Çocuklarla girdiğimiz komik diyaloglar

5. sınıf olan öğrencilerime ülke ekonomisinden bahsederken
- öğretmenim madem para basabiliyoruz,(para basma makinesinin fotokopi makinesi gibi bir şey olduğunu ve her banka şubesinde olduğunu düşünüyorlar :)) neden bir para makinesi alıp bir sürü para basıp ülke olarak borçlarımızı ödemiyoruz ki, neden sıkıntı çekiyoruz diye soruyorlar (okulca kalpazanlığa başlıyoruz :))

Diyalog değil ama aklımda kalan kelimelerini de yazayım şuraya tam olsun
Mutĕllââ (evet Nutella ama a ve e harflerini yazıldığı gibi okuyun lütfen e incelip a upuzun okunacak)
Skabetti (buda bildiğiniz spagetti evet)
Salatalık,satatık'dı yeni düzgün söyleniyor.
Arkadaşı Bade'ye çok uzun süre Badem dedi
Buse'ye de Bunse

Aa bitane daha hatirladim.

Sevdgim bi kuzenimin oglu var. Yakinlarina tasindik cok gelir gideriz.
4 5 yasindayken bana platonik aski basladi.
Bana " abla demen lazim " dememize ragmen adimi kullanip arkasinada onunmusum gibi ekleme yapardi.
Ornegin ismim deniz olsun, denizimm bize gel hadi oynayalim" derdi. Babasina " denizim gelicek" derdi buyuk bi sevincle.
" denizim hadi benim odama gidelim, kimse gelmesin sadece biz' derdi. " ben seninle evlenicem ' derdi.
Kuzenim zamanla onun ablasi oldgumu ve ablalarla evlenilmiycegini ogretti. Ama zor oldu bi kabullenis. Benle bol ölcusurdu yinede. "senin boyuna az kaldi, kac gun daha uyumam lazim?" Diye sorardi. Beni boyuma gelince nolucakki diye sordugumda " hiicc" derdi kizarirdi, sarisin biseydi domates gibi olurdu. Annesi bazen inadina " artik denizde evlenicek, yasi geldi" diyince, " ne yasi? O daha cok kucuk evlenmek icin erken "derdi. Boyu daha beni gecemediya :)

Su an 9 yasinda en son yine agzimi aradi.
" deniz sen nasl bi erkekle evlenmek isterdin anlatsana" diye.

Kuzenim" senin evlendgin gun hayalleri yikilicak bu oglan cok uzuluck, buyuk yikim olur o kesin" diyor.

Yakın zaman diyaloglarından;
Kendime alışveriş yaptım,ayakkabı,deri ceket vs. Giydim okuldan almaya gittim kızımı,yüzüme baktı,sonra baştan aşağı süzdü beni;
-Anne yeni mi aldın bunları?
-Evet
-Bugün mü gittin alışverişe?
-Evet
-Bana birşey aldın mı?
-Hayır
- Demek sen beni sevmiyorsun

4 yasindaki yegenimiz

- ben kizim
-evet tatlim sen bir kizsin
- ( kizim icin ) x de kiz degil mi ?
-evet canim x de kiz.

Bir gün sonra ma aile otururken
Bana ;
- sen biy kizsin degil mi?
- efendim
- sen de biy kizsin degil mi ?
- hahahajjajajha evet ben de bir kizim.
-gel bak kuzenin napiyoy?
- kuzenim mi
- evet kuzenin böyle yapiyoy bak
- kuzenim yok ki burda benim
-kuzenin diyoyum.
-tamam gel bakalim
-hiiii x 'i diyorsun ama o benim kizim akillim

Gulmekten oluyom suan

Normalde agzina zeytin surmeyen oglum 3.5 yasindayken kresteki kahvaltida zeytin yiyince evdede kahvalti tabagina zeytin koydum vee kiyamet kopaaar
Oglum: ben zeytin yemiyorum bilmiyor musun anne kaldir onu tabagimdan
Ben: Ama okulda yiyorsun zeytin
Oglum: ben buraya servislemi geldim?burasi okul mu? Burasi yemekhane mi? Burasi mutfak gormuyor musun ben sadece okulda yerim zeytini dedi ve ben sok hala aklima geldikce gulerim

( 5 saatlik bir odevin arkasından)birlikte yapıyoruz.
Ben: ohh çok şükür odev bitti hiç bitmiyecek sandım.
Oglan : anne her şeyin bir sonu var yaşamın bile bir sonu var. Sonsuzluk yaşamdan sonra başlar .
Ben: (iç sesim) oğlum ben yaparım odevlerini sen otur düşün yorma kendini böyle boş işlerle.

_ benim oglumda 4 yasinda her konuşmamız komik oglum koltuga cıkma diyorum birde 1.5 yasında kardesi var ama kardesim bana ördek oldu diyor
_ oglum: Anne ben kendime güvenmiyorum
Anne: neden oglum
oglum: neden demeyeceksin hangi konuda diyeceksin
_ kızım bazen erken uyumak istiyor uyumasin diye ugrasiyorum oglum bana kızıyor yaa bıraksana uyusun o cocuk yaa cocuk

bu birkac örnegi beni cok şasırtıyor şapşik oglum

Teyzem annemler gece dışarı çıkmışlardı kuzenimi bana bıraktılar birlikte oturuyoruz kuzenim sandalyeleri sıralı bi şekilde koymaya başladı onların üzerinde zıplıyo çokta inattır onu ordan indiremedim bi türlü bende emanet çocuk bişey olur diye korkuma sandalyenin yanlarına yastık koymaya başladım bi güzel en azından düşerse yastıkların üstüne düşsün diye yastıkları koydum oturuyorum kuzenim aynen şunları söyledi

"ama buraya yastık koymayı unutmuşsun ben oraya da düşebilirim ki "deyip yastığı bi güzel gidip alıp elleriyle yere serdi

Benim pıtırcık 2.3 yasında ama çenesi düsük baya.
Bu hafta annannesi bizde. Sabah şöyle bi konuşma geçmiş aralarında.
-Annem nereye gitti?
İşe gitti demiş annem
-Babam nereye gitti?
İşe gitti annende ve babanda. Akşam gelecekler demiş.
Bu kez de
-Ben de işe gideyim..
demiş bizim prenses.

Geçen gün komşularımız geldi bize oğlu var 7 yaşında benimde 1.5 yaşında kızım
Kızım ortalıkta geziniyordu bezi gevşemiş iyice çocuk adenin poposuda kocaman bişey var dedi
Bende bezi var canım bez kullanıyoruz ya çiş ve kakası için dedim
Çocuk benim anneminde var bezi böyle demez mi utançtan kıpkırmzı olduk :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…