- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
Allah aşkına nasıl başarıyorsunuz bunu. Bende niye sabır yok. Neyi yanlış yapıyorum. Bu zor süreçte hiç mi kızmadınız bağırmadınız hiç mi ya. Eğer öyleyse ben gerçekten tebrik ediyorum. Dünyanın en iyi annesisiniz o zaman. Evladınız çok şanslı
Ev işi evladının akıl ve beden sağlığından daha mı önemli? Al çocuğunu çıkar dışarda yürüsün parkta oynasın hem güneşlensin hem enerjisini atsın eve geldiğinde daha sakin olur. O uyurken çok elzem olan işlerini halledersin zaten. Evini bugün temizlesen en çok 2 gün sonra tekrar kirlenecek yine temizleyeceksin yada temizlemesen yapabildiğin bi vakit temizlersin olur biter. Ama bu şekilde çocuğun psikolojisini bozarsan hem ilerleyen Günlerde daha zor sorunlu bi çocuk olur yine sen uğraşırsın hem de yapılmayan ev işi gibi kolay olmaz düzeltmesi.B
Evet biliyorum aslında sabırla davranmam gerektiğini ama bazen yapamıyorum sürekli mizmizlaniyo dışarı çıkmak istiyo hep ev işi de yapamıyorum diye geriliyorum heralde ama pişman oluyorum sonra
Ne sorunu?
Evet sorun var tartışmalar oluyo olmaması için çabalıyorum ama oluyo malesefÖnceki konularını zi bilmiyorum , sizin eşinizlemi , sorun varmı diye sordum ,mesela anne baba sürekli kavga ederse o çocuk , hırçın saldırgan yada çok sessiz olur
Beni geren bi kocam var dışarı çocuğumla istediğim gibi çıkamıyorum bi kaç mesajda bunu yazmıştım ve iyice geriliyorum değişeceğini ümit ediyorumEv işi evladının akıl ve beden sağlığından daha mı önemli? Al çocuğunu çıkar dışarda yürüsün parkta oynasın hem güneşlensin hem enerjisini atsın eve geldiğinde daha sakin olur. O uyurken çok elzem olan işlerini halledersin zaten. Evini bugün temizlesen en çok 2 gün sonra tekrar kirlenecek yine temizleyeceksin yada temizlemesen yapabildiğin bi vakit temizlersin olur biter. Ama bu şekilde çocuğun psikolojisini bozarsan hem ilerleyen Günlerde daha zor sorunlu bi çocuk olur yine sen uğraşırsın hem de yapılmayan ev işi gibi kolay olmaz düzeltmesi.
Çok simartmamak lazim evet otoriter de olmak lazım ama ben bunu basaramiyorum babasından korkuyo mesela dinliyor ama çok da Seviyo babasını bana çok nazlaniyo babası diyo mizmiz yetistiriyosun çocuğuTabi ki çocuğa sık sık bağrılmasına ben de karşıyım ama kimse kusurabakmasın fakat ben amerikan filmlerinde olduğu gibi herşeye 'sakin sakin' tepki verilmesini de çok anlayamıyorum, anlayacak bir yaşa geldikten sonra baktın ki birkaç seferlik sakin uyarılardan sonra hala yapıyorsa ben de sesimi yükeltirim kardeşim,ben herşeyden önce onun annesiyim ve çocuğum bunu daima bilmeli. Herşeyi sakin sakin çözmek bana nedense çok da gerçekçi gelmiyor, Allah aşkına ben annemin beni terlikle kovalayıp arkamdan ciyak ciyak bağırdığı günleri bilirim, çok şükür bizim gibiler ne psikopat oldu ne de agresif aksine hala bile yeri geldiğinde annemden çekinir ona saygısızlık etmem,çocuğuna herşeyi acaip sakince anlatırsan anne-baba kavramını unutup sana da gereğinden fazla sakin sakin davranır. Ne olursa olsun şiddete her normal anne gibi ben de çok karşıyım fakat yeri geldiğinde çocuğunun gözlerinin içine bakarak sert uyarılarda bulunmaktan da kaçınmamalıyız. Eski nesil ve yeni nesli karşılaştırdığımda ne varsa eskilerde var diyorum,bizim ailelerimize karşı sevgimiz saygımız vardı fakat yeni nesilde ben bunu göremiyorum çünkü güya aman çocuğumla arkadaş gibi olayım derken ipin ucunu kaçırıyoruz.
