Çocuklarıma kazıklanmadan düzgün gıdalar yedirmek, peki ama nasıl olacak?

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
116
İstanbul
Arkadaşlar, malum "ölüm tohumları" diye bir gerçek var artık hayatımızda.
Genetiğiyle oynanmış tohumlara, zirai ilaç ve hormon basılarak elde edilen sebzeleri yiyor ve yediriyoruz çoğumuz.
Organik gıda iddiasındaki marketlerin ürünlerini araştırdım.
Normal marketlere göre çok pahalılar, en azından benim denk geldiklerim. Sürekli oradan alışveriş yapmak, mutfak masrafını 2 veya 3 kat arttırır.
Ayrıca emin de olamıyorsun, o farkı ödememe değer mi gerçekten?
Kendim ekme-biçme şansım zaten yok.
Sizler çocuklarınıza güvenli sebze-meyve, süt, et, yumurta yedirmek için ne gibi formüller buldunuz acaba?

haklısın bugün bimdem nohut aldım arkasında menşei hindistan yazıyordu kendi nohutumuzu dahi satın alamıyoruz çok vahim değilmi? patates desen vahim yurtdışında kaç çeşit patates tüketiyorduk burada olmadığı gibi birde saman gibi nerde bu üreten ama ucuz satan sanırım bunun çözümü ekip biçenleri market açmasından geçecek geçen buna epey kafa yordum ancak böyle bir çözüm buldum arkadşım sanada kolay gelsin bana soracak olursan bizim bahçede nar,limon,zeytin,altın top,maydonoz,nane,pancar,cennet meyvesi,yeni dünya mevcut ,biberiye olmayan ne yesin nerden yesin ama dimi!!

Bu konuda anlatılacak çok şey olsa da , en basiti ALO 174 gıda hattını aramak, elinizdeki ürünleri ve ürünlerin içeriğini onlara sormak, danışmak...
En önemlisi de! Şu sabahları kadın programlarına çıkan, gıda konusunda ahkam kesemeyecek insanlara inanıp hareket etmemek!

haklısın, mesela biz çok katlı bir sitedeyiz. Ekebilecek bahçemiz yok, ne yapacağız?
Aslında memlekette annemden kalan bir tarlam var, ektirmek istiyorum. Ama eken kişinin hormonu basmayacağı ne malum, nasıl güvenirim başında olmadan.
İpek hanım çiftliği diye bir yer duydum internette gezerken. Sanırım bir sertifikası falan yok ürünlerinin, ama çiftliğimi gezip görebilirsiniz diyor. Fiyatlar oldukça yüksek. Bilemiyorum, kararsızım.

bende düşündüm aslında ama güvenemiyorum. ancak bulunduğum ilde köylü pazarları oluyor, bazen oralardan alıyorum. organik pazarların gerçekten organik olduğuna emin değilim. arkadaş tavsiyesiyle, organik denilen piliç aldım. pilicin istanbuldan geldiğini öğrendim, istanbulda yetişen piliç nasıl organik olabilir. sanayi kuruluşu olmaması lazımmış. ayrıca tadı diğerlerinden kötüydü yiyemedik. normal piliçlerin kilosu 4 tl gibi iken bu 8 tlden fazlaydı.

geçen yaz patlıcan ektik belki inanmıyacaksın ama gübre atmayınca patlıcan olmadı bunada para vermek gerek birde yazın 860 tl su parası ödedik organik ondan pahalı

3 ayda vermemiz gereken su parası bu artık siz düşünün zaten su yazın pahalı,kışın ucuz belediye bu sudan para kazanıyormuş !!!!

İpekcim bununla ilgili yapacak bir şey yok ama kendimce şunlara dikkat ediyorum
Mevsiminde sebze meyve yiyorum mesela kışın domates,patlıcan,kabak alıp yemem
Peynir ve tereyağ ise imkanlarım ölçüsünde memleketimden bildiğim kişilerden getirtmeye çalışıyorum
Mesela geçen sene bir akrabamızın domates bahçesine gittim hemen orada toplayıp ablamla salça yaptım
Bunun gibi şeyler bazı şeyleri kendim yapmaya çalışıyorum
Bir de çocuklarınıza bol bol tarhana çorbası içirin
Bunlar köklü çözüm değil bizim elimizden daha fazlası gelmez devletin desteklemesi lazım
Benim abim veteriner ve hayvancılıkla uğraşıyor herkes karşı çıktı ama gerçekten bu işi severek yapıyor ve doğal yaşıyor

.:. Gıda Güvenliği Derneği .:. Ana Sayfa incelemenizi tavsiye ederim Güvenli Gıda Derneği resmi sitesi
ALO GIDA 174 sitesine hoş geldiniz Alo Gıda Hattı Resmi sitesi

