- 14 Nisan 2023
- 59
- 43
- 3
- 31
- Konu Sahibi LoveYourself192793
-
Dini görüşüm agnostik
Kendimi duygusal olarak tamamen dolmuş hissediyorum. 13-14 yaşlarındaydım. Derslerim gayet iyiydi. Özellikle edebiyat ve yabancı dil öğrenmeye hevesim fazlacaydı. Özellikle annem, ailem kız çocuklarının okumasına karşıydı. Beni yatılı Kur'an kursuna verdiklerinde kabusum basladi. Maddi olarak orta halli bir ailede büyüdüm. Tek kız çocuğu olduğum için istediğim şeyler genelde alinirdi. El bebek gül bebek buyutuldum diyelim. Altın kafeste gibiydim. Bu arada abilerim de var. Onlar ozgurdu istedikleri yerlere gidebiliyolardi mesela. Benim arkadaşlarımla gezmeme tozmama izin verilmezdi. Sürekli koruyucu, hayatımın her anına müdahale eden bir ailem oldu. Yüzme öğrenmeyi o kadar istedim ki. 7-8 yaşlarında yasitlarim mayo giyerken bana haşema giydirmek istedi. Kabul etmedim. Beni bir daha yüzmeye göndermedi. Ergenliğimde makyaj yapmama izin verilmedi. 'maymun gibi olmuşsun' derlerdi. Yatılı Kur'an kursunda çok zorbalığa maruz kaldım. Her telden aileden 300-400 adet ergen. Annem 'liseye gidersen analık hakkımı helal etmem.' dediği için okulumdan oldum. Bu arada gitgide kilo aldım. Zaten küçükten beri kilolu bir çocuktum. Kimseye hayır diyemedigim için, ezilen hep ben olduğum için hıncımı yemek yiyerek aldım sanırım. Cemaat kuran kursuydu. Tv, televizyon yasaktı. Erkeklerle konuşmak haramdi. Hocalar sürekli hakaret ederdi. Sevgilisi olan kızlara. Ağza alınmayacak hakaretler. En büyük yeteneğim yazmak ve okumak. Fiziksel kuvvetim zaten yok. Resmi olmayan kuran kursuna giderek kariyer hayatım zaten bitmiş oldu. Evliyim şuan, eşimle pek sıkıntım yok. Ama kendim istediğim hayatı yasayamamis olmanin izdirabini iliklerime kadar hissediyorum hala. Açıköğretimden lise ve ilahiyatı bitirdim. Dini görüşüm agnostik. Şimdiki aklım olsa kapanmazdim, asla yatılı kursa gitmezdim. Kapanmaya, ortunmeye zorlandigim icin yemek yiyerek kendime zarar verdim. Bedenim berbat. Doktor on yıl sonra şeker hastası olursun diyor. Sinirlerim çok bozuk. Çocuklarımı olabildiğince özgür yetistirmeye gayret ediyorum. Sadece anlatmak istedim, bazı kesimlerce bu memlekette kadın olmanın zorluğunu dostlar.
Şaşırmadım böyle cocuk yaşta dine yönlendirilen çocuklar büyüyünce hep dinsiz oluyorlar
Kaç tane tandığım varsa böyle,
Bi tane saçma sapan Alman ajanı olan kadın yazar var onun kitaplarında böyle cocukları dine yönlendirin ki büyüyünce daha dindar olsun diyor ona özeniyor aileler, ama sonuç ortada.
Umarım bundan sonra güzel ve özgür bir hayatınız olur, siz yanmışsınız ama çocuklarınız kurtuldu öyle düşünün
Ve kaç yasindasiniz?Eşiniz nasil biri?
Kim ki o?
Üzüldüm. Ama hayat devam ediyor bundan sonrasına bakmalısınız. Kendinizi yetiştirin. Eşinizin kafa yapısı nasıl
Alman ajanı kadın neden çocukları dindar olsun diye uğraşsın ki? Hele ki Müslüman olsun diyeŞaşırmadım böyle cocuk yaşta dine yönlendirilen çocuklar büyüyünce hep dinsiz oluyorlar
Kaç tane tandığım varsa böyle,
Bi tane saçma sapan Alman ajanı olan kadın yazar var onun kitaplarında böyle cocukları dine yönlendirin ki büyüyünce daha dindar olsun diyor ona özeniyor aileler, ama sonuç ortada.
Umarım bundan sonra güzel ve özgür bir hayatınız olur, siz yanmışsınız ama çocuklarınız kurtuldu öyle düşünün
Üzüldüm. Ama hayat devam ediyor bundan sonrasına bakmalısınız. Kendinizi yetiştirin. Eşinizin kafa yapısı nasıl ?
Alman ajanı kadın neden çocukları dindar olsun diye uğraşsın ki? Hele ki Müslüman olsun diye
Kendi dinini asiliyordur, muslumanlik degil. Koyu Hristiyanlar da var. Ortodoks ve Protestanlar daha rahat,Katolikler daha koyu diye biliyorum. Bu tarz konular yasak sanirim, detaya girmeyeceğim.Alman ajanı kadın neden çocukları dindar olsun diye uğraşsın ki? Hele ki Müslüman olsun diye
Ben bir iki kitabını okudum hiç rastlamadım öyle şeylere.Kendi dinini asiliyordur, muslumanlik degil. Koyu Hristiyanlar da var. Ortodoks ve Protestanlar daha rahat,Katolikler daha koyu diye biliyorum. Bu tarz konular yasak sanirim, detaya girmeyeceğim.
Şimdi olduDindar olup manipüle ile daha kolay yönetmek için, Malum cemaatten, bi araştırın derim (baş liderleri de öyle ya USA daki)
Şul.. Yük… boşlukları doldurun :) ve onun meşhur kitabı Hu… Sok…
Eşim muhafazakar Sünni Müslüman bildiginiz. İnanç konusuna pek girmiyoruz. Az çok benim fikrimi biliyor bu konularda. Kendisi dini eğitim almış biri değil. Agresiftir biraz ama çok merhametlidir yapısal olarak sabit fikirlidir. Hayatı çalışmakla geçmiş, dini kulaktan duyma bilgilerle bilen biri.Üzüldüm. Ama hayat devam ediyor bundan sonrasına bakmalısınız. Kendinizi yetiştirin. Eşinizin kafa yapısı nasıl ?
O kadar haklısınız ki...Keşke her çocuğun özgür ve mutlu olacağı bi ailesi olsa… bakıldığı zaman yapacak bi şey yok geçmiş adı üstünde geçmiş geri dönülse keşke yaşanılan şeylerin telafisi olmuyor maalesef. Ama çocuklarınız için biraz çaba gösterin diyetisyene gidin zayıflayın psikoloğa gidin kendinizi daha iyi hissedersiniz geçmiş geçti ama gelecek için yapacak çok şeyiniz olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?