Çocuklar ve Babaları

Kaç yaşındalar. Saatlik bakıcı bulup akşamları eşinizle dışarı ciksaniz arada.
3 ve 7 yaşındalar. Bilmiyorum bu şekilde bir faydası olur mu. Genelde ben ona bırakıp çıkıyorum ya da o bana. Genel bir yorgunluk var ne yapsak geçmeyecek gibi hissediyorum

3 ve 7 yaşındalar. Bilmiyorum bu şekilde bir faydası olur mu. Genelde ben ona bırakıp çıkıyorum ya da o bana. Genel bir yorgunluk var ne yapsak geçmeyecek gibi hissediyorum
İki üç yıla geçer muhtemelen. Ama genel bi bunalmışdınızdır tabi. Arada bir akdam bakıcısı bulabilirsiniz . Altıda ciksaniz mesela bakıcı çocuklarla biraz oynar yemek yedirir sekiz gibi yatırır. Bakacağı iki saat. Devamında onlar uyurken evde bekleyecek sadece. İlk başta siz evdeyken bakıcı gelir gider çocuklar alışır böylece. Kış geldi tiyatrolar ve de olur artık onlara gittiğinizde de cagirirsiniz. Masraflı da olmaz size . Valla ayda üc kez bile yapsanız evliliginize iyi gelir.

Biz bunu eşimde llyapiyirduk. Başta zor oldu tabi on dakikaya bir haber almak istiyordum ve. Ama hiç korktuğum gibi olmadı. Bizimki üniversiteli bir kızdı. Onu da kızım çok sevdi , ona birakicaz diye heycanlaniyordu hatta. İki saat oynayıp yedirip uyutuyordu. Biz de tiyatroya konsere gidiyorduk. Çok iyi geliyordu açıkçası . Mesela eşimle Elele tutusmayi unutmususz o evrede. Birlikte çıkınca farkettim. Daha sakin kafa ile sohbet ettik eğlendik. İyi anne baba olmak için gerçekten sağlam bir zihne ihtiyaç var. Önceligr kendimizi koyarsak herkes mutlu olur. Ama en öne çocugu koyunca biz gergin haliyle cocuklar mutsuz ve oluyor.

Galiba haklısınız. Biraz kendi hayatlarımıza odaklanıp çocuklar için destek almalıyız. Böyle hem kendimizi yıpratıyoruz hem de çocukları.

Şimdi bı dakka çocuk psikolojisi diye diye biz büyüklerin de psikolojik dertleri atıldı bir köşeye .Ne kendinize ne eşinize bu durumda eleştiri ve sinir çok yanlış .Eskiden hoş eski camlar bardak oldu bir bakışa keser sesimi otururdum ben bırak sözü cezayı .Rahmetli babam da hatalıysam valla yollardi odaya tıpış tıpış o disiplin sonradan çok faydasını gördüğüm bir durum benim
Şimdi internet çağındayız tamam psikolojisini anlayacağız çocuklarında ortalık her haltı bildiğini sanan dur durak bilmeyen her olaya bir cevabı olan laf ebeleriyle doldu.Hayat zor bazıları çocuk psikolojisi diyerek arsizligi teşvik ediyor.Esiniz yorulmuş tahammülü azalmış olabilir biraz başbaşa oturup konuşmak anliyorumlu cümleler kurmak iyi gelir sanki .Bu arada şiddete karşıyım cezaya varım

Çocuklarıma hiç telefon, tablet vermedim bugüne kadar. Çizgi filmi de sınırlı izliyorlar. Bazen diyorum onları düşünürken kendi psikolojimiz ne oldu... Eşim derdi hep kendimizi bu kadar yıpratmayalım verelim ellerine telefonu rahatça bir yemek yiyelim diye. Hep karşı çıktım. Söyledikleriniz benim için çok anlamlı. Her şeyi bilen, inatlaşan, bambaşka çocuklar var karşımızda. Baş etmek o kadar kolay değil

