• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuktan sonra yaşanan ekonomik sıkıntı ve çalışmak.

Peki ailen canım? Benim annemin burda benden başka kimsesi yok 🥹
Anneniz tek maasla geçinemediğizi biliyor mu yine tek maasın 15 binin krediye gittiğini biliyor mu biliyorsa eğer bir çözüm sunuyor mu sen işe gir ben çocuguna bakarım diyor mu yada siz nasıl geçiniyorsunuz diye soruyor mu hiç.

Peki ailen canım? Benim annemin burda benden başka kimsesi yok 🥹
Ailem kendi memleketimizde, benim ailem İstanbulda değildi ben kendim orda yaşıyordum sonra evlendik eşimle İstanbul'da yaşadık, benim ailemin olduğu şehir eşim için iş olarak uygun değildi zaten, dükkanı vs almamıza kp yardım etti ayarladı o sebeple geldik biraz da...ama ailem her fırsatta yanima geliyor ben her fırsatta gidiyorum çünkü zaten hep eşimin memleketteyiz izinleri vs hep benim ailemle geçiriyoruz o açıdan güzel oluyor, aslına bakarsan aile apartmani sayılır benim ev ama kv kp koyde yaşıyor gelmiyorlar apartmanda evleri düzenleri var ama sadece ben çocuğa bakmak için vs cagirirsam geliyorlar, evlerinin olması da güzel gelince kendi evlerinde kalıyorlar işte dediğin gibi karşındaki insanla alakalı, ailem de onları tanıdıkça içleri daha da rahat etti, doğum yapacağım annemle babam gelir 1 ay kadar kalırlar ben de

Turkiyedeyken biz de devamli disardan yerdik o disardan yemeler bile sirf bi asgari ucret tutari oluyordu. 🙄
Olay bence tutarlarda 😄😄
Lgs dolayısıyla çocuk aylardır hergün dışarda yiyor. Kredi kartı bir doluyor ki, sanki ev geçindiriyor çocuk. Dışardan yemek , lüks artık.

Canım artı eksi hesap yapın,artık kısabildiğinizce kısın sende part time işlere bak şimdilik. Tam zamanlı işe girsen annen bakar mı? Eğer bakarsa özel hastanelere kliniklere başvur, bakmazsa kreş bakıcı derken astarı yüzünü geçer hiç gerek yok.
15bin sabit krediniz ne için ve ne zaman bitiyor? Ev araba var, mesleğin var, sağlığınızda yerinde illa düze çıkılır, canınızı sıkmayın.
Memleket önerilerine karşın orda huzurun olmayacaksa hiç önermem, küçük şehirde başka illere bakabilirsiniz. Mesela eşin fabrikaya işe girebilir, büyük yerlere başvursun 40-45k bandına çıkar ve zamanla yükselir , sende özel hastanede girsen min 28-30 alırsın(tecrübene göre). Kreşlerde 15-18arası (küçük yerlerde) yani daha rahat bi düzen kurabilirsiniz.
Kpss harici mutlaka belediye, devlet işçisi alınacak yerlere başvur, 112 ön çağrı için iç işlerinden başvur, kısa eğitimlere bak katiplik vs gibi. Bi şekilde devlete atmaya çalış kapağı. Benim atanamayan arkadaşlarım katip,gardiyan,polis, ön çağrı gibi alanlara girdi hep.
Vaktinizi almazsam nasıl yaptılar yazar mısınız özelden ? Annem tam gün bakamaz kendine hayrı yok. Kasım aralık ocakta 5 5 5 olarak boşa çıkıyor sabit ödeme.

Borçlar biterse rahat ederiz diye düşünüyorum büyüyünce iş daha rahat olur. Sağlıkçıyım kpss hastane bakacağım.
Anlıyorum seni ama borçlar bitse bile giderler hep pahalaniyor, borçlar biter 5-6 ay rahat edersin sonra yine eksiye düşersin çünkü her ay ekstra bir masraf çıkar bu yazılı olmayan bir kuraldır...sağlıkçı olarak bölümün ne atanma durumu ne, madem öyle birşey var kpss kas bir sene atan

Anneniz tek maasla geçinemediğizi biliyor mu yine tek maasın 15 binin krediye gittiğini biliyor mu biliyorsa eğer bir çözüm sunuyor mu sen işe gir ben çocuguna bakarım diyor mu yada siz nasıl geçiniyorsunuz diye soruyor mu hiç.
Evet tekstile git günlük bakarım diyor ama bulamadım. Memleket işine karışmıyor ama dayanamaz. Kızımında oyuncağına mamasına bazen destek oluyor.

