• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocukluk ,yalnızlık,eşim

Merhaba ,
Çocukken başıma gelen taciz olayını kocanın bilmesi ne kadar doğru sizce.
Ben 7 yaşlarındayken olan bu olayı o zamanlar anneme güvenmediğim ve korktugum için söyleyememiştim ama 35 yaşından sonra söyledim beni her zaman yok sayarak büyütmeyi tercih eden bu insanlar yine beni yok saydılar ve artık benimle görüşmüyorlar.Barışmak istediler sonradan ama bu konu hakkında nötür kalıp bana yalancı dedikleri için barışmadım zaten en ruhumu karartan şeyde kimsenin benim arkamda durmamasıydı, Dün bir sebepten eşimle muhabbet baya ileri gitti onlarla neden barışmadıgımı bir türlü anlamıyordu bunları bilmesi sizce doğru mu ? Benim yanımda duruyor ama yine de içime sinmedi bilmese daha mı iyiydi.
Bunun cevabi herkese gore farkli. En onemli olan sizin hisleriniz. Dogru, yanlis yok. Sizin dogrunuz, yanlisiniz var. icinizden nasil geliyorsa oyle davranin. Kendinizi hic bir seye zorunlu ya da mahcup hissetmeyin.

Sizi taciz eden kisi hayatta mi? Bence soyleyerek dogru yaptiniz. Yakin bir tanidigim uzun yillar icinde tuttugu bu durumu en sonunda acikladi. Cok rahatladigini soyledi. Terapisti o kisiyle de yuzlesmesini soylemis. Hazir oldugunda onunla da yuzlesecek.
Evet hayatta, hatta söylediğim kulagina gidince karısi ve kendi beni aradı açmadım telefonu, bunu yapamam ne diyeceğim sapık, şuursuz bir kişi ile sağlıkli bir dialog kurulabilir mi ?

Günümüzde taciz kelimesi küfür ve laf atma durumlarında dahi kullanıldığı için, konuyu netleştirmek adına soruyorum.

Taciz kelimesiyle anlatmak istediğiniz olay nedir ? 7 yaşındayken tecavüze mi uğradınız ? Böyle bir olayı aileniz nasıl fark etmedi ?
Dilim varmadıgı için taciz yazdım aslında tecavüz

Karsinizdaki insana bagli vallaha. Bizim yengelerden bir tanesi cocuklukta/ergenlikte tecavüze ugramis aile icinde. Bunu esine evlenmeden önce de anlatmis. Ama sonra evliliklerinde problemler olunca bu durumu yüzüne vurdu esi. Ve ailede de duyuldu ve konusuldu. Bunun kavgasini da yaptim, cünkü bazi söylenenler bana göre insanliga sigmuyordu. Bu durumu göz önünde bulundursam gönül rahatligi ile anlatin diyemem. Esinizin tutumuna bagli.

Ne... Ve aileniz arkanizda durmadi mi... Allah kahretsin. Soylemekle iyi yapmissiniz, bu saklanacak bir sey degil esten. Siz bunu duyurdugunuzda sadece kendiniz icin ayaga kalkip haykirmiyorsunuz, butun kadinlar icin, sizinle benzer seyler yasayip susturulan butun kiz kardesleriniz icin ayaga kalkiyorsunuz. Herkes duysun bence, sakincasi yok.

Şikayet etmeyi düşünmez misiniz? Yani yaptıkları yanına kalmamalı asla. Bir avukatla görüşün bence , geçmişe dönük dava açılabiliyor mu bir bakın.

Onun dışında bence artık yalnız kalmayın:KK200:Burda gayet insanlara güvenip derdinizi anlattınız, sosyal hayatta belki bu kadar içinizdeki bir konuyu konuşamasanız da vakit geçirip arkadaşlık edecek birileri eminim vardır. Evet erkeklerin çoğu berbat:) ama kadınların arasında düzgü ve güvenilir olanı çok. Böyle bir fikrim var bence kadın arkadaş bakının:nazar:

Cok uzgunum gercekten cok uzgunum. Annenizle ailenizle gorusmeyin. Ozellikle anneniz o donem degisen tavirlarinizi farketmistir. Yoksaymalari bile cok can acıtıcı. Icinizi esinize acmanizdan daha normal birsey yok lutfen artik bu konuda kendinizi kotu hissetmeyin. Esinizle size bir omur boyu mutluluklar diliyorum.

Cok uzgunum gercekten cok uzgunum. Annenizle ailenizle gorusmeyin. Ozellikle anneniz o donem degisen tavirlarinizi farketmistir. Yoksaymalari bile cok can acıtıcı. Icinizi esinize acmanizdan daha normal birsey yok lutfen artik bu konuda kendinizi kotu hissetmeyin. Esinizle size bir omur boyu mutluluklar diliyorum.
Çok teşekkür ederim .

Şikayet etmeyi düşünmez misiniz? Yani yaptıkları yanına kalmamalı asla. Bir avukatla görüşün bence , geçmişe dönük dava açılabiliyor mu bir bakın.

Onun dışında bence artık yalnız kalmayın:KK200:Burda gayet insanlara güvenip derdinizi anlattınız, sosyal hayatta belki bu kadar içinizdeki bir konuyu konuşamasanız da vakit geçirip arkadaşlık edecek birileri eminim vardır. Evet erkeklerin çoğu berbat:) ama kadınların arasında düzgü ve güvenilir olanı çok. Böyle bir fikrim var bence kadın arkadaş bakının:nazar:
7 yaşında olan bir şeyi ispatla derler, ispatlamam mümkün değil , bu mücadele beni yıpratır ve yorar 42 yaşındayım buna değmez, ilahi adalete kaldı işim,nasihatlarınız çok haklı teşekkür ederim ama arkadaşĺıklarım uzun ömürlü olmuyor,beceremiyorum

Bence öyle değil ya muhtemelen eşi barışması gerektiğini düşünerek konuyu açıyordu ama sebebi öğrenince üstüne gitmeyecektir artık.
Şimdi beni terapiste ikna etmeye çalışıyor , şimdi gözümde her şey daha netleşti bazı tavırlarını anlamiyordum diyor , aynen dediginiz gibi

Şimdi beni terapiste ikna etmeye çalışıyor , şimdi gözümde her şey daha netleşti bazı tavırlarını anlamiyordum diyor , aynen dediginiz gibi
Bakin tanidigim kisi yillardir uykusuzluk problemi cekiyor. Sebebi buymus. 2 evlilik yapti yurutemedi. Cunku cocuklugundan beri hislerini bastiriyor. Terapiste gitmeye baslayinca anlatti yakin hissettiklerine. Bu bile onun icin bir rahatlama oldu. Iyi bir terapistten siz de fayda gorebilirsiniz. Umarim her sey gonlunuzce olur.

Allah bunu size yapanın iki cihanda elini kolunu bağlasın işi gücü rast gitmesin, size şifalar dilerim eşinizi takdir ettim yapması gerekeni yapıyor ve bu bile büyük bir meziyet aslında maalesef, sizin adınıza çok mutlu oldum ama böyle duyarlı bir eşiniz olduğu için, bundan sonra huzurlu mutlu olmanızı dilerim, terapi cidden iyi fikir ama, bu olayın bilincinize etkisinin dışında bir de farkında bile olmadığınız bilinç dışı ağırlıklara sebep olması muhtemel

Back
X