Çocuklara meselesi part 2..

2.5 yıl olmuş evleneli daha ne zamana kadar bekleyecekmiş.. bizden sonra evlenen düğününe gittiğimiz insanların çocuğu oluyormuş...
Ben onun baba olma hakkını elinden alıyormuşum..
Bana bunları söylüyor,vicdan azabı çekiyorum bir de..
İşte dediğiniz gibi hem okul,hem bebek,hem ev .. ben bu sebeplerle bebek istemiyorum.. emek verdin senin emeğini hiçe sayamam,sadece Ankara İçin tercih yazacaksın o zaman, yok işime gelmez dersen tamam boşan dedim... olur Ankara içi yazarım dedi...
Bilmiyorum Allah içime hiç çocuk isteği vermiyor.. neden bilmiyorum

Onu o hale benim bu davranışlarım getiriyormuş.. fikirlerimi düşüncelerimi söyleyip onunla aynı düşünmediğim zaman başlıyor tartışma

Size beni bu duygudan mahrum bırakıyorsun demesi bile bir baskı resmen. Şöyle diyim biz 3 yıl sonra bebek haberi aldık. Ben hiç bebeğim olsun istemezdim. Bizden sonra evlenenlerin bile bebeği oldu eşim hep istedi belki bilmiyorum çünk bana hiç söylemedi. Eşim makul bir insandı okulum vardı maddi durum vs hiç o da demedi bende istemem isterim demedim. Sonra şans eseri hamile olduğumu öğrendim oan eşim çok mutlu oldu bunu gördüm ama ben çok korktum sanırım hazır değildim. Hep içimde eksiklik kaldı sanki taki doktor bebeğiniz ölebilir diyene kadar hep eksikti bir şeyler sonra bir anda o kaybetme korkusu sahip olmayı getirdi derken bir şeyler oturdu anlatmak istediğim şu istemeden olduğunda iki tür insan var hayattaki zemini oturmuşsa sürpriz de olsa mutlu olan zemini oturmamışsa içinde eksik kalan o yüzden hazır olmanız önemli zemin hayat buna çok dikkat etmek lazım

Ne güzel..
Benim şuan üzerimde öyle baskı var ki.. düşünün çocuk olmayacaksa boşanırım diye tehdit ediyor beni...
Ben onunla iken onsuz yaşamaya alışmam lazım,kendimi o hayata hazırlamam lazım... beni yarı yolda bırakacağını biliyorum çünkü içim acıyor... ne yapacağımı bilmiyorum ...

Oncelikle siz mantikli birisiniz. Bende cesitli sebeplerden cocuk istemiyorum su an. Eşim anlayisli, tamam sonrasinda bakariz dedi ki biz sizin gibi genc de degiliz. Sizin yerinizde olsam bende cocuk yapmazdim. Olacak olur.

Üzmek istemem ama bir sebepten dahi olsa boşanma konusunu öne süren birisi bu konu bitse başka sebepler sunabilir. Boşamak bir tehdit unsuru resmen burada.umarım her şey düzelir. Şuan olması gereken tek şey istemiyorsan istemediğin hiç bir şeyi yapma

Oncelikle siz mantikli birisiniz. Bende cesitli sebeplerden cocuk istemiyorum su an. Eşim anlayisli, tamam sonrasinda bakariz dedi ki biz sizin gibi genc de degiliz. Sizin yerinizde olsam bende cocuk yapmazdim. Olacak olur.
Muhtemelen boşanacak benden bu sebeple.. kal diyemem gitmek istiyorsa..

Bana ya çocuk ya boşanma diyen adamı boşarım. Zira benimle beni sevdiği için evlenmemiş demektir.

Reactions: 000
Anlamadığım şey sen korunduğunu zaten gizliyorsun eşinden...korunmasız birliktelik yaşadığını düşünen bir adam neden karısına "Allah vermezse birşey demem ama sen istemezsen bosanirim " der...teorik olarak şu an senin bir nedenden dolayi hamile kalamadıgini sanması gerekmez mi?

Baba olmayi istemek de anne olmak istememek de en dogal hak. Yanlis olan boyle onemli bir konuda fikir ayriligi yasiyorken evlenmek.

Anlatamıyorum ama boşalmasına izin vermiyorum,veya riskli günlerde birliktelikten devamlı kaçıyorum,veya birliktelikte prezervatif kullanmasını istediğimi vs söylüyorum ,tabi tartışma çıkıyor bu durumda genelde...

