- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
4 yaşında oğlum var, her gün ben işe giderken arkamdan ağlamalarına dayanamayıp 15 yıllık kariyerimi bir kalemde sildim. iki yıldır çalışmıyorum.
maddi anlamda diplerdeyiz iki yıldır, ama oğlumdan bir tek wc ye giderken 5 dakikalığına ayrılıyorum, onun dışında hep yanındayım aman üzülmesin diye.
biliyorum benim yaptığım da çok normal değil, ama anne olmak demek çocuğunun üzülmesine dayanamamak değil mi zaten.
o çocuklar sizi görmeden nasıl yaşayacaklar, yapmayın Allah aşkına.
Bu fedakarlık değil ki ama. Maddi olarak dipte iseniz calismaniz lazim çocuk için. cocuklari kreslerde buyuyen anneler de var. o zaman cocuk icin herkes isini biraksin. çocugun bagli olmasi
Sırf ekmek parası için çocuğunu kreslerde büyüten annelere saygi duyarim. Ama ev alayım araba alayım diye kreşe bırakılan çocuklara acırım. Bence ilk yıllarında çocuğunun yanında olmaktan daha kıymetli hiç ama hiç birşey yoktur.Bu fedakarlık değil ki ama. Maddi olarak dipte iseniz calismaniz lazim çocuk için. cocuklari kreslerde buyuyen anneler de var. o zaman cocuk icin herkes isini biraksin. çocugun bagli olmasi lazim.boyle bağımlı olur
Bence de çok mantıksız bir hareket olmuş. 2 sene sonra zaten o çocuk okula başlayacak. Okulda ne yapacak peki?Bu fedakarlık değil ki ama. Maddi olarak dipte iseniz calismaniz lazim çocuk için. cocuklari kreslerde buyuyen anneler de var. o zaman cocuk icin herkes isini biraksin. çocugun bagli olmasi lazim.boyle bağımlı olur
Sırf ekmek parası için çocuğunu kreslerde büyüten annelere saygi duyarim. Ama ev alayım araba alayım diye kreşe bırakılan çocuklara acırım. Bence ilk yıllarında çocuğunun yanında olmaktan daha kıymetli hiç ama hiç birşey yoktur.
O konuda kesinlikle haklısınız. Sadece oğlum bana değil bende ona bağımlıyım maalesef. Maddi olarak hani ekmek parasına muhtaç değiliz de hiçbir lüksümüz yok diyelim. Tabiki bende çalışacağım. Uygun zamanı bekliyorum sadece. SevgilerO ayri mesele de cocuk bağımlı oluyor anneye bi yandan. bu da iyi degil cocuk icin bence. bide maddi olarak dipte demissiniz ya ondan. Daha iyi bir gelecek sunarsin çalışırsan
O konuda kesinlikle haklısınız. Sadece oğlum bana değil bende ona bağımlıyım maalesef. Maddi olarak hani ekmek parasına muhtaç değiliz de hiçbir lüksümüz yok diyelim. Tabiki bende çalışacağım. Uygun zamanı bekliyorum sadece. Sevgiler
4 yasinda bir çocuk artık annesinden ayrı vakit gecirebilmeli4 yaşında oğlum var, her gün ben işe giderken arkamdan ağlamalarına dayanamayıp 15 yıllık kariyerimi bir kalemde sildim. iki yıldır çalışmıyorum.
maddi anlamda diplerdeyiz iki yıldır, ama oğlumdan bir tek wc ye giderken 5 dakikalığına ayrılıyorum, onun dışında hep yanındayım aman üzülmesin diye.
biliyorum benim yaptığım da çok normal değil, ama anne olmak demek çocuğunun üzülmesine dayanamamak değil mi zaten.
o çocuklar sizi görmeden nasıl yaşayacaklar, yapmayın Allah aşkına.
Dayanılabilir mi? Ben çalışmak zorundayım çocuğumu tam gün anaokuluna vermek zorunda kaldım. Kendini terkedilmiş hissetmesin diye kendi mesleğim daha kazançlı olmasına rağmen okuluna yakın asgari ücretli iş buldum. Öğlen yemek arasında koşup görüp geliyorum hemen. Ülke değiştirmeyi hayal bile edemiyorum. 3 çocukla geçinmek çalışmak zor evet ama baska yollar deneyin gerekirse tr ye dönmeyin imkan varsa. Ben olsam sanırım kendimi en sona bırakır çocukları düşünürdümAma nasıl dayanacam sorun bu
Çocuk babaya yada anneye bırakılmaz bencede eşya gibi. Evet bir vekalet sorunu var. Ama malesef insanlarda aman vekalet kağıt üstünde kimde olursa olsun Çocuklar da ne zaman anneyi isterse annede yada babada durur eski eşler birbirine destek olur zihniyeti yok. Çocuğunu bırakma peşinde olan anne de baba da aynı oranda kötü. Şahsen eşim iyi bir babadır ama anne olarak güvenmem. Çünkü düz mantıkdır. Hastalanır ise doktora götürür antibiyotik verirse doktor hemen kullanır. Araştırmaz ikinci bir doktora gerek duymaz. Bu sadece 1 örnek. Yemek yedirir ama kalori hesaplamaz. Öğlen hamburger yiyen çocuğa akşam sebze yedirmeliyim diye düşünmez. Yemekten sonra 1 saat meyve yenmez kuralıda yoktur. Uyku öncesi cikolata yedirir vs vs. Eşim sürekli iki çocuk istiyordu bende zor iki çocuk okula nasıl gidip gelicez vs derdim ne var onda derdi. Bir süredir oğlumu eşim alıyor okuldan. Geçen hava soğuktu. Ayyyy iki çocuk olsa hayatta getiremezdim diyor. Denk geldiği için bu sorumluluğu alarak anladı öyle hava civa bir iş değil çocuk bakmak.Ne demek istediğinizi anlamasam da çocuğun anneye ait olduğunu düşünmüyorum. Baba da anne de eşit oranda sorumludur bence. Tabi toplumda ağalar gibi yetişmiş erkeklerden dolayı babalar yan gelip yatar, zerre sorumlulukları yoktur. En fazla alt değiştirir, bir kaç saat bakıcılık yapar.
Böyle babaya ben de bırakmam.
Maddiyata birşey diyememde manevi gücünüz neden yok?Ben sanırım bırakmak zorunda kalacam bakacak maddi manevi gucum yok
Zorunda kalacağım deme iyice sinirleniyorum ya gerçekten güçsüz olduğun için bırakmak zorunda hissettiğini sanmıyorum günahını alıyorsam Allah affetsin amaBen sanırım bırakmak zorunda kalacam bakacak maddi manevi gucum yok
50 sayfada apa biyu yol illerlenmemisBen sanırım bırakmak zorunda kalacam bakacak maddi manevi gucum yok
Yurt disinda kalmaya devam edersen gucun olur. Turkiyeye donmek zorunda degilsin ki donmezsen cok daha iyi olurBen sanırım bırakmak zorunda kalacam bakacak maddi manevi gucum yok
Ben sanırım bırakmak zorunda kalacam bakacak maddi manevi gucum yok
Sen zaten o çocukları bırakacaksin. Buraya konu açmadan bile kararını vermiştin. Peki bizi neden meşgul ediyorsun??Ben sanırım bırakmak zorunda kalacam bakacak maddi manevi gucum yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?