• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuktan sonra yaşanan ekonomik sıkıntı ve çalışmak.

Yanlış anlamayın ama sizin maaşınız ne kadardı ki de tatillere oraya buraya gidebiliyordunuz? 20bin ile istanbulda geçinmeyi beklemeniz de biraz garip. Siz de asgari alıyordunuz var sayarsak o parayla da geçinilmez ki.
Antalyaya gittik 3 gün villa kiraladık 4. Güne yetmedi paramız. Fethiyeye geçtik ordan kamp yaptık 2 gün çadırda yattık bir güzel gezdik. Önceki sene sakarya bungolov yaptık 3 gün yine 4. Gün fazla geldi. Bastık trabzona geldik ortada kalıyor memleket orda konakladık geçtik. Ayder yaylasında 1 gün en ucuz otelde kalıp döndük. Eksiye girmedik ama kenardan 3 5 altın gitmişti. Olsun dedik birdaha mı gelcek fırsat. Asgari alıyordum mesela asgari 8 ya yemek iştendi patronda mesela 11 veriyordu gibi öyle çok değil

Evet işte demek istedigim bu evet borçlar bitince biraz rahatlarsın ama sonra yine birşeyler cikiyor dediğin aşının dozu en son 4-5 bin civarıydı, en az 3 doz olsa menenjit teki eder 15 bin, gelire oranla az değil
Evet 3 doz hemde 3 ay arayla. Taksit yaptık napalım🥹

5 yıl 2 asgariyle çok şey yaptık keyfi harcamamız sadece tatil. 2 ay asgari alsam toparlarız ama kızım nolucak 🥹 22 evet yemek yol çıkınca net o kalıyor. Yemek yemiyor zaten eşim pahalı diye evden hazırlıyorum
2 asgari ücretle ne yaşayıp bir sürü şey yapmış olabilirsiniz üstüne birde altın almışsınız yani ben olsam hayatta geçinemezdim 2asgari parasıyla tebrik ediyorum sizi.
Konunuza gelecek olursam çalılmaktan başka çağreniz yok gibi istanbul gibi bir yerde asgari ücret ve 3 kişi çok zor geçinmeniz. 15 kredi ödemesi digoraunuz geriye 7 bin kalıyor 7binle ne yapabilirki insan 1ay boyunca 🤷🏼‍♀️

İstanbulda fabrikalara girsin ne maaşlar var bizzat arkadaşım çalışıyor çocuk meslek lisesi mezunu üni okudu ama olmadı fabrika sevmiyordu mağaza mağaza dolaştı sonna fabrikaya girdi servisi var cumartesi pazar yok 45 başlangıç yılda 4 ikramiye yine a101 hediye kartı vs madem elektrikçi vardır bir fabrika elbet. Babam da işçi ağır sanayi olarak geçtiği için emekli olunca maaşı da baya yüksek annem memur emekli olsa 25 anca alırmış babamın emekli maaşı 40 binlerde hala da çalışıyor en azından bir şekilde yükselir