2.5 yıl olmuş daha ne kadar bekleyecem,ben senin oyuncağın değilim diyor... oyuncakla ne alakaysa...
Çocuğu evliliğe tercih eden birinden olmaz değil mi ..
Elbette olmaz. Sağlık sorunun çıksa ne yapacak. Demek ki öylece bırakacak seni. Ayrıca çocuk yapmamanın sebebi de o. Yarınını görmeden nasıl çocuk yapacaksın. Herşeyi yarim yamalak kalacak. Bu gittiği okul şart mı. Zaten mesleği yok mu. Eğer mesleği varsa ve evlendiyse önceliği ailesi olmalı. Doğru düzgün bir ise girsin hiç olmazsa.

Mesleği var, daha prestijli bir işe sahip olmak İçin evlendikten sonra okumaya karar verdi kendisi... evlilik öncesi olsa hiç problem değil,okulunu okusun sonra olursa olurdu..
Sağlık problemi konusunda şöyle diyor kendisi , eğer Allah vermezse sana çocuğu ömür boyu anmam.. ama senin keyfi tercihlerin yüzünden ben baba olamıyorum . Olamayacaksam bu evlilik olmasın diyor...

Saçmalamasın biz evlendiğimizde eşim 26 yaşındaydı
Hiçbir sorunumuz yokken sadece ben hazır hissetmediğimiçin bekledik 34 yaşında baba oldu eşim.
Doğurup bakacak olan sensin
O yüzden istemediğin bir şeyi tehditle şantajla yapma. O istemiyor sen çok istiyor olsaydınız ben baba olmaya hazır değilim der geçerdi eminim

Al karşına güzelce anlat. Çocuğun sorumluluğunu, maddi giderlerini vs. Ben istemiyorum demekle hata ediyorsun başta. Söylemen gereken şey, "Ben de istiyorum. Manevi yönden değil, maddi açıdan çocuk içün uygun bir zamanda değiliz." gibi drama yapman gerek.

Be kadarlık evlisiniz bilmiyorum ama etraftan çocuk baskısı görüyor olabilir -ki bana öyle gibi geldi. Eşine çocuğu bezden mamadan itibaren görmemesini bir şekilde anlat.

Mesela benim büyük kızım dört yaşında iki yaşından beri kreşe gidiyor bu üçüncü senesi. Yıllık kreş masrafı 16 bin 750 ama kırtasiye ihtiyacı, okul kıyafeti vs 20 bini buluyor, hatta sene içinde aşıyor 20 bini. Her sene yaz kış dönem alışverişi yapıyorsun mecbur çünkü hemen büyüyor. O alışverişler de 300-500 tutmuyor. Şuan ancak 4-5 parça kıyafeti o fiyata alabiliyorsun. Anlat böyle eşine, daha iyi şartlarda bir çocuğu büyütmek varken neden olmayacak bir zamanda büyütesiniz ki?

Allah yardımcın olsun.

Reactions: 000
Korunmana rağmen (dogum kontrol hapini kastediyorum) hamilelikten bu denli kaygilaniyorsan.... bu tepkileri veriyorsan hamilelik su an gerçekten hicbirsekilde gündeminde olmasın.Umarim esin emellerine kavuşur ama ciddi anlamda ayaklari yere basmiyor ve senin kaygılarını çok iyi anlıyorum.Daha iki yıllık harita kadastro yu bitiremiyorken nasıl dikey gecisle mimarlık okuyup ne zaman bitirecek belli degil....okula yol masrafı yapmıyor (babası karşılıyor diye hatırlıyorum) ve ev kirası (senin ailen evi diye hatirliyorum ) vermiyorken ucu ucuna yaşıyorsunuz..mimarlık eğitimine başlarsa ,bir de çocuk olursa nasıl hayatta kalacaksınız belli degil.Ustelik dili sana karşı çok çok ağır.Basbayagi hakaret ediyor sana...İnan bana bebek çiftleri yakinlastirdigi gibi ilk yıllar uzaklastiriyor da

Aynen sizin gibi düşünüyorum... o yüzden korkuyorum işte bu denli , ama şöyle ki ikimiz de harita kadastro mezunuyuz,o şuan 2 yıllık mimari restorasyon okuyor,ve sonrasında dgs ile geçiş yapacak... ve endişelerimi birebir anlamışsınız... çok teşekkür ederim size..
Şuan Regl dönemimdeyim,hap biteli 3. Gün bugün mesela .. hala adet olmadım,korkuyla bekliyorum...
Ben istemez miyim,bana yumuşak,merhametli,sevecen,ılımlı,anlayışlı bir insan olsa karşımdaki ve doğru düzgün sağlam bir işi olsa çocuk yapmayı..... Allah biliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…