Çocukların Da Kalbi Kırılır

Ayni cikolatadan bir tane daha alsa batardi çünkü. Rezil.

Ben de bir tane komik anlatayım gerçi trajikomik ama olsun.Ortaokulda bir öğretmenimiz vardı kadın aşırı dengesizdi.Bir dakika önce iyiyken bir dakika sonra esip gürleyebiliyordu.Bir gün bize şöyle dedi:Yarın molada yanıma gelin bahçede sizinle oturalım bir şeyler yeriz sohbet ederiz dedi.Biz de sevindik ne güzel iyi davranıyor filan dedik.Ertesi gün öğle paydosunda yanına gittiğimizde ne oldu dersiniz? "Siz utanmıyor musunuz beni öğle tatilimde rahatsız etmeye!" diye bizi kovdu.Bazen hatırlar gülerim

6, 7 yaşlarındaydım o zamanlar. Zayıf bi çocuktum. Bi keresin de komşumuz gülerek, “baban beslemiyor mu seni, ekmek vermiyor mu sana?” demişti. O çocuk aklımla kendimi çok kötü hissetmiştim. Hala çocuklar ve yetişkin insanlar için kullanılan beslemek kelimesinden, zayıf insanlara neden kilo almadığı sorulunca, babasının, eşinin, veya bi yakınının sırıtarak “ekmek vermiyoruz biz ona” demesinden nefret ederim...

Son düzenleme:
Bak bu doğru benim kız öğretmen ayrım yapıyor vs diyordu üzülüyordu ne zamanki kendi öğretmeninden özel ders almaya başladı en ön sıraya oturtmuş ilgilenmeye başlamış çocukla

Canım benim kaç yıl önceki mevzu bunu mu dert ediyorsun?

Benim de bebeğime sokakta vs mutlaka küçük çocuklar gelir bakarlar ben de uyarım. Tabi bu şekilde azarlar gibi değil. Çocuk bu ne yapacağı belli olmaz. En basitinden gelir yüzüne hapsirabilir yani.

Benim yeğenim var çocuga tüm aile öksürürken hapşırırken ağzımızı kapatırız diye öğretmemize rağmen 6 yaşında hala kahvaltı sofrasında ağzını kapamadan öksüre öksüre yemek yerdi. Şimdi büyüdü kapıyor tabi.

Herkes bir anısını anlatmaya başlamış eksik kalmayayım. Fakirlikten ölüyoruz o derece. Kış gelmiş bana bot yok. Ben okula giderken üşüyorum o yüzden siyah mus çorabın altına bir çorap daha giyiyorum. Ama işte sabah evden çıkarken ne bulursam. Kahve rengi, yeşil, gri artık neyse. Saçma sapan bir görüntü gerçekten. Her sabah da fen hocası manyak kadın beni sıkıştırıyor. Çorap niye giyiyormusum. Kızıyor azarlıyor falan. Ama kadın yapıştı beni sürekli takipte. Ben o yüzde kadına yakalanmamak için okula geç gitmeye başlamıştım o derece. En sonunda dedim kadına botum yok ayağım üşüyor ne yapayım diye. Uyanmıştı pis kadın yaptığından. Kadın herhalde bir ergenin farklı tarz deneyisi sanıyordu benim o çorapları.

Bu gece yine eski günler aklıma geldi komşumuz almanciydi 2 tane kızları vardı benle yaşıt bende ergenlige girmek üzereydim 13 14 yaşlarında varimdir çok güzel giyinirlerdi fakirdik hayranlıkla onları izlerdim birgün almanya ya giderken bana giydiği ayakkabıları vereceğini söyledi verdi ama ayakkabı renk turuncu topuklu 39 numara benim ayak numaram 36 kendi ayakkabısını vermedi yengesinin ayakkabısını vermiş
Aynı kişiler kardeşimi sürekli çarşıya yollar şunu getir bunu getir sana almanyadan futbol topu getireceğiz demişler kardeşim top sevinci ile onların hizmetçisi olmuş halen daha getirecekler kardeşim sürekli anlatır bu olayı

Bir tanede rahmetli dedemden güzel bir anı hatırladım şimdi. Yalova da pazara gittik gezerken bir tezgahta civciv satıyorlarDi. İlk kez gördüm istedim falan tabi. Sonra olmaz dediler götürdüler beni. Evde unuttum gitti. Dedem geldi sana limon aldım dedi kese kağıdını uzattı. Civcivler nasıl sevindim. Arka balkonda bana kafes yaptılar. 3 ay oynadım onlarla.

Ne güzel dünyaya böyle bireyler lazım

Çok benzer bir olay yaşamıştım, sizin yine komşunuzmuş. Benim babamın babasıydı, nam-ı diğer dedem. Köye onları ziyarete gitmiştik, evde amcamın çocukları, diğer kuzenlerim de vardı. Bizim orada olduğumuzu biliyordu, çünkü giderken kaç kere arayıp bir şey lazım mı diye sormuştuk. Ki gidince de aramıştık, dışarıdaydı, biz geldik sen de gel haydi diye. Gelirken amcamın çocuklarına çikolata almış. Geldiği gibi kimse görmüyormuş gibi onların çikolatalarını dolaba koydu, yanına çağırıp onlar gidince yersiniz dedi. Öyle dışlanmış hissettim ki. Olay çikolata değildi çünkü. Benim onun tarafından ilk dışlanışım da değildi. Bir de onun tek kız torunuyum bu arada. İyi insanların hürmetine dönüyor dünya, yoksa bu insanların içindeki cehennem hepimizi yakmaya yeter.

