Çocuklarınıza nasıl davranıyorsunuz?

Laf sokan koca olunca diyo bana çocuğu bahane etme işi bırak diyo uyuyunca yap diyo ama yetişmiyo da uyuyunca süpürge yapamıyorum mesela dedesi alıyo bazen götürüyor gezmeye evlerine o zaman rahat is yapiyorum

Laf sokan koca olunca diyo bana çocuğu bahane etme işi bırak diyo uyuyunca yap diyo ama yetişmiyo da uyuyunca süpürge yapamıyorum mesela dedesi alıyo bazen götürüyor gezmeye evlerine o zaman rahat is yapiyorum
İşi sakın bırakma

Onun suçu yok asla her zaman sabırlı olmam lazım ama yapamıyorum bazen . Yapma etme diye bagiriyorum sakin sakin konuşmak lazım yine de.

Evet okurken bile çok rahatladım Allah razı olsun. Bende anlatıyorum konuşuyorum ama işte bazen sinirli oluyorum heralde bi yaramazlık yapınca kızıyorum ama oi anda bile biliyorum ki sabırla alıp karşıma konuşmam lazım. Alklllah hepimizin yardımcısı olsun .. Anne olmak cok önemli en fazla vakit geçiren bizleriz yavrumuzla. En iyi şekilde yetiştirmek istiyorum ama koca da destek olacakki huzurla yetişsin o birey.

Evet haklısın ilk cocuk ve yapılan hatalar. Ben çok pimpirikliyim bide bişey olur mu? Düşer mi filan filan. Herkes diyo çok üstüne düşme. Esim de diyo çok üstüne dusuyosun bende elimde değil diyorum çok fazla korumacılık oluyorum heralde. Dediğin gibi dd rahat bırakmak lazım ama takip de etmek lazım inşallah aynı hataları yapmam bende Allah razı olsun..

9 ay daha küçük hele bi yurusun ortalığın anasını aglatiyolar

Bu şekilde davranması çok normal, hele ki nazı geçtiği kişi sizseniz.
Tek yapmanız gereken öyle yaptığı durumlarda müdahale etmeyeceksiniz ve arkanızı döneceksiniz.
Bizim çocuk doktorumuzun dediği "eğer çok ağlıyor, tuttuyor ve istediğini ağlayarak yaptırmak istiyorsa onu olduğu yerde bırakın ve mümkünse odayı bile terk edin, laf anlatmaya çalışmayın veya durdurmaya çalışmayın, ağlayarak birşeylerin olamayacağını anlamalı" demişti.
Ama tabii bunu evde uyguluyoruz! Sokakta değil!
Sokakta yapacak birşey yok "ya sabır" çekeceğiz...

Bende yaşıyorum bunu malesef, çok tutturuyor ve inatlaşıyor.
En doğrusu çocukla inatlaşmamak çünkü daha beter oluyor.
Sakince odayı terk edin, sizin yanınıza geldiği zaman ne istiyorsa "hayır" tepkisini net olarak verin.
Bağırarak değil ama net bir tonla...

İnşallah işe yarar, Allah kolaylık versin.

Her istediğini yapmıyorum nasıl bagiriyorum mesela salonda masada sus eşyaları var mumluklari kırdı bende bağırdım otur oraya kalkma dedim yaptığı hatayi da biliyo kalkmadı yerinden aglamadı da bunun gibi şeyler işte. Evet bende çoğu zaman bunu yapıyorum her ağladığında herseyi yapmıyorum. Bazen ağlamasın diye yapıyorum işte tutarlı olmak da lazim nazlari annelere geçiyo. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Ben olsaydım elimdekileri yere bırakır onun o minik elini elime alır birlikte açradım kapıyı onunla..
En fazla üç dakika geç girerdim eve..
Lütfen başka kızgınlıklarınızı çıkarmayın evladınızdan..
Sizi huzursuz eden neyse emin olun onu da huzursuz ediyor..
Siz ne kadar huzurlu olursanız o da o kadar güvende hissedecek kendini..
Bu yaptıkları aslında size yolunda gitmeyen bişeyler olduğunun işareti..