Arkadaş gibi olunmamali zaten canım ben onun annesiyim arkadaşı değil bunu bilecek önce . O kadar büyük çocuğum yok ama otorite olmalı benceTabi ki çocuğa sık sık bağrılmasına ben de karşıyım ama kimse kusurabakmasın fakat ben amerikan filmlerinde olduğu gibi herşeye 'sakin sakin' tepki verilmesini de çok anlayamıyorum, anlayacak bir yaşa geldikten sonra baktın ki birkaç seferlik sakin uyarılardan sonra hala yapıyorsa ben de sesimi yükeltirim kardeşim,ben herşeyden önce onun annesiyim ve çocuğum bunu daima bilmeli. Herşeyi sakin sakin çözmek bana nedense çok da gerçekçi gelmiyor, Allah aşkına ben annemin beni terlikle kovalayıp arkamdan ciyak ciyak bağırdığı günleri bilirim, çok şükür bizim gibiler ne psikopat oldu ne de agresif aksine hala bile yeri geldiğinde annemden çekinir ona saygısızlık etmem,çocuğuna herşeyi acaip sakince anlatırsan anne-baba kavramını unutup sana da gereğinden fazla sakin sakin davranır. Ne olursa olsun şiddete her normal anne gibi ben de çok karşıyım fakat yeri geldiğinde çocuğunun gözlerinin içine bakarak sert uyarılarda bulunmaktan da kaçınmamalıyız. Eski nesil ve yeni nesli karşılaştırdığımda ne varsa eskilerde var diyorum,bizim ailelerimize karşı sevgimiz saygımız vardı fakat yeni nesilde ben bunu göremiyorum çünkü güya aman çocuğumla arkadaş gibi olayım derken ipin ucunu kaçırıyoruz.
aksine çocuğunuzun sadece annesi değil arkadaşı da olmalısınızArkadaş gibi olunmamali zaten canım ben onun annesiyim arkadaşı değil bunu bilecek önce . O kadar büyük çocuğum yok ama otorite olmalı bence
Bir şeye hayır diyorsam hayırdır. Her şeye hayır demem ama dediğim zaman da kararlı bir şekilde uygularım . Babasına annanesine daha çok naz yapar . Yani nazını gecirebilecegi insanların yanında daha çok ağlıyor. Bir kere kendini geriye atarak yerlere atarak bir şey istiyorsa Kesinlikle tepki verme sakinleşince anlayabileceği şekilde konuş . Sakinlesmiyorsa bir şekilde ilgisini başka şeye çek. Çocuğunu en iyi sen tanırsın. Ama arada bağırıyorsun diye de kötü Anne olmazsın hepimiz insanız sonuçtaÇok simartmamak lazim evet otoriter de olmak lazım ama ben bunu basaramiyorum babasından korkuyo mesela dinliyor ama çok da Seviyo babasını bana çok nazlaniyo babası diyo mizmiz yetistiriyosun çocuğu
Ya tabiki de çocuğum onu anlayan ihtiyacı olduğunda yanında olacak bir annesi olduğunu bilsin sıkıntısını sevincini paylaşsın isterim. Ama arkadaş farklı Anne baba farkliaksine çocuğunuzun sadece annesi değil arkadaşı da olmalısınız
Allah razı olsun canım inşallah dikkat edicemBir şeye hayır diyorsam hayırdır. Her şeye hayır demem ama dediğim zaman da kararlı bir şekilde uygularım . Babasına annanesine daha çok naz yapar . Yani nazını gecirebilecegi insanların yanında daha çok ağlıyor. Bir kere kendini geriye atarak yerlere atarak bir şey istiyorsa Kesinlikle tepki verme sakinleşince anlayabileceği şekilde konuş . Sakinlesmiyorsa bir şekilde ilgisini başka şeye çek. Çocuğunu en iyi sen tanırsın. Ama arada bağırıyorsun diye de kötü Anne olmazsın hepimiz insanız sonuçta
İnşallah canım tecrübe ediniyoruz belki ilk çocuk olduğu için hatalar da oluyo ama ders alıyorum ve cok sağolun sizler sayesinde de çok şey öğreniyorum çok iyi bi anneyim diyemem ilgimi sevgimi gösteriyorum ama otoriter değilim sanırım çok dinlemiyor beni o da benim yüzümden her istediğini yapmaya çalışıyorum zarar gelecek şeyler hariç inşallah iyi bi anne olurumKesinlikle haklısın.. ama eşin halden anlayan bi adam değilse bile sen evladına 4 elle tutun.. söylemiş olduğum düşünce yapısını oturtursan anlık sinirlenmelerini kontrol altına alabilirsin..
