Çocuklarımızla yaptığımız aktiviteleri-oyunları paylaşalım mı?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kızlar selam herkeze
cocuklarımızla yaptığımız aktviteleri ve oyunları paylaşırsak birbirimize katkıda bulunabiliriz diye düşünüyorum, fikir alışverişi yaparız birbirimizden yararlanırız ne dersiniz?

benim cocugum 4 yaşında
''kartonlardan resimler yapıştırıuyoruz sevdiklerimize kart yapıyoruz ama bundan biraz sıkıldık sanırım yılbasında cok sayıda yapınca onada banada gına geldı :)
sonracıma pamuktan hayvan yaptık yapıstırmalı

corap sepetını dokup eslestırmesını saglıyorum hem ısım goruluyor hemde o dıkkatlı olmayı ogrenıyor
mandalları eslıyoruz
oyuncak paylasıyoruz ve saymasını ıstıyorum tek tek saymasına yardımcı oluyorum'' yaptıklarımızdan sadece bazıları

yaptığınız oyunlar çok güzel bazı çocuk şarkılarını öğretebilirsiniz puzzel larla oynatabilirsiniz bunlar da zihinsel gelişimine faydalı olacaktır

Benimki de 2,5 yaşında erkek. Arabalarla oynamayı pek sevmiyor. Daha çok yapboz ve legolarla oynamayı seviyor. Böyle olunca da yaşıtlarıyla beraber vakit geçiremiyor. Ben de teşvik etmek için yapboz tahtalarından yollar, köprüler, tüneller yapıp arabaları gezdiyoruz.
Çorap fikri iyiymiş. Ben de deneyeceğim :)

Benimki de 2,5 yaşında erkek. Arabalarla oynamayı pek sevmiyor. Daha çok yapboz ve legolarla oynamayı seviyor. Böyle olunca da yaşıtlarıyla beraber vakit geçiremiyor. Ben de teşvik etmek için yapboz tahtalarından yollar, köprüler, tüneller yapıp arabaları gezdiyoruz.
Çorap fikri iyiymiş. Ben de deneyeceğim :)

aslında bunlar ıcın kartlar var
ama ne kadar gıtsemde canlı olarak dokunarak goremedım su kartları ama cok duydum hatta set halındeler ınt sık sık cıkıyor ama hala almadım aslında kendımızde yapabılırız renklerı eslestırme veya zıt anlamlıları ogretmek ıcın

sızın tunellerı benım oglum yastıklardan yapıyor ev alabıldıgınıze yastık :)
hayal guclerını gelıstırmeye yardımcı olmalıyız bu yuzden sınema ve tıyatroya gıtmelıler ve masallar okumalıyız sonrada onların bıze okumalaırnı ıstemelıyız bakalım ne anlatacaklar ?

yaptığınız oyunlar çok güzel bazı çocuk şarkılarını öğretebilirsiniz puzzel larla oynatabilirsiniz bunlar da zihinsel gelişimine faydalı olacaktır

puzzle benım kendı ılgım hıc yok
ama yapmalıyız evet :) cocuk sarkılarından zıyade gunumuz sarkılarından ogrenıyor ozellıkle en sevdıgı sarkı gulşen ırgalamaz beni :16: bana söylüyor :55:

fakat bu tür faaliyetler çocukların ezber yeteneğini güçlendiriyor bunları unutmayın :)))

Eğitici etkinliklerin bulunduğu site adını paylaşmamızda sakınca yoktur sanırım..
krokotak diye aratıp incelemenizi tavsiye ediyorum..

fakat bu tür faaliyetler çocukların ezber yeteneğini güçlendiriyor bunları unutmayın :)))
evet en kısa zamanda almalıyız bizde :)
Eğitici etkinliklerin bulunduğu site adını paylaşmamızda sakınca yoktur sanırım..
krokotak diye aratıp incelemenizi tavsiye ediyorum..

AA teşekkürşer faat bakalım hemen siteye

22 martta oglumu akbank sanata götürmeyi düşünüyorum yaş grubuyla ilgili bir aktiviteye katılsın diye dün yazmışmıydım suyun içinde sulu boya etkinlik istanbulda olanlar değerlendirmeli akbank sanat istanbul modern ve müzeler özellikle :55:

evet en kısa zamanda almalıyız bizde :)

AA teşekkürşer faat bakalım hemen siteye

22 martta oglumu akbank sanata götürmeyi düşünüyorum yaş grubuyla ilgili bir aktiviteye katılsın diye dün yazmışmıydım suyun içinde sulu boya etkinlik istanbulda olanlar değerlendirmeli akbank sanat istanbul modern ve müzeler özellikle :55:

Yaş aralığı nedir biliyor musunuz? Belki ben de katılabilirim

Yaş aralığı nedir biliyor musunuz? Belki ben de katılabilirim
6-12 yaş aralığı ama ben gitmeden önceki gün arayıp mutlaka gelmek istediğimizi söylicem :)aynı gun cocuk tıyatrosu var 4-6 yaş aralığında sonrasında veya öncesinde onada devam ederiz

Dün akşam kendi ellerimle hazırladığım ing renk kartlarıyla oyun oynadık
yatmamız biraz gec oldu ama ıyı oldu
bugunde alfabe ve rakamları yapmayı dusunuyoruz

pazar gunu ıcın tiyatroda ayarladım
böyle geciyor gunlerımız

Merhaba benim çocuğum 3 geçenlerde plantoys ile tanıştım. ahşap oyuncak üretiyorlar. oyuncaklar biraz pahalı olsada mükemmel biraz araştırdım çok etkileyici videoları var. yapıştırıcısından boyasına Kesinlikle doğal ürünler.içinde hiçbir kimyasal yokmuş. Denemek için ahşap kahvaltı seti satın aldım. şimdi çocuktan çok ben oynuorum. çok eğitici oyuncaklar var kesinlikle tavsiye ediyorum. Çocuğunuzla beraber oynayabileceğiniz bir oyuncak önerisi benden size:) plantoys adresinde türkçe açıklamalı tüm oyuncaklar var.:emir_bebek:

Cezalıydım yazamadım :)

Bu ara biraz resim çizmeye özen gösteriyoruz büyük bir resim defteri aldım oğluma ve pastel boyaları çok seviyor gidiyoruz geliyoruz resim yapıyoruz

Dün parktan topladığımız çiçekler ve yapraklarla gerçekten çok güzel bir kapı süsü yaptık yapıştırıcıyı ve yapıştırmalarını oğlum yaptı ben sadece düzelttim bence gayet iyiydi :51:

Bu hafta sonu oğlum yüzmeye başlıyor günde 1 saat olacak eğitimi bakalım bu ona neler katacak meraklıyız

Son düzenleme:
benim oğlum 31 aylık yani 2,5 yaşında oyuncak olarak sadece tamir setlerini oynuyor ve yalnız oynamıyoo beraber tamir ediyoruz:52: adını dili dönmediği için söylemiyor çabuk unutuyor öğrettiğim şarkıları önemsemiyor acaba oğlumda bi anormallik var mı:43:

Back
X