- 9 Aralık 2016
- 1.890
- 3.070
- 83
- 38
Kesinlikle katılıyorum bazen durumun vehametini anlamaları açısından kızmak gerekebilir..canına kast edecek tehlikeli durumlarda da sakin kalırsak çocuk işin ciddiyetini anlamayabilir..Ben bugunku nesilin de cok matah oldugunu dusunmuyorum.
Hatta sokaklarin tozunu attiran biz 80-90 nesli gercekten bugunun genclerine bin basar.
Simdiki herseyi ben bilirim diyen annelerin arasinda cocuklar cigirindan cikmis vaziyette..
Sadece ben diyen, motor becerileri sifir, karsidakine empati yeteneginden yoksun, varsa yoksa kendi istekleri pesinde kosan, sosyal sorumlulugu zerre takmayan ustrupsuz bi nesil var gumbur gumbur.
Cocugu uyarmak var uyarmak var.
Kinle nefretle bikkinlikla uyarilan cocuk tabi annesine babasina dis biler.
Bazen oyle seyler yapiyorlar ki bildigin kendini oldurmeye tesebbus ediyor cocuk, misal dun kizim bardakla su icerken birden sandalyeden sirtina agirlik vererek sallanmaya calisti..
Ya soluk borusuna su gidecek ya bardak kirilip bogazini kesecek..
Bendeki yukselmeyi tahmin bile edemezsiniz..
Durumu kurtardiktan sonra “ canim yaptigin cok tehlikeli “ diye metanetini koruyana helal olsun,aklim cikti bildigin delirdim.
Hele o laflar yok muikizlerimden biri bu akşam öyle kızınca “anne kızma korkuyorum” dedi..o zmn oturup ağlayacaktım da dışardaydım
Bunu yaptım zaten hem dediğiniz gibi önden konuştum (hatta bankamatiğe uğradık para almam lazım paramız yok,oyuncaklara binmemiz için para lazım,dedim)hem de vardığımızda paramız çok az bir tane oyuncak seçelim dedim,tamam dediler devamı malum...Bakin paraniz olmayabilir.
Paraniz olsa da bosuna iki defa odeme yapmak istemeyebilirsiniz.
Yok param cocuklar, param bugun bu oyun alanina yetti, bidahaki gelisimizde digerine gurebilirsiniz demekten niye cekiniyorsunuz?
Kizim 3 yasinda, bisey tutturdugunda ve gercekten gereksiz biseyse “ kizim suan istedigini alacak param yok” diyorum.
Baska zaman baska bir yere gidersek daha guzelini secersin diyince tamam diyip susuyor.
Cocuklar sizin kaynaklarinizin sinirli oldugunu bilmeli.
Beklemeyi, arzu etmeyi, istediginin hayalini kurmayi ogrenmeli.
Burda oynamazsaniz gideriz yerine , bugun burayi sectik, sizin icin ayirdigim parayi buraya verdim, bidahakine ne istediginizi iyi dusunun sadece 1 hakkiniz var diye onden onden konusun bence.
Sorun para olmasa bile her dediklerinin aninda yapilmasi bence dogru degil.
Nasil bekleyip sabretmeyi, aa annemi zorlamayalim demeyi ogrenecekler?
Kizmayan anne varsa ellerinden operim.
Kizip belli etmeyen anne vardir, o da icten ice kendini yer napsin?
Aynen öyle.kızma olayını da önünde yapmadım,küçük de olsalar çocuklarım rencide olsun istemedim,tuvalete gidelim deyince konuştum,ağlayınca da kızdımTek çocuğu bile idare etmek kolay değil, sizin sinirlenip kızmanızdan doğal ne var.
Arkadaşınız karışmasaymış o kadar gerilmezdiniz zaten.
Etraf karışmasa işimiz daha kolay.
benim de ikizlerim 3 yaşında, ayrı şeyler istedikleri zaman idare etmek gerçekten zor oluyor hele ki dışarıdaysak..
İstekleri makulse genelde yapmaya çalışıyorum ama gerçekten olmadık bir istek se veyahut da kendini ağlayıp yere atıyorlarsa hiç müdahale etmiyorum.
Siz de gayet iyi bilirsiniz ki her çocuk bir olmuyor mesela benim oğlum o yaşlarda çok güzel ikna olurdu ama ikizlerim ikna olmuyorlar
Allah kolaylık versin
Gercekten toplum olarak bir oz elestiri yapmamiz lazim, annelerin cocukla iliskilerine karisiyoruz bu konuda haddimizi bilmiyoruz. Anne birseyi yapma diyor hemen " aaaa olur mu yapsin, karisma cocuk o " deyiveriyoruz. Sizin konunuzda da isleri bu kadar cetrefilli hale getiren sizi psikolojik olarak yoran o arkadasiniz. Ister paranin hesabini yaparsiniz isterseniz yapmazsiniz buna karisamaz. Bayiliyoruz milletin cocuguyla annecilik oynamaya.Aynen öyle.kızma olayını da önünde yapmadım,küçük de olsalar çocuklarım rencide olsun istemedim,tuvalete gidelim deyince konuştum,ağlayınca da kızdımArkadaşım sanki para için ağlatıyormuşum gibi muamele edince gerildim,üstüne aldım götürdüm yine de ağlamasına devam etti falan iyice üzüldüm.Topluca bir yere gitmek hataymış dedim,başkası senin çocuğuna çocuğunla iletişimine çok kolay karışabiliyor..
