Çocuktan önce , çocuktan sonra ?

Çok çok üzüldüm inan... Allah yar ve yardımcın olsun. Çok zor yaşaıkların. Ne diyeceğimi bilemedim:26::26:

Teşekkurler cnm,ama bu bır ıstısna ben ıstısna oldum ama kıme anlattıysam benzerlerını
de cok duydum.Tek yapman gereken;cocuktan sonra esınden uzun zaman beklentın
olmaması ve daha az esının hareketlerıne takmak.Yanı esın degısse bıle hıcbırsey
soylememek,kızmamak,hazır olmak gıbı..Ben hıc bılmıyordum dogumdan sonra erkeklerın
stres olup bu durumlaa gırecegını( En azından sen hazırlıklı ol,belkı de tam tersı daha
asık olur esın bellı mı olur..İnşallah hayırlı olur senın ıcın de.

Ben 1 yıllık evliyim. Evlendiğim zamanlar hayata insanlara karşı çok güvensizdim. Ve Çocuk için 3 yıldan aşağı olmaz diyordum. Ancak eşime olan güvenim , sevgim arttı gün geçtikçe.. Eşimse çocuğu hep isteyen bir adam.Evlenmeden öncesinden bu sevgiyle doluydu. Şimiyse en doğru zaman nedir iye sorguluyorum biliyorum ki geri dönüşü olmayan bir yolculuk olacak. Yani aslında fikirlerimi netleştirebilmek istiyorum ve tavsiyelere ihtiyacım var... Ve olumsuz olumlu yorumlarınızı benle paylaştığınız için minnettarım...

2.5 yıllık evliyim bende seninle aynı duyguları yaşıyorum bir dönem geliyo tamam artık çocuk istiyorum diyorum bi dönem geliyo sürekli soru işaretleri bakabilecekmiyim hayatım nası değişecek hem çok istiyorum hemde korkuyorum galiba:/ benim yaşım 23 sen kaç yaşındasın?

Ben de 23'üm:124::124::124:

bende 30 yasındayım 12 yasında bı oğlum var evlenır evlenmez hamıle kalmıstım ılk evlılık yıldonumumuzde oğlum 3 aylıktı neye ugradıgımı sasırmıstım zor gunler gecırmıstım ama sımdı dıorum kı iyikide erkenden olmuş aradan cıkmıs sımdı arkadaşım gıbı bı cocuum var ılk tanıyanlar ablan mı dıye soruolar oğluma bende hava atıorum tabi tavsıye ederım yenı evlılere cocuk yapmalarını bıraz zorluk cekıosun tabı ama ilkinden sonra benım yaptıgım gıbı uzun bı ara verıp kendınıze vakıt ayırabılırsınz :)

Ben de 23'üm:124::124::124:

ben de size katılayım ben de 23 yaşındayım 1.5 yıllık evliyim ben bir sene kadar daha düşünmüyorum
ama içten içe de özeniyorum
bu konu benim için de iyi oldu evliliğimin monotonluğa girdiğini düşünüyorum
belki olursa daha iyi olur evliliğimize renk gelir diye düşünüyorum
bir arkadaş yazmış yedi aylık evliyken hamile kaldığını ben de onun gibiyim
çocuk belki değişiklik olur diyorum ama sonra da diyorum en başta bir heyecan olur sonra yine herşey aynı

Ooo 23'lük bir gurup mu oluştursak ne Açıkçası benim korkularım var hep onlar olmasa şimdiye çoktan bir bebişim olmuştu herhalde Allahın izniyle. Bu konuyu da bundan açtım birazda , hani değişen hayatları merak ediyorum. Korkularım yersiz mi değil mi diye :18::18:

hiç evlenmeyi düşünmediğim bir anada evlendim.Evlendiğim kişiyle ilgili bir pişmanlığım olmadı ama birden sorumluluk içinde bulunca kendimi neden bu kadar acele ettim dedim hep
bebekten sonra da aynı duyguları yaşamak istemiyorum
bir de gören gördüğü yerde daha bebek yok mu diye sormasa daha huzurlu bir hayatım olacak

