Çocuktan sonra arkadaşsız kalmak

Shusui

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
2.772
8.407
358
Mersin
Kızlar merhaba. Belki çok büyük bir sorun değil ama anlamadığım, canımı sıkan bir şey bu. Bekarken geniş bir arkadaş çevrem vardı. Evlendim, çocuk doğana kadar bir çoğuyla görüşmeye devam ettik. Kızım doğduktan sonra bir çoğu görmeye bile gelmedi. 6 aylık oldu hala görmeye gelmeyenler var.
Sorunu kendimizde aradım. Eşimde bende mütevazi, gösteriş sevmeyen insanlarız. Kimseye evlilik şöyle böyle, bebek sahibi olmak şöyle harika diye nispet yapmadık. İnsanlar sormadıkça anlatmadık bile çünkü ben bekarken biri gelip hamilelik anlatsa uzun uzun sıkılırdım muhtemelen . Herkesle ilişkimizi aynı şekilde sürdürdük hatta bize hiç evli gibi değilsiniz, hala sevgili gibisiniz sadece kafe yerine eve gelmişiz gibi diyorlardı.
Çalışıyorlar, işleri yoğun diyorum ama instagramda görüyorum geceleri hep bir yerlerdeler. Bir akşam iş çıkışı uğrayabilirler isteseler. Kendimi düşünüyorum, arkadaşım doğum yapsa 6 ayda bir kere giderdim yani. Bebek görmeye gidilir.
Herkesi ben aradım, önce küçük biraz büyüyünce gelelim dedi çoğu sonra bahanelerle gelmediler. İnsanlara bakın ekonomi çok kötü sakın bir şey bekliyoruz diye düşünmeyin almayın da zaten çıkın gelin yahu valla özledim diyorum, belki altın alamadıklarından gelmiyorlardır diye, ama gelmiyorlar yine. Çoğu ekonomik olarak iyi değil ama aralarından işsiz olanlar bile bir body alıp geldi, gayet de güzel oldu giydirdim mis gibi.
Bu insanlar hep benim arkadaşım dediğim insanlar. Ayda 8-10 kez görüştüğümüz insanlar ama koptular resmen. Sadece evli ve çocuklu çiftlerle görüşür olduk ve ben sebebini bulamıyorum.
Acaba bir konuda yanlış mı yapıyorum? İnsanları kötü mü hissettiyorum. Gerçi hava atacak hiçbir şey yapmadım. Özellikle dikkat ettim hatta, resimler koymadım, istemeyene WhatsApptan atmadım falan ama belki farkında değilim. Neden böyle oldu anlamadım. Benim anlayamadığım ne kızlar? Bana bir el atın lütfen.

evlilik,bebek zaten hava atılacak şeyler değil yapanlarda çok komik görünüyor

acaba sizi rahatsız etmek mi istemiyorlar neticede küçük bebeğin olduğu bir ev
Bencede yapanlar komik o yüzden o anlama gelmesin diye bile uğraşıyorum. İlk başta ben de düşündüm ama ben arıyorum,çağırıyorum yine gelmiyorlar. 4 aylık olunca sıkıntılarımız bitti her zaman bekleriz, gel kızım teyzesini/sayısını görsün diyorum mesela ama yinede gelmiyor insanlar :/

şimdi eli boş gelmek olmaz, çoğunun maddi sıkıntısı var diyorsun sen beklemesende onlar kendini rahatsız hissedebilir hediyesiz gelirlerse, birde bebek olayı sıkıntılı herkes çocuklu ortamdan hoşlanmayabilir, çocuk olunca ister istemez herşey ona göre şekilleniyor oturup iki lafın belini bile kıramazsınız doğru düzgün o nedenle de gelmek istemeyebilirler. en azından görüştüğünüz kişiler varmış, gelmeyenleri çokta kale almayın bence herkesin kendi hayat kargaşası var gelmek isteyen gelir zaten...

siz bir daha davet etmeyin onlar istediği zaman gelsin

sen beklemiyorum desen de onlar eli boş gelmek istemiyor olabilirler.
ayrıca çocuk ayaklanıp da evden kaçmadı, illaki gelirler. rahatsız etmek istemiyolardır.

Doğru söylüyorsun gelmek isteyen gelirdi. Ben bebişi olanlara hep gittim mesela. Bende altın almadım ama ihtiyaç alıp gitmiştim. Çok arkadaşçı bir yapım var ama galiba kale almamak en iyisi bu durumda.

Arkadaşım dediğim kişiler düğünde, cenazede ve doğumda yanımda olmuyorlarsa hiç olmasınlar. Hiç kafaya takmaya değmez. Demek ki sizin kadar değer vermiyorlar bu kadar basit. Kimse altın beklemez yani, bir tulum alıp gelse 30-40 lira bir şey. Böyle konularda para olayına asla inanmıyorum ben.

