yeni nesil cocuk psikolojisi hakkında demeçler veren uzmanlar (!) , annelere kendini çok kotu hissettiriyor maalesef..
hatta bazilarinin kitaplarını okuyunca, ' ben nasil bir anneymisim boyle " diyerek, depresyona giriyorsunuz..
bence gereksiz yere , sürekli olarak ayni olay icin azarlanıp , kizilmadikca beyninde çok fazla yer etmez diye dusunuyorum. ( ornegin tuvalet eğitiminde altına kacirinca kızmak gibi hayat icerisinde mühim yer tutan durumlar gibi )
hadi biz ailesi olarak cocuklarimiza hiç kızmadık , hep el bebek gel bebek oldular... e okula gittiğinde öğretmeni, 30-40 cocukla bas edecek; orada sesler yükseldiğinde , çocuğa bir ceza verildiginde çocuğun durumu ne olacak ? bir sekilde hayatin öteki yüzünü de öğrenmesi lazım.
insan psikolojisi. su an bize dayatılan bilgilerdeki gibi of deyince yikilacak olsa, 90'larda cocuk olan bizler ve bizden önceki eski nesiller olarak, akil hastanesinde olurduk topluca.
hepimiz ; annelerimizden yediğimiz bir terliği, onları çileden cikarttigimizda bize kizmalarini vs simdi gülerek anariz .(sistematik olarak eziyet eden, olmadık sebeplerden bahaneler yaratıp doven ebeveynleri kastetmiyorum elbette )
insallah hayirlisiyla, kendimizi ve cocuklarimizi yipratmadan sağlıkla buyutup yetiştiklerini goruruz...