Boşanmak istemiyo ben Allaha söz verdim diyo gecengun konuştuk bu yol yanlış biliyorum diyo ikimizin de toparlanmasi lazım oğlumuz var diyo maddiyat tan dolayi çok gergin bana da yansıtıyor hep o da farkında tek çözüm benim ise girmem heraldenimesay çocuğa sabrının kalmamasının sebebini biliyoruz. o ortamda çocuğa sakin kalabilmen zor zaten. senin çocuğa da uygun olmayan ortamdan kurtulman lazım
Benim bi oğlum var 22 aylik oldu Allah bağışlasın. Bazen çok sinirleniyorum tutturuyo bazen herseye kendini geri atıyo. Yapılmaması gereken şeyleri yapıyo uyarıyorum güzellikle ama beni çok dinlemiyor arkadaşlar nasıl bi anneyim ben sesimi de yükseltiyorum biliyorum çok küçük daha ama niye bubkadar kızıyorum. Ne olur bi akıl verin nasıl yapıcam. Güzellikle ve sabırla konuşarak mi davranmaliyim her zaman.
Bende istiyorum zaten onunla daha fazla zaman geçirmem gerektiğini ama işler de bitmiyo hiç ben bitiyorum enerjim de kalmiyo oğlum sağolsun da en önemlisi buSizi yoran sinirlendiren diger etkenleri azaltmaya calişin .
Yemek mi yetişecek boşverin cay peynir yersiniz .
Ev mi dagınik boşverin kalsın.
Cocugunuzla gecirdiğiniz zaman ve ne yaptigıniz onemli.Hatirlayacaklariniz onlar zaten .
Yillar sonra ben evi temiz tutmustum yemekte hazirdı demiyeceksiniz .Bunlar onemli değil .
Evet dikkatini dağıtmaya çalışıyorum aynı şekilde zarar göreceği şeyleri anlatıyorum caydanliga o da gitmiyo cis diyo biliyo ama gözüm hep üstünde Allah bizlere sabır versin insallahOğlum 23 aylik,bahsettigin seyleri bende yasiyorum yapmasini istemedigim seyleri yapinca dikkatini dagitiyorum,sık sık uyarirsam inadina yapiyor,etrafta onun icin tehlike yaratacak hic bir seyi kaldirmadim kendisi deneye deneye dokunmamasi gerektigini biliyor,mesela çayın sicak oldugunu dokunup kendi hissetti ve ardik bardak görünce yaklasmiyor tabi bunlari kaza yapmadan kendi kendine deneyimledi bende basindaydim gerekmedikce müdahale etmedim herseye kontrollü olarak izin vermeye calisiyorum
Ama zaman zaman sesimin yükseldigi anlar oluyor,bizde en nihayetinde insaniz ve sesimiz yükseldi diye kötü anne olmuyoruz merak etme gececek hepsi dikkat dagitmak cok ise yarar dene
Allah razı olsun canım dikkat ederim inşallahÇocuğa karşı asla sen dilini kullanmayın daima ben diliyle konuşun. Neden sürekli bağırıyorsun yeter! Değil de oğlum bağırdığın için çok üzülüyorum senin için ne yapabilirm vs gbi. Ben dili çocuk eğitiminde ve iletişiminde çok önemli
Huylari da degisiyo günden güne Allah yardımcımız olsunBende de var bi tane ondan. 2.5 yasinda sayilir.Acayip inat. Ben tisortunu cikartip temiz giydireyim diyorum cikartmiyor bu temiz o kirli diyor. Gidiyor alt ust takimin ustunu illa bacaklarina gecirmeye calisiyor oyle giyecekmis. Ya da kendi kiyafetlerine bu benim degil diyor kardesininkine el atiyorbugun iki cocuga kiyafet alisverisine ciktik tablo aynen boyle. Fazlasi var eksigi yok. Ben de arada bagiriyorum yalan yok. Ama genel tavrim kendini yerden yere atiyorsa hiic kaale almiyorum birazcik kendini koyverince gidip sariliyorum konusuyorum. Napalim bu donem de boyle gececek iste.