Artık çocuğunuz da olduğu için sizinle rahat vakit geçirip istedikleri gibi görüşemeyeceklerini düşündükleri için uzaklaşmışlar bence.
Benim düşünemediğim bu olabilir evet. Ben hep sorunu kendimde aradım ama belkide onlardaydı. Ben çocuklarıda çok severim ama belki onlar o kadar çok sevmiyorlardır.

amaan boşver gelmesinler sen dinlen evinde kendim gez dolaş en iyi arkadaşın bebeğin

aynı durumdayız. benim de 3 yaşında bir kızım var ve aynen çok geniş olan çevrem birden bitti sanki. Anlayabiliyorum her çağırdıklarında gidemeyeceğin için çevren illa ki daralacak. Ama can ciğer olduğum arkadaşlarımın da aramaması çok zoruma gidiyor. Hatta dayanamayıp sitemimi iletip arkadaşlığımı bitirdiğim bile oldu. Demek ki sadece gezmeye tozmaya arkadaş oluyor bazıları...

2 çocuğum var. Ne yalan söyliyim küçük çocuklu evlere gitmek istemiyorum.
Ben gitmeyince onlar da pek gelmiyor tabi.
Kafa kaldırmıyor 3-4 çocuk gürültüsünü.
Onlar da çocuksuz olduğu için rahatça iki kelam edemeyeceklerini düşünüyorlardır.

Evet yalnız değilmişim. Benimde çok sevdiğim güya birbirimize bayıldığımız bir arkadaşım kızım 3 aylıkken dışarıda kahve içtik sonra bir daha aramak sormak yok. Bende sitem etmeyi düşünüyordum ama etmeyeyim bari kalsın böyle yavaşça kopsun kopacaksa da

Bu ben oluyorum :)
Bebekli arkadaşımızı bi yere çağırıyoruz , orada durmaz , gelemem diyor.
AVMye çağırıyoruz , 1 saat gelir dönerim , bebek durmaz diyor.
Evine gidiyoruz , 2 sohbet edicez ,
Ay dün kustu , kakasını 1 haftadır yapmıyor , agu dedi bunu dedi.
Hayatınız = Bebeğiniz oluyor.
Ve bu sebeple sizinle görüşmelerimiz ayda 1e iniyor.
Teşekkürler.

Zamanla uzaklasiliyor canim sorunu kendin de arama ilgi ve cevre degisince

Ama o arkadaşın ben değilim :) benimki hiç evde durmak istemiyor, ben sürekli dışarıdayım. Bir yere gidince arabasında uyur uyanır, kucağımda mama yer, laf dinler oturur. Ama işte demek ki insanlar senin gibi düşünüyor. İlerde aynısını yaşamazsın umarım çünkü anne olduğun için arkadaşlarınca dışlanmak hiç hoş değil

Çocuğum yokken çocuklu arkadaşlarımla sık görüşmek istemezdim. Ne ben onları anlarım, ne de onların benden beklentisi varsa onları karşılayabilirim.
Ama bu bebeği görmeye 6 ayda gelmedikleri için ayıp ettikleri gerçeğini değiştirmez.
Ayda 8-10 kez görüşüyorduk dediğiniz için bunu söylüyorum. Yoksa her arkadaşım çocuklarım ilk 6 ayda görmedi. Kimi 6 ay, kimi 1 yılda gördü. ayda 4-5 görüştüklerim Doğum yaptıgım gün hastanenin kapısındaydı zaten...
Siz de fazla ısrarcısınız.
Hediye almaya gerek Yok, yeter ki gelin diyecek kadar bir şey Yok ortada.
Gelen gelir.
Ben çocuk pek sevmem mesela, kimsenin çocuğunun fotoğrafını falan da görmek çok umrumda olmaz. Bebek işte hepsi birbirine benziyor.
Böyle alınganlıklar yapmayın. Samimi arkadaşlarınızın ne kadar samimi olduklarını görmüş oldunuz. Ailenize, sizinle görüşmeye gönüllü arkadaşlarınıza vakit ayırın.

O insanlar böyle zamanlarda ayiklaniyor canım işte ben de bir arkadaşımla münasebetimi kestim sırf bu yüzden evliyim hamileyim diye laf sokup duruyordu yok hayatını yaşa yok erken evlendin( kendi sevgilisinin ailesi onu istese çoktan evlendirdi de neyse bir şey demiyorum) hiç gelmedi bir buçuk yıl oldu arayıp sormuyorum o da aynı. Bı gün gelicem dediğinde müsait değilim dicem gerek yok zamanım yok bahanesiyle gelmedi ama orda burdaydi hep. Siz de böyle insanlardan uzak durun arkadaş dost dediğin her koşulda yetişir maddiyata bakmaz .. gelemez ama telefonla konuşabilir mesela.. 5 ay oldu çocuk dogali ne sular aktı gitti yanımda o günler olmayanin işi olmasın zaten benle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…