• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuktan sonra yaşanan ekonomik sıkıntı ve çalışmak.

Asgari ücretle geçim her yerde zor ama İstanbul'da dahada zor asgari ücret zaten 22 bin aylık 15 bini krediye gidiyorsa geri kalan para ile nasıl geciniyorsunuz ki kredi olmazsa bile zor küçük bebeğiniz var bebek demek masraf demek bezi,kıyafeti, oyuncagı vs liste uzar gider.

Kayınpederiniz kendine ait olan evi satıp size memleketten ev almayı teklif etmiş hatta eşinizde gönüllü diye hatırlıyorum oradan sıfır güzel bir ev alınıyormuş iyi bir semtten geçimde kolaymış İstanbul'a göre bence bu fırsatı değerlendirin derim.

Eşinizin elinde mesleği var mı yoksa satış danışmanı mı eğer mesleği yoksa kurslara falan katılsa forklift galiba onların eğitimi alsa ehliyetini filan kazancı daha yüksek olabilir .
Mesleği var memlekete gidince işi hazır ya da direk dükkan açalım sana diyorlar. 2 aydır oyuncak almıyoruz kısmama rağmen bez mama ek gıda bi kredi tutarıda o yapıyor. Ben tek çocukta kalıcam zaten😂😂

Valla cocugun icin bunu pek dusunecek durumda degilsin, buyudukce masrafi katlanacak
En azindan vakitlice git, yine biraz toparlayacak zamanin kalsin
Esin orada da fazla kazanamayacak, ama hayat daha ucuz olacak
Annemi bırakamam kimsesi yok☹️🥲🥲

İnan iki asgari ücret küçük şehirde daha kolay geçinir, hatta zorlarsa tek asgari bile İstanbul'dan daha kolay geçinir, artık eskisi gibi büyük şehire iş için göç yok hatta memur bile büyük şehir yazmak istemiyor tayinde, asgari nasıl gitsin büyük sehire
Abim memur gelmiyor istanbula tek maaşla kirada hemde bebesi var

Oyy bunu duyunca kendimizden utandım. Sorun bizde demek ki 🥲 siz tutumlu bir çiftçsiniz belli ki çünkü İstanbulda çocukla nasıl geçiniyorsunuz inanamadım. Evden çağrı merkezi işi bulursanız rahatlarsınız.
Aşkım şuan geçinemiyoruz işte tıkandık her ay eksi görmekten imanım gevredi🤣🤣

Mesleği var memlekete gidince işi hazır ya da direk dükkan açalım sana diyorlar. 2 aydır oyuncak almıyoruz kısmama rağmen bez mama ek gıda bi kredi tutarıda o yapıyor. Ben tek çocukta kalıcam zaten😂😂
Bence gidin derim dükkan acalım diyorlarsa oranın piyasasını biliyorlardır usta yani eşiniz bugün bir usta cagırsanız 1 saati bile bir dünya para belli orada rahat geçinirsiniz.

5 yıl 2 asgariyle çok şey yaptık keyfi harcamamız sadece tatil. 2 ay asgari alsam toparlarız ama kızım nolucak 🥹 22 evet yemek yol çıkınca net o kalıyor. Yemek yemiyor zaten eşim pahalı diye evden hazırlıyorum
2 ay asgari alsanız 3-4 ay sonra yine aynı durumda olacaksınız muhtemelen çünkü masraflar hep var ve artacak da çünkü çocuğun gideri hep olacak ve herşey daha da pahalaniyor maalesef, düzenli çalışsanız anca aylık giderler karsilanir

İnan iki asgari ücret küçük şehirde daha kolay geçinir, hatta zorlarsa tek asgari bile İstanbul'dan daha kolay geçinir, artık eskisi gibi büyük şehire iş için göç yok hatta memur bile büyük şehir yazmak istemiyor tayinde, asgari nasıl gitsin büyük sehire
Büyük şehirlerde kiralar en az asgari ücret kadar ki haklısınız.Tek çocuğum var diye seviniyorum. Aktarmalı gidiliyor heryere ulaşım bile çok pahalı.

