- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.892
- 448
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Herkes gibi zamaninda okulunu bitirseydin olurdun deyin .Biraz laf çarpın sizde .Okulu evlendikten sonra kendi fikriyle yazdı...
Yaşlar 26 ikimiz de ...
Ne zaman ben 40 a gelince mi baba olacam diyor...
Bağırıp çağırıyor,elinde anahtar varsa onu atıyor yere,yastık varsa onu.. kendine zarar veriyor... nasıl rahat olayım... boşanmakla tehdit etmeye başladı şimdi de beni... ne yapacağımı hiç bilmiyorum...Herkes gibi zamaninda okulunu bitirseydin olurdun deyin .Biraz laf çarpın sizde .
Şu sartlari sagla cocuk hazir de .Dalga gec .Kendine zehir etme herseyi .Rahat ol .Ne yaparsa yapsin .
Çocuk için olursa olur olmazsa bu evlilik biter demesi bile benim için boşanma sebebi . Psikolojik baskı yapıyor üstelik kişiliğinize düşüncelerinize saygı göstermiyor, anne olmayı erteleyin çocuk oluncada başka bir sebebten bitirmeyecegi ne malumHerkese hayırlı günler,hayırlı yıllar...
Bir yıla nasıl girersen öyle çıkarsın derler ya ben yine mutsuz,yine üzgün girdim...
Konu ise eşime bu aralar dokunsam çocuk konusu çıkıyor karşıma.. “ben çocuk istiyorum”..
İster en doğal hakkı.. sessiz kalıp konuyu geçiştirmeye çalıştığımda ise; “ben çocuk istiyorum,günü geldiğinde çocuk olacak mı diye soracağım,cevabın hayır ise çekip gideceğim”...dedi.. ben de duramadım “tamam istediğinde sor,cevabını alırsın”dedim..
Bana uzun zamandır bu psikolojik baskıyı yapıyor..
Stresten sıkıntıdan yüzümde sivilce aldı başını gitti,dudağımdan uçuk eksik olmuyor..
Her zamanki gibi ben konuşmaya çalıştığımda ortamı terk etmeye kalktı..
Peşinden gittim, “bu evlilik hayatında bana danışarak almadığın kararların yüzünden bu halde.. o yüzden de çocuk istemiyorum..ben seneye için bile önümü göremezken nasıl çocuk yaparım” anlattım bir şeyler. Hala aynı.. çocuk olmazsa olmasın bu evlilik diyor.. sinirlendim artık ve “sen benim önüme bu seçeneği koyuyorsun ya ,sen de okul tercihini Ankara dışında yaparsan,kendi planların İçin sıfırdan para pul olmadan bizi rezil edersen de ben senden boşanırım,hadi”.. kabul edersen dedim, tamam oldu en fazla Kırıkkale yazarım vs . Dedi ve konu kapandı...
Biraz sonrası bana hala hadi çocuk yapalım diyor..
Bu normal bişey mi nolur söyleyin.. Baba olmak en doğal hakkı buna bir şey demiyorum... Okulu yüzünden en tolerans tanıyan yerde hak ettiğinden az ücrete çalışıyor şuan... hayatında herşeyini okuluna göre ayarlıyor..öncelikleri başka şeyler iken ben düşüncelerimde haksız mıyım ?
Bunları geçtim en ufak bir tartışmada öfkesine hakim olamaz,kafasını yumruklar,saçlarını yolar.. ben böyle bir insana çocuk konusunda 2 kere düşünüyorum...
4 aydır hergün gizli saklı hap kullanıyorum,aklım çıkıyor hamilelikten ... ben nasıl yapayım,artık kendim düşünemez oldum...
Çocuk meselesi yüzünden sizden boşanabilmeyi göze alabilen birine siz olsanız nasıl davranırdınız..
Ben sevgi istiyorum,ilgi,özen,merhamet.... bunlar yok,sadece çocuk olacak diye ilişki mi olur...
Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin..
Ben beklerim.. ama karşımdaki insan İçin boşanma sebebi bu ...Çocuk için mutlaka evliliginizin oturmasini bekleyin. Hayatinizda belirsizlikler var her açidan oturmuş bir evlilik degil. Karakter ozelligi olarak biraz sinirli olabilir,ofkesini kontrol edememesi kötü bir insan oldugu anlamina gelmez.. Size zarar veriyorsa orasi ayri ama oyle bir durum yok.Soyledigi sozler ise sinirle soylenmis sozler cok belli.Eger okulu biterse sitres bitince evlliginiz rayina oturur..Her sey daha guzel olur. Biraz sabır..
Evet, beni sevdiğini sanıyordum... ama İnsan sevdiği insandan vazgeçer mi ? Bir gün şartların iyi olduğunda zaten ben de tabiki çocuk istiyorum...Çocuk için olursa olur olmazsa bu evlilik biter demesi bile benim için boşanma sebebi . Psikolojik baskı yapıyor üstelik kişiliğinize düşüncelerinize saygı göstermiyor, anne olmayı erteleyin çocuk oluncada başka bir sebebten bitirmeyecegi ne malum
Eşiniz çocuk istiyor sizden. Bu da en doğal hakkı. Baba olmak.. Olaganustu bir sey istemiyor. Siz de buna karsilik olarak evliligimizin gelecegini goremiyorum cocuk istemiyorum diyebilirsiniz. Bu da sizin en dogal hakkiniz ama cocuk istemiyorum deyip kestirip atmak hakkiniz degil. Bu evlilik duzelebilir mi? Once ona karar verin. Karsilikli olarak oturup konustunuz mu? Umut var mi? Eger yoksa da buna bor care dusunulmesi lazim. Surdurulemeyecek bir evlilikse eşnizi evet oyalamiş oluyorsunuz.Ben beklerim.. ama karşımdaki insan İçin boşanma sebebi bu ...
