- 29 Ekim 2007
- 2.174
- 1.026
- 698
- 41
evet arkadaşlar, dün evimize eşimin abisi, yengesi ve çocukları geldi. küçük çocuk 5 yaşında, büyük kız 10 yaşında.. küçük çocuk bütün çekmecelerimi karıştırdı. salondaki konsolun, ünitenin çekmecelerini, mutfak dolaplarını, yatak odasındakiler her yeri. ve anne babası en son kalkmaya yakın karıştırma dediler. çok sinirlendim. büyük konuşmayayım diyorum, benimde çocuğum böyle olursa, ilk öğreteceğim şey başkasının evine gittiğimizde kimsenin çekmecelerini karıştırmamasını öğretmek olacak. eline tablet, laptop ne geçerse aldı oynamaya başladı, oyun cd si taktı ama görseniz cd yerini kıracaktı resmen biraz daha zorlasa.. eşimde bir şey diyemedi, bende öyle. belki içinde özel resimlerimiz, dosyalarımız var kimsenin görmesini istemediğimiz anlayamıyorum böyle rahat aileleri. bir de yatak odasına da gitti şifonyeri karıştırıyor iyice sinirlendim. kendi ablamın çocukları olunca gördüğümde uyarıyorum, yapamıyorlar. ama eşim kırılmasın diye tek kelime etmedim. bir de salondan annesini kaldırdı, başka odaya götürdü, anne salonun kapısını kapat birşey göstericem diyor. annesi kapatmadı, geldi çocuk kapattı kapıyı... içim içimi yedi. çok gerildim, konuşurken bile gözüm çocuğu takip etti. ünitenin camı kırılacaktı az daha... size de gelen böyle misafirler oluyor mu, nasıl baş ediyorsunuz? aileleri değil de, sırf çocukları yüzünden evime gelmesini istemediğim insanlar var.
çocukların çoğu duracağı, oturacağı yeri bilmiyorlar. hepsinin elinde bilgisayar, tablet, cep telefonu.. hiç bir çocuk yaşının oyuncağı ile oynamıyor..
Sağol canım, söylediklerime hiç pişman değilik ayrıca konuşmaması da tesadüf oldu :) yalnız buradan bir arkadaş tepkimi abartılı bulmuş hangi çocuk ısırmıyormuş ki hala o yorumun şokunu atlatamadım üzerimden.
Su isirma olayina koptum resmen.. yaahuu sanki annesimi tembihledi.. bah yavrum gidince bebeyi hakla isir dislerini gecir diye.. her cocuk isirmaz.. isiranda unutur ne var bunda donem geciriyor cocuk kolaymi buyur ... isirmis tamam da bana arkadasim boyle bisi yapsa birdaha zaten gorusmem... bazi cocuklar varki oyle zorki... napsin kadin omu tembihlemis ... agzina saglik diyenler de ayrica pess... ya hatir denen bisi var.. hic unutmam 2 sene kadar once yurtdisindan ablam gelmisti bize oturuyorduk... cocuklar yanlarimizda ogullarimiz ayni yastalar.. yanimizdalar ve birden birbirlerine bir girdiler.. ne yani sen boylemi cocuk buyutuyodun diye ablamami cikissaydim.. arkadasimda olsa guler gecerimm... cocukk huu pamuklami buyur janimm... biraz anlayiss
Annecigimin kulaklari çınlasin, inanilmaz sabirlidir.
bundan belki 15 sene oncesi, evimizi yeni aldik piril piril.
kuzenim de 6-7 yaslarinda.evleri cok eski, bize surekli siz gidin biz oturacagiz bu evde derdi.
yengem surekli bize yollardi ve her geldiğinde kanepelerin arkasina kakasini yapardi !!!
Eve yollardik ama yengem kilini kipirdatmazdi (evlerimiz dip dibe)
annem sabirla temizlerdi her yeri.
ama cocuk tekrar geldiginde yine ayni.