Bizim de problemli dönemlerimiz oldu fakat eşimden ve ailesinden dolayı evladıma yanlış yaptığımı farkedip evladım için toparlandım çok şükür... inan ki böylelikle ammmaaaan demiye de öğreniyosun..
Bir de özellikle uyarıcaksanız bile yalnızken yapın bunu.. çocuğunuzu insanların içinde rencide etmeyin.. velhasılı biz nasılsak onlar da öyle...
6 yaşına kadar olan dönem öyle önemli ki o duygular ömür boyu çıkmıycak içinden..
Ben aileme hala neden bize dokunmadınız canım kızım oğlum demediniz.. çok mu zordu bunları yapmak sarılmak öpmek diye hala sitem ediyorum yaşım 31i geçti.. tabiki ailemi çok seviyorum ama sarılmak öpmek öyle güç geliyo ki bana o engeli aşamıyorum hala.. tıpkı ailemin bana yaptığı gibi..
Ve oğluma sevgi doluyum durduk yerde evde dışarda her yerde annecim seni çok seviyorum canım annem diye sarılır öper.. saçlarımı yüzümü sever.. aranıza sevgi anlamında mesafe koymayın ki evladınız sizden uzaklaşmasın.. bağlansın ama bağımlı olmasın.. söyledikleriniz ve siz öyle kıymetli olucaksınız ki çocuğunuz için aranızda iyi bi ilişki oturtucaksınız..
Bu zamanları geri gelmiycek.. en kıymetli zamanlarını güzel değerlendirin
Benim esimden de oğlum korkuyo ama çok da Seviyo diyo ki cezalisin git mindere yat koltuğa otur dinliyo onu ama ben söyleyince dinlemiyor diyorlar zaten birinden korkmasi iyi çocuğunEvet bagirmak cözüm degil bazen dayanamayacak raddeye gelince odadan cikiyorum 5 dakika iyi geliyor.
Oglum nedense babasinin sözünden cikmiyor babasi ona öyle alistirdiki sert bakiyor yaramazlik yapinca ve sesini yüjseltiyor cocuk yasak olan birseyi yapmak isteyince kocamin gözüne bakiyor yani. Bu normal mi sence?
Allah hayırlı bi evlat nasip etsin canimolsa ...ben de merak ediyorum nasıl davranacağımı
Kimseyi dinlemez ki kendi bildiğini okur annesi de soyluyo bazı yaptıklarının yanlış olduğunu ama anlamiyoEsinle konusarak haledemiyorsan kaynananla aran iyi se eger onunla konus o desin ogluna davranisin yablis oldugunu? Gün gecmezki böyle hem cocuk icin de iyi degil bütün gün evde tikanmak cocuk cikmaliki yeni seyler ögrensin görsün birde disarda enerjisini atabilsin
Bilmiyorum attık o zaman kimi toplar gece yalnız kalmayalim diye cabaliyo kiziyo anneme annesine filan diyo kalın diye haftada iki kere gececi önceden beni sürüklüyordu annelerinde kalayim diye çok diret tim ama yine değişen bişey olmadio zaman bi komsu arkadas bi tanidigida al yanina oyle git yada bi zahmet beyefendi gotursun sizi.esin senin gercekten zor bi insan..cocuk yarin krese anaokuluna basladigindadami sulalesini toplucakmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?