Çocuktan sonra arkadaşsız kalmak

Insanlar adetleri menfaatlerine gore yerine getiriyor.sen gitmezsin laf olur ama sana gelen olmaz.benim bebegim de 13 aylik...hem de ne tedavilerden sonra oldu.hamile kalamazken hergun arayip soranlar sık sık gelenler bebek dogunca gormeye gelmediler:))) sesleri kesildi.hakikaten gozu gonlu tok olan body getirdi.hediyeye degil insana ihtiyaci oluyor insanin.ailem baska sehirde esimin ailesi hayatta degi.sen toparlan bebek ele avuca gelince geliriz diyenler yalan oldu.sadece bir grup geldi.benim gitmedigim yer yoktu zamaninda.ben sizi cok iyi anliyorum.hediyeyse mesele kimse kimseye altin almiyor zaten altin bekleyen yokbu devirde.izmirden kargo yollayan da oldu hergun evimin onunden gecip kapimi calmayan da...

Ay resmen aynı. Tek fark benim kız 6 aylık. Eskişehirden Sinoptan kargo yollayan arkadaşlarım oldu, doğuma geldiler, biri 25 biri 19 yıllık arkadaşım. Aynı şehirdekiler ay loğusasın toparlan bebiş sevilecek olsun gelelim dediler maşallah yoklar. Bir de hep söylüyorum kızım durmadığı için ben hep dışarıdayım geziyorum diye o zaman bir kahve içelim diyende yok çok şükür. Benim evimde ana caddenin arkası hepsi akşam eve giderken o yolu kullanıyor. Birebir aynı

Maddi durumları iyi değil demişsin
Ancak iclerinden bebek ziyarete gidilince takı takılır diye düşünüyorlarsa sen istedigin kadar bişey beklemiyorum sizden desende mahcup düşmemek icin gelmiyor olabilirler

Bence sizde degil de cevrenizde sorun var. Ben de 3 ay once doğum yaptim. Eski is arkadaslarim dahil bir cok kisiyi agirladik .Hala gelecek olanlar da var.Hic beklemedigim insanlar bile geldi .
Kendinizi sorgulamayın .Gelmek isteyen 10 dk da olsa ugrardi.

Kucuk cocugun, bebegin oldugu yerde pek muhabbet olmuyor. O sekilde gorustugum oldu ama tam bisey konusuyorsun kadin kalkip cocuk pesine dusmek zorunda kaliyor, cocuk agliyor veya devamli gurultu yapiyor. Bu sekilde disarda gorusup bir cayini rahat icemeyen biriyle ne oturup konusabilirim ki?
Belki de o yuzden gelmiyorlardir ama bir seferligine 5-10 dakikalik bebegi gormeye gelebilirlerdi o hos olmamis.

Ben de böyle olacak diye düşünmüştüm. Hamileyken soran soranaydı çünkü. Hediyelikler falan hazırladım, çikolatalar yaptırdım ama çoğu dolapta duruyor öyle. Resmen hayal kırıklığına uğrattılar beni.

ben çocuğu olanlarla istemeden de olsa direkt mesafe koyuyorum
(1 arkadaşım hariç, onda da arkadaşımı o kadar seviyorum ki çocuğuna da bayılıyorum, klasik bir türk annesi de değil kendisi)
neden dersen, arkadaşla çıkıyoruz mesela bi yemek yiycez, iki çay içicez, arkadaşım çocukla ilgilenmekten dönüp bana bakamıyor ki. emzirmesi bitiyor, ağlaması başlıyor, ağlaması bitiyor, alt değiştirme uyku, huysuzluğu derken 3 saat oturduysak 3 kelam edememişiz... dediklerimi zaten düzgün dinlemiyor, çünkü o anki benim x problemim onun çocuğunun o öğünde 20 cc az emmiş olması kadar mühim değil. (ki haklı da)
hele hamile değilken hiç kafam götürmüyordu
ama bebeğini tebrik etmeye hep gittim 20 dk oturup hediyesini verip kalktım.

Kafanıza takmayın bence. Ben şuan bekar kimseyle görüşmek istemiyorum açıkcası. Muhabbetleri acaip sıkıyor beni, çocukla konuşuyor gibi hissediyorum kendimi.
Belki de düşünemiyorlardır. Kişisel algılamayın.

Ben genelde çocuğun uyku saatine ayarlıyorum dışarıyı. O pusette uyuyor biz muhabbet ediyoruz. Uyanıyor, oturduğum yerde mama veriyorum, emzirmeye de gitmiyorum. Sonra etrafa bakıyor insanlara bakıyor, laf dinliyor muhabbete bakıyor biz konuşuyoruz. Tabi beni arayıp soran iki arkadaşımla oluyor bu. Diğerleri arama gereği duymadığı için haberleri yok.
Ben aslında karşıyada çok önem veriyorum. Bir arkadaşım üniversiteye hazırlanıyor, ben tüm içtenliğimle dinleyip destek oluyorum. O bambaşka bir konu benim bebiş bambaşka.

işte diğer arayıp sormayanlar bilmiyordur. ne güzel bebeğiniz maşallah, uyumlu aslında.
benim bi kaç arkadaşımla olan tecrübemden sonra diğerlerine genellemiş olmalıyım ki "seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli" şeklindeyim whatsapptan falan yazıyorum, bi arkadaşımın bebeği oldu, eve çağırdı ama gitmedim.
bişey söyleyeyim mi o arkadaşıma da çok çok düşkün değildim. muhabbetimiz iyiydi ama o kadar. o yüzden çok yakın arkadaşlar değillerse hiç kafana takma arkadaşım.
ama seninkiler çok samimi arkadaşınsa ve yine de böyle yapıyorlarsa ayıp etmişler.

benim de bebeğim olacak, sosyal hayatımın bitişini zaten göze aldım. kendim darlanan bi insanım. kimseyi darlamıycam diye kendime söz verdim. gelmek, görüşmek isteyen kendi teklif etsin diye beklerim sanırım.