Valla bende emzik vermedim bilinçli kadınım ya sonra gördüm günümü dudağı yok damağı bozulur diye var böyle yaptığım çok bilinçli hatalar bu en basitî ödedim bedellerini de. Bence evet güzel çocuk bilinçli çocuk yetiştirelim fakat suyunu cikarmadan görüyorum çevrede herşey verilmiş çocukta dur yok durak yok 10 yasindami 20 mi belli degil Bence ne çok sıkmak nede psikoloji diye çocuğa çok fazla aşırı alan tanımak doğru değil.Birazda anne baba oldugunun ve kurallara uymasınin gerekliliği önemli konular .Yoksa evet biz biliriz biz ne dersek o anne kıyamaz kafası tehlikeli bir manipilasyona dönüştürülür çocuklar tarafından

Yanlız değilsin inan artık çağ böyle yada biz bu konuda şansısız.
2 çocuğumuzuda sizin gibi desteksiz bakıcı kreşlerle büyüttük.
Eşimle aramızda kopmalar vs zaman zaman oldu ama toparladık.
Çocuklar büyüydükçe dingin bi aile olduk..
Bİzim bi rutinimiz var eşimle yıllardır yaparız çocuklar uyuduktan sonra mıtlaka başbaşa balkonda bi kahve içmek.
haftada 1 gecede beraber evde film izlemek.
Çocuklarsız yapabildiğimiz aktiviteler sadece bunlar.
İnş toparlarsınız sizde zamanla,sakin kalmaya bu günlerin geçeceğini düşünerek rahatlamaya çalışın

Biz de dingin, huzurlu, birbirine bağlı bi aile olabiliriz inşallah. Bugünlerin geçeceğine ve geçtiğinde her şeyin iyi olacağına inanmaya çok ihtiyacım var. Bazen her şeyi mahvediyormuşuz gibi hissediyorum.

zaman zaman benimde öyle hissettiğim zamanlar oldu,inan hepsi çok insani duygular.
Kimine göre bir sürü eksiğim vardır ama ben kendi ailemde huzuru sağladım bi şekilde,çocuklar okuldan gelir acıkırlardı illa baba gelecek illa hep birlikte yiyeceğiz derdim eskiden,küçük kızım aç uyur gecenin bi saatinde uyanır beni uykusuz bırakırdı.
Büyük kızım aç olduğu için gizli gizli abur cubur yerdi.
Baktım olmuyor onlar akşam yemeklerini 4 de yiyor ortalama 2 kız kardeş beraber.
Bizde eşimle beraber.
Zaten haftasonları birlikteyiz.
Bi arkadaşım var tek çocuklu,çalışıyor,ömrünü çocuğuna adamış durumda.
Oğlu 1.sınıf.
Beraber markete gittik,kızım muzlu süt istedi aldım,oğluda illa banada al dedi hayır evde yapıcam sana dedi.
Çocuk diretti etti..hiç vermemiş hazır çocuk merak ediyor hayır arada versen ne olur..
geçen çocuğunun canı hamburger istemiş.
Dışardan yemesin diye işte 7 de çıkıp koştur koştur malzeme al sen evde yap yedir,koştur koştur spora geldi ne yorgunluktan helak.
Eskiden bende öyleydim.
Sonra düşğndüm,çocuklarımın dinç,mutlu bir anneye daha çok ihtiyacı var diye .
akşam arkadaşlarımla buluşuyorum arada sırada.
Haftanın 1 günü dışarda pizza yeme günümüz.
Günde 1 defa paketli gıda hakkımız var yemekten sonra..
Kontrollü telefon izleme saatimiz var.

Geçen bu bahsettiğim arkadaşla arabadayız.
Ben araç sürüyorum trafik gırla.
Kızım tutturdu birşey için ağlıyor
duramıyorumda e 5 in ortasındayız.
Kriz anı.
telefonumu uzattım kızım al vidyo izle diye,elimi tuttu çekti sen veriraen oğlumda ister diye
Dedim arkadaşım bak kızım ağlıyor ben araç sürüyorım,kriz stres diz boyu..
Kızım onun yüzünden sakinleşmedi,o krizle kaza bile yapabilirdim,artık görüşmüyorum,hayatın her anında kural uygulayacağım diye kendinden geçen biri enerjimi düşürüyor .
Ben o enerjimi kızıma kardeş yaparak verdim zaten..beraber büyüyorlar işte.
yani bu benim aile dinamiğim,ne zaman ki ben rahat bi anne oldum çocuklarımda daha az kriz çıkartır oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…