Erkek İnfertilitesi Çok acil sorum var arkadaşlar!!!

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

MEVANURRRR

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2012
1.823
841
173
arkadaşlar ben 3 yıldır evliyim..çocugum olmuyor..bu süre zarfında eşim de ben de doktara gittik kontroller yaptırdık ve doktorlar hiçbir sorunumuzun olmadıgını söylediler..sebebsiz infertilite var dediler..

eşimde bu 3 yıla yakın zaman içinde başka kurumdan olmak kaydıyla 2 defa sperm testi yaptı..ilk sperm testi 2012 yılında 4,8 ml ve toplam 175 milyon spermi çıktı...bir sene sonra başka yerden yine yaptırdı ancak orda sperm testi yaparken yarısı yere döküldügünden olsa gerek 2.5 ml ve 60 milyon toplam sperm çıktı...

geleyim en can alıcı kısma..ben bugün eşimle aşılama tedavisi yapmak için gittik. ve bana aşılama yapıldı...sonuç kagıdını ve sonucu istedim doktordan ve sonuca baktım ki 4,5ml ve toplam sadece ve sadece 10 milyon !!!! bu toplam sperm sayısı sonucunda dona kaldım..

doktora geçen 2 yılda eşimin yaptıgı testleri gösterdim ve böyle bir sonucun olmasının çok mantıksız oldugunu söyledim o da bana olabilir stres radyasyon vs..gibi seylerin etkili olabilecegini söyledi..

hakikaten eşim son hafta iş yogunlugundan stresliydi ve çalıştıgı yer teiaş..şalt sahasının yanında elektrik akımı ve radyasyon da var tabi...

size sorum şu arkadaşlar eşimin 1 er yıl arayla farklı yerlerde yaptıgı bu 3 sonuc.böyle ortalama olarak 120-170 milyon civarı çıkması gereken sperm toplamının sadece 10 milyon çıkması sizce normal mi ??????

yoksa eşimde sperm açısından sıkıntı mı başgösterdi ??? yoksa radyasyon ve stres mi etkili oldu ??? ya da en kötüsü tüp bebek merkezinde aşılama tedavisi için alınan spermler mi karıştı ???? lütfen sorularıma cevap verin ALLAH aşkına ?!

Doktorun dedigi gibi erkekler her defasinda ayni sayida sperm üretemezler. Birçok etken bu sayiyi etkiler. Belki en son asilamada yapilan test farkli bir yöntemle yapilmistir. Genellikle tüp bebek merkezlerinde daha gerçeğe yakin sayimlar yapiliyor. Bir de bunun dişinda sikinti sperm morfoloji sinden kaynaklanıyor da olabilir. Tahlil sonuçlarında buna dikkat ettiniz mi.

Bu sorularin cevabini biz bilemeyiz siz iyisimi bir defa daha guvendiginiz bir kuruma test yaptirin cikan sonuca gore de doktorunuzun tavsiyelerine uyun

yok canım öyle bir hata yapamazlar allah korusun.
erkeklerin spermleri 3 ayda bir yenileniyor ve her yapıldığında aynı çıkması imkansız.
verdiği ortam o günkü stresi tedavinin verdiği stres yorgunluk.beslenme şartları uyku düzeni vs hepsi etkili oluyor.
ayrıca ilk başlarda kontrol amaçlı yaptırmışsınız ama bu sefer farklı tedavi var ve eşin bundan etkilenmiş olabilir.
ve o kağıtta sadece ayrıştırılmış sperm sayısı belki 10mlyndur.

Her zaman aynı çıkmaz ama aradaki fark okadar uçurum olmaz ayrıca önemli olan ml falan değil ml deki hareketli oranıdır yere dökülmelerde hiç bişey olmaz o hesaplar çok az miktar spermle yApılır. Ayrıca spermler niye karışsın ki

3 yıldır bu anı bekliyordum arkadaşlar ama psikolojim berbat durumda şuan da eşim başka tüp bebek merkezin de tekrardan test yaptıracak..öyle bir durum ki sayının düşük çıkması için dua ediyorum ..diğer ihtimali düşünmek bile ölüm gibi..aşılama yapmadan önce karışıklık olma ihtimalinden dolayı aşılamayı ertelediğimizi söyledik..doktor yüzde bin garanti veriyorum karışmaz dedi..eve geldik embriyologu tekrar aradık stres radyasyon etkiler dedi..ama değer bu kadar düşer mi..kafam çok karışık..dua edin de bir karışıklık olmamış olsun arkadaşlar..

Allah korusun ya sperm karismasi da ne demek? Eger böyle bir ihtimal varsa tekrar yaptirin lutfrn. Bu cok buyuk bir olay..

Doktorun dedigi gibi erkekler her defasinda ayni sayida sperm üretemezler. Birçok etken bu sayiyi etkiler. Belki en son asilamada yapilan test farkli bir yöntemle yapilmistir. Genellikle tüp bebek merkezlerinde daha gerçeğe yakin sayimlar yapiliyor. Bir de bunun dişinda sikinti sperm morfoloji sinden kaynaklanıyor da olabilir. Tahlil sonuçlarında buna dikkat ettiniz mi.
tahlil sonuçlarına baktık.. son olan yani bugünkü aşılama için olan toplam sperm sayısı 10 milyon...cinsel perhiz süresi 2 buçuk gün..motilite yüzde 62..sperm yıkama sonrası 7 milyon sperm kullanılmış...ve bu 7 milyonun motilitesi yüzde 91.