Anlıyorum seni ama borçlar bitse bile giderler hep pahalaniyor, borçlar biter 5-6 ay rahat edersin sonra yine eksiye düşersin çünkü her ay ekstra bir masraf çıkar bu yazılı olmayan bir kuraldır...sağlıkçı olarak bölümün ne atanma durumu ne, madem öyle birşey var kpss kas bir sene atan
Seneye giricem kpss ye. Sormayın her ay birşey çıkıyor. Bunun farkındayım. Sabitler bitince bu kadar zorlanacağımızı düşünmüyorum hatta 15 bile değil 20 küsür sabit borç. Arabanın kasgo sigortası da taksitte.çocuğun aşıları eklendi devlet karşılamıyor.

Dışardan yemek yemeyin. Termos alın yanınıza çay kahve içmek için. İndirimleri takip edin. Her markette başka ürün ucuz. Saçınızı vs kendiniz boyayın. Ma… i de ki ünlü bir marka. 110 tl ye tişört vardı aldım ama 110 tl ye karın doyurmak mümkün değil dışarda. Onu kesmek gerekiyor tasarruf için. Konu sahibine önerilerim bu gibi şeyler. Evi var arabası var. O kadar kötü değil durumu. Şu an olsa asla alamazdı.

Ailem kendi memleketimizde, benim ailem İstanbulda değildi ben kendim orda yaşıyordum sonra evlendik eşimle İstanbul'da yaşadık, benim ailemin olduğu şehir eşim için iş olarak uygun değildi zaten, dükkanı vs almamıza kp yardım etti ayarladı o sebeple geldik biraz da...ama ailem her fırsatta yanima geliyor ben her fırsatta gidiyorum çünkü zaten hep eşimin memleketteyiz izinleri vs hep benim ailemle geçiriyoruz o açıdan güzel oluyor, aslına bakarsan aile apartmani sayılır benim ev ama kv kp koyde yaşıyor gelmiyorlar apartmanda evleri düzenleri var ama sadece ben çocuğa bakmak için vs cagirirsam geliyorlar, evlerinin olması da güzel gelince kendi evlerinde kalıyorlar işte dediğin gibi karşındaki insanla alakalı, ailem de onları tanıdıkça içleri daha da rahat etti, doğum yapacağım annemle babam gelir 1 ay kadar kalırlar ben de
Mutluluğunuz daim olsun. Ben 1 sene memleketlerinde olayım bayramda gittim diye kaynanam ağlar oğlum kızım gelemedi diye.

Eşim de ben de çalışıyoruz, çocuk yok (hamileyim) sadece mutfak masrafına bir asgari ücrete yakın para harcıyoruzdur. İçinde marketten alınan diğer ev giderleri de olunca. Size helal olsun 👏👏👏👏👏

Seneye giricem kpss ye. Sormayın her ay birşey çıkıyor. Bunun farkındayım. Sabitler bitince bu kadar zorlanacağımızı düşünmüyorum hatta 15 bile değil 20 küsür sabit borç. Arabanın kasgo sigortası da taksitte.çocuğun aşıları eklendi devlet karşılamıyor.
Evet işte demek istedigim bu evet borçlar bitince biraz rahatlarsın ama sonra yine birşeyler cikiyor dediğin aşının dozu en son 4-5 bin civarıydı, en az 3 doz olsa menenjit teki eder 15 bin, gelire oranla az değil

Dışardan yemek yemeyin. Termos alın yanınıza çay kahve içmek için. İndirimleri takip edin. Her markette başka ürün ucuz. Saçınızı vs kendiniz boyayın. Ma… i de ki ünlü bir marka. 110 tl ye tişört vardı aldım ama 110 tl ye karın doyurmak mümkün değil dışarda. Onu kesmek gerekiyor tasarruf için. Konu sahibine önerilerim bu gibi şeyler. Evi var arabası var. O kadar kötü değil durumu. Şu an olsa asla alamazdı.
Şuan zaten alamazdi dediğiniz gibi ama her ay ek masraflar çıkıyor konu sahibi çalışmadan rahat geçim çok zor, düzenli çalışması lazım ki normal geçinsinler