Şimdi Telefonumu benim yüzüme attı ve Kaşım şişti biraz ne tepki verirsiniz? Sakin mi olmam lazım.

Şimdi Telefonumu benim yüzüme attı ve Kaşım şişti biraz ne tepki verirsiniz? Sakin mi olmam lazım.

Elbette ki sakin olmanız lazım..
Ona canınızın çok acıdığını anlatın..
Kendinizi acındırmadan..
2 yaş sendromu başlamış sizde..
Öyle zordur ki o ilk ergenlik..
Ben büyük çocuğumda dibine kadar yaşadım o sendromu..
Hep sakin oldum..
Hırçınlaştığında sımsıkı kucakladım sakinleşene kadar bırakmadım..
Hep yutkundum.. Ona kızmak ya da her istediğini yapmak yerine ilgisini başka şeylere çekmeye çalıştım..

Ona her sarıldığımda ve çok sevdiğimi söylediğimde bir parça sakinleşiyordu..
3 yaşında geçecek dediler ve bıçak gibi kesildi..
Daha önce de söylediğim gibi evinizde yolunda gitmeyen bişeyler var gibi geliyor bana..
Sanki siz gerginsiniz huzursuzsunuz..

ben sizin devamlı konularınıza denk geliyorum, bir sürü şikayet ettiğiniz konu var, sürekli evde gerginlik anne baba arasında şiddet..
pardon ama çocuktan ne bekliyorsunuz bu kadar baskı altında siz ona gül uzatmıyorsunuz ki o da size gül uzatsın
22 aylık çocugunuzu resmen şikayet ediyorsunuz, çözüm aradığınızı düşünmüyorum açıkçası. bariz şikayet ediyorsunuz

Karşınıza sizden yaklasik 1 metre uzun birinin gecip, kizgin bir suratla ve yarisini anlamadiginiz kelimelerle size bagirdigini düşünün (cocuklara ona bagirirken kullandiginiz kelimelerin %75 ini anlamazlar) ustelik sizin hic beklemediginiz bir anda, hic sucunuz yokken (o sadece egleniyordu) yapsa bu kisiye karsi be hissedersiniz? Ne kadar korkarsiniz? Kendinizi ne kadar aciz hissedersiniz? Ozguveniniz ne hale gelir?
Zaten biraz daha buyudugunde ona bagirdiginizda ya daha da arsizlasacak ya iyice sinip sevginizi sorgulayacak.

Dikkatini farklı yöne çek ve başka şeylere ilgisini yönelt istemediğin durumda.

iki yaş sendromu en zor dönemler.biraz sabır gerekiyor.geçici bir dönem.bağırıp sinirlendiğiniz zaman her şey karışıyor,herkes sinirlenip geriliyor ve üzülüyor.ama hiç bir şey çözülmüyor.geriye sadece pişmanlık kalıyor.boşverin ev işiniz kalsın.yemeğiniz geciksin.çocuğunuzun midesinin doymasının yanında ruhunun da doyması önemli

Niye şikayet edeyim sadece nasıl davranmam gerektiğini soruyorum telefonu attı tabi ki vurmam asla ama söylüyorum annecim canım yandı neden attin diye bende de hata var telefonu eline vermem de yanlış tabi.. Bu arada huzursuzluğu çocuk hissediyo bazen oluyo bagirismalarimiz bu yüzden de etkileniyo ben susuyorum elimden geleni yapıyorum ama eşim soyleniyo sonra dayanamıyorum bende soyleniyorum çok sukur çok akıllı bi cocuk keşke bizi hep mutlu görse ama ne yapabilirim bilmiyorum.

Bende istiyorum hep yanında olayım oynayalım is yapınca beni birakmiyo işte bacaklarıma geliyo sarılıyor kiyamiyorum evet çoğu zaman öyle zaten vakit geçiriyoruz birlikte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…