Öncelikle maşallah ve bir ömür mutluluklar dilerim:) Ama bazı kişilerde de tam tersi oluyor buda beni çok korkutuyor! Yani herşey çok güzelken bozulursa bunun altından kalkamam sanırım,birde günahsız yavruyla!

kızımın doğumunu hayatımda yaşadığım en büyük mutluluk olarak tanımlayabilirim.evlendikten sonra eşimle iki ev arkadaşı gibiydik.kızım doğduktan sonra aile olduk.allah herkese nasip eder inşallah bu duyguyu ama tavsiyem evlenir evlenmez hemen çocuk yapmayın eşinizle kendinize biraz vakit ayırın çocuk olunca tüm hayatın bebeğe bağlı oluyor.kendine ayıracak vaktin bile kalmıyor.ama onun sevgisi herşeye değer.birde 25 yaşına kadar beklemenizi tavsiye ederim.o zamana kadar gönlünüzce yaşayıp kendinize bol bol vakit ayırın.

Benim 25 yaşında olmama az kaldı. 1 senelik evliyim. Çocuk için hazır olduğunu nasıl hissedebilir bir insan? Bi arkadaş da kocanı sına hazır mı diye demiş, o sınama nasıl olacak? Hem kendimiz hem eşimiz için nasıl hissedeceğiz yada anlayacağız hazır olup olmadığımızı ? Tecrübeliler bir el atabilirler mi sorularıma :)

süper konu...bunu bende düşünıyorum bazen..1 senelk evlıyız ama esımı 8 senedır tanıyorum 1 senede sevgılılık dönemımız oldu..ben 25 yasındayım..bebek oda cok ıstıyor bende..esımle hıc bır problemım yok aslında.sadece ben brz ılgı manyagıyım benımle daha fazla zmn gecırsın ıstıyorum..o ise arkadaslarıyla fln cıkıyor.her aksam izlenıcek bir mac buluyolar.sonra geldıgınde ılgılenıyr benımle.ben yınede kavga etmenın yolunu buluyorum..bunun dısında cok tatlıdır..bebk ıstoyorum oda okdr cok ıstıyorkı..ama ya degısırsek..ya ılgısı tamamen azalırsa..bız yatakta bıle el ele uyuruz.bılmıyorum korkular işte..

cocuktan once:
1-
sevgili hayatimiz devam etti
2-her gece birbirimize yaslanarak film izlerdik
3-evi sabah 10 a kadar temizler toparlardim.aksama kadar hicbir yer dagilmaz derli toplu dururdu:81:
4-calismadigim icin butun zaman bana aitti.konu komsuda yoktu.kk da rahatca vakit gecirip,bir suru konu okuyup rahatca yorum yazabiliyordum:126:
5-rahat rahat kitap okuyabiliyordum
6-esimle rahatca geziyorduk,kah sarilarak,kah elele..
7-bircok hobiyle ilgilenbiliyordum
8-kosu bandina istedigim zaman cikip rahatca yuruyordum
9-cinsel hayatimizda plan program yoktu..ne zaman istersen

cocuktan sonra
1-
artik sevgili degil anne-babaydik yani aile olduk
2-film izlemekte ne???cocuk uyuduktan sonra hala uykun yoksa dincsen izlersin
3-evi temizlesen bile 10 dk sonra neyle karsilasacagimi bilmiyorum.bir yerlere icecek yiecek dokulmus olabilir.duvarlar kalemlerle cizilmis olabilir.oyuncaklar evin her yerine dagilmis olabilir.yurumek icin ayaginla ittirmek zorunda kalabilirsin..vs vs...
4-nette biseye bakmak icin bir elinle cocugu bilgisayrin tepesine cikmasin diye engellmek zorundayim..dur kizim yapma etme kizimlardan okudugumdan da bisey anlamam cogu kez.
5-kitap okumak icin esimin gelmesi lazim benim kendimi salona kilitlemem lazim
6-esimle elele gezmeyi unuttuk.cunku birimiz buyugun elinden tutarken digerimiz kucugun bebek arabasini suruyor:26:
7-evi dagittiklari icin ne dikisle,ne baska biseyle,ne orguyle ilgilenebiliyorum.aman zarar verecekler kendilerine diye onalrida biraktim.
8-yine kitap okurkenki gibi kendimi salona kilitleyerek esimin gozetiminde yuruyus yapabiliyorum
9-beraber olmak nerdeyse randevulasacagiz artik o derecedeyiz.