1996 yılbaşı gecesi bizimtv bozuldu yılbaşı eğlencesi izleyemiycez rahmetli babaannemler o dönem gazeteden kuponla tv almıştı küçüktü ve koli içindeydi bi gece için istedim vermeiler neymiş kızının çeyizineymiş eşi kullanılmış tv mi getirdin demesin diye vermedi buarada kızıda evden kaçmıştı

30 yaşındayım çocukluktaki kırıklıklarımı hatırlamak istemiyorum beni tamamen dibe çekiyor hala düzeltmek için uğraşıyorum. geçen gün kardeşim annemin telefonundan bana şaka yapmak istemiş arada da yavrum demiş. görür görmez annemin yazmadığını anladım. içim o kadar garip oldu ki 30 yaşında değil 3-5 yaşında falandım o an öyle hissettim. kalbim kırıldı çok yalnız ve annesiz hissettim.korunmak istedim sevilmek istedim kardeşime norma gelen sözleri hayatım boyunca duymadığımı fark ettim çok değişik bir iki gün geçirdim uzun zamandır bu kadar zayıf kaldığımı fark etmemiştim. anlatmak istedim nedense.

Anneniz 15 yaşındayken size sivri burun topuklu cizme mi aldi ?

Ya arkadaşlar eminim hepiniz çok yararlanmışsınız da okudukça benim ağzım açık kalıyor. Kiminiz su vermedi diye komsuya kizmis. Kiminiz tek basina yemek vakti arkadasinin evinde cocuk basina. Birinin kocasi tanimadigi cocuklara hediye aliyor. Bunlar sadece birkaci.baskasina şu içmeye gidilmez. Bana da gelse bir çocuk vermem çünkü yarin bundan cesaret alip baska kapiyi da çalar ve açan kotu niyetli olabilir. Annesinin almasina izin vermedigi ya da almak istemedigi herhangi bir seyi kardesinin cocuguna bile alman yanlış bir hareket. Markette hiç tanımadığınız bir çocuğa alıp hediye etmek çok çok yanlış. Başka ülkede olsa çocuk tacizinden içeri alırlar. Küçük çocuk tek başına başkasının evine gönderilmez. Başkasının sofrasına da oturmaz. O yemeklerin içinde çocuğa alerji yapabilecek bir şeyler olabilir. Yani o travmalarin asıl sebebi aileleriniz. Bari siz kendi çocuklarınıza yapmayın.

benim de aklımda böyle bazı anlar var çocukluktan kalan sizin gibi, hep aklıma gelince hırslanıyorum Allah nasip eder de çocuklarım olursa öyle bir yetiştireceğim ki benim gibi ezilip büzülmeyecekler

Ayy içim parçalandı ya...

O akşam yemeği diğer çocuğu sofraya davet etmemek emin ol ki çocuğun alerjisi olabilir mantığı değil.

Dediklerinizde sizin açınızdan bakınca haklısınız ancak bu yemeğe çağırmama, su vermeme benzeri olaylar genellikle sizin gibi ince düşünenler tarafından değil, başkasının çocuğu, istenmeyen misafir sıfatıyla yaftalandıkları için gerçekleşiyor. Bir de geçmişte yaşanmış olaylar bunlar, komşulukların daha samimi olduğu zamanlar. Bilgisayarımız yoktu mesela, eğer surat asıp yüz çevirselerdi bazı ödevlerimi hiç yapamamış olacaktım belki de. Yaşıtım çocuğu olan iki komşumuz vardı, her gidişime de muhakkak kendi çocuklarına yaptıklarından bana da ikram ederlerdi. Bunu misafirperverlik çerçevesinde değerlendiriyorum. Bu varsayımım da ailelerin birbirini tanıyor olduğuna dayanarak, kesinlikle.
Gerçi şimdiki zamana göre ele alırsak söylediklerinizin hepsinde çok haklısınız. Şu dönemde kim kime güvenebilir? Aileyi tanıyor bile olsak, bunca acı haberler arasında kim karşısındakinin duygularının dürüstlüğüne inanabilir? Özellikle bizim korumamıza muhtaç bir çocuk varken ortada. En basitinden önceleri sadece sevgi göstergesiyken çocuğun başını okşamak, şimdi ne denli ürkütüyor.

Bizi de lisedeyken bir dede sopayla kovalamıştı aklıma geldi de Şimdi evliyiz iki çocuğumuz var

O akşam yemeği diğer çocuğu sofraya davet etmemek emin ol ki çocuğun alerjisi olabilir mantığı değil.
Tabii ki değil farkındayım. Benim anlatmak istediğim çocuğun annesi en başta kızının komsuya tek gitmesine hele de yemek vakti gitmesine izin vermemeliydi. Yanı yazayım da burada dursun. Çocuklarınızın konudan komşudan birşey istemesine, siz yanında değilken bir şey almasına izin vermeyin. Hele şu eşi bakkalda çocuklara hediye dağıtan arkadaş, uya eşini yaptığı çok yanlış. Hem çocuğun ailesiyle olan ilişkisine balta vuruyor, annenin çocuk üzerindeki otoritesini baltalıyor hem de o çocuklardan bir tanesi bunu başka biriyle dener, başka birinden bir şey ister de başına bir iş gelirse vebalin altından kalkamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…