Selam kızlar. Kızım 9 aylık oldu. 5 yıllık işimi bıraktım tazminatımı aldım işssizlik alıyorum. Patronum severdi beni oraya geri dönemem uzun konu. Akıl sağlığı iyi değil kendisinin çok zor ayrıldım zaten ayrılmak için hamileliğimi bekledim desem yeridir.
2 maaşla çok güzel geçiniyorduk kirada değiliz İstanbulda yaşıyoruz. Hatta araba aldık taksidini bitirdik yazın hem köye hem tatillere giderdik eşimle. 3 5 altında attık kenara. Lakin tek maaş asgari ücrete düştüğümüzden beri her ay eksideyiz. 2 ay izin 9 ay çocuk derken 11 aydır altın bozdurmayalım desekte patlak verdi sanırım 100 bin tl kadar tazminatımı bozdurduk. Hala da maaş yetmiyor. Neden nasıl yetmiyor nerde hata yapıyoruz bilmiyorum. Eşiminde morali bozulmaya başladı iş mi değiştirsem napsam diye ordan oraya başvuru yapıyor. Asgari üstü alsada yol uzak ve masrafı oluyor haliyle. Evet iki maaştan tek maaşa düşünce adapte sürecinden anca çıktık desekte içki sigara yok tatil yok sadece çocuğun masrafı diyebileciğim bi durum var. 2. El mi alsaydık oto koltuğunu ya da ne bileyim ihtiyaçları diye düşünüyorum. Alınan maks 35 bin yok yani olmuyor her hafta eşime harcamaları çıkaralımmdiyorum dikkst ediyoruz ama bi bakmışız 10 20 bin içerdeyiz.
Evden çağrı merkezlerine baktım ama o zamanda kızıma birinin bakması lazım sizlerden alınan tecrübeyle bakıcı şart. Çalışmasam işsizlik bitince napıcaz bilmiyorum. Önceki ayların eksisi kapansın diye çekilen kredilerin sabit ödemesi zaten 15 bin onlardan kımıldayamıyoruz altın bozdurup kapasam çok üzülüyorum.
Bekarken öğrenciyken çalıştığım avmde mağaza vardı 2 gün giderdim. Öğlen 1 akşam 10.
Prim yemek derken 10 15 bin alınır herhalde ayda tam bilmiyorum. Evden 5 6 gün çalışıp kasıcağımı bildiğim yere mi gitsem haftasonu eşim evde zaten o bakar haftaiçi yazarlarsada annem 5 6 saat bakar öğlen gidicem kızımla vakitte geçiririm molalarda sütümü de sağarım. Hem yakında Allah korusun bişey olsa 10 dakika taksiyle. Kızımda gece uyuyor artık 12 gibi uyusam sabah 6 da kalksam o uyku yeter bana yorulucam ama aklıma başka birşey gelmiyor. Çalışsam mı çalışmasam mı bilmiyorum. Hem böyle kızımlayım sürekli dedim kendi kendime. Sizler nasıl yapıyorsunuz ? Yoksa çalışma boşver para altın gelir mi diyorsunuz bende şaşırdım napıcağımı. Eşimin dişi kötü yaptırıcaktı istemiyorum diyip randevuyu iptal etti. Klima bakımı var sabitlere borç ekleniyor böyle. İstanbul deseniz sosyalleşmek zor yaz geldi kızımla gezerdik diyordum ama ekonomik sıkıntımız 1 yıl sürücek gibi. 3 yıl kendim bakarım diyordum ama olmuyormuş.
EV araba varmış Allah'tan ama asgari ile zor bu devirde malesef. Eşiniz daha iyi maaşlı bir iş bulacak ya ya da çocuğa bakacak babaanne anneanne vs varsa siz girersiniz işe. Zor valla yaa

Hepimizinn. Önceden nasıl 5 6 çocuk büyütmüşler aklım almıyor.
Amin inşallah canım.

Yani bence en büyük masraf mutfak.

Çocuğun proteini,kalsiyumu derken market uçuyor.

Sonra büyüdükçe anaokulu,jimnastiği derken sosyalleşmesi de gerekiyor.

Eskileri bilmiyorum da beni anam babam bu şekilde büyüttü ben de evladımda en çok bu konulara dikkat ediyorum. Bunları kısmak benim için mümkün değil.

Amin inşallah canım.

Yani bence en büyük masraf mutfak.

Çocuğun proteini,kalsiyumu derken market uçuyor.

Sonra büyüdükçe anaokulu,jimnastiği derken sosyalleşmesi de gerekiyor.

Eskileri bilmiyorum da beni anam babam bu şekilde büyüttü ben de evladımda en çok bu konulara dikkat ediyorum. Bunları kısmak benim için mümkün değil.
Bende kısmak istemiyorum. Benimkiler yapamamış ama kızımı yüzmeye götürmek onunla sosualleşmek istiyorum. Oyun grupları istiyorum. O yüzden sanırım kadınlar olarak çalışmamız lazım. Kirada olanlar napıyor bilmiyorum ☹️

Bende kısmak istemiyorum. Benimkiler yapamamış ama kızımı yüzmeye götürmek onunla sosualleşmek istiyorum. Oyun grupları istiyorum. O yüzden sanırım kadınlar olarak çalışmamız lazım. Kirada olanlar napıyor bilmiyorum ☹️
İşte onların da önceliği farklı demek ki…

Çocuğunuzu bırakmak istemiyorsanız ya da çalıştığınız zaman maaşınızın yarısı bakıcıya gidecekse şu an iş eşinizde bitiyor. Hangi sektörde tecrübeli ya da mesleği ne bilmiyorum ama gerekirse kapı kapı gezip cv bırakacak iş arayacak, İstanbul gibi bi yerde de bulabileceğini düşünüyorum.
Eşinizin memleketi olmasa bile daha küçük bir şehre geçerek şimdiki evinizi kiraya verip ordan bir ev tutabilirsiniz annenizi bırakmak istemediğinizi söylemişsiniz ama bu şartlarda devam ederseniz çocuğunuz için bir faydası olmayacak.
Ne kadar darlandığınızı çok iyi anlıyorum 2 kişi çalışmamıza ve küçük şehirde olmamıza rağmen bebek olduğundan beri kendimizi toparlamakta zorlanıyoruz.

