Bide hamilesin sanırım Allah kurtarsin şimdiden. Benim oğlum daha küçük çok çizgi film de izletmek istemiyorum onermiyolar çok bende değişik oyunlar oynamak istiyorummerhaba.
benim 6 yasinda bir oglum var. ilk okul hazirlikta okuyor. bu eylulde ilkokula baslayacak.
Hafta ici sabah 8.30'dan aksam 18.30'a dek okulda.
Eve gelir; cizgi film izler, bir sayfa matematik calisiriz. yemek sonrasi baba ile biraz oyun oynar. Aksam 21.30 gibi yatiyor. cunku paris'teyiz su an ve burada hava 22'ye dogru karariyor.
esim akademisyen. eger hafta sonu calismasi gereken bir seyler var ise hafta sonlari oglum ile muze gezeriz. Gelen her cocuk sinema filmine muhakkak gideriz. Eger film yok ise, hava da gezmek icin kotu ise kutuphaneye gideriz. Matematik ve yazi calismasi yapariz muhakkak her hafta sonu. Ailecek de birer saat monopoly oynariz.
Tek başıma çıkamıyorum dışarı kocam izin vermiyoIsin zor Allah kolaylik versin
Aktivite yaparsin cocugunla elbette faydasi olur.
Benim oglan daha kucuk,seninkiyle bir olmaz tabii ama nacizane birkac onerim var yapilacaklar konusunda
Yaz veya kis mutlaka her gun banyo
Sabahlari sarki soylemek
Her uykudan uyandiginda kol bacak hareketleri
Oyuncaklari azar azar eline vermek ,hepsini bir arada dokmemek
Ev yapimi yiyecekler
Ev yapimi aktivite oyuncaklari
Her gun mutlaka disarida gezinti
Bahceye cikmak da yeterli, en azindan cocuk icinTek başıma çıkamıyorum dışarı kocam izin vermiyomesela yemek yaparken yardım etmesini istiyorum oyuncaklarıyla da oynuyoruz bahçeye çıkıyoruz bisikleti ni suruyo top oynuyoruz
Tek başıma çıkamıyorum dışarı kocam izin vermiyomesela yemek yaparken yardım etmesini istiyorum oyuncaklarıyla da oynuyoruz bahçeye çıkıyoruz bisikleti ni suruyo top oynuyoruz
O zaman yavrunu neler guldurup eglendiriyorsa onları yapabilirsin: saklambaç kovalamaca...Evet bunu yapiyorum dinliyorum anlamaya çalışıyorum da uyanikken is yapmak istemiyorum onunla oyunlar oynamak istiyorum yada başka faaliyetler ne yapabilirim diye dusunuyorum
Bahceye cikmak da yeterli, en azindan cocuk icin
Ama senin icin yeterli degil tabii
Yahu koskoca kadinsin
Sen bosanamiyor musun?
Bir erkegin tek gorevi evin maddi ihtiyaclarini karsilamak degildir ki,ruhsal ihtiyaclar nolacak? Allah kocana akil fikir versin
Ay ne bileyimKocasının zaten aklı başında ki canım,geri kaldığı ne var yemi suyu veriliyor çocuk bakılıyor kadının evden çıkması dahi onun inisiyayifinde bu adam aptal mı ki Allah akıl verecek, adamın keyfi gıcır
Ay ne bileyim
Yemine suyuna ben onun,tovbe estagfurullah
Ama boyle olmaz ki?
Gel de bu ortamda cocuk yetistir simdi
Allah razı olsun canım ama eşim anlamıyo işte elimden gelenin fazlasını yapıyorum birlik dirlikmis daha napayım bilmiyorum koyun koyun a yatmamiz lazım ailesiyle iyo olmamiz için anlamıyorum bu adamı güleryüzlü davraniyorum okadar şeye rağmen ama aile aile biktim bugün annesi doyo bizim yüzümuzden o kızın kalbini kırma Osmanlıdaki gibi istiyoMuş birlik dirlik hayat bu kadar güllük gulistanlik mi kardeşler bile catisirken ben napayim daha nekadar uyumlu olayım ya gormedigim gün yok ailesini buna rağmen konuşuyoAh nimesay ah sen çok güzel bir hayat hakediyosun bebeğin de öyle..
Osmanlı mı? Ay turancı köpekAllah razı olsun canım ama eşim anlamıyo işte elimden gelenin fazlasını yapıyorum birlik dirlikmis daha napayım bilmiyorum koyun koyun a yatmamiz lazım ailesiyle iyo olmamiz için anlamıyorum bu adamı güleryüzlü davraniyorum okadar şeye rağmen ama aile aile biktim bugün annesi doyo bizim yüzümuzden o kızın kalbini kırma Osmanlıdaki gibi istiyoMuş birlik dirlik hayat bu kadar güllük gulistanlik mi kardeşler bile catisirken ben napayim daha nekadar uyumlu olayım ya gormedigim gün yok ailesini buna rağmen konuşuyo
O kadar da değil benim oğlum daha iki yaşına gelmedi herseyi kendi yemek istiyo engellemiyorumbugun kahvaltıya bir arkadaşım geldi oğlu var 11-12 yaşlarında sanırım sürekli annesi doyuruyor oturmuş koltuğa kolunu bile kıpırdatmıyor. şöyle yetiştirmeyin bu çocukları bırakın aç kalsın kendi öğrensin. sonra benim oğlum niye adam olamadı diye düşünmenize gerek kalmaz !
Evet çok teşekkür ederim güzel fikirler değerlendircem bunları eminim eğlenirErkek çocuğu genelde hareketden hoslanır.
Hareketli oyunlar oynayabilirsinz.
Blok yapabilirsinz resim boyama yapabilirsinz.
Müzik açip dans edebilirsinz
Havalar güzel yaşıtlarıyla bir araya getirbilirsinz.
Az parcalı yapbozlar yapabilirsinz.
Kuklalar alıp yada yeteneginz varsa yapıp birlikte kukları konusturabilitsnz.konusmasıda gelisir.
Değişik hikaye kitaplarıyla hayal gücünü destekleyebilirsinz.
Vucudunu tanıması için yine parça birleştirilmeli yapbozlar var onları da alabilirsinz.
Anne değilim ama cevap vermek istiyorum öncelikle çocuğun bedenine zihnine ve ruhuna yatırm yapmalısınız küçük yaslardan itibaren 5-6 spora göndermelisiniz maddi durumunuz iyi değilse genclik spor cidden bu konuda iyi ayni şekilde resime müziğe de göndermelisiniz çocuğun boş vakitlerinde tv izlemesi yerine satranç dama oynamasını puzzle çözmesini spor yapmasını teşvik etmelisiniz küçük yaslardan itibaren ders çalışma alışkanlığı olmalıki lisede sıkıntı çekmemeli 5-6-7-8-9 yaşlarında yapilan şeyler çok önemli bir ileriki yıllarda çok faydasını görecektir ve en önemlisi ona sevginizi zamanınızı ve ilginizi vermeniz...Evet ev hanımı anneler nasıl zaman geciriyorsunuz çocuklarınız la ? Dolu dolu nasıl vakit gecirebiliriz örnekler verirmisiniz?
Bize bi tane saray lazım bi eve zor sigarizOsmanlı mı? Ay turancı köpek
Birlik dirlik ne beraber mi yaşamanızı istiyo yarın bi gün onu da ister
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?