- 21 Eylül 2009
- 9.864
- 10.314
- 773
- Konu Sahibi ipektuncer
-
Kendisi zaten sertifika gerektirecek organik tarım yapmıyor ki, onun ki doğal üretim. Aslına bakarsanız bunun sonu yok, sertifikası olana da sertifikası sahtemi diyebiliriz. Bir kere alırsınız zaten gelen ürünlerden ne olduğunu anlarsınız, mal kendini belli ediyor. Ancak yeni üye kabul etmiyor diye biliyorum. Gene de irtibata geçmekte fayda var. Bir arkadaşımı kabul etmedi, çocuğuna vurgu yapan diğer arkadaşımı kabul etti. O yüzden mutlaka çocuğa vurgu yapın.
maruli kıvırcık alıeken içinin bıraz böceklı olmasına dıkkat edıyorum.. eger böcek yaşıyorsa içinde fazla ilaç atılmamaiş demektır... ve pazarda genelde egrı ve bulabildigim köylullerın ürünlerını tercıh edıyorum...
Çoğumuzun ortak sorunu malesef,
Henüz çocuğumuz yok ama ben kendi adımıza bile yeterince evhamlıyım bu konuda.
Çocuk olduğunda deli çıkarım herhalde.
Bende meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeye çalışırım.Kışın,yazdan hazırladığımız domates soslarını,
kurutulmuş ve dondurucuya attığımız sebzeleri tüketirim.Tereyağı ve zeytinyağı haricinde min.sıvıyağ kullanırım.
Senelerce tereyağından soğutup margarini gözümüze sokanlara inat hep sevmişimdir ben tereyağını.
''büyüklerimiz gibi beslenme''fikri çok doğru.Pazar da nerde küçük,eciş bücüş meyve sebze varsa atlamak gerek bence.
O koca koca elmalar,muz sanarak yediğimiz gdo'lu mısırlar,patlıcanlardan büyük salatalıklar,kafa yaracak kadar büyük sarmısaklar vs...
kışın zaten salatalık,domates,patlıcan asla almam.Arada eşim alsada kendim tüketmem.
Evlerimizde saksı da kuru soğandan taze soğan yetiştirme işlemi var biliyorsunuzdur yöntemini:)
Maydanoz,süs biberi de çok rahat yetişir.
Yapabileceklerimiz sınırlı tabi,İpek hanım çiftliğini bende duydum,güvenilir geldi bana.
Çok da fiyatlı olacağını sanmıyorum ama öyle bile olsa en azından çocuklar için alınabilir diye düşünüyorum.
bir arkadasin pinar sutten kurt cikti
bibaskasinin pinar kasardan kil cikti tiksindim
Dedigi gunden itibaren asla Pinar in urunlerini almiyorum...
Arada bitek pinar aliyorum demissin ya Ipek cim...
Belirteyim dedim...
beni kabul etti çok şükür, bakalım ilk siparişim gelsin, buradan yazarım ben de görüşlerimi. Fiyatlar anormal değil.
Dün akşam Metro'ya gittik, portakal 2 tl. İpek hn çiftliğinde 4 tl. Normal marketlerde de 4 TL.
Metro neden bu kadar ucuz acaba, çok alım yaptığından mı. Yetkiliye sordum güvenli mi sebzeler diye, sertifikalar gösterdi. Ama organik tarım sertifiaksı değil, izlenebilirlik sertifikası. O da çok bişey ifade etmiyor.
ipekhanım'ı duydunuz mu? İStanbuldan nazilliye kaçıp çiftlik işletmeye başlamış bir girişimcinin sitesi. İSteklilere çiftlikten çıkan taze ürünlerin haftalık ürün tablosu gönderiyor kiloluk fiyatlarıyla beraber. Siz alacağınız miktarları seçip geri yolluyorsunuz. Babam kendi bahçesini yapmaya başlamadan önce biz kullanıyorduk dönem dönem. Fiyatları da çok yüksek miktarlarda değildi diye hatırlıyorum.
ben kendim yetiştiriyorum ama büyük şehirlerde bu mümkün değil eşimde bende ziraat mühendisiyiz sebzemizi balımızı kendimiz üretiyoruz ama bende çabalıyorum makarnayı bile kendim yapıyorum salça reçel ekmek yani ne aklınıza geliyorsa ben şehirde büyüdüm ama çocuklarım olunca onlar için çok dikkat edip çok şey öğrendim cips kola gibi şeyler hiç yedirmedim ben koruyabildiğim kadar koruyorum elimde olmadığı zamanda bazen göz yumuyorum ama onlara zararlarını anlatıyorum çoğunlukla dinleselerde çocuklar sonuçta bazen kaçamaklar oluyor inanın pizza hamburger herşeyi evde yapıyorum....
ipek hanım kızının adı :) çiftliğede kızının ismini vermiş keşke bizmde kendi bahçemizde yapabilme ihtimalimiz olsa ne mutlu size
İpekhanım sitenin ismi ya, arama motorunda karşısına daha kolay çıkar diye düşündüm, ama duymuş sanırım daha önce konu sahibesi :)
Gerçekten başta bizim hiç çimenimiz olmayacak mı hep sebze meyve mi yetiştiriceksiniz burada,modundaydım ama kendi evime geçip plastiğe benzeyen market domateslerinden tüketmeye başlayınca kıymetini anladım o şekilsiz fidelerin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?