Bence gidin derim dükkan acalım diyorlarsa oranın piyasasını biliyorlardır usta yani eşiniz bugün bir usta cagırsanız 1 saati bile bir dünya para belli orada rahat geçinirsiniz.
Eşim aydınlatma elektrik seltörüne hakim. Hatta akrabalarına çok kargo yaptı bulamamışlar orda. Burdaki evle ordan kiraya çıkıp para artar ama bu çok zor bi karar. 🥹

Aşkım şuan geçinemiyoruz işte tıkandık her ay eksi görmekten imanım gevredi🤣🤣
Kız iki asgari ile ev araba almışsınız üstüne tatiller yapmışsınız daha ne olsuuun skxksk ek iş bulursanız herkesten kolay rahatlarsınız kafana takma o yüzden. Ara sıra böyle borçlanmalar olur. Son 1 yıldır sürekli kart borcu bitiriyoruz bizde ama ne hikmetse geri çıkıyor 😅dönem dönem olur bunlar takma

2 ay asgari alsanız 3-4 ay sonra yine aynı durumda olacaksınız muhtemelen çünkü masraflar hep var ve artacak da çünkü çocuğun gideri hep olacak ve herşey daha da pahalaniyor maalesef, düzenli çalışsanız anca aylık giderler karsilanir
Borçlar biterse rahat ederiz diye düşünüyorum büyüyünce iş daha rahat olur. Sağlıkçıyım kpss hastane bakacağım.

Kız iki asgari ile ev araba almışsınız üstüne tatiller yapmışsınız daha ne olsuuun skxksk ek iş bulursanız herkesten kolay rahatlarsınız kafana takma o yüzden. Ara sıra böyle borçlanmalar olur. Son 1 yıldır sürekli kart borcu bitiriyoruz bizde ama ne hikmetse geri çıkıyor 😅dönem dönem olur bunlar takma
Ben o tatillere ek altın yaptım dyson laptop aldım şimdi ki duruma alışamadık. Ay bi de dışardan yerdik şimdi evden de mi yemesek diyoruz gıgıfufıvjvıfufu

Abim memur gelmiyor istanbula tek maaşla kirada hemde bebesi var
Yani ben yıllarca İstanbul'da çalıştım ama o zamanlar 2010 lardi ve rahat donemlerdi geçim olarak sonra tayin olduk geldim memlekete, şuan İstanbula dön deseler dönmem, İstanbulu severim gider gezeriz ama yaşamak için şuan gitmem
Kocamın memleketi var survivor gibi
Orasını bilemem ailesiyle mesafe korur, ben kendimi ezdirmem dersen dön ama İstanbulda da bu gecim durumunda çocuğuna yazık, ben eşimin memlekete döndüm geldigimiz zaman evimizi aldık, eşim dükkan vs aldı şimdi ikimizde çalışıyoruz ve kira gelirleri var, istediğim zaman çocuğumu kv ye bırakıyorum açıkçası iyi ki dönmüşm diyorum ama her aile aynı değil

Yani ben yıllarca İstanbul'da çalıştım ama o zamanlar 2010 lardi ve rahat donemlerdi geçim olarak sonra tayin olduk geldim memlekete, şuan İstanbula dön deseler dönmem, İstanbulu severim gider gezeriz ama yaşamak için şuan gitmem

Orasını bilemem ailesiyle mesafe korur, ben kendimi ezdirmem dersen dön ama İstanbulda da bu gecim durumunda çocuğuna yazık, ben eşimin memlekete döndüm geldigimiz zaman evimizi aldık, eşim dükkan vs aldı şimdi ikimizde çalışıyoruz ve kira gelirleri var, istediğim zaman çocuğumu kv ye bırakıyorum açıkçası iyi ki dönmüşm diyorum ama her aile aynı değil
Peki ailen canım? Benim annemin burda benden başka kimsesi yok 🥹

