Çocuklarım

Yanlış alıntıladınız sanırım eşiniz ve yaşı ile alakalı bir yorum yazmadım, direkt size de yazmadım yorumumu başka bir üyeye yazmıştım.
@greengirll benim 'kendisi çocuk, büyümemiş adamlardan çocuk yapmayın' yorumuma yazmıştı bunu. yaştan bağımsız olarak, çocuk yaptığınız adamı bir tartın, bu adam çocuk sahibi olabilecek olgunlukta bir birey mi, kendisi anasının ağzına bakan bir ana kuzusu mu diye demek istemiştim ben de.

Eşinizin tutumuna çok şaşırdım açıkcası o çocukların baba ilgisine sevgisinede ihtiyacı var eşim eve gelince çocuklarınalıp odada oyalamaya çalışıyorum da ne demek? Siz anneleriyseniz oda babaları tek başınıza yapmadınız ya

Bana cocugun yaramazliginin altinda yatan sebep babaanneyle büyümesi gibi geldi nedense.. bu yuzden krese verin özbakım becerilerini gelistirsin gerektiğinde bazı konularda törpülensin. Siz de çalışmaya devam edin herkes icin boylesi daha iyi gibi geldi bana.

Kres diyorum. Baska da soylenecrk birsey yok bence. Kurallari ogrenmeliler. 3 saat keyfekeder yemek olmaz. Yarin okula gidince de kimse 3 saat beklemez onlari. Hersey kucuk yasta ogrenilir.
Babanin da ilgisizligi ilginc. Sizin de baba rahat etsin diye ayri odalarda olmaniz ilginc. Bu durum aile birlikteliginizi de bozar, iletisimini kopatir. Baba tum gununu cocuklara ayirsin demiyorum ama kaliteli vakit gecirsin.

Bir şeyleri yanlış yapıyorsunuzdur, emin olun. Bu kadar sorun yaşıyorsanız eksik olan Baba faktöründen başka şeyler de vardır.

Bir kere 2,5 yaşında bir bebeklikten yeni çıkmaya çalışan çocuk yaramaz olarak tanımlanmaz.

Günde kaç saat dışarı çıkıyor sunuz? Günlük parka, hava almaya çıkıyor musunuz? Telefon tablet televizyon kullanımları ne durumda? Sizin telefonda geçirdiğiniz süre? Çocukların gelişimini desteklemek için neler yapıyor sunuz? Arkadaşlarınız ve çocuklarınızın arkadaşları var mı? Ne kadar sosyalleşiyor sunuz?

Akşam odada oyalamak yerine ailece yapabileceğiniz aktiviteler bulun, oyunlar oynayın. Babayı da dahil etmeye çalışın, bencillikten vaz geçsin.

Yeme sorunlarının 99% u aileden kaynaklanır bunu unutmayın. Çocuğunuzun önüne koyun, 2 saatte yesin, 5 saatte yesin. Çok mu önemli? Artık kendi yemeğini kendisi yiye bilir.

Biliyorum bunlar hiç duymak istemediğiniz şeyler ama önce kendiniz bunalımdan çıkın bence. Çocuklara bu kadar negatif enerji sunmayın.

Bence işi birakmaniz hata olmuş. Kv cok yoruluyorsa ki hakli iki cocukla yorulur ben olsaydim 2 yasindakini kreş e sadece kücuk olani babaanneye birakirdim veya hic kv rica etmez kucuge bir bakici tutardim. Cocuklarinizin bukadar yorucu olmasinin sebebide cocuklar evde desarj olamiyor bence ne kadar ilgilensenizde onlarin dunyasi oyun.hic durmadan oynayip rahatlamari gerek.boyle mutlu olurlar. Büyugunu mutlaka kreş e gönderin

Sabah Kahvaltıdan sonra bir aktivite yapıyoruz yani oğlumla araba sürüyorum kızımla evcilik oynuyorum.
Ölen oğlum uyuyor 2,5saat kadar kızım boya resim filan yapıyor. Akşam da tekrar yemek yiyorlar fakat Baba gelince şımarıyorlar baba ile oynamak istiyorlar. Babası çocukları çok seviyor Ama gel gör ki onlar böyle çok gürültü yapıyorlar üstüne çıkıyorlar yaramazlık yapıyorlar oda O da katlanamıyor. Sıkılıyor hemen işten geldim dinleniyim modunda. telefonla uğraşacak kadar vaktim yok zaten benim oğlum gözümün önünden ayrılsa tehlikeli bir şeyle uğraşıcak diye hemen onun yanına gidiyorum. Çünkü eve ve kendine çok zarar veriyor. dışarıya çıkamıyoruz çünkü çok soğuk - 4 derece dışarısı ocakta filan - 40 ları görücez daha bu iyi günler.
Sadece komşunun çocukları var ama onlarda ağresif cocuklara vuruyor kavga ediyor filan o yüzden pek oynamaları taraftarı değilim.
Yazın Her gün 2, 3saat dışarıda vakit geçirdik.
Ama şu an bulunduğumuz yerin şartlarıyla mümkün değil dışarı çıkılmaz anca AVM'ye falan gidilir.

Son düzenleme:
Olabilir çünkü 1 yaşında kaldı, çok uzun bir süre kalmadı ama yani genel anlamda zaten yaramaz Hareketli bir çocuk.