tabi bu liste uzaaaar gider bu kadarla degil...kesinlikle artik rahat olamiyorsunuz bu bir gercek..en azindan bir sure..kucuklerken..benim bircok seyimi engelledigi icin 2. yide uzatmak istemedim.beraber buyusunler hem arkadas olurlar hem ayni surecleri tam rahat ettik derken tekrar yasamamak icin.
ne kadar hayatinizi etkileselerde bi bakislari hic bir seye degisilmez...
bi annecim seni cok seviyorum deyip sarilmasi,kucugun konusmasa bile gelip opmesi gogsune yatmasi,seni oksamasi..
esimin kizlarina olan duskunlugu bagliligi,tam analmiyla bir baba olmasi
hicbirseye degisilmez..ne rahatca film izlemeye,ne evinin her daim derli toplu olmasina..hayatin anlami onlar degil cunku bana gore.
...ne bileyim kelimelerle anlatilmaz yaaa..iyiki varlar..Allahim acilarini eksikliklerini gostermesin..gercekten aile olmak inanilmaz bisey ya...
bazen hala anne olduguma inanamiyorum
ama 2 tane prensesim var..
buyumusum

çocuktan önce ne kadar boş vaktim varmış ... şimdi boş vakit mi o da ne durumundayım bir dakika haftasonu bu saatleri unutmuşum :))))

kardeşim de o filmi tavsiye etti.. bana bir şey mi demek istedi acaba:26:

Bazi geceler aksam 9 da yatiyor.Biran boslukta hissediyorum kendimi.Sonra esime donup diyorum ki,oglumuz olmadan once ne bos bir yasamimiz varmis.Arkadas ortami,geziler.,sinemalar hic ama hicbirseyin tadi evlat askinda yok.Allahim isteyen herkese nasip etsin.

Bende 5 aylık evliyim 25 yaşındayım belki çocuk için çok erken bir süreçteyim ama içimdeki çocuk isteğini durduramıyorum. Çalışmıyorum uğraşım da yok evde boş boş oturuyorum tüm gün Yaptığım ev sil süpür yemek yap... öyle alıp başımızı gezmelere de gitmiyoruz eşimle. Evde vakit geçiriyoruz. aklımdan nasıl çıkarsam şu çocuk yapma fikrini yaaa :26:

neden illa aklindan cikarmak istiyorsun ki ben 24 yasinda anne oldum.hicte oyle erken bir yas oldugunu dusunmuyorum.hatta 3. cocuk icin biraz zaman girsin araya 35 imde olsa diyorum o zamanda cocukla arama cok yas farki girecek diye kararsiz kaliyorum.bence gayet uygun bi yastasin.hamile kalsan 26 sinda annesin. 26 yasinda 2. cocugum oldu:26:

Bazen diyorum ki , Allah vermek istemiyor herhalde şimdi. Çünkü ben istesem Allah karşıma bir engel çıkarıyor. Muhakkak vardır bir hayır , Rabbiim benden iyisini benim için düşünür. Eminim ki hayırlı güzel bir zamana tayin etmiştir.

Bu Arada annem falan diyor ki kız doğur birtane sevelim
Ben de diyorum ki , Sevmek için çocuk mu yapılır yahu ilahi

Aynı fikirdeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…