İkiz cocuk cok zor Allah yardm etsin.bagırmanız cok normal geldi bana.biz 1 tane büyütürken zor sabrediyoruz ikiz dahada zor.yardımcı olan birileri yokmu etrafnzda yükünüz azalır sizde daha tahammüllü olursunuzBaşlıkta yazdığım gibi çocuklarıma kızdıktan sonra aşırı vicdan yapıyorum ağlıyorum üzülüyorum
Haksız yere asla kızmam bağırmam çağırmam hatta herkes de der çok sabırlısın diye,çünkü çocuklarım ikiz ve 2,5 yaşındalar,karakterleri apayrı ve bu daha çok yoruyor...Biri kitap okumamı isterse diğeri onla koşmamı ister,ona rağmen hep ayak uydururum,zaten okul öncesi öğretmeniyim,hep dolu dolu vakit geçiririz ancak bazen kızabiliyorum,misal bugün arkadaşla avmde bulunan oyun alanına gittik,orda oyun alanına girdiler azıcık oynayıp başka bir alana doğru koştu benimkiler ben de haliyle konuştum anlattım “karşımda yetişkin biri varmış” gibi anlattım,önce orada oynayalım saatimiz dolsun sonra diğer alana geçebileceğimizi söylemeye çalıştım,yok olmadı,o halde geri gitmeyiz dedim,dediğimi de yaptım,yeni istedikleri alana soktum,tekrar diğer alana götürmedim.”Tutarlı olmak” gerekiyor ya..İkisi birden yerlere yatsa bile tutarlı olurum ama yanımdaki arkadaş da sürekli müdahale edince ve para yüzünden inat ettiğimi söyleyince tamam deyip istedikleri alana soktum..Ama onda da çok az durup başka yere gitmek istediler,işte o zmn kızdım,bi daha da getirmem dedim..(tehdit ve bağırma ile olmaz farkındayım ama normal göz seviyesinde sakin konuşmak da olmuyor)
Öğrendiğim ne varsa uyguluyorum yokEn son kızıyorum sonra da böyle uykusuz kalıyorum,ağlıyorum.Teori ve pratik başkadır tamam da bnle gelen arkadaşın dahil alanda kaç çocuk vardı benimkiler gibi kimse annesini üzmedi,kıyaslamayı içimden yapıyorum çocuğuma tabii ki söylemiyorum ama hem onlara kızıyorum hem sonra onlara kızdım diye kendime...
Aynısını ben de hep yaparım dün hariç o da arkadaş sağolsun onlara bakıp “ee gitsinler ona da neolcak” deyince ağlamaları daha da çığlığa döndüYanınızdaki arkadaşınıza paradan dolayı inat etmediğinizi kanıtlamak için tutarlığınızı bozmasaydınız keşke. Böyle böyle öğrenecekler çok küçükler. Oğluma 3.5 yaşına kadar bak parka, oyun alanına gidiyoruz, şu kadar zaman durucaz veya şu kadar oyuncağa bindikten sonra gidicez diye evde açıklama yapardım. Tutturup ağlasan da değişen bir şey olmaz diye de eklerdim. Oyun alanında da son bikaç hakkı kala o fikre alışsın diye uyarmaya başlardım veya ona saydırırdım. Elbet verdiği sözü arada tutar çoğu zaman tutmazdı, biz ise hep tutarlı olduk (eşim arada kıyamazdı bir de onun hakkından gelirdim düşünün halimi, içimde volkan patlardı ama bi de senle uğraşmayım ayarlarımı kaçırma derdim oğlum duymadan) velhasılı 3.5 4 yaşından sonra çocuk iyice bunu algıladı ve zorluk çıkarmaz oldu. Ve biz, bizi hiç üzmedin teşekkür ederiz oğlum diye sarıldık teşviğini arttırdık :)) şu an 8 yaşına gidiyor ve annem bi şey söylüyorsa doğrudur, nettir bana asla yalan söylemez diye olayı tamamen çözdü. Bana çok güvendiğini söyleyip duruyor. Sizinkiler henüz 2.5 yaşında yılmadan anlatmaya sabırlı olmaya özen gösterin kazanan siz olacaksınız. Bikaç seneye kadar onlar da ayıkıcak tabi siz tutarlı olursanız
Şuan yok,ben okuldayken bakıcımız var :)) okula giderken tahammülüm daha yüksektir,evdeyken bütün sabrım tükenmiş oluyorİkiz cocuk cok zor Allah yardm etsin.bagırmanız cok normal geldi bana.biz 1 tane büyütürken zor sabrediyoruz ikiz dahada zor.yardımcı olan birileri yokmu etrafnzda yükünüz azalır sizde daha tahammüllü olursunuz
siz çocuklara değil arkadaşınıza kızmışsınız haklı olarak. İnsanlar ne hadsiz duracağı yeri asla bilmiyor. Bende çok kuruluyorum böyle durumlarda ama lafımı çekmiyorum, annesi benim aramıza kimse girmesin herkes kendi çocuğuyla ilgilensin diyorum. Sanırım bu yüzden kafa dengi dostlarımdan başka pek arkadaşım yokAynısını ben de hep yaparım dün hariç o da arkadaş sağolsun onlara bakıp “ee gitsinler ona da neolcak” deyince ağlamaları daha da çığlığa döndüyoksa dediğiniz gibi ve ben de eşimin kıyamamalarına rağmen:)
Dışarıya artık grupça gitmemeye karar verdim bu yüzden.. benimkiler biz tekken bana bunu asla yapmaz en azından bi de ortamdaki dış ses ile gerilmiyorum.o çocuklardan da etkilendiler vs vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?