• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuktan sonra evlilik bitiyormus

O ağrı bende 3 gündür var . Devamlı değil ama gelip gidiyor .. bel ağrısı kasık ağrısı :/

Yok tam öyle değil
Başladığında anlıyosun ben de anlamam sanıyodum ama farklı bir şeyler oluyor
39+3 te doğdu benimki

Gece 12 gibi ağrım hafif ve düzensiz başladı. Sabah 7 de 6 dakikada bire indi
Ondan sonra hastaneye gittik
Hastanede kuvvetlendi öğlen de 2 buçukta doğdu
İnşallah çok kolay doğumun olur

Cocuk sadece kadina ait degil ki. Baba isten gelip karnini kasiya kasiya elinde telefon yatiyorsa anne daha fazla ilgilenmek zorunda kaliyor otomatik olarak. Babanin boslugunu kapatmaya calisiyor.
Kadin hem anne olacak,hem iste calisacak,hem evde calisacak,ustune bakimli olacak,kendine zaman ayiracal,cocuga ve kocasina zaman ayiracak. Erkek ne poka yarayacak,sadece ise gidip isten mi gelecek?
Katılıyorum, aksini söylemedim zaten. Ama eğer evlendiğiniz adam suya sabuna dokunmayan biriyse çocuk olduğunda da yardımcı olmasını beklemeyin. Eşlerimizi beklentilerimize uygun seçersek sonradan daha az dertleniriz bana göre.
Kimisi de kocası elini hiçbirşeye sürmesin ister mesela, hoşuna gitmez.
Benim yorumum yalnızca karı-koca arasındaki ilişkiden kadının anne olduktan sonra kendini çekmesi ile alakalı. Mutlu olmak istiyorsak herşeyi karşıdan beklemek yerine biz de birşeyler yapmalıyız; en azından yönlendirmeliyiz.

Katılıyorum, aksini söylemedim zaten. Ama eğer evlendiğiniz adam suya sabuna dokunmayan biriyse çocuk olduğunda da yardımcı olmasını beklemeyin. Eşlerimizi beklentilerimize uygun seçersek sonradan daha az dertleniriz bana göre.
Kimisi de kocası elini hiçbirşeye sürmesin ister mesela, hoşuna gitmez.
Benim yorumum yalnızca karı-koca arasındaki ilişkiden kadının anne olduktan sonra kendini çekmesi ile alakalı. Mutlu olmak istiyorsak herşeyi karşıdan beklemek yerine biz de birşeyler yapmalıyız; en azından yönlendirmeliyiz.
benın esım çocuk olmadan önce yemek temizlik işte aklınıza ne gelirse yapardı tabı calısıyordum çocuk olunca da yardım ettı ama şuan baktı herseyı yapabılıyorum hiçbirşeye elini sürmüyor .surmesın tamam zaten evdeyim .O konuda şikayetım yok.o da zaten kabul ediyor ofkesını kontrol edemiyor saçma sapan bişeyde aman allah sanki ne olmuş gibi abartıyor

Çok da doğru değil bence bu bananecilik
Ben de hamileyim
3 aydır yatmak zorundayım
Evde yemek dahil her işi ben söylemeden eşim yapar
Ben istirahat aldım izindeyim yani evden çalışıyorum
Eşim işe devam akşam işten gelip herşey ona kalınca ben mahcup oluyorum hep de teşekkür ederim
O da sağolsun daha çok yapar
Ama bu bananeciliğin sonu bence çok iyi bitmez
İki taraf da birbirini düşünmeli
Adam herşeyi yapıyormuş ama karısı sağolsun diyeceği yerde banane derse
Adam da bir gün ummadık anda patlayabilir bence

Ayy yok adam isyan ettiğinde diyor bana ne diye.
Normalde dili tatlı bir kadın.
Çok güzel yaptın, iyiki varsın hayatım.
Canım babamız biz sensiz naparızları patlatır her daim :D

Ama ben de çalışıyorum, dinlenmeye benim de ihtiyacım var bu çocuk ikimizin.
İşinin arkasına saklanmaya hakkı yok diyor ki bence çok haklı..
Bakımlı, süsünden, gezmesinden, gülümsemesinden kaybetmeyen bir kadın.

Eşine böyle iş bırakmasa, zorla da olsa destek almasa böyle olamaz..
Bence iyi yapıyor. Helal olsun..

