum bunu. Doğru değil bence. Evde babanin bir otoritesi olmalı. Bence eşinizin babalık yapmasına izin verin.
Evet biz anneler çocuklarımizi şımartmaya çok meyilliyiz maalesef. Bende sonradan farkettim hatamı.Aynen öyle. Erkek kardeşim sürekli bir şeyler isterdi babam kızardı annem araya girer babamı eleştirirdi. Şimdi kardeşim baba otoritesini ciddiye almıyor. Ebeveynler birbirine zıt düşmemeli.
Yinede karışmayın. En azından bağırma çocuklara gibi bir tavırla karışmayın. Mesela eşiniz yaramazlık yaptıkları için kızıyorsa bir daha yapmazlar hayatım, sen bu seferlik kızma onlara olurmu gibi şeyler söyleyerek ortamı yumuşatmaya çalışın.Ben de baba otoritesinin olması gerektiğini düşünüyorum inanın. Mümkün olduğunca karışmıyorum ama bazen resmen üstlerine yürüyor çocukların. Vurmaz ama bas bas bağırıyor korkup ağladıklarında içim parçalanıyor...
kalan kısmı nasıl çözersiniz onu düşünmek lazım. Bakıyorum etrafıma herkes çocuğuna karşı ne kadar sakin, neşeli. Biz mi beceremedik bu işi...
Bunu hiç yapamıyorum işte. Resmen gözüm dönüyor...Yinede karışmayın. En azından bağırma çocuklara gibi bir tavırla karışmayın. Mesela eşiniz yaramazlık yaptıkları için kızıyorsa bir daha yapmazlar hayatım, sen bu seferlik kızma onlara olurmu gibi şeyler söyleyerek ortamı yumuşatmaya çalışın.
tabii ki cocuk otoriteyi saysin ama küçücük çocuğun üstüne yürünür mü?Ben de baba otoritesinin olması gerektiğini düşünüyorum inanın. Mümkün olduğunca karışmıyorum ama bazen resmen üstlerine yürüyor çocukların. Vurmaz ama bas bas bağırıyor korkup ağladıklarında içim parçalanıyor...
Kimse, öz baba bile çocuğun üstüne yürüyemez. Bedensel tehdit edemez. Baba otoritesi mi oluyor bu? Önlerinde değil arkalarında karışacaksınız. Olay bittikten sonra şu şekilde söylesen olmuyor mu da üstlerine yürüyorsun, insan gibi izah et demelisiniz. Bir daha bunu yaparsan benim söylememe gerek kalmadan defol git evden diyeceksiniz. Baba çocuğa kızabilir, davranışını onaylamayabilir hatta bana göre ceza da verebilir ama fiziksel tehditte bulunamaz. Kendinden hayli cüsseli biri bağırarak üstüne yürüyor, kuvvetler eşit mi, çocuğu korkutmaktan başka neye yarar bu?Ben de baba otoritesinin olması gerektiğini düşünüyorum inanın. Mümkün olduğunca karışmıyorum ama bazen resmen üstlerine yürüyor çocukların. Vurmaz ama bas bas bağırıyor korkup ağladıklarında içim parçalanıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?