Çocuklarla girdiğimiz komik diyaloglar

Kızım yatak odasını toplarken ,mutfakta un kovasını bulmuş,halının üstünü temiz yer kalmayacak şekilde yaymış .Mutfağa girdim,kızmaya bile fırsat vermeden, işaret parmağıyla'' kızmak yok tamam mı ''dedi.Tepkisine güldüm.Gittim telefonu alıp çektim,biraz sakinleşip temizleyeyim diye oturdum'',ne oturuyorsun temizlesene halıyı'' dedi.

Kızım 3 yaşındayken bir gün teyzesi ve anneannesiyle bir yere gidip uçan balon almışlar nasıl olmuşsa balonu kaçırmışlar benim kız görmemiş ( onlar öyle sanıyor) bende eve gelince, annem; balonu kaçırdık neyseki görmedi, sormadı da dedi konuyu kapatıp Bir süre oturduk sonra eve dönmek için hazırlanıp aşağı indik,
Kızım; anne biliyormusun balon almıştık ama uçup gitti
Ben; aa öylemi sıkı tutmadınmı balonu
Kızım ; anne ben tutmuyordum anneannem kaçırdı ama birşey söylemedim yaşlı ya ondan kaçırmıştır dedi

Babamın çenesi biraz düşük söylemesi ayıp:))

Dede torun telefondalar...Hoparlörden konuşuyorlar.

Babam tam gaz anlatıyor , soruyor , cevap almadan yenisini soruyor

-Alooooo aloooo , ses gelmiyoooo

-(bizimki teli masaya koyup wc ye gitmiş ordan bağırıyor )

-konuş sen dedeeee , benim çişim daha fazla bekleyemedi

Benimde yeğenlerimle olan komik hikayelerim var, ama onları her girdiğim ortamda anlatdığım için beni tanıyan herkes biliyor. Yani burda yazarsam afişe edecem kendimi. Pek tanınmak istemiyorum. Ama yazamadığım için nasıl fitil oldum şu an bilemezsiniz.

birgün arkadaslarla yemek yiyoruz..
benim bebişim birden anne demesin mi??
daha bir aylikti o zamn ..
herkes bir sasirdi..
b8r aylikken en fazla bir bucuk..
nasil sevinmistim..

Geçen gün kızım camdan yağmuru izliyor.Aramızda geçen konuşma;
-Offf ya,yağmur çok yağıyor ,babam ıslanır,nasıl eve gelecek.
-Baban arabayla geliyor kızım ıslanmaz ki baban.Çok mu üzüldün ıslanacak diye?
-Akşam anneannenlere gideceğiz demiştin ya,o yüzden
Ben de diyorum ,ne duygusal kızım var,meğer derdi,gelemezse aneannesine gidememekmiş

Pek diyalog sayılmaz ama;kız kardeşim altı yaşındaydı,mahallemizde bir bakkal vardı Mehmet Amca.Herkes Memed emmi derdi,biz de öyle alışmıştık. Komşumuzun evinde sohbet varmış,annem bizi bırakacak yer olmayınca yanında götürmek zorunda kalmıştı.Kız kardeşime sohbet veren kadın 'Dua biliyor musun ?' diye sordu.Kalabalık olunca çekindi ağlamaya başladı.Annem;'Eğer duayı okursan çıkınca Memedemmi'den çikolata alırım dedi.Kardeşim başladı:
Sübhaneke
Allahümme
Memedemmi
Gülerken altıma kaçırmıştım
Dip not : Kardeşim hafız oldu.

Eşim okulun idareci kadrosunda bizimki o ara birinci sınıf biz üzülüyoruz bu çocuk ne yapar uyum sağlayabilecek mı diye
Eşim anlatıyor terleyerek odasında oturuyor bayan bir veli az birazda sinirli odaya girmiş onunda çocuğu birinci sınıf anlatıyor
Hocam benim kızımın sınıfında bir arkadaşı sürekli onunla oynamak istiyor ise ona kantinden bir şeyler alması gerektiğini söylüyormuş kızında o çocuğu çok sevdiği için yapıyor buna bir çözüm yolu bulalım
Eşim
Bak şu münasebetsizin yaptığına ben velisiyle görüşürüm şubesi ne bu uyanığın
Kadın şubeyi söylüyor
Eşim bu bizim kızın şubesi isim diye soruyor
Ve bizim kız
Varın siz hayal edin eşimin o anki halini
Evde ne olup bittiğini anlamaya çalışıyorum sorarak
Aldığım yanıt
Anneannem dedemle hep bu oyunu oynuyor

Çok keyifli bir forum çocukların masum ama bir o kadar komik diyalogları gerçekten çok keyifli oluyor.

Bizim bir aile dostumuzun bebekliğinden beri elimizde büyüyen minnak güzelmi güzel bi kızı var.5 yaşında şuan.
Hepbirlikte tatile gittik.orda bir arkadaş edindi.evin en küçüğü ve çoook sonradan olmasının da süprizliğiyle bizim evimizin ve kendi evinin şımarık kedisi oldu.sürekli ilgi onda olsun istiyor ama kıskandığını da belli etmiyor tabi.çok fazla yemekle arası yok genellikle abur cubur yesin istiyor hep tabi bizde bunu kırmaya çalışıyoruz.

Arkadaşıyla bir aradayken ben arkadaşına soruyorum.
-peynir yiyiyor musun?
-evet
-balık yiyiyor musun?
-evet
-sebze yemekleri yiyiyor musun?
-evet.
-hmmmm et yiyior musun?
-evet.

Bizim kızımız bu kadar başkasına olan ilgiye dayanamaz ve araya girer.
-bendeeee yiyorummm!?
-neler yiyiyorsun anlat bakalım.sıra sende.
Ağzını doldura doldura çooook önemli şeyler anlatackmış gibi boncuk gözlerini açarak anlatıyor.

-patates yiyiyorumm,hamur yiyiyorum,makarna yiyiyorum,hamburger yiyiyorum.

İşte o an koca bir aaaafeeeerrriiiiin demekten başka çareniz kalmıyor.

Ay bi tane daha anlatayım
Yıllar yıllar önce teyzemler bize gelmişti başka şehirden ben içerde namaz kılıyordum teyzenin küçük oğlu içeri girdi ve önümde durmuş beni izliyor
Neyse ben namazımı bitirdim döndüm ne oldu osman bişeymi isticektin dedim
- sen ne yapıyon
- namaz kıldım
-niye namaz kılıyon
-Allah emretti yapmamı istedi dedim
-sende deseydin yapmam yapmam
Hala anlatır güleriz çocuk aklı işte zorla yaptığımı sanmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…