Daha önceleri başkalarından duyduğum bu söz ,benim hayatımın parçası oldu .çocuktan sonra sinir küpüne dönen 2 ebeveyn ,kavga etmeye bile gerek görmeden direkt ilişkiyi kesen 2 yabancı ,anlaşmaya calisan ama bir noktadan sonra aynı noktaya dönen kısır döngüler evet bu haldeyiz 2 yıldır bu halde...yani çocukla tek başıma daha mutluyum o işten geldikten sonra kızılca kıyamet ...onsuz daha mutluysam cocugumla ne gerek var ona ? Madem mutluluk odakliyiz ,herşey bitsin mi ?
Sanirim en guzeli bitmesi

Çocuktan önce nasıldı evliliğiniz? Sizin durumunuzdaki gibi olanlarda aldatmalar da olabiliyor. Tetikte olun. Kocam yapmaz demeyin. Belki de yaşadığınız cehennemin nedeni sadakatsizliktir. Eşiniz suçluluk duygusuyla herşeyi problem haline getiriyordur. Umarım değildir ama bunu bi düşünün

Çocuktan önce nasıldı evliliğiniz? Sizin durumunuzdaki gibi olanlarda aldatmalar da olabiliyor. Tetikte olun. Kocam yapmaz demeyin. Belki de yaşadığınız cehennemin nedeni sadakatsizliktir. Eşiniz suçluluk duygusuyla herşeyi problem haline getiriyordur. Umarım değildir ama bunu bi düşünün
kocam yapmaz demıyorum ılerde ne olur bılemem dunysnın en güzel kadınları bile anlatılıyor hangımızın garantısı var şuan öyle birşey yok ama onu şöyleyebilirim ..bizim problem sadece iletişim yani cabuk parlayan bi yapısı var çocuktan öncede oyleydı sevgılıykende,çocuktan sonra daha sık olmaya başladı tahammülü yok dıyeyım birseye sanırım en doğru kelıme o

Valla bizim evlilikte minnostan sonra daha kuvvetlendi almadığım iltifatlar alıyorum
Bebise bakmaktan perisanim pis korkuyorum dus almak hayal mis gibisin diyor
Kilolar kaldı fıstık gibisin diyor
o zaman o adamı çok sevın 😁😁😁😁

Çocukla alakalı bir şey yok. Olan sizin ilişkinize olmuş. Çocukla ilişki bitseydi heralde anne babam ayrılmış olurdu, 4 çocuktan sonra.. İlişkiniz yenilik istiyor, ilgi sevgi şefkat istiyor.

Ama şey okudum(kuzenimin oğlu da öyle ) sadece anne göğsüne alışmış bebek biberon almıyor :/ tabii ki istiyorum emzirmeyi ama açıkçası 2 yıl boyunca geceleri yalnız başıma savaşmak istemiyorum . Erkekler herşeyi kolaya alıyor sonra , bilsin 100 kere uyku bölünmesi ne demek ? O uykusuzlukla gündüz çalışmak ne demek ..
bilmiyorum yanlış mı yapıyorum :/
genelde tam tersi oluyor ama. biberondan yorulmadan süt alan bebek anneyi emmeyi reddediyor bu sebeple anne sütü alımı da zamanla azalıyor. bir çok arkadaşımın bebeği meme emmeyi bıraktı bu sebeple. meme reddi sebepleri diye araştırın zaten bulursunuz. sağlıkla büyütün bebeğinizi..

Hep diyorum çocuğum yok bol keseden atıyor olabilirim ama çevremde gördüğüm kadarıyla bebekle alakalı herşryş ‘kadın’ yaptığı için tükenme çok hızlı oluyor . Ben süt sağma aleti aldım . Bazı geceler , sütümü sağıp biberona koymayı düşünüyorum , arada babası da uyansın gece . Tek başıma herşey ile başa çıkmak istemiyorum . Hayat müşterek ..
Ya da dediğin gibi altını değiştirsin vs . O zaman kadında kocasına zaman ayırabilir . Bakalım beni neler bekliyor🙄
Neler bekliyor söyleyeyim; yapmam dediğiniz her şeyi yapıyorsunuz :D

Daha önceleri başkalarından duyduğum bu söz ,benim hayatımın parçası oldu .çocuktan sonra sinir küpüne dönen 2 ebeveyn ,kavga etmeye bile gerek görmeden direkt ilişkiyi kesen 2 yabancı ,anlaşmaya calisan ama bir noktadan sonra aynı noktaya dönen kısır döngüler evet bu haldeyiz 2 yıldır bu halde...yani çocukla tek başıma daha mutluyum o işten geldikten sonra kızılca kıyamet ...onsuz daha mutluysam cocugumla ne gerek var ona ? Madem mutluluk odakliyiz ,herşey bitsin mi ?
Benm eşimdede oldu bu baya lohusa oydu sanki beni delirtti bide onlan ıgrasrım snra bakdm olmuyor aldım karsıma bak ben senle sonsuza kadr dye söz vermedim sen bole devam edersen ceker gderim sende bizsiz kal evde ye ic oyna tv izle isine gelirse dedim akıllandı beyimiz sende konus sana trip atmasın mal mal yoksa zaten dediign gbi ne gerek var ki adama kocaya felan yalnız iyisen