Canım ben de gıda mühendisliği okuyorum, o kadar hocalarımız var profesör olmuşlar, onların da çocukları var, hatta çok küçük çocukları var... Ama onlara güvenle yediriyorlar herşeyi, piyasada kötü olduğu söylenen herşey kötü değil... Evet hile çok,bu bir gerçek ama deneyimlerimden şunu söyleyebilirim... Mümkün mertebe köy pazarlarından beslenin, mümkün mertebe büyük değil daha küçük daha yerel fabrikalardan ürünlerinizi temin edin. Hatta çevrenizde küçük de olsa gıda işletmeleri,küçük fabrikalar varsa bir ziyarete uğrayın ve nasıl yapıldığını görün... Örneklerine şahit oldum, büyük markalarda her türlü şey dönüyor, küçük işletmelerde aklınız hayaliniz durur nasıl temizler...
Tabi bu her marka için geçerli değil... Verdiğim siteleri takip ederek şehir efsanelerini, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bir nebze de olsun görebilirsiniz. Aldığınız ürünlerin markası için soru sorabilir, mail gönderebilir veya arayabilirsiniz...

al işte, işin ucunda bir de kazık yeme ihtimali var dediğiniz gibi..
köylümüz de artık eski saflığını ve dürüstlüğünü kaybetti, köylü pazarlarına asla güvenim yok.
bünyesinde ziraat mühendisi çalıştıran büyük marketler daha güvenli geliyor bana nispeten.

organik gıda alabilmek hele o internet sitesindeki fiyatlara bakıyorumda uçmuş
Biraz da bunu kafaya takmamaktan geçiyor yediğin gıdanın kendi vücuduna vitamin ve gıda sağlayacağınzı düşünün
Bizim onkoljide bir hocamız var bir kamyon domates yemen lazım hormondan etkinlenmek için demişti

ayrıca aynı cins domatesi üst kesimlere (yayla,dağın üst kesimleri)ekince daha lezzetli oluyormuş bizim bir akraba var şarap üretip satıyorlar markalı şarap fiyatı bu şarabın 10 tl kazancı 2 tl ama siz bu şarabı hiltonda içerseniz fi
fiyat 70 zıplıyormuş üretici olmak zor satan kazanıyor üreten değil

geçen yaz patlıcan ektik belki inanmıyacaksın ama gübre atmayınca patlıcan olmadı bunada para vermek gerek birde yazın 860 tl su parası ödedik organik ondan pahalı

gübre atmak kötü mü, yani zarar veriyor mu sebzeye? hormon ve ilaç kötü ama, gübre de mi kötü?

Bildiğim tek şey minicik yavrularınızı şu kemikleri güçlendiriyor bahanesi ile danonelerden uzak tutmanız. Zeka geriliği için birebir!!

Bildiğim tek şey minicik yavrularınızı şu kemikleri güçlendiriyor bahanesi ile danonelerden uzak tutmanız. Zeka geriliği için birebir!!

Evet bencede. Hem danone yapmanız da çok kolay. Kendiniz yoğurt mayalarsınız kendiniz reçel yaparsınız karıştırın ohh mis gibi sağlıklı bir danone :)

Mesela bizim oralarda kaz deresinin domatesi meşhurdur tabi ki ekilen yer çok önemli

Herkes ayrı birşey söylüyor, anlamıyorumki hangisi doğru.
Bazen netteki bloglara bakıyorum, çocuklarına kolostrumlu tereyağı bulanlar falan daha neler neler.
Ne kadar aciz ve kötü bir anneyim diyorum kendime o zaman, dediğin gibi psikolojik yanı da var bu işin.
Salça konusunda takdir ettim seni, yazın ben de kendi salçamı yapacağım Allah izin verirse, kararlıyım kesin.
Bebeğin midesi minicik, yediği azıcık. O bari düzgün olsun diyorum.
Sanırım çocuklar için organik alacağım en azından.
İstanbul'da bana yakın bir organik market buldum, herşey sertifikalı. Bilmiyorum artık sertifika ne derece güvenli. En azından çocukların sebzesini alayım bari oradan.
Eşimin ninesinden kalan bahçeleri köylüler ekip biçiyor, k.valideme hasattan gönderiyorlar. Fasulyesinden,tarhanasına herşey geliyor. Öz oğluyla paylaşıyor, bize bişey düşmüyor..

Evet bencede. Hem danone yapmanız da çok kolay. Kendiniz yoğurt mayalarsınız kendiniz reçel yaparsınız karıştırın ohh mis gibi sağlıklı bir danone :)

evde yaptığın süzme yoğurt ve pişirdiğin pudingi karıştır, içine dilediğin meyveyi püre halinde ekle. Danone oluyor, ayıramazsın tatlarını birbirinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…