Selam kızlar. Kızım 9 aylık oldu. 5 yıllık işimi bıraktım tazminatımı aldım işssizlik alıyorum. Patronum severdi beni oraya geri dönemem uzun konu. Akıl sağlığı iyi değil kendisinin çok zor ayrıldım zaten ayrılmak için hamileliğimi bekledim desem yeridir.
2 maaşla çok güzel geçiniyorduk kirada değiliz İstanbulda yaşıyoruz. Hatta araba aldık taksidini bitirdik yazın hem köye hem tatillere giderdik eşimle. 3 5 altında attık kenara. Lakin tek maaş asgari ücrete düştüğümüzden beri her ay eksideyiz. 2 ay izin 9 ay çocuk derken 11 aydır altın bozdurmayalım desekte patlak verdi sanırım 100 bin tl kadar tazminatımı bozdurduk. Hala da maaş yetmiyor. Neden nasıl yetmiyor nerde hata yapıyoruz bilmiyorum. Eşiminde morali bozulmaya başladı iş mi değiştirsem napsam diye ordan oraya başvuru yapıyor. Asgari üstü alsada yol uzak ve masrafı oluyor haliyle. Evet iki maaştan tek maaşa düşünce adapte sürecinden anca çıktık desekte içki sigara yok tatil yok sadece çocuğun masrafı diyebileciğim bi durum var. 2. El mi alsaydık oto koltuğunu ya da ne bileyim ihtiyaçları diye düşünüyorum. Alınan maks 35 bin yok yani olmuyor her hafta eşime harcamaları çıkaralımmdiyorum dikkst ediyoruz ama bi bakmışız 10 20 bin içerdeyiz.
Evden çağrı merkezlerine baktım ama o zamanda kızıma birinin bakması lazım sizlerden alınan tecrübeyle bakıcı şart. Çalışmasam işsizlik bitince napıcaz bilmiyorum. Önceki ayların eksisi kapansın diye çekilen kredilerin sabit ödemesi zaten 15 bin onlardan kımıldayamıyoruz altın bozdurup kapasam çok üzülüyorum.
Bekarken öğrenciyken çalıştığım avmde mağaza vardı 2 gün giderdim. Öğlen 1 akşam 10.
Prim yemek derken 10 15 bin alınır herhalde ayda tam bilmiyorum. Evden 5 6 gün çalışıp kasıcağımı bildiğim yere mi gitsem haftasonu eşim evde zaten o bakar haftaiçi yazarlarsada annem 5 6 saat bakar öğlen gidicem kızımla vakitte geçiririm molalarda sütümü de sağarım. Hem yakında Allah korusun bişey olsa 10 dakika taksiyle. Kızımda gece uyuyor artık 12 gibi uyusam sabah 6 da kalksam o uyku yeter bana yorulucam ama aklıma başka birşey gelmiyor. Çalışsam mı çalışmasam mı bilmiyorum. Hem böyle kızımlayım sürekli dedim kendi kendime. Sizler nasıl yapıyorsunuz ? Yoksa çalışma boşver para altın gelir mi diyorsunuz bende şaşırdım napıcağımı. Eşimin dişi kötü yaptırıcaktı istemiyorum diyip randevuyu iptal etti. Klima bakımı var sabitlere borç ekleniyor böyle. İstanbul deseniz sosyalleşmek zor yaz geldi kızımla gezerdik diyordum ama ekonomik sıkıntımız 1 yıl sürücek gibi. 3 yıl kendim bakarım diyordum ama olmuyormuş.
Yanlış anlamayın ama sizin maaşınız ne kadardı ki de tatillere oraya buraya gidebiliyordunuz? 20bin ile istanbulda geçinmeyi beklemeniz de biraz garip. Siz de asgari alıyordunuz var sayarsak o parayla da geçinilmez ki.

Mutluluğunuz daim olsun. Ben 1 sene memleketlerinde olayım bayramda gittim diye kaynanam ağlar oğlum kızım gelemedi diye.
Bir ağlar iki ağlar zamanla alışır, benim eşim de ilk istanbula gelince kaynanam ağlamış arkasından, bazen kız kardeşi ile bir araya gelince hemen konuşup ağlarlar çocukları ilk gittiği zamanı falan, ben de diyorum ağlayacak yer arıyorsaniz gerçek dertler var onlara ağlayın, abartmayın diye 😁😁😁 iyilerdir vs ama asla lafımı falan çekmem ya da dediklerini yaptıklarını hiç umursamam vallahi bana laf sokmuş olsa bile insanlar anlamam bile çünkü umrumda olmuyor, anlık cevap verir geçerim, birine kızdım mi direk mesafe koyarım,asla hizmet etmek için gitmem onlara köyü severim giderim ama hizmet için gitmem gider takılır geliriz...siz de şu şekil umursamaz olursanız rahat edersiniz

Eşim de ben de çalışıyoruz, çocuk yok (hamileyim) sadece mutfak masrafına bir asgari ücrete yakın para harcıyoruzdur. İçinde marketten alınan diğer ev giderleri de olunca. Size helal olsun 👏👏👏👏👏
İşte bizde doğum yapınxa her ay bi asgari içeri girdik mutfak sağlık giderine sonra böyle patlak verdi eşimde üzülüyor ben bişey harcamıyorum diyor bende kızıyorum her ay eksi bıktım diye🥲

Back
X