Çocukların boğazı.... İmdat....

Benim çocuklarım sizinkilerden epey küçük ama onlarda sürekli yeme halindeler. Birbirlerinden görüp istiyorlar birde. Meyve, çerez, hurma, sağlıklı atıştırmalık yapıyorum onlar icin, kurabiye, kek, gibi. Bunları dönüşümlü olarak yiyorlar gün içersinde. Meyvenin de fazla tüketimi iyi değil sizde onun yerine sevdikleri başka alternatifler mi sunsanız?

Kızım dört yaşında birçok şeyi onun ulaşabileceği yerlere koyuyorum kendi alıp yiyor. Sürekli sizden istemeleri de hoş değil. Ben kızımın yapabileceği birşeyi kolay kolay yapmam, ayağına getirmem, alışkanlık edinmesin kendi işini kendileri halletsinler.

e yiyorlarmış bunlardan

tutup 1 tabak pilav yemeyecek ama ben yenmesi taraftarıyım

diyetlerde de asla ekmeği kesmeyin diyorlar. tam tahıllı ekmek bana çok iyi geliyor mesela

tekrarlıyorum uzman değilim, hipoglisemim var bu da kan şekeri zaten ve ben deneyerek bu yöntemi buldum.

mesela makarna yiyorum ama bunu sebze ve yoğurtla yiyorum ve kan şekerimi yükseltmiyor. ton balığını börülceyle sebzeyle gibi...

Pilavsiz, makarnasız hayatta ne bileyim bende severim kendilerini ama dediğiniz gibi küçük porsiyonlar da yiyorum.

Çocuklara da sebzeli makarna ve bulgur pilavi yediriyorum daha çok.

Valla siz bilirsiniz, ben de kendi okuduklarıma ve deneyimlediğime dayanarak söylüyorum.

Sabah 8 de 2 yumurta yanında yağlı bir roka salatası yesem saat 15-16 ya kadar kadar acıkmıyorum. Ama 3 simit, ya da 1 tabak pilav et de yesem de maks 2 saate açlıkdan midem kazınıyor. İnsulin intoleransım vardı, artık yok...deli ekmek, börek pizza yerdim, artık umrumda bile değiller...

Evet diyetisyenler hepsi bir ağızdan konuşuyorlar, sağlıklıklı beslenme piramitlerini de çok carb olacak diye bize dayattı sözde işin uzmanları. Netice obez bir dünya.... tansiyon ya da şeker sorunu olmayan yetişkin yok gibi...

Makarnadan ekmekden nasıl bir fayda geliyor bilemicem, ben hiç görmedim çünkü..ama yarayan yesin elbet.

Pilavsiz, makarnasız hayatta ne bileyim bende severim kendilerini ama dediğiniz gibi küçük porsiyonlar da yiyorum.

Çocuklara da sebzeli makarna ve bulgur pilavi yediriyorum daha çok.
Öyle deme Elmacım yaa. Karabuğdaylı, kinoalı bir hayatım var mesela.

Öyle deme Elmacım yaa. Karabuğdaylı, kinoalı bir hayatım var mesela.
Allah kolaylık versin somsonncum diyet dönemlerinde ikisinde de yedim amma velakin onu bir ömre yaymak benim için pek mümkün değil öyle olanlara büyük saygı duyuyorum tabi ki

Ee kendin al demiyor musunuz? Kaç yasındalar? Bizim annemiz hiç böle bize hizmet etmediği için bana garip geliyor. Ben meraklıydım kendi işimi kendim yapmaya gerci.
Oğlan 6 yaşında
Bende kuçukken kendi işimi kendim görürdüm yapı meselesi olsa gerek cok Tembel aşırı yani hala ben yediriyorum mesela catal kaşık tutmak zoruna gidiyor ac kalıyor yedirmezsem bu sefer ondan ver anne bundan ver anne ne yapacağımı şaşırdım yıldımda babasıyla Kavgalarımız hep bu yuzden onune koyuyorum tabagını yememek için ya konuşur ya TV bakar çıldırıncada adam bana yuklenir sinirliyim diye
1 yaşında kızım var ona mecbur veriyorum zaten ama buyuguyle birleşince hayatımdan beziyorum desem yeri

Allah kolaylık versin somsonncum diyet dönemlerinde ikisinde de yedim amma velakin onu bir ömre yaymak benim için pek mümkün değil öyle olanlara büyük saygı duyuyorum tabi ki
Boş tatsız tutsuz ama inan özenirsen aratmıyor... kinoadan müthiş risotto ve kısır oluyor örneğin. Aminoasit var cancağızımda, çok uzun süre tok tutuyor. cevizli, kurudomatesli, zeytinli salata mesela . Makarnadan eksik bi tat değil.