Evet dikkatini dağıtmaya çalışıyorum aynı şekilde zarar göreceği şeyleri anlatıyorum caydanliga o da gitmiyo cis diyo biliyo ama gözüm hep üstünde Allah bizlere sabır versin insallah
oda bir birey bunu unutmayın sizi dinlemek zorunda değil hoşgörülü olun ben ne yaparsa yapsın çocuk o diyorum.heleki çocuğunuzla inatlaşma yoluna gitmeyin yemek istemiyorsa yedirmeyin mesela ne zaman isterse o zaman yedirin.oyun alanındaki zararlı şeyleri kaldırın ki dur elleme gibi engelleyici cümleler kullanmayın özgür bir şekilde oynayabilsin.Benim bi oğlum var 22 aylik oldu Allah bağışlasın. Bazen çok sinirleniyorum tutturuyo bazen herseye kendini geri atıyo. Yapılmaması gereken şeyleri yapıyo uyarıyorum güzellikle ama beni çok dinlemiyor arkadaşlar nasıl bi anneyim ben sesimi de yükseltiyorum biliyorum çok küçük daha ama niye bubkadar kızıyorum. Ne olur bi akıl verin nasıl yapıcam. Güzellikle ve sabırla konuşarak mi davranmaliyim her zaman.
İyi bi anne olmasan zaten burda bu konuyu açmazdın.. için rahat olsun.. kendini küçümseme yoksa daha sarpa sarıyo işler o zaman.. Rabbim yardımcımız olsun..İnşallah canım tecrübe ediniyoruz belki ilk çocuk olduğu için hatalar da oluyo ama ders alıyorum ve cok sağolun sizler sayesinde de çok şey öğreniyorum çok iyi bi anneyim diyemem ilgimi sevgimi gösteriyorum ama otoriter değilim sanırım çok dinlemiyor beni o da benim yüzümden her istediğini yapmaya çalışıyorum zarar gelecek şeyler hariç inşallah iyi bi anne olurum
Yaptıklarında çok mantık aramamak lazım ve güvenmemek lazım bugün yapmadığı şeyi yarın yapmak için hevesleniyor analık zor zanaat :)
Şimdi meme ye çok bağlı sürekli peşimde mizmizlaniyo nasıl biraktiricam bilmiyorum senin bebeğin kaç aylık canımTonla kitap okuduk eşimle bir sürü hikaye dinledik sabırlı bir insanda sayılırim titiz falanda değilim ama
Oluyor bazen insanın tutamadığı zamanlar... bazen kızıyor insan ama bunu en aza indirmek lazım
Amin canım bütün annelerin Allah yardımcısı olsun insallahİyi bi anne olmasan zaten burda bu konuyu açmazdın.. için rahat olsun.. kendini küçümseme yoksa daha sarpa sarıyo işler o zaman.. Rabbim yardımcımız olsun..
Sen ilgili ve sevgiyle yaklaşırsan seni dinliyceği zamanlar da gelicek biraz sabır
Oturma Odamda zaten zararli şeyler yok alanı rahat yani bazen misafir odasında ıvır zıvırları elliyo kaldirmiyorum uyarıyorum gezmeye gittiğimız zamanda kaldıramam diye çok sukur anlıyo bu ara sanırım memeye çok düştüğü için böyle herkes öyle diyoroda bir birey bunu unutmayın sizi dinlemek zorunda değil hoşgörülü olun ben ne yaparsa yapsın çocuk o diyorum.heleki çocuğunuzla inatlaşma yoluna gitmeyin yemek istemiyorsa yedirmeyin mesela ne zaman isterse o zaman yedirin.oyun alanındaki zararlı şeyleri kaldırın ki dur elleme gibi engelleyici cümleler kullanmayın özgür bir şekilde oynayabilsin.
Benim bi oğlum var 22 aylik oldu Allah bağışlasın. Bazen çok sinirleniyorum tutturuyo bazen herseye kendini geri atıyo. Yapılmaması gereken şeyleri yapıyo uyarıyorum güzellikle ama beni çok dinlemiyor arkadaşlar nasıl bi anneyim ben sesimi de yükseltiyorum biliyorum çok küçük daha ama niye bubkadar kızıyorum. Ne olur bi akıl verin nasıl yapıcam. Güzellikle ve sabırla konuşarak mi davranmaliyim her zaman.
Evet şu an çok sevimli hareketleri yarım yarım konuşmaları işte bazı sıkıntılar da oluyo Allah bagislasin yavrunu zu da dünyanın en güzel şeyi evlat Allah herkese nasip etsinÇocuklakin hepsi böyle ama sen neden vicdan yapıyorsun ki canım benim tabi ki enerjisini atamayacak dur yapma demekten anlamayacak senin tahammül sınırlarını zorlaması çok normal arada sesini yukselttin diye hemen kötü anne olmazsın merak etme. Benimki daha 6 aylık bir an önce büyüse de etrafı dağıtsa diye heyecanlaniyoruz eşimle:)
Sana da sordum canimmemeden kestin mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?