Benim çocuklarımın arasında da 14 ay var. Ancak biz çözümü anne ve babamı yanımıza alarak bulduk. Doğduklarından beri yanımızdalar. 3,5 ve 4,5 yaşında anaokuluna verdim. Daha önce vermediğime çok pişman oldum. Çünkü okul çocukları o kadar güzel değiştiriyor ki, bence kreşe vermeniz şart. Enerjileri deli gibi onların. Eşiniz de yardımcı olmuyor başka seçeceğiniz yok bence. Hem onlar da evde bunalıyor emim olun. O aşırılıkları hep sıkıntıdan. Okulun verdiği eğitimi anne evde asla veremiyor. O yollardan ben de geçtim. Allah yardımcınız olsun.

Ben anlamıyorum Eskiden 5 tane 6 tane çocuk bir evde büyüyor muş. Ama biz iki tane de zorlanıyoruz. Çünkü artık oynayacakları alanlar yok Eskiden dışarı çıkarlarmış Konu komşu bir aradaymış. Ben de kreş işini ciddi anlamda düşünmeye başladım. En azından yarım gün bir kreşe versem çocuklarda bunalmaz. Ama işte Korkum da şu Oğlum biraz agresif Yani gidip bir çocuğa vurulacak çocuk bunu belki itecek, yani Bi zarar gelmesinden korkuyorum çünkü oğlum kavga ediyor ve paylaşmak istemiyor.hiç bir şeyi.
Şu an Ağır 2 yaş sendromu geçiriyor.

Okulda meleğe dönüyorlar merak etmeyin. Ben aşırı endişeli ve panik bir anneydim. Buna rağmen kreş diyorum size. Okuldaki halleriyle evdeki halleri İnanın bambaşka. Zaten değişimi 2-3 gün içinde göreceksiniz.

İnşallah araştırıcam biran önce kıreş olayını.

Kreşte dayak yermiş durmazmış, kimse onların yemeleri ile uğraşamazmış.
Eşimde caz geçti tabi tutturdu çok işten diye.
Kv bunlari diyosa gelsin baksin bi zahmet yok bakmiyosa isine baksinonu ilgilendiren bi konu degil zira.senin cocugun sen bilirsin nasil yapacagini.yolla krese.baktin esin yanasmiyo o zaman kavga cikar her gun yorgunum de yardim edeceksin bana de. yemek yapma cocuklara yetecek kadar yapa bildim de.utusunu yapma yetistiremiyorum de.ben de bu sebeplerden dolayi 2 yaslarinda ucuzlerimi yolladim krese cok da memnunum

2 yaşında 3 ler mi  maşallah nasıl büyüttünüz tek başınıza?
Haklısınız ben kararlı olup göndermeliydim hem bakmadı, hemde kreşe göndermedi sonuç ben işimden oldum.

2 yaşında 3 ler mi  maşallah nasıl büyüttünüz tek başınıza?
Haklısınız ben kararlı olup göndermeliydim hem bakmadı, hemde kreşe göndermedi sonuç ben işimden oldum.
İlk 4 ay kendim baktim zor da olsa bakici bulamiyoduk cunku.burasi kucuk yer oldugundan kimse kimsenin evinde calismak istemiyor.neyse 4 ay sonra icime sinen birini buldum birlikte baktik sonra 1 yas 10 aylik olduklarinda ablamiz tasindi o yuzden isden ayrildi.kaldim bi basina yine.yine kimseleri bulamadik calisacak.4 ay yine kendim baktim mecbur.en son artik depresyona falan girdim cok yoruluyodum gercekten.esim de ayni senin esinin kafasinda biri ama bakti habire evde disari falan cikmasina izin vermiyorum aksam olunca cocuklari ona yikip yemek temizlik falan yapiyorum gitti zar zor bi kres buldu her yer doluydu cunku.o gun bu gundur rahatim:))darisi basina:)

Aynı bize benzettim bende izinliyim sağolsun sizin de bahsettiğiniz konularda yardım eder ama aynen çokta içten değil kavga çıkmasın diye ama haklıyız tek başımıza mı yaptık bu çocukları

İşin baya zormuş ama burada da öyle öyle evinde gelip düzenli çalışan birini bulamazsın.
Her sıkıntı geçiyor yeterli canları sağ olsun

Aynı bize benzettim bende izinliyim sağolsun sizin de bahsettiğiniz konularda yardım eder ama aynen çokta içten değil kavga çıkmasın diye ama haklıyız tek başımıza mı yaptık bu çocukları
çalışırken Benim eşim de yardımcı oluyordu. Sanırım evdeyiz ya hani yorulmuyorlar gibi düşünüyorlar.
Çocuk bakımı gerçekten çok zor kızamıyorsun, hep sabırlı olmak zorundasın.
Bunun için arada nefes alman gerekiyor ki motive olabilirsin,ama gel de anlat.

Biliyorum nefes almak kendi başına bişiler yapmak çok önemli bazen akşam çok kudurdukları zaman babalarına bırakıp yarım saat odaya geçiyorum çünkü sabrımı zorluyorlar.Onlarda haklı tüm gün evde sıkılıyorlar o yüzden kreş candır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…