Benm eşimdede oldu bu baya lohusa oydu sanki beni delirtti bide onlan ıgrasrım snra bakdm olmuyor aldım karsıma bak ben senle sonsuza kadr dye söz vermedim sen bole devam edersen ceker gderim sende bizsiz kal evde ye ic oyna tv izle isine gelirse dedim akıllandı beyimiz sende konus sana trip atmasın mal mal yoksa zaten dediign gbi ne gerek var ki adama kocaya felan yalnız iyisen
haha iyi yapmışınız valla😁

Çocuk olduğunda hayatımız bambaşka bir düzene giriyor, daha doğrusu düzensizliğe :)

Evliliğin sağlıklı şekilde devamı için kadının ve erkeğin eşit oranda çaba göstermesi lazım. Evin yükü çocuğun bakımı sadece kadının üzerine kalınca sorunlar başlıyor genelde.

Eşim çocuğun bakımında oldukça yardımcı olur sağolsun. O yüzden biz çok sorun yaşamadık. Birbirimize dinlenmek için müsade veriyoruz.

Erkek ben gidip çalışıyorum bir de eve gelip çocuk mu bakıcam kafasında olursa ilişkiler bozulmaya başlıyor...

Çocuk olduğunda hayatımız bambaşka bir düzene giriyor, daha doğrusu düzensizliğe :)

Evliliğin sağlıklı şekilde devamı için kadının ve erkeğin eşit oranda çaba göstermesi lazım. Evin yükü çocuğun bakımı sadece kadının üzerine kalınca sorunlar başlıyor genelde.

Eşim çocuğun bakımında oldukça yardımcı olur sağolsun. O yüzden biz çok sorun yaşamadık. Birbirimize dinlenmek için müsade veriyoruz.

Erkek ben gidip çalışıyorum bir de eve gelip çocuk mu bakıcam kafasında olursa ilişkiler bozulmaya başlıyor...
valla sözde bugün çocuk ona aitti dun dedi bem bakcam gıt istedıgını yap gel gör ki bugün eşek gibi yatıyor .artık hiçbir sözüne inanmak istemiyorum

Ben evlilikte hiç bir şeyi tek taraflı degerlendirmiyorum yani bişey olmuş olmalı sebep olmalı tetikleyici olmalı vs vs adam durum dururken sinirlenmiyordur saçma veya değil nedeni önemli ona göre bi çözüm üretilir ama bitirmek de devam etmek de sizin kararınız. Ben şuan hamileyim hamilelik öncesinde ben de bu konuyu düşündüm .hamilelik öncesi hiç sorunumuz yok , şu an hamileyim her şey çok güzel ama doğumdan sonra bu kadar iyi olan adam değişirse oturup bi düşünmem gerekir diye düşünüyorum. İnşallah yaşamam ama yaşarsam demekki ben de biseyler yapmışım diye düşünürüm. Eğer önceden de sorunlu bir evliliginiz başa hamilelikte tirmanmissa doğum sonrasında zirvedeyse bu adam en fazla eski sorunlu günlerine döner . Belki de cabalarsinjz her iki tarafda hatalarını oturur konuşur duzeltirsiniz

Ben evlilikte hiç bir şeyi tek taraflı degerlendirmiyorum yani bişey olmuş olmalı sebep olmalı tetikleyici olmalı vs vs adam durum dururken sinirlenmiyordur saçma veya değil nedeni önemli ona göre bi çözüm üretilir ama bitirmek de devam etmek de sizin kararınız. Ben şuan hamileyim hamilelik öncesinde ben de bu konuyu düşündüm .hamilelik öncesi hiç sorunumuz yok , şu an hamileyim her şey çok güzel ama doğumdan sonra bu kadar iyi olan adam değişirse oturup bi düşünmem gerekir diye düşünüyorum. İnşallah yaşamam ama yaşarsam demekki ben de biseyler yapmışım diye düşünürüm. Eğer önceden de sorunlu bir evliliginiz başa hamilelikte tirmanmissa doğum sonrasında zirvedeyse bu adam en fazla eski sorunlu günlerine döner . Belki de cabalarsinjz her iki tarafda hatalarını oturur konuşur duzeltirsiniz
sadece bana karşı davranışlarından rahatsız olmuyorum .hadi ben birşey yaptım diyelim .annesi babası kardeşi arkadaşı onlarlada sorun yaşayan biri insanlara durup dururken laf sokuyır yada bır olayı yanlış anlayıp abartıyor ve bunu sesini yukselterek yapıyor .dedikleri söyledikleri kırıcı oluyor

Back
X