Çocuklara meselesi part 2..

garipbirhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
3.451
1.922
83
Herkese hayırlı günler,hayırlı yıllar...

Bir yıla nasıl girersen öyle çıkarsın derler ya ben yine mutsuz,yine üzgün girdim...
Konu ise eşime bu aralar dokunsam çocuk konusu çıkıyor karşıma.. “ben çocuk istiyorum”..
İster en doğal hakkı.. sessiz kalıp konuyu geçiştirmeye çalıştığımda ise; “ben çocuk istiyorum,günü geldiğinde çocuk olacak mı diye soracağım,cevabın hayır ise çekip gideceğim”...dedi.. ben de duramadım “tamam istediğinde sor,cevabını alırsın”dedim..
Bana uzun zamandır bu psikolojik baskıyı yapıyor..
Stresten sıkıntıdan yüzümde sivilce aldı başını gitti,dudağımdan uçuk eksik olmuyor..

Her zamanki gibi ben konuşmaya çalıştığımda ortamı terk etmeye kalktı..
Peşinden gittim, “bu evlilik hayatında bana danışarak almadığın kararların yüzünden bu halde.. o yüzden de çocuk istemiyorum..ben seneye için bile önümü göremezken nasıl çocuk yaparım” anlattım bir şeyler. Hala aynı.. çocuk olmazsa olmasın bu evlilik diyor.. sinirlendim artık ve “sen benim önüme bu seçeneği koyuyorsun ya ,sen de okul tercihini Ankara dışında yaparsan,kendi planların İçin sıfırdan para pul olmadan bizi rezil edersen de ben senden boşanırım,hadi”.. kabul edersen dedim, tamam oldu en fazla Kırıkkale yazarım vs . Dedi ve konu kapandı...
Biraz sonrası bana hala hadi çocuk yapalım diyor..
Bu normal bişey mi nolur söyleyin.. Baba olmak en doğal hakkı buna bir şey demiyorum... Okulu yüzünden en tolerans tanıyan yerde hak ettiğinden az ücrete çalışıyor şuan... hayatında herşeyini okuluna göre ayarlıyor..öncelikleri başka şeyler iken ben düşüncelerimde haksız mıyım ?
Bunları geçtim en ufak bir tartışmada öfkesine hakim olamaz,kafasını yumruklar,saçlarını yolar.. ben böyle bir insana çocuk konusunda 2 kere düşünüyorum...
4 aydır hergün gizli saklı hap kullanıyorum,aklım çıkıyor hamilelikten ... ben nasıl yapayım,artık kendim düşünemez oldum...
Çocuk meselesi yüzünden sizden boşanabilmeyi göze alabilen birine siz olsanız nasıl davranırdınız..
Ben sevgi istiyorum,ilgi,özen,merhamet.... bunlar yok,sadece çocuk olacak diye ilişki mi olur...
Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin..

Kötü tarafları oldugu için babalıgı da yapamayacagına inanıyorsunuz.
Siz bu adam dan çocuk yapmayıp kendi annelik duygunuzu da geçiktirip duruyorsunuz.
Bukadar yanlış huyları içinde barındıran insanı kendi hayatınızı zehir etmesi için mi bekliyorsunuz
Eger bukadar kötü ise yaşadıklarım iyi bir hayat için burda bitirirdim

Anlattığım şeylerde ne bir eksik ,ne bir fazla var..
Söylediği kırıcı sözleri söylemedim daha... mesela devamlı Benden şikayet edip anasından emdiği sütü burnundan getirdiğimi söyler devamlı fixtir bu sözü.. akşam yine söyledi,ve dedim ki.. “ ben çok körüyüm ya benden daha kötü biriyle de evlenebilirdin” dedim.. ve bana “ Allah benim belamı vermiş” dedi....
Sinirle söylediği söz diye çok üstelemedim ... ama çok yaralayıcı değil mi..
Bir zamanlar benim için ne çok mücadele etti.. şimdi beni “bela” olarak görüyor...

Okulu evlendikten sonra kendi fikriyle yazdı...
Yaşlar 26 ikimiz de ...
Ne zaman ben 40 a gelince mi baba olacam diyor...
Yani 30 da olsun 4senede cok sey degisir..kazanci garanti olmadan mama bez vb alabilecek mi maddi sorumluluk da sart .Siz oyalayin mantikli bosverin beklesin..