Sizinle eskisi gibi görüşmeyebilirler bu normal de doğumdan sonra kısa da olsa ziyaret etmeleri gerekirdi. Çok ayıp etmişler.

ben cocuklarla acayip iyi anlaşırım cocuklari olan arkadaşlarımdan biri tek gorustugumuz cocuksuz aile sizsiniz bile dedi.
daha dün bir arkadasimin arkadasinin kiziyla tanıştım 1 saat oyaladom islerini hallettiler ve kiz ayrilmak istemedi giderken :)
ama nadir de olsa bazen kafamın hic almadigi oluyor. 2 çocuklu arkadasim var sevdiğim onlar okuldayken goruselim istedigim oluyor ki çocuklarını cok severim otur dur ders calis yemegini dokme derken zor olabiliyor
ama senin arkadasin olsam mutlaka ziyarete gelirdim hayırlı olsuna.. hayırlı olsun tekrardan :)

Bebek altı aylık olmuş tam ele avuca alabileceğin bi zaman arkadaşıma bi kısır yapar giderdim çay koyar içerdik demekki sandığın kadar yakın değilmişsiniz bende evliyim ama evli insanlar sıkıcı geliyor bana da

Valla insanları 30'lu yaşlarımdan sonra çözdüm desem yeridir, öncesinde hep iyi niyetli yaklaşırdım, hayatta bazı şeyler vardır insanların dönüm noktası olan, bu gibi durumlarda yanınızda olmayan insanlar zaten sadece sohbet arkadaşıdır,gerçek bir bağ yoktur aranızda, böyle insanlar yüzünden kendinizi beklentiye sokup niye gelmiyorlar diye üzülmeyin bence, gelmezlerse gelmesinler, yarın öbür gün siz de onların özel günlerinde gitmezsiniz olur biter, ha ayrıca kimsenin 15-20 tl lik bir zıbın alıp gelemeyecek kadar zor durumda olduğunu sanmıyorum.Hatır gönül meselesi bu ,gelmek isteyen her türlü gelir

benimde bebeğime gelmek isteyen zaman yarattı ve geldi önemli olan gelmeye niyetleri.ben ayakta canım cicim yapıp sonra iş manevi desteğe gelince arazi olanlardan umudu kestiğim için kafam rahat bi çoğu arkadaş dediklerinizde öyle çünkü.

bende de aynısı oldu
2 cıft arkadaslarımız vardı gıdıp geldıgımız
dogum yaptıgım gun bıle anne babamdan once hastaneye yanıma geldıler bırlıkte dogumhane kapısına kadar gıttık o kadar samımıydık dusun
dogum yaptıgım gunden sonra bırdaha gelıp gıtmedıler
sıtem ettım bılmeden yanlıs bırsey mı yaptım kırdım mı dıye bıle sordum okadar ıncındım ve merak ettım
yoo hıc bı sorun yok yogunuz dedıler sadece
gelmeyı gorusmeyı kestıler
bızde cocuklu arkadaslarla gorusmeye devam edıyoruz baktımda evet suan bızımde cevremızde herkes cocuklu
onlar kendılerını bızım yanımızda rahat hıssedemıyor olabılırler belkıde cocuk ıstemıyor cocuktan korkuyor olabılırler
ya da eslerden bırı cocuk ıstıyor dıgerı ıstemıyorsa o cocuklu ortam onları gerıyor olabılır aıle ıcı ılıskılerını bılemeyız
aklıma o gelıyor ama sanırım bu durum kadından kaynaklanıyor
cunku gorusmeyı kesen cocuksuz arkadaslarımızdan erkek olan ıle esım hala gorusuyorlar ama dısarda
asıl samımı oldugum kadın arkadas uzaklastı kendılıgınden

bence bu ısler kadından kaynaklanıyor erkekler nıye arkadas ortamından uzak durmak ıstesın . bellıkı kadının kendısını rahatsız eden bır kendı ıcınde mevzusu olmus hıc kısısellestırmeyın derım

Benim 25 yıllık arkadaşım dostum dediğim biri oğlum 3 yaşına geldi hala görmedi.ha bugün geldim ha yarın gelicem diyerek oyaladı önceleri üzülüyordum şimdi umrumda değil
Takmayın bebeğinizle keyfini sürün

Ben de mi bir problem var bilmiyorum ama ben arkadaşlık kavramına asla inanmıyorum.Sadece çıkarlar vardır ve onların etrafında toplanıp bir şeyler paylaşan insanlar.O çıkar bittiği anda da herkes toz olur.Okul arkadaşı dersin,okul biter,puf...İş arkadaşı dersin,ayrılır ve puf...

Kardeşimden başka dostum ve arkadaşım yok ve çok mutluyum.Çok şükür o bana yetiyor.Sahteliklere,hesap kitaplara tahammül edemiyorum.

Siz de takmayın kafanızı.Çocuk olmasa başka şey yüzünden ortadan kaybolurlardı.İnsana kendinden iyi arkadaş olmaz.Ama dikkat etmezsen düşman da...

Ay gercekten boyle mi olacak benim de ya gerci bendekiler dogur da artik gelelim sevelim diyorlar ama ben yine de her ihtimale karsi cisinden kakasindan bahsetmeyim bulusunca da bikac saat esime sativereyim napalim o da babasi yani o kadarcik bakiversin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…