Çocuklarınıza nasıl davranıyorsunuz?

Oyun oynuyorlar çünkü ben kaç kere deşdim prize gitme diye dinlemiyodu ama artık gitmiyo söyleye söyleye anladı beni işte sabırla anlatmak gerekiyo bazen sabır bitiyo ama işte bağırmak da çözüm değil

Evet bagirmak cözüm degil bazen dayanamayacak raddeye gelince odadan cikiyorum 5 dakika iyi geliyor.
Oglum nedense babasinin sözünden cikmiyor babasi ona öyle alistirdiki sert bakiyor yaramazlik yapinca ve sesini yüjseltiyor cocuk yasak olan birseyi yapmak isteyince kocamin gözüne bakiyor yani. Bu normal mi sence?

Evet o zamanda aynıydı yolda düşersin kimse bakmaz buranin insanları böyle diyodu

Esinle konusarak haledemiyorsan kaynananla aran iyi se eger onunla konus o desin ogluna davranisin yablis oldugunu? Gün gecmezki böyle hem cocuk icin de iyi degil bütün gün evde tikanmak cocuk cikmaliki yeni seyler ögrensin görsün birde disarda enerjisini atabilsin

ama bu hata değil ki, çocuğun ulaşacağı yerde kırılacak eşya varsa kırar yani, evin ona uygun dekore edilmesi gerekir.

diğer konularda SouvveniR ın dediklerini uyguluyorum ben de, oğlum 3e yaklaştı.

Siz cocuğa doğruyu ve yanlışı empoze edersiniz o hala yanlış olan harekete devam ediyorsa uyarırsınız tekrarlarsa bir yaptırımı olmalı ufak bir ceza gibi

Öncelikle çocuğunuzu Allah bağışlasın öncelikle size şunu söylemeliyim ki onun özgüvenini kırmış oluyorsunuz bağırarak ve size önerim o mesela dediğiniz gibi anahtarı mı aldı sizde başka yöne ilgisini çekip alın elinden bu çok zor değil inanın çocuk bir süre sonra anahtarı unutacak ve siz bir çocuklu ailesiniz bırakın ev işleri kalsın onunla en özel ve en değerli anlarını geçirin ve derim ki uyuduğu Zaman dilimine bırakın işlerinizi ama çocuğunuzu ertelemeyin lütfen kötü anne yoktur bunuda unutmayın kolay gelsin

Daima empati halinde büyüttüm 3 yavrumu da asla bağırmadım ve vurmadım
Ama öylesine değil gerçek empati
Gerçekten kendinizi onun yerine koyun
Önceliğiniz onun ihtiyacı rahatı huzuru olsun manevi tatmini en üst düzeyde olsun
İnanın hiç şaşmadım bu yöntemden
Rabbime binlerce şükürler olsun pırlanta gibi evlatlarım
Dahası yaşıtlarının ebeveynlerine yaşattıkları hiçbir sorunu biz yaşamıyoruz
Çok zor çok sabır gerektiriyor
Ama sonucu mükemmel şiddetle tavsiye ederim

Çok güzel söylemişsiniz evet hata olduğunu biliyorum zaten mümkün olduğu kadar sakinligimi koruyucagim inşallah Allah razı olsun

zaten yaptığınızın yanlışlığının farkında olmanız bile çok büyük bir adım, sanmayın ki hiçbirimiz çocuğumuza sinirlenmiyoruz, ben de sinirleniyorum, yalandan sırıtıyorum, çok çıldırdıysam odadan çıkıyorum, ama ne olursa olsun onu korkutacak şeyler yapmıyorum. zaten çocuk bunlar, krizleri geliyor geçiyor, 10 dk sonra annem diye boynuna sarılıveriyorlar.

Kadın tek başına olmazmis başımıza bişey gelirmiş çok efhamli bende kafayı yicem artik abuk subuk rüyalar görüyorum sayesinde yanımızda biri olmaliymis muhakkak
o zaman bi komsu arkadas bi tanidigida al yanina oyle git yada bi zahmet beyefendi gotursun sizi.esin senin gercekten zor bi insan..cocuk yarin krese anaokuluna basladigindadami sulalesini toplucakmis

Asla bagirmayin. Bagirinca ne olacagini zannediyosunuz ki hemen duzelecek mi? Cocugunuzun yapisi boyle siz bagirarak cocugunuzu daha cok agrefsizlestirirsiniz.
Benimde 24 aylik kizim var. Benimde sabrimin tastigi zmanlar oluyor o anlarda kendimi sakinlestiriyorum bagirarak bisey duzelmez duzgunce konusmaliyim diyorum kendi kendime.
Cocugunuzla vakit gecirin kitap okuyun karalama yapin biz kizimla hep bunlari yapiyoruz kitap okumak sakinlestirebilir belki.