3 yıldır bu anı bekliyordum arkadaşlar ama psikolojim berbat durumda şuan da eşim başka tüp bebek merkezin de tekrardan test yaptıracak..öyle bir durum ki sayının düşük çıkması için dua ediyorum ..diğer ihtimali düşünmek bile ölüm gibi..aşılama yapmadan önce karışıklık olma ihtimalinden dolayı aşılamayı ertelediğimizi söyledik..doktor yüzde bin garanti veriyorum karışmaz dedi..eve geldik embriyologu tekrar aradık stres radyasyon etkiler dedi..ama değer bu kadar düşer mi..kafam çok karışık..dua edin de bir karışıklık olmamış olsun arkadaşlar..
peki sizinle aynı gün yakın saatte aşılama işlemi varmıydı?

Allah korusun ya sperm karismasi da ne demek? Eger böyle bir ihtimal varsa tekrar yaptirin lutfrn. Bu cok buyuk bir olay..
sperm karışması var demedim..sadece bu ihtimal aklıma geldi ve şüphelendim..ama sayı neden bu kadar düştü onu anlamadık..yani 175 milyonlardan yarısı yere düşen 60 milyonlardan neden son aşamada 10 milyona düştü ???

Her zaman aynı çıkmaz ama aradaki fark okadar uçurum olmaz ayrıca önemli olan ml falan değil ml deki hareketli oranıdır yere dökülmelerde hiç bişey olmaz o hesaplar çok az miktar spermle yApılır. Ayrıca spermler niye karışsın ki
peki neden 175 milyonlardan 10 milyona düşmüş ?? acaba hastalık belirtisi olabilir mi ? eşimde hastalık belirtisi olmadıgı için karışma ihtimalinden şüphelendim..

keşke kafanızda bu soru işaretleri varken yaptırmasaydınız.
ama içini ferah tut öyle bir şey olmamıştır.
ordakiler kabın üstündeki ismi girip sonra sayıma başlıyorlar.
belki öncekilerde perhiz süresi fazlaydı yada daha rahat kafayla verildi.
şimdi bunları kendine stres yaparsan aşılaman boşa gidecek.
bi test daha yaptırın içiniz rahat etsin.

arkadaşlar ben 3 yıldır evliyim..çocugum olmuyor..bu süre zarfında eşim de ben de doktara gittik kontroller yaptırdık ve doktorlar hiçbir sorunumuzun olmadıgını söylediler..sebebsiz infertilite var dediler..

eşimde bu 3 yıla yakın zaman içinde başka kurumdan olmak kaydıyla 2 defa sperm testi yaptı..ilk sperm testi 2012 yılında 4,8 ml ve toplam 175 milyon spermi çıktı...bir sene sonra başka yerden yine yaptırdı ancak orda sperm testi yaparken yarısı yere döküldügünden olsa gerek 2.5 ml ve 60 milyon toplam sperm çıktı...

geleyim en can alıcı kısma..ben bugün eşimle aşılama tedavisi yapmak için gittik. ve bana aşılama yapıldı...sonuç kagıdını ve sonucu istedim doktordan ve sonuca baktım ki 4,5ml ve toplam sadece ve sadece 10 milyon !!!! bu toplam sperm sayısı sonucunda dona kaldım..

doktora geçen 2 yılda eşimin yaptıgı testleri gösterdim ve böyle bir sonucun olmasının çok mantıksız oldugunu söyledim o da bana olabilir stres radyasyon vs..gibi seylerin etkili olabilecegini söyledi..

hakikaten eşim son hafta iş yogunlugundan stresliydi ve çalıştıgı yer teiaş..şalt sahasının yanında elektrik akımı ve radyasyon da var tabi...

size sorum şu arkadaşlar eşimin 1 er yıl arayla farklı yerlerde yaptıgı bu 3 sonuc.böyle ortalama olarak 120-170 milyon civarı çıkması gereken sperm toplamının sadece 10 milyon çıkması sizce normal mi ??????

yoksa eşimde sperm açısından sıkıntı mı başgösterdi ??? yoksa radyasyon ve stres mi etkili oldu ??? ya da en kötüsü tüp bebek merkezinde aşılama tedavisi için alınan spermler mi karıştı ???? lütfen sorularıma cevap verin ALLAH aşkına ?!

Diğer testlerin sonuçlarını siz gördünüz mü?

keşke kafanızda bu soru işaretleri varken yaptırmasaydınız.
ama içini ferah tut öyle bir şey olmamıştır.
ordakiler kabın üstündeki ismi girip sonra sayıma başlıyorlar.
belki öncekilerde perhiz süresi fazlaydı yada daha rahat kafayla verildi.
şimdi bunları kendine stres yaparsan aşılaman boşa gidecek.
bi test daha yaptırın içiniz rahat etsin.
zaten test sonucunu aşılamadan sonra öğrendik ve şok yaşadık...yani eşim ve ben 10 milyon dedil yani toplam tüm spermin 100 milyonun üzerinde tahmin ediyorduk ki diger önceki 2 test sonucu 100 milyonun çok üzerindeydi..
zaten evet eşime verilen kapta ismimiz yazıyormuş..ve sonu kagıdında da yazıyordu..ayrıca eşim üzerinde adımız yazılı kabı ve yanında sperm nasıl verilecek kagıdını verdi..
eşim 3 gün sonra yani salı günü başka sperm testi yapacak başka bir merkezde..şuan moralimiz çok bozuk...eşim eger bu salı günü yapılacak testte yüksek miktar çıkarsa ne yapacağız diye soruyor ??

yani arkadaşlar bir senede 100 milyon üzerinden 10 milyona düşmesi normal midir ? eşim salı günü test yapacak başka merkezde. eğer o test sonucu yüksek çıkarsa bu testin güvenirliği nasıl meydana çıkacak ???

Back
X