O benim oyuncağım değilmiş.. ben onun baba olma hakkını elinden alamazmışım..
Söylediği sözler sinirle olsa da sonrasında bir özür dileme,gönül alma vs hiçbir şey yok.. bu nasıl olacak peki.. ayrıca İnsan sinirli olsa bile bir durup düşünür karşımdaki benim eşim der, ağzından çıkan veya çıkacak sözlere mukayyet olur...yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama.. herkes birbirini kırsın,sonra gönül bile almasın,ve bahanesi sinirliydim olsun.. böyle bir dünya yok
Bu konuda siz haklisiniz. Biz iki yil bekledik.Eşim de ben de cocuk istemedik. Ama sen cocuk istemiyor musun tamam o zaman ayrilalim mantigi cok yanliş. Karsilikli olarak kendimize çeki duzen verdik. Evliligimizi oturtmaya,baglarimizi saglamlastirmaya calistik. Hala da cabaliyoruz. Ve artik gelecegimizi gorebiliyoruz. Bunun icin kendini degistirmeyi, hatalarini duzeltmeyi secmek yerine o zaman ayrilalim demesi acimasizca.Evet, beni sevdiğini sanıyordum... ama İnsan sevdiği insandan vazgeçer mi ? Bir gün şartların iyi olduğunda zaten ben de tabiki çocuk istiyorum...
Ama o beklemeden ayrılık yoluna girmeyi seçiyor hemen... bu yarı yolda bırakmak değil mi... Çok üzülüyorum...
Bağırıp çağırıyor,elinde anahtar varsa onu atıyor yere,yastık varsa onu.. kendine zarar veriyor... nasıl rahat olayım... boşanmakla tehdit etmeye başladı şimdi de beni... ne yapacağımı hiç bilmiyorum...
Benim de hatalarım var bu evlilikte ... onu çok üzdüğüm,kırdığım,umursamazlığın zamanlar oldu...Ya hiç tarzım değil ama bosanin gitsin diyesim geldi.ya çocuğu hiç olmazsa o zaman ne yapacak?
Eşiniz bu saatten sonra olgunlaşır mi bilmem.Tartismayi bilmeyen bir insandan çocuk yapmamak konusunda çok haklısınız Allah sabır versin size
2.5 yılKaç senedir evlisiniz?
Baba sifatini kazanmaya cok merakli, havali bir etiket gibi goruyor. Peki baba olmanin sorumluluklarindan haberi var mi? Yas konusuna deginmeyecegim, bana gore erkekler zaten cok olgunlasmiyorlar. Ama en azindan okulunu bitirsin, duzenli bir ise girsin baba olmak icin onunde daha cok zaman var.
Ayrica cocuk sahibi olmanin getirdigi bir cok yukude anne ustleniyor. Siz hazir degilseniz buna sizi zorlamasi cok despotca. Bu kadin anne olmaya hazir degil, istemiyor ama zorla anne olursa psikolojisi nasil olur, bebege nasil saglikli bakar diye dusunmuyor. Yani sadece bir bebek dogsun ve oda artik bende bir babayim diyebilsin, tek derdi bana bu gibi geldi. Arkadaslari falan baba olmussa, onlardan eksik kalmis gibi hissediyordur. Size ya cocuk ya bosanma seceneklerini sunuyor yani iyi dusunun, bence icinizde hic anne olma istegi yoksa bu anne olmak istememenizden ziyade, icinize sinmeyen birinden cocuk sahibi olmak istememenizden kaynaklaniyor olabilir.
Yarı yolda bırakmak da denilebilir buna , söyleyiş ve isteme üslubu çok itici birkere , benim.yapasim olsada sırf bu sekilde belirttigi icin asla cocuk yapmazdımEvet, beni sevdiğini sanıyordum... ama İnsan sevdiği insandan vazgeçer mi ? Bir gün şartların iyi olduğunda zaten ben de tabiki çocuk istiyorum...
Ama o beklemeden ayrılık yoluna girmeyi seçiyor hemen... bu yarı yolda bırakmak değil mi... Çok üzülüyorum...
Boşanmayı ben istemiyorum... ama kendisi ben bunu istemediğim için bunu yapacak sanırım....Yarı yolda bırakmak da denilebilir buna , söyleyiş ve isteme üslubu çok itici birkere , benim.yapasim olsada sırf bu sekilde belirttigi icin asla cocuk yapmazdım
Nesiniz siz üreme aracımı? Babalık duygusunu tatmak için sizi hiçe sayıyor. Neresinden tutulsa elde.kaliyor bu mantıkta birinin iyi.bir ebeveyn olacağını sanmiyorum . Boşanın diyemem ama çocuk yapmayın
Boşanmayı siz de isteyin veya ister gibi görünün bak nasıl susar. Ama yine başlar sonra çünkü bu adamla olması çok zor.Boşanmayı ben istemiyorum... ama kendisi ben bunu istemediğim için bunu yapacak sanırım....
Üzülüyorum,çok üzülüyorum ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?