- 8 Nisan 2017
- 57.248
- 305.899
- 698
Aynen aynen bizde de öyle eşim sarı elma yer çocuklar kırmızı her ikisinde de alırız son kırmızı elma yi abisi yerken görsün ortalık ayağa kalkıyor kendileri aldığında tane ile koysam bile sorun çıkıyor bazenO kavga bizde de olur, dolaptan alıp ye desem son bir tane kalmış olur hep (1 kilo muzu 1 günde yeme potansiyeli var) biri alınca diğeri başlar bende istiyorum diye. Kavga kıyamet kopar. Halbuki ben versem yarıya bölüp veririm sorun olmaz.
8-9 yasindaki bir çoçugun eline tabiki biçak verilir. Ki hersey soyulup kesilip yenilmesi lazim degil. En fazla elma ikiye bölünür yenilir.
Ve çoçuklarin her dedigi yapilmaz. Her 10 dakikada birsey istenilmez. Acikirlarsa 1 defa yerler ve kalkarlar. Havuç istiyorlarsa o gün rendesiz yiyecekler.
Bu sekilde çoçuklarin el becerisi hem gelismez, hem karakter olarak çok bencil olurlar. Yarin okulda, disarda prenses olmadigi belli olursa hayal kirikligi yasarlar bide.
Bencede öyle ama nasıl işte yapmıyor zorla yaptıramıyorum.
maşallah.kızlarina :)üçüncüsü kız mı erkek mı:)benim de iki kızm var. kendileri hazırlar koyar getirir yerler hatta şuan hamile olduğumdan anne sana ne getirelim derler hep akşam olduğunda. nar temizleme işi bizde küçük kızımdadır mesela 7 yaşında. getirir örtü serer ben keser veririm tek tek ayıklayıp kim istersr onlara paylaştırır verir cimcimem. büyüğüm 11 yaşında uzun zamanıdır meyve tabaklarını kendileri zevkle hazırlayıp yerler. geçen yaz kek yapmaya başladılar kendileri. sofra hazırlamaya toplamaya yardım ederler. havuç da rendeleyebilirler.
bence çocuklarınıza kendi işlerini halletmey öğretmelisiniz 2-3 yaşında değillermiş. yazının başında öyle sanmıştım baya büyükler.
Narı kendileri ayıklasa bak o zaman gör derdi
Nar da çok faydalı annesi yiyorlarsa yesinlerNarı ben bile ayıklarken üstüme başıma heryer ime sıçratıyorum. Dün dedim zaten siz ayıklamayı öğrenene kadar almayacağım diye. Bu akşam cırlamayı düşünüyorum bakalım ne olacak.
bir de dusunun siz hazirlasaniz hazirlasaniz bunlarin hepsini ama hicbiri yemese....
iste hicbisey yemeseler ve siz belki sirf yerler diye dusunerek bir suru sey yapmak denemek zorunda kalsaniz:)Yemeseler hazırlamazdım, günlük 1 orta boy meyve yeter zaten vitamin almak için. Sofrada da Salata yiyorlar. Bunların ki abartı ama herşeyin fazlası zarar. Kilolarıda yok çöp gibiler nasıl yakıyorlar anlamıyorum.
Bende bu durumdan muzdaripim vallaNar hariç diğer meyve ve sebzeleri bıcaksız verin. Altına Bi tabak yesinler. Bazı cocuklar el becerilerinde iidir bıcak kullanabilir ama yine de dikkatli olmak lazım.Zamanla alısırlar bu düzene. Şimdilerde anneler pervane oluyor, alısıyorlar.
Amannn sanki ne var elinemi yapisiyo ne guzel saglikli seyler yiyorlar az sukredinAkşam 5 dk. popomu yere koyamıyorum... Anneeeee... nar ayıkla... Hooop 1nar ayıklanır gider.... Küçüğü gelir... Anneeeee banada nar.... ayıklanır.... Gönderilir diğeri gelir.... Anneeeee bi daha.... Terlikle kovalanır.... 5 dk. Sonra anne elma.... 2sine birden verilir... 10 dk sonra acıktım.... Havuç ama rendele, üstünede limon sık. 10 dk sonra süt, 10 dk sonra su.... Peşimde dolanırlar çıldırmak üzereyim.
Bütün bir akşam çocukların hizmetindeyim. 5 dk oturamıyorum. Salonla mutfak aradı mekik dokuyorum resmen. Varmı çözüm önerisi olan. Çocuklar kız 9 ve 7 yaşlarında lar.
İyi de bunların hepsini kendileri halledeblcek yaşta, sorumluluk verin biraz. Bırakın bu hazırcılığı, her 2 tarafa da zararAkşam 5 dk. popomu yere koyamıyorum... Anneeeee... nar ayıkla... Hooop 1nar ayıklanır gider.... Küçüğü gelir... Anneeeee banada nar.... ayıklanır.... Gönderilir diğeri gelir.... Anneeeee bi daha.... Terlikle kovalanır.... 5 dk. Sonra anne elma.... 2sine birden verilir... 10 dk sonra acıktım.... Havuç ama rendele, üstünede limon sık. 10 dk sonra süt, 10 dk sonra su.... Peşimde dolanırlar çıldırmak üzereyim.
Bütün bir akşam çocukların hizmetindeyim. 5 dk oturamıyorum. Salonla mutfak aradı mekik dokuyorum resmen. Varmı çözüm önerisi olan. Çocuklar kız 9 ve 7 yaşlarında lar.
Her aksam koca bir meyve-sebze tabağı yapın yanına minik iki şişe su ve sütlerden koyun ulaşabilecekleri bir yere. Ay ne güzel yiyen çocuklar da varmışşükredin halinize. Çikolata şeker cips istemiyorlar en azından.
Neden böyle alıştırdınız yaşları küçük degil biraz sorumluluk verinAkşam 5 dk. popomu yere koyamıyorum... Anneeeee... nar ayıkla... Hooop 1nar ayıklanır gider.... Küçüğü gelir... Anneeeee banada nar.... ayıklanır.... Gönderilir diğeri gelir.... Anneeeee bi daha.... Terlikle kovalanır.... 5 dk. Sonra anne elma.... 2sine birden verilir... 10 dk sonra acıktım.... Havuç ama rendele, üstünede limon sık. 10 dk sonra süt, 10 dk sonra su.... Peşimde dolanırlar çıldırmak üzereyim.
Yemeseler hazırlamazdım, günlük 1 orta boy meyve yeter zaten vitamin almak için. Sofrada da Salata yiyorlar. Bunların ki abartı ama herşeyin fazlası zarar. Kilolarıda yok çöp gibiler nasıl yakıyorlar anlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?