Aklımda toparlayıp yazmak istediklerimi yazmışsınız.
İlaveten ben eşinin ailesinin anlattığı kadar, eleştirdiği kadar olduklarını düşünmüyorum.
Hangi eş ailesi aile apartmanından daire satmalarına izin verir yada bunu teklif eder. İnsanlar hem ev satın diyorlar hem gelin burda iş kuralım size diyorlar bunu teklif eden bir aile anlattığı gibi olabilir mi ? Sırf eşinin ailesini sevmiyor diye bu kadar nankörlük çok fazla bence.
İnsanlar köye gittiler yinede yaranamadılar neden? Çünkü bezi var mı diye sormamışlar. Aman ne büyük kusur.
Tahminim yemeklerin çoğuda kayınvalidede yendi çok masrafları olmadı o şekilde para biriktirdiler.
Benim eşimde çok küçük yaşlardan itibaren çalışmaya başlamış ama alınan mülkleri sadece eşimin başarısıymış gibi lanse etmem hiç. Elbirliğiyle yapılmış bunu inkar etmek, burun kıvırmak, beğenmemek benim açımdan büyük nankörlük olur. Döner bana senin ne katkın olduda hala beklentidesin derler ki haklılarda derlerse.
Sevmek zorunda değiliz ama saygı duymak zorundayız. Yapılanı inkar etmek, nankörlük yapmak çokta iyi bir karakterin ürünü olmasa gerek. İnsan birazda dönüp kendine bakmalı, iğneyi kendine çuvaldızı başkalarına batırmalı.
Nankörlük yaptığımı nerden çıkarıyorsunuz ? Biz araba alırken evlendiğimiz sene 150 bin tl borca girdik 60 binde altın bozdurduk hepsini verdim arabaya o zamanda 200 220 bine ev alınıyordu 2020 senesi 2019 senesi bakabilirsiniz. Ev talep etmedim. Biz böyle anlaştık senelerdir ben köye destek oldum bu evde evlenince ben oturucam dedi olanı söylüyorum nesi yanlış bunun ? Evet sormuyorlar bir üye destek varmı diye sordu bende burda olmadıklarını ve sormadıklarını ilettim bayılıyorsunuz açık aramaya.
Tahmininiz doğru değil. Yemekleri kayınvalidem yapmak istedi istemediğim için 2 yıl anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. 2 gün gittim 3. Gün sen sanki evde yemek mi yapıyorsun diye ailemin yanında laf soktu bana. Gitmedim gelmiyorsun diye laf soktu. Kızı bi yandan abi pasta almışsın eve bana almadın abi pizza söylemişsin bana neden söylemesin diye yediler bizi.
Kaynanam kocamı sıkıştırdı kardeşine pasta al git diye saat 10 da yürüyüş yapalım diye çıkmıştık kendimi görümcem bulurdum. Neyse derdim anne kardeş demekki alışamadılar.
Kaynanam evlatlarına tapıyor. Kahvaltı hazırlardı kızı gelirdi gitmeme ihtimali yok hesap sorarları kardeşin geldi nasıl gelmezsin geliceksin diye triplenirlerdi yanımda laf sokarlardı.
Evet evi satın diyorlar çünkü kaynanam oğlu onun köyüne gelsin diye herşeyi yapar. Aklına sokmuş bayramda gezmeye giderken ev mi bakcaksınız dedi. Dualar ediyordur gelsin diye. Köye çıkıcaklar oğlu taşıcak heryere onları. Sat al burdan diyorlar karışmadıkları konu o. İstanbuldan alalım arabayı satıp iyi biyer diyorum olmuyor öyle diyor çünkü müsade yok anlatabildim mi ?
Kızı her bayramda gelir köye burdalarkende sanki burda 7 24 beraber değilmişiz gibi köyde toplanırız kaynanam alt katımızda değilmiş gibi biz 1 gün önce dönersek ağlardı peşimizden. Kızı bu bayram tatile gitti diye saydırmış. Hayırda görmedi tatilden yatak döşek hasta oldular. Ben kimsenin kızı değilim sanki ramazanda yıllık iiznde her an gitmemizi istiyorlar. Pandemiye geldi balayı köye gidin müstakil dediler cahilliğime geldi bilet alıp kp görümce kaynana geldi. Yetmedi sabahın 7 si kalkkkkk diye mesajlar gelirdi kocama.
Benim kaynanam ona köye gidince mesaj atıp arayıp yağ çekmediğim için anneme senin kızın iyi çıkmadı diye mesaj atan bi kadın. Doğum yapınca sütün yok sağsanda yok gelmeyecek dolmayacak biberon yazık mama alsın oğlum dediğinde anne yeni doğum yaptım dedim diye zorunamı gitti kaynanayım diye anan konuşuyor ya kaç gündür diye beni tersleyip oğlu gelince de gidiyorum ben diye defolup giden biri. Sanki ben kadını dövmüşüm gibi suratı 5 karış evine gitmişti eşim noldu anneme dedi bi de açıklama yaptım.
O gün her eve geldiğinde suratıma bakmadan çocuk nerde diyip çocuğu gördü. Siz beni tanımıyorsunuz. Başkası olsa beni saymayan evime gelmesin derdi. 3 günlük dikişimle gece 11 e kadar misafir vardı evde. Kadınla cebelleşicek halim yoktu.
Ne yaşadığımı ben bilirim. Özellikle de kızı şuan bi nebze düzelse de annesiyle bir olup neler yaptılar. Benim oğlum karısı için ailesini atmaz gerekirse karısına ağzının payını verir şunun gibi değildirrrr neler yapar bize laf edene derdi. Görümcem ay benim oğlumda büyücek gelin getircek bende iyi bok yedin dicemm annee abim seni aramadı dimii bak ben ona neler dicem diye yanımda kinlenirlerdi. Bi bayram bizim memlekete gittikte resimden eşimi durdun görmüşlerr güyaaa ayy biz üzüldük kızımlaaaaa güldük şuna bak dedik ordaa kalmış dedik diye saçma sapan dalga geçtiler. 1 gün biyere gittik köye gittiğimizde diye dünyanın lafını saydı.
Herkesin vardır kusuru benimde elbette ben vefa bilir sabrımı gösteririm kimseden hak talep etmem karışmam da. Bu ev 40 senelik. Çok eski ve depremden korkuyorum. Memlekete de gitmek istemiyorum ben onu tecrübe ettim. Benim kaynanam genç 48 yaşında ve kavgacı biri. Eşim kıza karışmayın dediği için kes sesini ne istersem onu yaptırırım demiş bi insan. Ona bile sesimi çıkarmamıştım. Alıp sürüklemişti beni heryere izin günümde. Fikrini sormuyorum hazırlan diye emir veriyordu. Çok zor geldim buralara bilemezsiniz. Her eleştiriyi kabul ederim ama bunu etmem. En ufak nankörlüğüm olmasın diye çok sustum.
Şimdide eşimin aklına gel sana dükkan açalım diyorlar ama maddi destekle değil yani bulalım edelim kiralayalım anlamında. Kp çalıştığı yerin patronunu ayarlamış gel gel tanış bak seni anlattım buraya gelcek dedim diyor. Amaçları başka.