ben beyaz ekmekten, tabaklar dolusu makarnadan bahsetmiyorum ki. bir arkadaş yazmış sebzeli bulgur, mantarlı bulgur pilavı, sebze yanında makarna , tahıllı ekmek tüketiyorum.

uzmanları takip ediyorsanız açıklanan yıllardır üzerinde çalışılan bir çalışmanın sonucunu da biliyorsunuzdur belki, her yiyeceğin herkeste aynı etkiyi yaratmadığı ispatlandı. makarna diyelim ya da domates bir kişide insülini patlatırken diğerinde hiç değiştirmemiş. ben bunu yıllardır savunuyordum zaten, hepimiz farklıyız ve hepimize her yiyecek de aynı etkiyi yaratmıyor.

tek tip değiliz, dolayısı ile uzmanların tek tip önerileri de hiç umrumda değil. ben sabah asla yağla şeyler yiyemem mesela, sadece ufak bir muz ve kahve ile güne başlıyorum. evdeysem 11 den önce kahvaltı edemem. ama sabah 7 de yağlı yumurta yiyebilen insan var.

Ben de yarayan yesin dedim zaten... bana yaramadı, çevremde gördüğüm bir çok insana da. Un diye satılan şey sandığınız kadar masum değil, o yüzden ekmeğinden de makarnasından bir hayır geleceğine inanmıyorum şahsen. Mesele sadece kilo değil. Benim artık kilo sorunum yok, ama inşallah bir ömür şekersiz ve unsuz devam edeceğim. İki türlüsünü de yeterince uzun süre denedim, bu şekil sindirim olsun, uyku kalitem olsun, enerji düzeyi olsun, hayatım daha kaliteli. Kendi yemediğimi de çocuğuma vermezdim.

Bu yaşta sularını da sütlerini de meyvelerini de kendileri alıp yiyebilirler.Rende istiyorsa bir gün de rende yemeyiversin yıkayıp yesin.Her istedikleri istedik şekilde önlerine gelemez.

2-3 yaş olsa anlayacağım da 7-9 yaş fazlasıyla büyük istemek için.Siz fazla nazlı yetistiriyorsunuz.

artık zamanı gelmedi mi sizce kendi işlerini halletmeleri için.
7-9 yaş çokda ufak değiller.
suyu kendileri içebilir.
havucu ,başlarında bekleyın rendelemeyı öğrensinler.
ben çok gaddarım o zaman .
kızım 4 yaşında su ister mutfakda kızım bardağa koy iç.
elma ıster kasede kızım oradan al ye.
mandalına ıster getır soyayım. hepsini soymam. delık açarım kabukda ,gerısını kendısı soyar..
sofra hazırlamada mutlaka olur .
dıkkatlı olsun,denge kursun dıye dolu tabak bıle verıyorum taşıması için.
mutfak çocuklar için gözetim altında tehlıke değil eğlencedir.

Aslında en güzelini yapıyorsun, bir dönem bu konunun üzerine bayağı eğilmistim, sağlıklı beslenmeye adına. Birçok alışkanlığımı da değiştirdim ama hepsi birden olmuyor gayet güzel gözüküyor, bizim evde de buna karşılık sebzeli, kemik suyuyla yapılmış bulgur pilavı var, bir makarna gibi değil diyerek teselli edeyim kendimi

Yesinler ne guzel keske benimkilerde yese bende bir turlu oturmasam cocuk daha bir gun buzdolabi kapagini acmadi 5 yasinda

Şifa olsun sizlere de yavrulara da canım.

katılıyorum ama son cümle hariç...çocuğunuz sizden farklı olabilir. ki burdaki örnekte de çocuklar tüm akşam yeme halindeler, konu sahibinin kendi beslenme tarzını çocuklarına yansıtmasının doğru olmadığını düşünüyorum.

benim annemde hep sebze ve ekmek yer, etle hiç arası yok. bizi de böyle büyüttü ve bende tüm akşam konu sahibinin çocukları gibiydim. ne zamanki eti çoğalttım, yoğurt ekledim, dengeli tabak oluşturdum, bu durum düzeldi.

Yok öyle demek istemedim, ben et yemiyorum diye etten mahrum bırakmam tabi ama unun zararlı olduğunu düşündüğüm için yedirmem muhtemelen. Kendime keki poğaçayı alternatif ürünlerle yapıyorum. Neyse, şu saatten sonra çocuğumun olması Trump'un imana gelmesi kadar düşük bir ihtimal zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…