6 yasinda bir oglum var, okulda ve disarida son derece disiplinli ama evde bizlere son derece simarik. cok sevildiginin farkinda. okul pedagogu yakisikliliginin da farkinda, bununla size her seyi yaptirabilecegini biliyor demisti bundan yillar evvel. hakikatten de oyle oldu.
ben yapi olarak agresif bir insanim, esim daha sakindir. simdi hamilelikle daha da agresiflestim ve ses tonum her zaman bol kalsiyumlu su tadinda.
zaman zaman mideye oturabiliyor bu tonlamalarim eminim ki ama ne kadar cok sevdigimi de hissettiriyorum. oyle olmasa muhakkak bir tepkime yasardik diye zannediyorum.
sevgili konu sahibi guiding88
anneler her an ajax reklamindaki teyzeler gibi pitircik modunda gezemezler. gercekci olmak lazim. acikcasi cok da saglikli ve gercek bulmuyorum biz hic sesimizin tonunu degistirmeyiz diyenleri... insaniz. nefsimiz, duygularimiz var. anne de olsak, es de olsak once insaniz!
bu sebeple evet elbette ki tepkilerimize bir nebze daha ozen gostermeliyiz ama olan tepkilerimizle kendimizi kabul edip, bu eksigimizi cok sevgi ile telafi etmeye cabalamaliyiz.
onemli olan tek sey cocugun cok sevildigini bilmesin hissetmesi ve yasamasidir.

Allah aşkına nasıl başarıyorsunuz bunu. Bende niye sabır yok. Neyi yanlış yapıyorum. Bu zor süreçte hiç mi kızmadınız bağırmadınız hiç mi ya. Eğer öyleyse ben gerçekten tebrik ediyorum. Dünyanın en iyi annesisiniz o zaman. Evladınız çok şanslı

Onun suçu yok asla her zaman sabırlı olmam lazım ama yapamıyorum bazen . Yapma etme diye bagiriyorum sakin sakin konuşmak lazım yine de.
Kesinlikle sakin olmalısınız.çocugum yok ama annem böyleydi;iş zor gelince babam ile tartışınca bize olan sabrı azalırdı.bunları unutmadım,annem unuttu babam unuttu ama ben unutmadım.unutulmuyor hele çocukken yaşadıklarımız bir ömür bizimle kalıyor.

Eşiniz ile konuşun,sizi anlamasını sağlayın,size yardımcı olsun.ve nolur şunu unutmayın şimdi size ufak gibi görünen bi sinirli tepki çocuğun kişiliği üzerinde Kocaman bir etkiye sahip

Sizi yoran sinirlendiren diger etkenleri azaltmaya calişin .
Yemek mi yetişecek boşverin cay peynir yersiniz .
Ev mi dagınik boşverin kalsın.
Cocugunuzla gecirdiğiniz zaman ve ne yaptigıniz onemli.Hatirlayacaklariniz onlar zaten .
Yillar sonra ben evi temiz tutmustum yemekte hazirdı demiyeceksiniz .Bunlar onemli değil .

Bazen beni de cildirtiyo 21 aylik kiziyorum bende

nimesay çocuğa sabrının kalmamasının sebebini biliyoruz. o ortamda çocuğa sakin kalabilmen zor zaten. senin çocuğa da uygun olmayan ortamdan kurtulman lazım

Laf sokan koca olunca diyo bana çocuğu bahane etme işi bırak diyo uyuyunca yap diyo ama yetişmiyo da uyuyunca süpürge yapamıyorum mesela dedesi alıyo bazen götürüyor gezmeye evlerine o zaman rahat is yapiyorum
Laf sokuyorsa sen de laf sok diyeceğim ama eşin anlayacak mı bir de durduk yere tekrar gerileceksin.anlayışsız eşle çok zor olur.ama eşine gösterdiğin sabrın bin katını evladına göster.yapabildiğin işi yap yapamadığın artık kalacak.sen sakinleşmeden oğlun sakinleşemez.her dediğini tabi ki yapma ama sakince anlayacağı bir dille oğlunun göz hizasna eğilerek tekrar tekrar anlat zamanla düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…