Büyük şehirlerde kiralar en az asgari ücret kadar ki haklısınız.Tek çocuğum var diye seviniyorum. Aktarmalı gidiliyor heryere ulaşım bile çok pahalı.
İstanbul'da çalıştım yıllarca hatta ekonominin rahat zamanı çalıştım yine de üst düzey gelir yoksa orda çocuk büyütmek çok zor, şuan küçük sehirdeyim asgari almiyorum gelirim yasadigim ilçeye göre çok çok iyi ama burda asgari ile geçinenleri de görüyorum, lüks değil ama İstanbuldan çok daha iyi bir durumda geçiniyorlar, dediğiniz gibi çok küçük yerlerde belki illegal çalıştırma ile asgari altı veren yerler vardır ki konu sahibinn kayın ailesi memlekette iş kuracakmia eşine, ev de alacaklarmis onlara bence gayet düşünülebilir bir teklif

Ben o tatillere ek altın yaptım dyson laptop aldım şimdi ki duruma alışamadık. Ay bi de dışardan yerdik şimdi evden de mi yemesek diyoruz gıgıfufıvjvıfufu
Peki nasıl yapıyorsunuz bunu,bence siz bize tüyo verin ..ben memurum 1 yıldır 40 binlik borcu takla attiriyorum bitmiyor bir türlü anca Ocak zammi ile biter belki inşallah

Borçlar biterse rahat ederiz diye düşünüyorum büyüyünce iş daha rahat olur. Sağlıkçıyım kpss hastane bakacağım.
Canım artı eksi hesap yapın,artık kısabildiğinizce kısın sende part time işlere bak şimdilik. Tam zamanlı işe girsen annen bakar mı? Eğer bakarsa özel hastanelere kliniklere başvur, bakmazsa kreş bakıcı derken astarı yüzünü geçer hiç gerek yok.
15bin sabit krediniz ne için ve ne zaman bitiyor? Ev araba var, mesleğin var, sağlığınızda yerinde illa düze çıkılır, canınızı sıkmayın.
Memleket önerilerine karşın orda huzurun olmayacaksa hiç önermem, küçük şehirde başka illere bakabilirsiniz. Mesela eşin fabrikaya işe girebilir, büyük yerlere başvursun 40-45k bandına çıkar ve zamanla yükselir , sende özel hastanede girsen min 28-30 alırsın(tecrübene göre). Kreşlerde 15-18arası (küçük yerlerde) yani daha rahat bi düzen kurabilirsiniz.
Kpss harici mutlaka belediye, devlet işçisi alınacak yerlere başvur, 112 ön çağrı için iç işlerinden başvur, kısa eğitimlere bak katiplik vs gibi. Bi şekilde devlete atmaya çalış kapağı. Benim atanamayan arkadaşlarım katip,gardiyan,polis, ön çağrı gibi alanlara girdi hep.

Turkiyedeyken biz de devamli disardan yerdik o disardan yemeler bile sirf bi asgari ucret tutari oluyordu. 🙄
Olay bence tutarlarda 😄😄

Peki nasıl yapıyorsunuz bunu,bence siz bize tüyo verin ..ben memurum 1 yıldır 40 binlik borcu takla attiriyorum bitmiyor bir türlü anca Ocak zammi ile biter belki inşallah
Her haftasonu hesap yapardık. Sonraki ayları görürdük. Hele ara zamlar çerez gelir altın alırdık. İlk araba alınca sıkıştık 100 200 lira kalırdı ama eksi olmazdı. Faizlerde yüksek değildi kapatırdık diğer ay. Şuan olmuyor. Ödeme alanınızı görmeniz lazım bir de 40 bini sabitleyin 2 3 binlik taksitlerle mecbur biticek

Back
X