çocuklarına ''dur'' demeyen anne, babalara çok kızıyorum

okurken bana fenalık geldi bu ne ya ..benimde iki tane çocuğum var ve hareketli çocuklar..çocuklarımda böyle bir potansiyel varsa ev oturmalarını biraz ertelerdim çocuklarımın enerjisini atacakları yerleri tercih ederdim..çocuk yaramaz olabilir ama umursamaz anne babaları anlayamıyorum çocuk başkasına ait bir eşyayı izinsiz karıştırıp döküp kırarken nasıl kayıtsız kalabiliyorlar ben eskaza birine oturmaya gitsem çocukların peşini kollamaktan haşat oluyorum rahatlığa bak

saçmalamış gormezden gel ! o ısırmayı normal bulan arkadas cocugu oldugundan ısırınca gorucem ben onu.o tazmanya yetıstırsın..evlat o sekıl yetısmez !

Bunun kırılması kızması yok. İlla bağırıp çağırıp kalp kırmanızada gerek yok. Güzel bir şekilde kontrolü elde tutabilir uyarabilirsiniz. Çocuk ztn anlamaz iş büyükte bitiyor ama uyarmıyorlarsa siz kandıracaksınız çocuk bari güzel bişey öğrenir. Birde ben evime küçük misafir gelecekse kırılınca üzüleceğim şeyleri kaldırıyorum geri gelmeyecek artı çocuğun keyfi kaçacak vermeyeceğim kırılacak gerek yok.

Su isirma olayina koptum resmen.. yaahuu sanki annesimi tembihledi.. bah yavrum gidince bebeyi hakla isir dislerini gecir diye.. her cocuk isirmaz.. isiranda unutur ne var bunda donem geciriyor cocuk kolaymi buyur ... isirmis tamam da bana arkadasim boyle bisi yapsa birdaha zaten gorusmem... bazi cocuklar varki oyle zorki... napsin kadin omu tembihlemis ... agzina saglik diyenler de ayrica pess... ya hatir denen bisi var.. hic unutmam 2 sene kadar once yurtdisindan ablam gelmisti bize oturuyorduk... cocuklar yanlarimizda ogullarimiz ayni yastalar.. yanimizdalar ve birden birbirlerine bir girdiler.. ne yani sen boylemi cocuk buyutuyodun diye ablamami cikissaydim.. arkadasimda olsa guler gecerimm... cocukk huu pamuklami buyur janimm... biraz anlayiss

Annecigimin kulaklari çınlasin, inanilmaz sabirlidir.
bundan belki 15 sene oncesi, evimizi yeni aldik piril piril.
kuzenim de 6-7 yaslarinda.evleri cok eski, bize surekli siz gidin biz oturacagiz bu evde derdi.
yengem surekli bize yollardi ve her geldiğinde kanepelerin arkasina kakasini yapardi !!!
Eve yollardik ama yengem kilini kipirdatmazdi (evlerimiz dip dibe)
annem sabirla temizlerdi her yeri.
ama cocuk tekrar geldiginde yine ayni.
Tuvalete girse bile icine degil kapisinin onune yapardi ve yengem donup bakmazdi asla.
vay be ne gunlerdi.

Annesi tembihledi gitti çocuğumu ısırdı demedim ben yazımda da farkındaysanız, çocuğunun huylarını biliyorsa çocuğuna göz kulak olmak zorunda. Öyle saldım çayıra amannn başımdan gitsinde ne yapıyorsa kime zarar veriyorsa versin mantığıyla da çocuk yetiştirilmez. Size göre ısırmak gayet normal bir davranış biçimi galiba. Isıranda unutur demişsiniz tabii anne yaptığının yanlış bir şey olduğunu söylemezse çocuğa unutur ve yeniden yapar.

Bu tarz olayları ben annesi babasına çaktırmadan çocukla aramda hallediyorum genelde, kontrolüm altına alamadığım çocuk olmadı şimdiye kadar.
Öyle çekmece karıştıran azmanlara denk gelirsem, gaayet hiş gocunmadan kolundan tutar çekerim, aa gel ama bak burası yasak bölge der kapıların hepsini de kilitlerim bi güzel. Sadece salonla banyo açık kalır, oralarda da takılsın artık.

yengen hasetlıgınden gıt cocugum koltugun arkasına kakasını mı yap derdı?baksana baya duzene oturtmus velet nereye kakasını yapacagını..valla ben dalardım cocuga 6 7 yasındakı cocuktan bahsedıyoruz.kazık kadar yahu.annecıgının ellerınden operım mukemmel bır sabır dogrusu ! :)

saçmalamış gormezden gel ! o ısırmayı normal bulan arkadas cocugu oldugundan ısırınca gorucem ben onu.o tazmanya yetıstırsın..evlat o sekıl yetısmez !
ilk süt emerken memeleri ısırmakla başlıyorlar ya bence o zaman mesaj yerine ulaşır arkadaşın gözünde

Ay çok kötü Onlara gittiğinizde de hiç birşey yiyemezsiniz.

15 sene öncesinde 5-6 yaşındaki çocuktan bahsediyorsun şu an 20 li yaşlarda huyu suyu nasıl sabinin

parkbyupost: 39082539 .!.:
15 sene öncesinde 5-6 yaşındaki çocuktan bahsediyorsun şu an 20 li yaşlarda huyu suyu nasıl sabinin
Nr desem yalan olur, enteresan bir karakter kendisi hala :)

Bak canim ben diyorumki isirmak bir tepki ve birden isirdi cocuk durduk yere annesi uyurdiktan sonra.. kiskanmis kizmis olabilir.. cocuk yani bu 1 dakkasi 1 dakkasina tutmaz. Mesajimda dedigim gibi bir anda oldu bizim yavrularda birbirine girdiki onlar yanlizmiz biz yanindaydik.kalp kirmaya degmez. Emin olun arkadasinizda boyle olsun istemezdi. Ayrica benim cocugumda isirsa cozum arardim isirma yanlisida degilim biriside yapsa kizmam evet oda cocuk yasi buyuk olsa neyse ki bisi sorcam sizin yavrunuzu isisran cocuk kac yasindaydi merak ettim

Annenizin ellerinden öperim cennetlik bir kadınmış..
yengeni tutup burnunu o kakaya soksaydınız nereye yapılacağını öğrenirdi, kedi gibi yani

okurken çok gerildim yahu..

Yengem git yap demiyordur herhalde ama niye yaptigina dair ne kadar caydirici oluyordu supheliyim.
Bana kalsa ben de dalardim ama annem hep durdururdu, ayip olur o daha kucuk diye.
ama sinirden agladigina da sahit oldum, yine de demezdi bir sey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…