Şu halleri yaşamanız sabretmeniz için çok seviyor olmalısınız.
Yada alışkanlık
Onun baba olmasına neyin engel oldugunu söylediniz mi
Biliyor mu düşüncelerinizin hepsini

Şu halleri yaşamanız sabretmeniz için çok seviyor olmalısınız.
Yada alışkanlık
Onun baba olmasına neyin engel oldugunu söylediniz mi
Biliyor mu düşüncelerinizin hepsini
Söyleyemedim çünkü kafasına vurarak ortamı terk etti.. hiçbir şey değil,düşüncelerimi söylediğim için yapıyor bu hareketi... hiçbir tartışma normal sohbet havasında geçmiyor.. ses tonu yükselir,ortam gerilir,bir şeyi yere atar,çeker gider...
Çok isterdim içimdeki her şeyi dökebilmeyi...
Sevgim öyle yoğun değil, 7 yıldır hayatımda alışkanlık daha ağır basıyor sanki..

Böyle bi adama çocuk yapmaya korkar insan
Bu arada bekleyebilir biraz daha 26 yaş çok erken bence bir erkek için
Daha kendi büyüyememiş ergen ergen hareketler...

Çocuk olmayacaksa bu evlilik de olmasın derken sizin olası bi sağlık durumunuzda da mı evliliği bitirecek?

Böyle bi adama çocuk yapmaya korkar insan
Bu arada bekleyebilir biraz daha 26 yaş çok erken bence bir erkek için
Daha kendi büyüyememiş ergen ergen hareketler...
Beklemeyecek... biraz daha bekleyelim desem boşanma sözü ile karşılaşıyorum....
Durum böyle olunca çocuk İçin beni terkeden varsın terk etsin diyorum ...
Onun açısından bakınca da “baba olmak en doğal hakkıymış” öyle diyor... doğru ..ama ben bu durumlarla nasıl çocuk düşünebilirim,haksız mıyım

Bence en hayırlısı ayrılman olur eğer kendine çeki düzen vermeyecekse

Çocuk önemli bir konu bence. Bir taraf kesin olarak isterken diğer taraf istemiyorsa boşanmak tek çare.

Gizlice doğum kontro hapı almanız eşinize haksizlık bence. Eşinizin baba olmaya uygunluğu vs 2. planda. O kararını vermiş, sizin kaçak dövüşmemeniz lazım.

Ben olsam çocuk istemediğimi açıkça söylerdim, boşanma kararı alırsa da bu da onun hakkı olur.

Bugün çocuk için boşanırım diyen yarın başka sebepler bulabilir. Bence düşüncene saygı duyulmuyor ve bu hep böyle olacak bugğn çocuk yapsan yarın başka bir şey isteyecek. Ayrıca çocuk çok masraflı bir hayata atıyor insanı evet herkes bir bebeği olsun ister ama buna zemin lazım her şeyden önce saygılı anne baba lazım. Düşünce özgürlüğü lazım ki özgürce düşün mutlu ol mutlu et. Mesela her ay en az 400 500 tl parayı gözden çıkarabiliryor mu mesela. Size şöyle söyleyeyim sadece kızımın ihtiyaçları için doktor ücreti yok kredi kartında kart 500 tl gelmiş. Bu kartta olanlar daha nakit alınanlar var doktor masrafı var vs hem okuyacak hep bebek ev nasıl olacak. Bunları düşünmeyen bir eş zemin hazır değilken sizi buna zorluyorsa boşanın gitsin

çocuk yetiştirmekte kolaydı sanki.. biz tek maaşlı gidiyoruz 3 yaşındaki sıpamızın ihtiyaçları sayesinde daha sıra bize gelmedi.. bu gidişle sıra hiç bize gelmeyecek çünkü ikinci sıpa geliyor inşallah.. gerçekten sorumluluk isteyen birşey çocuk yapmak.. ayrıca çocuğun çocuğu olmaz kendisi büyüsün önce.. o ne öyle saç baş yolmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…