Abi ben anlamıyorum bu 'kötü gün garantisi' diye kenarda tutulan altınları niye kimse asla bozdurmuyo? Kötü gündesin işte bozdurup rahat etsene. Değer mi çektiğin şu stresler? Bebeğinin yeni anneliğin tadını çıkaramıyorsun resmen.

Bu arada altın bozdurup kredi borcunu kapatmak azaltmak varken, tonla faiz ödeyip kar ettiğini düşünmek de baya ilginç.

Son düzenleme:
Siz bir yerde hata yapmıyorsunuz. Açlık sınırında yaşıyorsunuz İstanbul’da 33bin lira ile geçinilir mi?
Aileler nerede?

Biz ekonomik olarak kötü değildik. Ama benim vazgeçemeyeceğim bir işim vardı 7 aylık döndüm. Mecbur kalınca çalışılıyor. Yapacak bir şey yok.

Belki farklı bir yaklaşım olacak ama ; siz ne yardan geçmek istiyorsunuz ne serden! Hem altın bozmayım üzülüyorum, hem çocuğumu kendim büyüteyim hem çocuğun ihtiyaçlarını her şeyini en iyi şekilde tedarik edeyim hem sosyalleşeyim hem tatil yapayım hem borcum harcım olmasın! Küçük şehre taşının denildiği zaman annem yalnız demişsiniz ama babanız hayatta anneniz yalnız değil çocuğunuza bakacak bir anneniz var eviniz var Arabanız var aslında elinizde çoğu kadının olmadığı bir sürü nimet var çocuk zaten belirli bir aya gelmiş belli standartlarda yaşamak istiyorsanız Siz sadece çalışacaksınız. Her şeyin bir bedeli var bu hayatta

Evet Eskiler çok çocuk büyüttü ama onlar çok şeyden fedakarlık ettiler. Kahvaltıda peynir olsa zeytin olmaz zeytin olsa yumurta olmazdı onlar hiçbir zaman bir otel kapılarını Deniz kenarlarını görmediler ya da termallerde tenleri bir sıcak suya değmedi hep kıt kanaat geçindiler. Büyüyen kardeşim küçülmüş kıyafetleriyle çocuk büyüttüler üst sınıfa geçen çocuğu kitabını saklayıp diğer arkasından gelen çocuklara kitaplarını defterlerini saklayıp sıra ona geldiğinde onları kullandırtarak çocuk okuttular yani onlar da çok fedakarlıkta bulundular Evet kadınlar belki çalışmıyordu ama bizim şimdilerde yapamadığımız çoğu şeyden feragat ettiler Bedel ödediler

Hep böyle büyüdük 90 doğumluyum ne eksik ne fazla belki hiç aç kalmadık ama istediğimiz hiç bir zaman alınmadı bayramdan bayrama yeni kıyafet alınırdı ayakkabı yırtılırsa yenisi anca alınırdı içimde bu yaşadıklarım beni hep para biriktirmeye itti ergenlikten beri birikim yapıyorum kimseye muhtaç olmamak için bende böyle bir psikoloji bıraktı

Ben o tatillere ek altın yaptım dyson laptop aldım şimdi ki duruma alışamadık. Ay bi de dışardan yerdik şimdi evden de mi yemesek diyoruz gıgıfufıvjvıfufu
İki asgarıyle ev, araba, dyson, laptop,tatil, ek altın. Taş mı kemirdiniz naptınız ? Faturalara hiç girmedim..Bu matematik kafamda oturmadı benim üzgünüm.

Eşim aydınlatma elektrik seltörüne hakim. Hatta akrabalarına çok kargo yaptı bulamamışlar orda. Burdaki evle ordan kiraya çıkıp para artar ama bu çok zor bi karar. 🥹
Geçen sene bu sıralarda eve elektrik tamiri için birini çağırdım gelme parası 1000 lira aldı (Ankara) yapılan iç ayrıca fiyatlandı. Ben pazarlık ettim 800 verdim hepsi dahil. tamir tadilat için ilan açsın sağa sola kart versin eşiniz, iş çıkışında hafta sonlarında bir kaç iş çıksa iyi gelir. Gerçi iş tanımı ne bilmiyorum ama

İki asgarıyle ev, araba, dyson, laptop,tatil, ek altın. Taş mı kemirdiniz naptınız ? Faturalara hiç girmedim..Bu matematik kafamda oturmadı benim üzgünüm.
Ev kayınailenin diye biliyorum hatta Kayınpederi kendi teklif etmiş satın memleketten ev alın diye eşinin işi orada hazırmış hatta eşi isterse aile ve akrabaları elektrik üzerine iş yeri acacaklarmış ki anladığım kadarıyla orada böyle bir dükkanada ihtiyaç var .

Back
X