Tuvalete girse bile icine degil kapisinin onune yapardi ve yengem donup bakmazdi asla.
vay be ne gunlerdi.
ilk süt emerken memeleri ısırmakla başlıyorlar ya bence o zaman mesaj yerine ulaşır arkadaşın gözündesaçmalamış gormezden gel ! o ısırmayı normal bulan arkadas cocugu oldugundan ısırınca gorucem ben onu.o tazmanya yetıstırsın..evlat o sekıl yetısmez !
susmazdımda evime davet etmişim sofradayız
öbür oğluna dedi oğlum bezi getir dedi ben zannettim altına sercek meğerse değilmiş
iş işten geçti halıyı da geçtim de
elini yıkaman yemeğe devam etmesi böööçocuğun ağzına da vermesi beni bitirdi
gidince sofradaki her şeyi attım küp şekere kadar
15 sene öncesinde 5-6 yaşındaki çocuktan bahsediyorsun şu an 20 li yaşlarda huyu suyu nasıl sabininAnnecigimin kulaklari çınlasin, inanilmaz sabirlidir.
kuzenim de 6-7 yaslarinda.evleri cok eski, bize surekli siz gidin biz oturacagiz bu evde derdi.
yengem surekli bize yollardi ve her geldiğinde kanepelerin arkasina kakasini yapardi !!!
Tuvalete girse bile icine degil kapisinin onune yapardi ve yengem donup bakmazdi asla.
vay be ne gunlerdi.
ilk süt emerken memeleri ısırmakla başlıyorlar ya bence o zaman mesaj yerine ulaşır arkadaşın gözünde
,15 sene öncesinde 5-6 yaşındaki çocuktan bahsediyorsun şu an 20 li yaşlarda huyu suyu nasıl sabinin
Nr desem yalan olur, enteresan bir karakter kendisi hala :)parkbyupost: 39082539 .!.:15 sene öncesinde 5-6 yaşındaki çocuktan bahsediyorsun şu an 20 li yaşlarda huyu suyu nasıl sabinin
Ay çok kötüOnlara gittiğinizde de hiç birşey yiyemezsiniz.
Bak canim ben diyorumki isirmak bir tepki ve birden isirdi cocuk durduk yere annesi uyurdiktan sonra.. kiskanmis kizmis olabilir.. cocuk yani bu 1 dakkasi 1 dakkasina tutmaz. Mesajimda dedigim gibi bir anda oldu bizim yavrularda birbirine girdiki onlar yanlizmiz biz yanindaydik.kalp kirmaya degmez. Emin olun arkadasinizda boyle olsun istemezdi. Ayrica benim cocugumda isirsa cozum arardim isirma yanlisida degilim biriside yapsa kizmam evet oda cocuk yasi buyuk olsa neyse ki bisi sorcam sizin yavrunuzu isisran cocuk kac yasindaydi merak ettimAnnesi tembihledi gitti çocuğumu ısırdı demedim ben yazımda da farkındaysanız, çocuğunun huylarını biliyorsa çocuğuna göz kulak olmak zorunda. Öyle saldım çayıra amannn başımdan gitsinde ne yapıyorsa kime zarar veriyorsa versin mantığıyla da çocuk yetiştirilmez. Size göre ısırmak gayet normal bir davranış biçimi galiba. Isıranda unutur demişsiniz tabii anne yaptığının yanlış bir şey olduğunu söylemezse çocuğa unutur ve yeniden yapar.
Annecigimin kulaklari çınlasin, inanilmaz sabirlidir.
vay be ne gunlerdi.
edilmeyecek gibi mi fesat ana hala aynı anadır muhtemelen bu durumda yengenin evindeki güncel pozisyonunu merak ettim devam mı tamam mı,
cok fenasın anamseytanın aklına gelmez bu soru bende merak ettım bak ya
Yengem git yap demiyordur herhalde ama niye yaptigina dair ne kadar caydirici oluyordu supheliyim.yengen hasetlıgınden gıt cocugum koltugun arkasına kakasını mı yap derdı?baksana baya duzene oturtmus velet nereye kakasını yapacagını..valla ben dalardım cocuga 6 7 yasındakı cocuktan bahsedıyoruz.kazık kadar yahu.annecıgının ellerınden operım mukemmel bır sabır dogrusu ! :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?